X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Skittles Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merisa wrote:
    Ooo to tego nie wiedziałam pierwsze słyszę o syropie i żelu no ale spróbuję. A powiedz mi jak z kawą zwykle piłam 4/5 na dzień słabe rozpuszczalne z mlekiem ograniczyć do 2 mogę czy lepiej wogole?
    Kawa i mleko to największy wróg, najlepiej wyeliminować, tez piłam 5 kaw dziennie i wydaje mi się, ze to plus złe odżywianie doprowadziło do fatalnego stanu jajników i niskiego amh. Wiadomo, jak się wypije 5 kaw dziennie z mlekiem to człowiek już nie jest głodny... u mnie to tak działało. Oczywiście uważałam, ze nie przeżyje bez choć jednej kawy dziennie, ale to mylne myślenie. Wyeliminowałam i koniec, nawet nie musiałam pic żadnej zbożowej z mlekiem orkiszowym ;). Spróbuj zielonej herbaty :).

Ari, Maggi lubią tę wiadomość

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • PleySej Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Dzien dobry PleySej,chyba mnie troszeczke* a nawet wiecej) przecenilas😘Wszystkie babki tutaj są cudownym wsparciem ,niektóre tez poznikaly na krótszą,bądź dluzsza chwile.Mam nadzieje,ze po odpoczynku do nas wrócą.Mala,to bardzo silna kobietka,a przeszła bardzo dużo,podziwiam💪.Merisa jest tu nasza zwierzyna i dopiero wdraża się ,w to ,ze to co medycyna i niektorzy( zaznaczam niektórzy)lekarze twierdzą moja sie z prawdą.Nie wiem,czy czytałaś,ja również mialam części setnej amh.Potem rosło,spadało,znów rosło.W końcu udali się do kolejnego dofinansowania( bo tylko po to ten wynik jest).Pamietaj ,ze badanie w 2-3 DC,po uprzednim zbadaniu Wit d( ona często zaniża wynik).No i zabiegi na jajnikach również na jakiś czas obniżają wynik.zJesli zależy Ci na wyższym, to suplementacja jest konieczna.Ile masz lat? Czy byłaś wcześniej stymulowana czymś?Czy miałaś monitoring cyklu( najlepiej na poczatku)?Czy badalas fsh w 2-3cyklu?No i najwazniejsze:DOPOKI JEST OWULACJA,ALBO DOPOKI DA SIE DOPROWADZIC DO OWULACJI,TO SZANSE NA CIAZE SA!Czasem trzeba coś podreperować lekami,suplementami itp.,czasem popracować nad naszym myśleniem...
    Witaj Serdecznie!
    Rownież mialas w części setnej ? a moge znać Wynik jaki był ? I Jak zareagowal Lekarz ,że nie masz wogóle Szans ?Tak badania 2-3dc Witamina D mi Wyszla niska 25,2
    Wiec jak zaczne suplementami to Po jakim czasie zbadac ponowny wynik 3mies?
    Jak z papierosami kobiety Ja pale lecz sporadycznie maxymalnie 2 w ciagu dnia staram sie ograniczac wlasnie nie wiem czy to szkodzi bo tez czytalam ze trzeba Unikac niby Nabiału ? a piszecie że trzeba jeść jajka wiec już zglupiałam ,
    Mam 41lat juz nie jestem młoda az tak Lecz przy tej wartości jaką mam sadze ze owu juz nie bedzie :(

• PleySej Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Witaj w naszym gronie ☺️ I Tobie mogę powiedzieć to samo, co Merisie...szanse są, ale trzeba porobić badania innych hormonów, zobaczyć jak wyglądają jajniki, przejść na dietę, otworzyć szafę z suplementami, wdrożyć akupunkturę ( osobiście polecam) i dać sobie trochę czasu...
    A ile masz lat? Czy AMH badalłaś w 2-3 d.c.?

czesc :)
    Badanie AMH nie badalam w 2/3 dc bo lekarz mówił że nie trzeba ze owo w obojetnym dniu ...wiec zbadalam 1dzien doslownie przed okresem Myslisz ze bedzie ok?
    Wiek juz napisalam wyzej troszke juz mam latek..
    A jak wyglada ta cala akupunktura?

