IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie
Sisi chyba miała racje
Jeden pęcherzyk 14mm (5dzien) i 3 małe
Zrobili mi krew i wieczirem będą dzwonić z wynikami ale już postanowiłam ze znów odpuszcze ten cykl, ten wysoki estradiol i duży pęcherzyk raczej podchodzi Mi pod cystę i wiadomo ze pozostałe pecherzyki nie dogonią za duża różnica
A chciałabym mieć chociaż dwa
Ale i tak już jest lepiej , lepsze hormony i 4 pecherzyki a nie 2Maja25, Dżoana12, Joa78, happilyeverafter, Ari, MojeMarzenie, Maggi, sisi lubią tę wiadomość
Laparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu
MTHFR układ homoz. 677C-T
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. -
nick nieaktualnyMała86 wrote:Jestem po wizycie
Sisi chyba miała racje
Zrobili mi krew i wieczirem będą dzwonić z wynikami ale już postanowiłam ze znów odpuszcze ten cykl, ten wysoki estradiol i duży pęcherzyk raczej podchodzi Mi pod cystę i wiadomo ze pozostałe pecherzyki nie dogonią za duża różnica
Ale i tak już jest lepiej , lepsze hormony i 4 pecherzyki a nie 2
Mała, to na prawdę dobre wiadomości. -
nick nieaktualnyJa te jestem po wizycie...
Serio myślałam , że nic mnie już nie zaskoczy w moim cyklu... A jednak...
Dzisiaj 41 dzień cyklu, miesiączki zawsze regularne aż do teraz. Na usg 4 pęcherzyki (!!!), trzy na tym lewym bolącym jajniku który tak odczówałam i jeden na prawym tym schorowanym i operowanym kilkakrotnie.
Jak już pisałam głowę daję e odczuwałam owu w 14 dc. Pęcherzyki wszystkie po ok 27 - 28 mm. Endometrium 17.5 mm. Gin nie ma pojęcia co jest grane. Podejrzewa owulację. Przeszła nam przez myśl punkcja. Ale nie odważe się jednak. za duże pęcherzyki żeby podawać ovitrelle i nauczona doświadczeniem boję się powtórki, ze byłyby puste.
Gin kazał czekać na okres, chociaż straszy mnie łyżeczkowaniem macicy, czy też kolejnym zabiegiem usuwania torbieli jeśli same nie pękną i będą rosły. Czuję dezorientację. Mówił, że hormonów żadnych mi już nie da. I sam powiedział, że najpierw walczyliśmy o jeden pęcherzyk, a tu be niczego mam ich aż cztery tym że ten jeden jest z taką siateczką (torbiel krwotoczna?).
Co radzicie kochane? Mam pobrany estradiol, progesteron i bete dzisiaj. Gin mówił, że musi zobaczyć te hormony bo to i dla niego zagadka.Dżoana12, Nadzieja90, Maja25, Ari, Maggi lubią tę wiadomość
-
happilyeverafter wrote:Cześć Dziewczyny,
U nas drugie IUI AID nieudane. Przygotowujemy się chyba powoli do in vitro. Kasy już mało, nadziei = 0, wsparcia = 0 ☹ Ogólnie mam doła i chciałabym naprawdę umrzeć. Nie dość że nigdy nie będziemy mieć biologicznego dziecka z mężem to nawet z banku nasienia się nie udaje. Czasem się zastanawiam co kolejnego może mi jeszcze Bóg odebrać, chyba już tylko życie ☹ Sory za rozgoryczenie ale czuje się fatalnie.
Mam serdeczne pytanie do każdego kto się orientuje, jakie badania warto zrobić przed in vitro w kontekście kobiety – mam niskie AMH wiec może powinnam sprawdzić te ANA, AOA, ASA, wadliwy chromosom? Coś wiecie w tym temacie? Czy drogie są te badania?
Proszę o pomoc ☹
Masz prawo na ten smutek, żal, załamanie.
Jesteśmy z Tobą.
