IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysisi wrote:Zaczynałam z wartością 2.42 w wieku 27 lat (endometrioza i torbiele na jajnikach sciachały moją rezerwę), 3 operacje później wartość spadła do 0.8, podeszłam do in vitro i mam z niego dwuletnią córeczkę.
W grudniu podchodziłam do kolejnego in vitro z amh 0.45 i była ciąża biochemiczna. Po stymulacji pewnie jeszcze spadło ale zaczęłam brać końską dawkę suplementów z planem kolejnego podejścia do in vitro w kwietniu ale w marcu okazało się, że jestem w naturalnej ciąży 😁
Brałam wit D, E, C, Selen, Cynk, Kurkumine,
Koenzym Q10 ale w formie Ubuchinolu, Mleczko pszczele i Dhea. Wszystko w dużych dawkach oprócz dhea.sisi lubi tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:Witaj serdecznie . Wiec dlaczego podpowiadacie mojemarzenie jak na priw wymieniacie sie o niej z zła opinią ?bo jedna z Was mi skopiowała rozmowe z priw i nie spodziewalybyscie sie nawet od kogo ona przyszla
od osoby która jest z Wami bardzo dlugo z problemami i ktora tu obecnie pisze. Wiec nie rozumiem dlaczego się z niej śmiejecie ? Moze sie tym załamała psychicznie moze potrzebuje pomocy a Wy co?
troszkę wyrozumiałosci i bez dwulicowości na priwMonalisar, Dżoana12, Skittles, sisi lubią tę wiadomość
-
Liolia wrote:Dokładnie tak, bardzo szybko wyplukuje się... Ja bralam 3×1 I jak zweryfikowalam to miałam dużo powyższej normy, zrobiła 3 tygodni przerwy i już dolną granica... endokrynolog doradziła pić po 1 tabletkę zamiast 3 bo prawdopodobnie dobrze u mnie wchłania się ... Ale chyba jak pić ciągiem to jakoś to gromadzi się w organizmie i trzeba uważać.
No i nie wiem, albo pić raz na 2 dni albo tylko do owu.. jak myślicie co będzie lepiej dla organizmu?
Albo zrobić przerwę i zacząć miesiąc przed in vitro, szykuję się na początek listopada jak wszystko będzie zgodnie z planem.Liolia lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Esperanza Mia wrote:Ja też chodzę do zwykłego gina. Dawał mi wydruki i wiedziałam jakie pęcherzyki czy Endo. W klinice mam lekarza ale proponował ivf więc chciałam naturalnie się starać więc zmieniłam lekarza. A teraz czas na klinikę i ivf.
Nie wiem od czego śluz się pojawił. Pewnie leki dieta Aku, to wszystko musiało zadziałać
Skittles witaminke d biore 4000 mam nadzieję że i Ona pomoże.
diete z akademii plodnosci - stosuję lecz mam problem z jedzeniem pod godziną
Kamenkaa -że tak naprawdę aż tak źle tutaj ojejciu to chyba jak wszędzie jak ktoś nowy wejdzie to zaraz odrzucają do tzw "oślej ławki "
MojeMarzenie - nie przejmuj się nikt nie jest doskonały Nie bierz sobie tyle do serca i Walcz.Jestem z Toba myslami i trzymam Kciuki .
Nadzieja90 - Po co zaraz sie fochasz nikt nie może mieć własnego zdania myśle ze kamenkaa nikogo nie obraziła a Ciebie chyba prawda boli? chyba ze sie myle .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 15:05
***musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykła wrote:Moje marzenie a jakie masz Amh ?Też mi dawają praktycznie zerowe szanse i nierealne do zrealizowania ciąży naturalnej jak i in-vitro.
Generalnie rzecz biorąc poddałam się i pogodziłam z Wynikiem ale przykre to bardzo.
Czytając tutaj dziewczyny to jest nadzieja iskierka mała -choć wiem że będzie cieżko.
Sisi Ty widze zaczynałaś z wyższym Wynikiem.
Naturalnie nie dawali mi szans, przy in vitro tylko 5%. Mój przykład pokazuje, że ciało ma niezwykłe samonaprawcze zdolności no bo jakoś ta Majeczka przecisnęła się w jajowodach 😊 Jajniki też wróciły prawie na swoje miejsce bo przy pierwszym in vitro mieli problem żeby pobrać tylko z jednego, a przy drugim już obydwa były dobrze widoczne ale nie było za bardzo co pobierać 😉Niezwykła, Fisia, Mała86 lubią tę wiadomość
Alicja38 wrote:Dżoana , dziękuję za ✊Dzisiaj już 6dpt, szału nie będzie. To mój 5 transfer i mam porównanie co się działo lub nie z moim organizmem.
Alicja38 lubi tę wiadomość
sisi wrote:Tak ale u mnie dochodzi jeszcze endometrioza IV stopień, przytkane jajowody, dwurożna macica....Po ostatniej operacji lekarz mówił, że jajniki są tak zrośnięte z macicą, że chowają się za nią i ciężko będzie zrobić punkcję, a jeśli dojdzie nawet do samoistnej owulacji to jajowody nie przechwycą raczej jajeczka. Jeśli jakimś cudem im się uda to utknie ono w połowie...