Maggi lubi tę wiadomość

• Mała86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Szczerze to chcieliśmy jak najlepiej wykorzystać ten urlop bo to nasz jedyny w tym roku i zaplanowaliśmy na każdy dzień coś innego, a pogoda była raczej słaba. Po tygodniu byliśmy już wyczerpani bo z natury jesteśmy leniwymi domatorami 😉 Mąż zrobił się drażliwy i w ostatni dzień strasznie się pokłóciliśmy...
    Cieszę się, że jestem już z powrotem u siebie, w swoim łóżeczku 😉

No to dobrzr ze jesteś już w domku ;)

sisi lubi tę wiadomość

Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Mała86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Łamliwy chromosom x robi się z krwi. Homocysteina na poziomie od 6-8 powinna być, ale czym niżej tym lepiej.
    Ja bym zrobiła na Twoim miejscu dhea siarczany, kw foliowy i homocysteine, żeby mieć pogląd na wszystko. Jak dhea wyjdzie przy górnej granicy, zmniejszyłabym dawkę po prostu, jeśli wyjdzie za małe to bym zwiększyła dawkę. Kw foliowy wnioskuje, ze jak jest ponad normę to tez nie jest zbyt dobrze, bo lekarz kazał mi wtedy odstawić. Dązylabym do wyniku w górnej granicy.
    W tym suplemencie od Pasnika dla mutacji mthfr, nazywa się on b-complex with metafolin, douglas lab, jest tez wit b12. Serio, żaden inny preparat nie zbił mi homocysteiny i odchodziłam już od zmysłów jak mam ja zmniejszyć, bo łykałam przecież foliany przez ponad 3 miesiące i nic, homocysteina utrzymywała się na poziomie 10. A b-complex with metafolin w ponad miesiąc zbił mi homocysteine do 6, wiec naprawdę mogę polecić.

Dziękuje za pomoc x

chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Merisa Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Kawa i mleko to największy wróg, najlepiej wyeliminować, tez piłam 5 kaw dziennie i wydaje mi się, ze to plus złe odżywianie doprowadziło do fatalnego stanu jajników i niskiego amh. Wiadomo, jak się wypije 5 kaw dziennie z mlekiem to człowiek już nie jest głodny... u mnie to tak działało. Oczywiście uważałam, ze nie przeżyje bez choć jednej kawy dziennie, ale to mylne myślenie. Wyeliminowałam i koniec, nawet nie musiałam pic żadnej zbożowej z mlekiem orkiszowym ;). Spróbuj zielonej herbaty :).
    Tak to prawda to wróg ale jakoś mi rano tego brakuje sądzę że już tak nie podwyże Amh jak przestanę ja pić samo życie więc jedna na dzień nie zaszkodzi no chyba że się mylę jestem bardzo ciekawa wyniku ponownego amh tak boję się go sprawdzać czy już jest ze szok ale oby był z leksza większy choć patrząc na pozostałe wyniki to wątpię..

• Ari Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merisa wrote:
    Ooo to tego nie wiedziałam pierwsze słyszę o syropie i żelu no ale spróbuję. A powiedz mi jak z kawą zwykle piłam 4/5 na dzień słabe rozpuszczalne z mlekiem ograniczyć do 2 mogę czy lepiej wogole?
    Rozpuszczalna kawa jest najgorsza opcją,to sama chemia.Przy stymulacji ograniczyłam do 1 sypanej bez mleka,a po transferze nie piłam w ogóle. Po ostatniej punkcji dostałam zastrzyk na podwyższenie ciśnienia,bo zaslablam.Tez trochę z mojej winy,bo stwierdziłam, ze już czuje się wspaniale i chce wstać z łóżka.😉Mam bardzo niskie ciśnienie,wiec na początku bywało trudno.Pilam orkiszowa i inne z wodą oraz kakao z woda.Teraz pije 1-2 dziennie posypane z dwóch płaskich łyżeczek.

"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    O tak ,zielona to źródło antyoksydantów,byle nie za dużo,bo wypłukuje kwas foliowy.

