X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy któraś robiła HSG na NFZ? Jak to się odbywa, trzeba mieć skierowanie od rodzinnego, długo się czeka?

2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚‍♂️🧸🩰
    01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
    2❄️❄️
    The true miracle is having faith no matter what👣🍀

preg.png
  • Ari Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    U mnie też coś nie gra z 2 dniowymi. Jak już się implantuja to tam gdzie nie trzeba. Czyli za długo sobie krążą po macicy. Mimo nawet embryoglue.
    Żaden 3 dniowy się nie zagniezdzil a 5 dniowych nigdy nie miałam bo mi każdy mówił że przy niskim amh jak najszybciej transfer. A komórek miałam max 3.
    Mi dr mówiła,że te całe embryoglue to trochę naciągane jest i bym go nie brała.

"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem po wizycie lekarz rzeczywiście fajny i dużo lepiej mi wszystko wyjaśnił lecz powiedział praktycznie to samo co tamten stary mój lekarz.. Lecz dodał że inv i kd nawet mi nie zaproponowac nie może że względu na wysokie fsh 22 i dhea też ponad normę. Lecz widzi u mnie 5%szans na ciąże naturalna i jeśli znajdę to porobię.. Więc nic wielkiego nie mówił praktycznie to samo co do supli mogę brać lecz jak mówił one mi nie pomogą :( pytalam o Wit e też mogę lecz jeśli ma być szczery w mej sytuacji to strata pieniędzy. Mówił że może mi dać lamette lecz nie 3 tabletki a 2 rano i w 10-11 dc monitoring. Także też trochę sprzeczne bo ten mój kazał być 8dc na monitoring i nie wiem co robić. pytalam o usg mówi że jest nie potrzebne dziś bo miałam już robione 2tyg temu i nic tam szczególnie innego nie zobaczy badać też nie badał tylko luźna rozmowa trwająca 45min godzina lekcyjna haha 120zl żadne pieniądze lecz jak same widzicie z leksza nie fajnie. I teraz pytanie do Was ma to kochane sens?? Bo z leksza się zdokowalam :( ogólnie lekarz bardzo fajny wszystko wyjaśnił bez sciemy powiedział że szanse słabe i jak zapytalam czy miał taki przypadek jak ja z udanym zakończeniem mówi że jeden ale lata lata temu w klinice zagranicą... Także co ja mam kochane zrobić :(
    Dodał że zbliża się menopauza i tego nie da się cofnąć.. Pytając czy fsh czymś zbije mówi że nic pytalam czy zioła mówił że nie ahh i mówi że jak zrobię badania za 3mies to tak mi fsh nie spadnie niżej :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 18:21

• Skittles Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Cześć dziewczyny jestem po wizycie lekarz rzeczywiście fajny i dużo lepiej mi wszystko wyjaśnił lecz powiedział praktycznie to samo co tamten stary mój lekarz.. Lecz dodał że inv i kd nawet mi nie zaproponowac nie może że względu na wysokie fsh 22 i dhea też ponad normę. Lecz widzi u mnie 5%szans na ciąże naturalna i jeśli znajdę to porobię.. Więc nic wielkiego nie mówił praktycznie to samo co do supli mogę brać lecz jak mówił one mi nie pomogą :( pytalam o Wit e też mogę lecz jeśli ma być szczery w mej sytuacji to strata pieniędzy. Mówił że może mi dać lamette lecz nie 3 tabletki a 2 rano i w 10-11 dc monitoring. Także też trochę sprzeczne bo ten mój kazał być 8dc na monitoring i nie wiem co robić. pytalam o usg mówi że jest nie potrzebne dziś bo miałam już robione 2tyg temu i nic tam szczególnie innego nie zobaczy badać też nie badał tylko luźna rozmowa trwająca 45min godzina lekcyjna haha 120zl żadne pieniądze lecz jak same widzicie z leksza nie fajnie. I teraz pytanie do Was ma to kochane sens?? Bo z leksza się zdokowalam :( ogólnie lekarz bardzo fajny wszystko wyjaśnił bez sciemy powiedział że szanse słabe i jak zapytalam czy miał taki przypadek jak ja z udanym zakończeniem mówi że jeden ale lata lata temu w klinice zagranicą... Także co ja mam kochane zrobić :(
    Dodał że zbliża się menopauza i tego nie da się cofnąć.. Pytając czy fsh czymś zbije mówi że nic pytalam czy zioła mówił że nie ahh i mówi że jak zrobię badania za 3mies to tak mi fsh nie spadnie niżej :(
    5% szans to tak jak u mnie lekarz dawal.

MojeMarzenie lubi tę wiadomość

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Bunia12345 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Buniu,odezwij się czasem😘
    Ari jestem tutaj codziennie czytam wszystko ale nie udzielam się bo nie mam takiej wiedzy trzymam kciuki . Zaczęłam suplementację dostałam za Stanów Q10 w dawcę 600 w jednej tabletce i oczywiście metyle nie m DHEA muszę to ogarnąć jeszcze dr Przybycien napisał do mnie ze powinnam jeszcze próbować i nie czekać zbyt długo sama nie wiem co robić boje się ze moje jajeczka są genetycznie obciążone sama nie wiem może jeszcze badanie Kariotyp powinnam zrobić dzwoniłam do kliniki dzisiaj na wyniki badań materiału muszę jeszcze poczekać 1-2 tyg Ari co mam robić ???

• Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Ja w tamtym roki miałam fsh 29 i zbiłam to ziołami ojca klimuszko! To było w sierpniu a w październiku zaszłam w ciaze po procedurze a fsh było 10,5

Ari, Maggi lubią tę wiadomość

• Ari Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Szanse są, a co z przykładami kobiet ,które zaszły w ciążę,jednak się im udalo.Gwarancji nie ma,no ale bez walki nie ma też na co liczyć.Co tracisz próbując?No może tylko kasę,ale to kropla w porównaniu z tym ,ile wydaje się na invitro.Jesli nie spróbujesz, to pewnie będziesz zadręczać się myślami.Skad pewności,że to właśnie Ty nie znajdziesz się w tych 5 procentach?

"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Ja w tamtym roki miałam fsh 29 i zbiłam to ziołami ojca klimuszko! To było w sierpniu a w październiku zaszłam w ciaze po procedurze a fsh było 10,5
    Ja również miałam podobnie i zbilam do 8.

• Skittles Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Ja również miałam podobnie i zbilam do 8.
    Tez zbilam fsh z 35 do 10 na ziolach sroki i to lekarz z Novum mi je zlecil.

Maggi, MojeMarzenie lubią tę wiadomość

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Mała86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:

Ja miałam fsh w zeszłym miesiącu 30 i zbiłam w tym do 11
    Nie jest to sytuacja dobra i o tym wiesz ale wiesz tez także ze niektórym się udaje
    Żaden lekarz cię nie pocieszy bo wyniki są jakie są ale ty rob swoje weź ta lamette i umów się na monitoringi

Maggi, MojeMarzenie lubią tę wiadomość

Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    5% szans to tak jak u mnie lekarz dawal.
    O naprawdę widzisz ale ten pierwszy lekarz mówił 0% więc bądź tu mądrym trochę spodziewałam się tego lecz znów jestem na etapie poddania się chociaż chce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Widzisz kochana ja kupiłam te zioła ale tak jak już tu wspominałam nie znam i nie wiem kiedy mam owu i się nie dowiedziałam od lekarza ahh więc napewno je włączę bo po to je kupiłam lecz nie wiem jak długo pić by nie zaszkodzić sobie jak myślisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Szanse są, a co z przykładami kobiet ,które zaszły w ciążę,jednak się im udalo.Gwarancji nie ma,no ale bez walki nie ma też na co liczyć.Co tracisz próbując?No może tylko kasę,ale to kropla w porównaniu z tym ,ile wydaje się na invitro.Jesli nie spróbujesz, to pewnie będziesz zadręczać się myślami.Skad pewności,że to właśnie Ty nie znajdziesz się w tych 5 procentach?
    Tak chce spróbować bardzo chde bo wszystko kupiłam co mowilyscie lecz po każdej wizycie się mega doluje :( dlaczego lekarz nie wie takich rzeczy jak można zbić fsh no nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Tez zbilam fsh z 35 do 10 na ziolach sroki i to lekarz z Novum mi je zlecil.
    Tak też już je mam. Ale pytalam o nie mówił że nie da się zbić ciekawe a wiele osoba się udało aż dziwne

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Mi dr mówiła,że te całe embryoglue to trochę naciągane jest i bym go nie brała.
    Mnie też mówiła. Ale wiesz płacisz za transfer i tractocile niemałe pieniądze to 300 zł nie doplacisz? I wzięłam to.

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Ja miałam fsh w zeszłym miesiącu 30 i zbiłam w tym do 11
    Nie jest to sytuacja dobra i o tym wiesz ale wiesz tez także ze niektórym się udaje
    Żaden lekarz cię nie pocieszy bo wyniki są jakie są ale ty rob swoje weź ta lamette i umów się na monitoringi
    Tak już wykupiłam lamette mówił że mam iść na monitoring w 10-11dc a ktoś mi tu mówił chyba Ty że lepiej 8 dc? Więc jak to jest kiedy lepiej iść spróbuję nic nie stracę a może się uda.
    Mówił też za może mnie stymulować do grudnia ale widzi słabe szansę.. Tak czy siak kupiłam ale podpowiedźcie mi jak je pić jak owo przy stymulacji nie wolno.. A zapomniałam go o to już zapytać.. Więc mam brać lamette i wieczorem zioła..? A owu nie wiem kiedy haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 19:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym bądź razie będę walczyć jak zaczęłam!! I pokaże wszystkim ze można! :)

Maggi, Mała86, Nadzieja90, Dżoana12 lubią tę wiadomość

• Maggi Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    O naprawdę widzisz ale ten pierwszy lekarz mówił 0% więc bądź tu mądrym trochę spodziewałam się tego lecz znów jestem na etapie poddania się chociaż chce...
    To walcz kochana, żebyś potem nie miała do siebie żalu albo jakichś wątpliwości. Wiem, że to niełatwa walka i sama już nie wierzę w powodzenie, ale ciągle walczę, choć do in vitro już nie podejdę...i jakoś lżej mi jest z tą myślą. Rozkminie jeszcze tę ozonoterapie i tyle... Przynajmniej będę wiedziała, że nie było żadnego "co by było gdyby"

Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że nie zrobił jednak usg.
    Tylko sobie pogadal.

MojeMarzenie, Maggi, Nadzieja90 lubią tę wiadomość

AMH 0,54
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie jak już wszystko kupiłaś to co ci szkodzi ... przez kilka miesięcy możesz intensywnie próbować.

AMH 0,54
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    NK 16,5%
‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