Naturalnie nie dawali mi szans, przy in vitro tylko 5%. Mój przykład pokazuje, że ciało ma niezwykłe samonaprawcze zdolności no bo jakoś ta Majeczka przecisnęła się w jajowodach 😊 Jajniki też wróciły prawie na swoje miejsce bo przy pierwszym in vitro mieli problem żeby pobrać tylko z jednego, a przy drugim już obydwa były dobrze widoczne ale nie było za bardzo co pobierać 😉
Dajesz bardzo dużą nadzieje w lepsze jutro będę Walczyć na pewno się nie poddam na in vitro też mi tyle szans dali a naturalnie praktycznie 1% także sytuacja nie za wesoła .
A dieta kochana była u Ciebie regularna pod godzinką ,bo u mnie z godzinami mega cieżko hihihihi
Ale jestem pozytywnego myslenia że się uda że będę tym cudem może do grudnia już będzie lepiej .
Unikałaś np ziemniaków makaronów miesa?***musi być dobrze.*
__________ -
Nadzieja90 wrote:A skad to mozna wiedziec? Jak miałam usg lekarz mowil tylko ze torbiel i tyle20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Joa78 wrote:No niestety nie robiłam monitoringu bo nawet nie planowałam podchodzić do in vitro. Byłam zaraz po przyjeździe z wakacji i chciałam ten cykl odpuścić.
Ale głowę daje ze owulacja była bo odczuwałam bole owulacyjne tak między 14 a 17 dniem cyklu. Ale to nie jest wyznacznik bo bez monitoringu to mogę sobie gdybać.
A najgorsze jest to, czego nie mogę sobie wybaczyć, cykl wcześniej miałam dwa pecherzyki ! Ale do in vitro nie podeszłam bo małż nie miał ważnych badań nasienia (ważność tylko 3 miesiące) i nas nie dopuścili."Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎 -
Niezwykła wrote:Ja też do zwykłego lecz zwykly mi zaproponował od razu inf bo nie widzi u mnie już niestety szans ale ja Wciąż wierzę że będzie dobrze nie poddam się będę Walczyć do 45roku życia hihihihihi
Skittles witaminke d biore 4000 mam nadzieję że i Ona pomoże.
diete z akademii plodnosci - stosuję lecz mam problem z jedzeniem pod godziną
Kamenkaa -że tak naprawdę aż tak źle tutaj ojejciu to chyba jak wszędzie jak ktoś nowy wejdzie to zaraz odrzucają do tzw "oślej ławki "
MojeMarzenie - nie przejmuj się nikt nie jest doskonały Nie bierz sobie tyle do serca i Walcz.Jestem z Toba myslami i trzymam Kciuki .
Nadzieja90 - Po co zaraz sie fochasz nikt nie może mieć własnego zdania myśle ze kamenkaa nikogo nie obraziła a Ciebie chyba prawda boli? chyba ze sie myle .
Niezwykla jak zauwazylas wszystkie probujemy Ci cos doradzic I chyba nie mozesz narzekac na ignorancje z naszej strony lub niemile komentarze... ktos Cie wyslal do oslej lawki, tak sie czujesz? Naprawde? Tobie i MojeMarzenie kazdy radzi jak tylko moze.Monalisar, sisi, Mała86 lubią tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Niezwykła wrote:Najpierw zaczelas Suplementy a po 3miesiacach Stymulacje ?
Wiec lepiej Najpierw Suplementować sie powtórzyć mój Wynik i wlaczyć Stymulację w miedzy czasie mogę się zawsze staraćNiezwykła, Esperanza Mia, MojeMarzenie, Mała86 lubią tę wiadomość
Niezwykła wrote:Siemanko w ten piekny poranek u Nas deszczowo a jak u Was?
Ari - czy bez badania witaminy E moge brac obojetnie jaka kupiona w aptece ?
wspomniałaś o ,dhea×3,symfolic×2i nac
https://www.google.com/search?q=symfolic&oq=symfolic+&aqs=chrome..69i57j0l5.3026j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Taki?
Nac
https://www.sfd.pl/sklep/SFD_NUTRITION_NAC-opis38506.html?device=c&gclid=EAIaIQobChMIxJGu0Zuq5AIVjB0YCh1-DQdTEAQYASABEgJ4BPD_BwE
Dhea wiem na co Biorę
lecz nie mam zielonego pojęcia na co działa Symfolic i Nac ?
Sądzisz iż po tym moje daremne Amh 0,06 odbije? Co prawda mam 39lat w dni płodne nie mam wogole śluzu płodnego lekarz dał mi praktycznie znikome szansę ale chciałabym mieć nadzieję na lepsze jutro.
"potrzebny tylko do dofinansowania." Sądzisz że zrobili mi go dlatego by mnie nakręcić na In-Vitro ? z moim wynikiem też by moglo być in-vitro słabe.