Co do badań, to ja jestem zwolenniczką żeby robić badania zlecone przez konkretną klinikę/ lekarza, bo ażdy może chcieć co innego, a te badania do najtańszych nie należą.happilyeverafter, Ari lubią tę wiadomość
2/01/2020 transfer 2 zarodków
15/01 bhcg 580,12 17/01 bhcg 1546,10 😊
5/02 jest serducho -
nick nieaktualnyhappilyeverafter wrote:
Mam serdeczne pytanie do każdego kto się orientuje, jakie badania warto zrobić przed in vitro w kontekście kobiety – mam niskie AMH wiec może powinnam sprawdzić te ANA, AOA, ASA, wadliwy chromosom? Coś wiecie w tym temacie? Czy drogie są te badania?
Proszę o pomoc ☹
Kochana ogromnie mi przykro
Jak bym miała magiczną moc, uzdrowiła bym te Wszystkie umęczone kobiety pragnące dziecka.
A Ty nie rób żadnych badać. Każda klinika ma inne wytyczne. Szkoda kasy.happilyeverafter, MojeMarzenie, Ari, Dżoana12, Maggi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dżoana, Joa - bardzo Wam dziękuję Kochane Tak zrobię, poczekam do wizyty u lekarza i zapytam o te badania co sądzi. Zobaczymy co mi zaleci.
Joa, modlę się o to żebyś otrzymała te magiczną moc :*MojeMarzenie, Dżoana12, Maggi, sisi lubią tę wiadomość
2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀
-
nick nieaktualnyJoa78 wrote:Moje wyniki:
beta oczywiście 0.3
estradiol 952 pg/ml
progesteron 0,7 pg/ml
Ta natura wywija czasem orła, jak nie w tą, to w drugą stronę, nic pośrodku, ahhh.
Może to jednak jest jakiś sukces, że same urosły? Tylko ciekawe, dlaczego tak późno w tym cyklu..
Kurcze, tak bym chciała, żeby wszystkim nam przyszło to szczęście, nie ważne, czy z rozlazły cykl, czy PCOS, czy jeszcze nie wiadomo co. Przecież cuda się zdarzają, czemu nie mogą nas dotknąć??? (((Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 13:05
Joa78, Ari lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFisia wrote:A kiedy gin oceni wyniki? Po nich ma decydować, co dalej?
Ta natura wywija czasem orła, jak nie w tą, to w drugą stronę, nic pośrodku, ahhh.
Może to jednak jest jakiś sukces, że same urosły? Tylko ciekawe, dlaczego tak późno w tym cyklu..
sukces niewątpliwe i poniekąd to mnie cieszy. Gin kazał czekać tydzień na okres. A jak nie przyjdzie to nie wiem co dalej.
-
Skittles wrote:Fakt nie zlecają... ale czy to dobrze to nie jestem przekonana... ta dziewczyna em81 wydała spora kasę na inf ( 2 inf, każde średnio po 20 tys, 40 tys w sumie) co w jej przypadku nie miało sensu, bo miała wynik nieprawidłowy dla tego łam chromosomu x i na dzieci ze swoich komórek by się nie zdecydowała. lepiej chyba wiedzieć o takim ryzyku przed inf. Jednak niskie amh nie jest naturalnym stanem rzeczy i lekarze powinni zgłębiać jaka jest tego przyczyna (a w przypadku łam chrom x konsekwencje są bardzo poważne). Wiadomo kliniki niepłodności to są nastawione tylko na inf i kasę, a nie diagnostykę. Nawet w Novum nie zlecają badań genetycznych do inf, co moim zdaniem jest błędem. Sporo badań genetycznych miałam zleconych właśnie w Invicta, za która nie przepadam. Lepiej wydać 2,5 tys na badanie genetyczne na wstępie, niż wywalić 20 tys na inf i ma się nie udać, bo np wynik kariotypu jest nieprawidłowy.
Nadzieja90 lubi tę wiadomość
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎 -
MojeMarzenie wrote:Czy zioła Oj.Sroki łaczycie z lekami do stymulacji? czy lepiej dac sie z nimi spokoj na czas stymulacji?
MojeMarzenie lubi tę wiadomość
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎 -
Maja25 wrote:Szykuje się do transferu na początku października o ile znowu coś mi nie wydarzy. Za 2 tyg pojadę na wizytę w połowie cyklu i w kolejnym transfer.