Maggi lubi tę wiadomość

"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PleySej wrote:
    Witaj Serdecznie!
    Rownież mialas w części setnej ? a moge znać Wynik jaki był ? I Jak zareagowal Lekarz ,że nie masz wogóle Szans ?Tak badania 2-3dc Witamina D mi Wyszla niska 25,2
    Jak z papierosami kobiety Ja pale lecz sporadycznie maxymalnie 2 w ciagu dnia staram sie ograniczac wlasnie nie wiem czy to szkodzi bo tez czytalam ze trzeba Unikac niby Nabiału ? a piszecie że trzeba jeść jajka wiec już zglupiałam ,
    Mam 41lat juz nie jestem młoda az tak Lecz przy tej wartości jaką mam sadze ze owu juz nie bedzie :(
    Nie pamiętam dokładnie,wynik wyparlam z pamięci,później powtarzałam co miesiąc.Lekarz znalazłam mnie już bardzo dobrze i wcześniej przed tym wynikiem było 0,70.Dr mówiła bym przestała robić te badanie,ale ja się uparłam i udało się po wielu miesiącach uzyskać 0.95.U Ciebie zdecydowanie za niski poziom witaminy d,ona zaniża Ci wynik.Najlepiej zażywaj vigantoletten 1000( ja biorę 4 sztuki)i nie kupuj innych wartości vigantoletten, bo to już jest suplement,nie lek.Ja też paliłam,było bardzo ciężko rozstać się z nałogiem, udało się ze slonecznikiem z Lidla, ten w skorupkach kupowałam hurtowe ilości.Po rzuceniu ponoc pol roku organizm potrzebuje do regeneracji i przygotowania do ciazy.Nabial zawiera hormony,jedynie jajka i to w większych ilościach wskazane.Pilam mleko kozie,ale mala miala rowniez informacje od akupunturzystki,ze takie mleko tez nie jest wskazane.Lepiej zastąpić je roślinnym.

• Ari Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PleySej wrote:
    Badanie AMH nie badalam w 2/3 dc bo lekarz mówił że nie trzeba ze owo w obojetnym dniu ...wiec zbadalam 1dzien doslownie przed okresem Myslisz ze bedzie ok?
    Większość lekarzy o tym nie wie.

• Mała86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PleySej wrote:

Z papierosów zrezygnuj koniecznie może jak nie potrafisz to przejdź chociaż na E papierosy ( ale rozumiem cię tez mam słabość do papierosów kiedyś paliłam dużo , teraz owczywiscie już nie ale jak złapie dola to raz na jakiś czas pociągnę macha z epapierosa kolegi a potem mam wyrzuty przez kolejne dwa miesiące )
    Kawy i nabiał (mleko,sery, masło) staraj się odstawić wydaje się to ciężko ale się da. Jajka są w porządku a nawet wskazane !
    Ja tak jak skittels piłam po 5 i myślałam ze nie przeżyje bez a jednak da się !
    Amh najlepiej wychodzi w 2-3 dniu wiec wynik z końca cyklu może być rożny .

Akupunktura calkien przyjemna , wbijają ci igły w odpowiednie miejsca do twojego problemu , w różne Czesi ciała , najlepiej chodzić dwa razy w tygodniu albo chociaż raz . Wbija igły i tak sobie leżysz :)

PleySej, Ari lubią tę wiadomość

chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
  • Merisa Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Rozpuszczalna kawa jest najgorsza opcją,to sama chemia.Przy stymulacji ograniczyłam do 1 sypanej bez mleka,a po transferze nie piłam w ogóle. Po ostatniej punkcji dostałam zastrzyk na podwyższenie ciśnienia,bo zaslablam.Tez trochę z mojej winy,bo stwierdziłam, ze już czuje się wspaniale i chce wstać z łóżka.😉Mam bardzo niskie ciśnienie,wiec na początku bywało trudno.Pilam orkiszowa i inne z wodą oraz kakao z woda.Teraz pije 1-2 dziennie posypane z dwóch płaskich łyżeczek.
    Oo to przy stymulacji jest możliwość czuć się źle? To jakoś wykanczam organizm?

• PleySej Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Z papierosów zrezygnuj koniecznie może jak nie potrafisz to przejdź chociaż na E papierosy ( ale rozumiem cię tez mam słabość do papierosów kiedyś paliłam dużo , teraz owczywiscie już nie ale jak złapie dola to raz na jakiś czas pociągnę macha z epapierosa kolegi a potem mam wyrzuty przez kolejne dwa miesiące )
    Kawy i nabiał (mleko,sery, masło) staraj się odstawić wydaje się to ciężko ale się da. Jajka są w porządku a nawet wskazane !

Akupunktura calkien przyjemna , wbijają ci igły w odpowiednie miejsca do twojego problemu , w różne Czesi ciała , najlepiej chodzić dwa razy w tygodniu albo chociaż raz . Wbija igły i tak sobie leżysz :)

Myslisz ze taka Akupunktura pomaga?

• PleySej Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Nie pamiętam dokładnie,wynik wyparlam z pamięci,później powtarzałam co miesiąc.Lekarz znalazłam mnie już bardzo dobrze i wcześniej przed tym wynikiem było 0,70.Dr mówiła bym przestała robić te badanie,ale ja się uparłam i udało się po wielu miesiącach uzyskać 0.95.U Ciebie zdecydowanie za niski poziom witaminy d,ona zaniża Ci wynik.Najlepiej zażywaj vigantoletten 1000( ja biorę 4 sztuki)i nie kupuj innych wartości vigantoletten, bo to już jest suplement,nie lek.Ja też paliłam,było bardzo ciężko rozstać się z nałogiem, udało się ze slonecznikiem z Lidla, ten w skorupkach kupowałam hurtowe ilości.Po rzuceniu ponoc pol roku organizm potrzebuje do regeneracji i przygotowania do ciazy.Nabial zawiera hormony,jedynie jajka i to w większych ilościach wskazane.Pilam mleko kozie,ale mala miala rowniez informacje od akupunturzystki,ze takie mleko tez nie jest wskazane.Lepiej zastąpić je roślinnym.

0,70 to tak ładne w porównaniu do moich dwóch zerowych

Jesli chodzi o jedzenie kurde to masakra uwielbiam kakao mleko maslo suchy chlebek tak sie nie da :(

• MEGI 123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak w 13 dc będzie endometrium ponizej 7 mm to myślicie że jeszcze lekarz zdecyduje się na stymulację przed transferem czy dopiero w następnym cyklu?

• Mała86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PleySej wrote:
    Myslisz ze taka Akupunktura pomaga?

Ja mam wraEnie ze mi dużo pomaga , generalnie czuje się lepiej , okres się unormował, wyniki lepsze myszkę ze pomaga . Dodoatkowo wysłałam kilka osób do niej z jakim bólem i wszystkim pomogło .
    Ja jeszcze dodatkowo pije ziółka od niej

Merisa, Maggi, Ari, Dżoana12 lubią tę wiadomość

chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
  • PleySej Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:

Papierosy moga mi jeszcze obnizyc AMH ?

• PleySej Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Ja mam wraEnie ze mi dużo pomaga , generalnie czuje się lepiej , okres się unormował, wyniki lepsze myszkę ze pomaga . Dodoatkowo wysłałam kilka osób do niej z jakim bólem i wszystkim pomogło .
    Ja jeszcze dodatkowo pije ziółka od niej

a czy Akupunktura dziala rownież na Obniżenie Amh>? Bo kombinuje oprocz Tych witaminek co mi doradziłyście co zrobić by było lepiej ..? Hmm może po prostu właczyć to co wspominałyście i za 2mies zbadac w 2dc AMH czy mozna juz za miesiac?

• Maggi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PleySej wrote:
    Witaj Serdecznie!
    Trzeba ograniczeniczyc wszystkie produkry mleczne, jajka są bardzo wskazane. Papierosy bardzo źle wpływają na jajniki i jajeczka niestety.

PleySej, Ari lubią tę wiadomość

Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Mała86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PleySej wrote:
    Papierosy moga mi jeszcze obnizyc AMH ?

Tak a przede wszystkim obniżyć jakość jajeczek niestety :(

PleySej, Maggi, Ari lubią tę wiadomość

chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