Mała86-zamówiłam Olejek dziękuje -smarowac brzuszek tym?Niezwykła lubi tę wiadomość
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎 -
sisi wrote:Ja 😁
sisi lubi tę wiadomość
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎 -
sisi wrote:Dziękuję, dobrze, dzisiaj byłam na krzywej cukrowej i pewnie w poniedziałek zadzwonią, że mam cukrzycę.... przytyłam już 15kg 🙈🙈🙈"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
sisi wrote:Mi znajoma wywróżyła z tarota, że będę samotną matką z jedną córką 😉
Joa78, sisi lubią tę wiadomość
kamenkaa wrote:Witaj serdecznie . Wiec dlaczego podpowiadacie mojemarzenie jak na priw wymieniacie sie o niej z zła opinią ?bo jedna z Was mi skopiowała rozmowe z priw i nie spodziewalybyscie sie nawet od kogo ona przyszla
od osoby która jest z Wami bardzo dlugo z problemami i ktora tu obecnie pisze. Wiec nie rozumiem dlaczego się z niej śmiejecie ? Moze sie tym załamała psychicznie moze potrzebuje pomocy a Wy co?
troszkę wyrozumiałosci i bez dwulicowości na priw
Po drugie nikt się z MojeMarzenie nie wyśmiewa, poprostu ile razy można wałkować ten sam temat.
Po trzecie śmierdzi mi tu Trollem... siejesz ferment!Joa78, Monalisar, Skittles, Niezwykła, Liolia, Nadzieja90, Dżoana12, Ari, Mała86, Alicja38 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyAri wrote:Monitoring można robić bez podchodzenia do in vitro.Druga sprawa,to się dziwnie,dlaczego Was nie pozwolili podejsc,wyniki są bardzo szybko i u mnie w klinice wymagali raz na pol roku, z tym że my robiliśmy częściej.
Tak ja wiem ze monitoring można robić bez podchodzenia do in vitro 😉. Źle napisałam... po prostu odpuściłam ten cykl. A poza tym ja już nie robię monitoringów i nie staram się naturalnie bo to u mnie, nie już najmniejszego sensu (10 lat starań naturalnych to już ociupinkę zbyt wiele) . Ciąża naturalna w moim przypadku do swego rodzaju cud. Po prostu bzykamy się wtedy kiedy najdzie nas ochota a nie w dni płodne. Jestem nastawiona wyłącznie na In vitro teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 15:50
Esperanza Mia, Ari lubią tę wiadomość
-
sisi wrote:Zaczynałam z wartością 2.42 w wieku 27 lat (endometrioza i torbiele na jajnikach sciachały moją rezerwę), 3 operacje później wartość spadła do 0.8, podeszłam do in vitro i mam z niego dwuletnią córeczkę.
W grudniu podchodziłam do kolejnego in vitro z amh 0.45 i była ciąża biochemiczna. Po stymulacji pewnie jeszcze spadło ale zaczęłam brać końską dawkę suplementów z planem kolejnego podejścia do in vitro w kwietniu ale w marcu okazało się, że jestem w naturalnej ciąży 😁
Brałam wit D, E, C, Selen, Cynk, Kurkumine,
Koenzym Q10 ale w formie Ubuchinolu, Mleczko pszczele i Dhea. Wszystko w dużych dawkach oprócz dhea.Nadzieja90, Esperanza Mia, Ari, Mała86 lubią tę wiadomość
sisi wrote:Po pierwsze z takimi oskarżeniami zwróć się do konkretnej osoby bo ja z nikim nie piszę prywanie.
Po drugie nikt się z MojeMarzenie nie wyśmiewa, poprostu ile razy można wałkować ten sam temat.
Po trzecie śmierdzi mi tu Trollem... siejesz ferment!Nadzieja90, sisi, Fisia, Ari lubią tę wiadomość
AMH 1,11-grudzien 2018
AMH 0,67-pazdziernik 2019
Mutacja MTHFR heterozygota
04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
10.2019 ciąża naturalna
21.11.2019 bije serduszko ♥️
04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm -
Skittles wrote:Niezwykla jak zauwazylas wszystkie probujemy Ci cos doradzic I chyba nie mozesz narzekac na ignorancje z naszej strony lub niemile komentarze... ktos Cie wyslal do oslej lawki, tak sie czujesz? Naprawde? Tobie i MojeMarzenie kazdy radzi jak tylko moze.
Mnie ??????? nikt haha skąd to wywnioskowałaś
źle mnie zrozumiałaś po prostu po wypowiedzi innej osoby tak stwierdziłam bo też nie lubie dwulicowości lecz nie ważne
Ja tylko Was dopytać chciałam o witaminki i diętę no ale jak nie moge to przepraszam
co do mojemarzenie zauwazyłam że wiekszość z Was ma tutaj do niej negatywne podejście ale to nie mój problem nie mieszajcie mnie w to proszę***musi być dobrze.*