W niedzielę dostalam@ dziwny bo ciemno brązowe plamienie, w poniedziałek ciut bardziej i dziś ciut jaśniejsze ale bardziej skąpe nawet niż 1 dnia krwawienie. Wystarczyły by przez te 3 dni 3 podpaski. Nie wiem czy liczyć teraz od niedzieli czy od poniedziałku... Dziwny"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎 -
Nadzieja90 wrote:Ja tez, to pewnie jest związane z amh"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
Mała86 wrote:Jestem po wizycie
Sisi chyba miała racje
Ale i tak już jest lepiej , lepsze hormony i 4 pecherzyki a nie 2Maggi lubi tę wiadomość
Joa78 wrote:Ja te jestem po wizycie...
Dzisiaj 41 dzień cyklu, miesiączki zawsze regularne aż do teraz. Na usg 4 pęcherzyki (!!!), trzy na tym lewym bolącym jajniku który tak odczówałam i jeden na prawym tym schorowanym i operowanym kilkakrotnie.
Jak już pisałam głowę daję e odczuwałam owu w 14 dc. Pęcherzyki wszystkie po ok 27 - 28 mm. Endometrium 17.5 mm. Gin nie ma pojęcia co jest grane. Podejrzewa owulację. Przeszła nam przez myśl punkcja. Ale nie odważe się jednak. za duże pęcherzyki żeby podawać ovitrelle i nauczona doświadczeniem boję się powtórki, ze byłyby puste.
Gin kazał czekać na okres, chociaż straszy mnie łyżeczkowaniem macicy, czy też kolejnym zabiegiem usuwania torbieli jeśli same nie pękną i będą rosły. Czuję dezorientację. Mówił, że hormonów żadnych mi już nie da. I sam powiedział, że najpierw walczyliśmy o jeden pęcherzyk, a tu be niczego mam ich aż cztery tym że ten jeden jest z taką siateczką (torbiel krwotoczna?).
Co radzicie kochane? Mam pobrany estradiol, progesteron i bete dzisiaj. Gin mówił, że musi zobaczyć te hormony bo to i dla niego zagadka.Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
Leczenie w Salve Medica Łódź
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
2 stymulację przerwane
Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
happilyeverafter wrote:Cześć Dziewczyny,
U nas drugie IUI AID nieudane. Przygotowujemy się chyba powoli do in vitro. Kasy już mało, nadziei = 0, wsparcia = 0 ☹ Ogólnie mam doła i chciałabym naprawdę umrzeć. Nie dość że nigdy nie będziemy mieć biologicznego dziecka z mężem to nawet z banku nasienia się nie udaje. Czasem się zastanawiam co kolejnego może mi jeszcze Bóg odebrać, chyba już tylko życie ☹ Sory za rozgoryczenie ale czuje się fatalnie.
Proszę o pomoc ☹
happilyeverafter, Dżoana12 lubią tę wiadomość
Joa78 wrote:Ja te jestem po wizycie...
Co radzicie kochane? Mam pobrany estradiol, progesteron i bete dzisiaj. Gin mówił, że musi zobaczyć te hormony bo to i dla niego zagadka."Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎 -
nick nieaktualnyhappilyeverafter wrote:Cześć Dziewczyny,
Proszę o pomoc ☹happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaja25 wrote:Lyzeczkowanie może spowodować zrosty, obniżyć amh tak mi się wydaje. Może lepiej punkcja torbieli?
Na żadne łyżeczkowanie się nie wybieram. No przeciez miesiaczka musi w koncu przyjść. A torbiele to cynnosciowe są, wiec mam nadzieje ze same zejda.
Ari - Zaproponowałam ovitrelle, gin powiedział, że to bez sensu w tym pochrzanionym cyklu. -
Ari wrote:Mala ja tak miałam,ze jeden był duży juz na początku, po zastrzyku sam pękł,tak bys miała 3 jeszcze.A co mówią lekarze?
Maja dzwonić po 4 bo chcieli sprawdzić jak szybko estradiol rośnie , bo jak za szybko to cysta.
I powiedzieli ze będę mogła liczyć tylko na jeden bi reszta nie zdąży podrosnąć
Odpuszcze sobie
Powiem Chince dzisiaj żeby zmniejszała ilość ziół na estrogen
Tak bardzo bym chciała mieć chociaż 2 pobraneLaparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu
MTHFR układ homoz. 677C-T
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór.