IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Ari wrote:Przy kolejnych suplementach ,które włączyłam do swojego jadlospisu😉wnikliwie szukałam informacji o nim.Pamietam właśnie, że dużo było sprzecznych informacji odnośnie liści malin,dlatego wolałam być ostrożna,bo o skurcze bardzo łatwo,a właśnie wszystko robię, by im przeciwdziałać.Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
-
nick nieaktualnyAri wrote:Pewnie, że szkoda czasu,nie przestymulujesz się przeciez😉
Myslisz ? no wiesz Chcialabym iśc za śladami Skittles Najpierw pić ziołka ten cykl odpuścic by Amh spadlo jest drastycznie duże Wiec komórki słabiutkie nie mówiac o calej reszcie a tak to juz miesiac biore te suple teraz włącze Ziółka ktorych nie mozna brac z Lametta Wiec sadze ze chyba lepiej -
MojeMarzenie wrote:Myslisz ? no wiesz Chcialabym iśc za śladami Skittles Najpierw pić ziołka ten cykl odpuścic by Amh spadlo jest drastycznie duże Wiec komórki słabiutkie nie mówiac o calej reszcie a tak to juz miesiac biore te suple teraz włącze Ziółka ktorych nie mozna brac z Lametta Wiec sadze ze chyba lepiej"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
Maggi wrote:Ok zapytam jeszcze mojego profesora od aku o to ☺️"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
nick nieaktualnyAri wrote:Przeciez nic nie tracisz,nie podchodzisz do stymulacji do in vitro.Szkoda cyklu.
a Tak to nie wykorzystam ani trawy ani ziolek oj sroki ...
a jesli zajde to z fsh wysokim ciezko nie sadzisz? -
MojeMarzenie wrote:no tak ale zobacz jak np Skittles obnizyla zadziałała i jest a miala wieksze fsh bo 35 a ja mam 22 takze moze spaść niżej i bedzie lepiej
a Tak to nie wykorzystam ani trawy ani ziolek oj sroki ...
a jesli zajde to z fsh wysokim ciezko nie sadzisz?Dżoana12 lubi tę wiadomość
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎 -
nick nieaktualnyAri wrote:Ja korzystałam z ziół i brałam lametta.
Patrzac na Skitt -ona miala 35 pomoglo jej na 10 udalo sie.
Skitt czy Ty dlugo sie zastanawialas z Ta decyzja by sie ziółkować by obnizyc FSH czy Ci lekarz doradził? -
MojeMarzenie wrote:tak wiem pisałas ale w wiekszości dziewczyn szkodziło łaczenie Gdy zapytalam tez lekarz odradzał łaczyć ziółek- Myslisz ze nie da mi to nic jak odpuszcze cykl ?
Skitt czy Ty dlugo sie zastanawialas z Ta decyzja by sie ziółkować by obnizyc FSH czy Ci lekarz doradził?
Tak sobie myśle ze Ari ma racje , skoro chesz spróbować z ziółkami to weź je razem z lametta, idź na scan i w najgorszym wypadku stracisz tylko kasę na scan przecież nie podchodzisz do in vitro A będziesz wiedziała chociaż jak rośnie.
Najwyżej jak pęcherzyk nie będzie rósł to dokończysz w tym cyklu ziółka a w następnym weźmiesz sama lamette bez ziół. Szkoda czasu
A nic nie tracisz
Weź wszystko razem i spróbujWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 07:52
Laparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu
MTHFR układ homoz. 677C-T
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. -
Ari co tam i ciebie ?Laparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. -
MojeMarzenie wrote:tak wiem pisałas ale w wiekszości dziewczyn szkodziło łaczenie Gdy zapytalam tez lekarz odradzał łaczyć ziółek- Myslisz ze nie da mi to nic jak odpuszcze cykl ?
Skitt czy Ty dlugo sie zastanawialas z Ta decyzja by sie ziółkować by obnizyc FSH czy Ci lekarz doradził?Ari, Maggi lubią tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
nick nieaktualnyMała86 wrote:Tak sobie myśle ze Ari ma racje , skoro chesz spróbować z ziółkami to weź je razem z lametta, idź na scan i w najgorszym wypadku stracisz tylko kasę na scan przecież nie podchodzisz do in vitro A będziesz wiedziała chociaż jak rośnie.
Najwyżej jak pęcherzyk nie będzie rósł to dokończysz w tym cyklu ziółka a w następnym weźmiesz sama lamette bez ziół. Szkoda czasu
A nic nie tracisz
Weź wszystko razem i spróbuj -
MojeMarzenie wrote:Ja jak mam próbować to jak już bez ziolek. 😂 Jeśli się nie uda to zrobię przerwę w następnym miesiącu ale raczej wolałabym zbić może się uda jak Skittles pisze ze to była decyzja lekarza więc wolę też podreperowac organizm chociaż każdy cykl na wagę złota ale zawsze można próbować a obniżyć też warto
No tak ale mozesz próbować robić to na raz , nie podchodzisz do inv wiec nie stracisz tej całej kasy , tak naprawdę nic nie trafisz a czasu zal.
Ale to twoja decyzjaAri, Maggi lubią tę wiadomość
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
nick nieaktualnyMała86 wrote:No tak ale mozesz próbować robić to na raz , nie podchodzisz do inv wiec nie stracisz tej całej kasy , tak naprawdę nic nie trafisz a czasu zal.
Ale to twoja decyzja
Lecz szczerze jestem w tym wszystkim pogubiona bo czytając inne forum piszą kobiety że biorą lamette z suplami i ziołami a że do inv tylko nie bierze się ziolek ja jestem z tego już głupia. Dziś zadzwonię do lekarza zapytam będę wiedzieć co robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 10:04
Ari lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MojeMarzenie wrote:Haha dziewczyny napisałam smsa do lekarza z niepłodności z kliniki czy mogę łączyć odpowiedź taka że (.. Nie znam tych ziół, nie znam Ojca Sroki ale nie powinny mieć wpływu) wiec co z niego za lekarz jak nie zna??
Monalisar, MojeMarzenie, Mała86, Ari, Maggi lubią tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
nick nieaktualnySkittles wrote:Marzenie lekarze to nie zielarze oni nie interesuja sie ziolami, suplami itd bo tego ich na studiach medycznych nie uczyli. Ten moj, ze mi polecil ziola sroki to ewenement, drugim ewenementem jest lekarka Ari, ktora doradzala jej inne suple, borowine itd.
No Ale po tym co piszecie niby szkodzą że jajeczka sie nie rozwijają ...
Cieżka decyzja przedemna bo chce dobrze chce obnizyc by mieć wieksze szanse a szkoda mi cyklu ...
Ale raczej sprobuje brac Lamette i zioła ...
Mysle ze nie zaszkodza aż tak ..
Bo myslac inaczej jesli mam takie FSh ciezko bedzie urzymac ciaze prawda ? ;/ ahh
Bardzo Was przepraszam ze ciągne ten temat ale chcialabym by bylo dobrze chcialabym by moje FSh spadlo do max 10 ah -
MojeMarzenie wrote:Dokladnie tak kochana bo z glupiej ciekawosci zadzwoniłam zapytac Dzwonilam teraz do innych ta sama padla odpowiedź ze nie znają i nie wiedzą ..
No Ale po tym co piszecie niby szkodzą że jajeczka sie nie rozwijają ...
Cieżka decyzja przedemna bo chce dobrze chce obnizyc by mieć wieksze szanse a szkoda mi cyklu ...
Ale raczej sprobuje brac Lamette i zioła ...
Mysle ze nie zaszkodza aż tak ..
Bo myslac inaczej jesli mam takie FSh ciezko bedzie urzymac ciaze prawda ? ;/ ahh
Bardzo Was przepraszam ze ciągne ten temat ale chcialabym by bylo dobrze chcialabym by moje FSh spadlo do max 10 ah
Lekarze nic nie siedzi o ziołach i ziołach
Sprawa inaczej wyglada przy invitro tam w grę wchodzą grube pieniądze u ciebie to nie ma znaczenia wiec co ci szkodzi spróbowadz.
Przy następnym cyklu już będziesz wiedziała
I lametta to nie jest prawdziwa stymulacja jeszcze przy dwóch tabletkach nie powinno to mieć jakiegoś znaczącego wpływuAri, Dżoana12, Maggi lubią tę wiadomość
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
nick nieaktualnyMała86 wrote:Lekarze nic nie siedzi o ziołach i ziołach
Sprawa inaczej wyglada przy invitro tam w grę wchodzą grube pieniądze u ciebie to nie ma znaczenia wiec co ci szkodzi spróbowadz.
Przy następnym cyklu już będziesz wiedziała
I lametta to nie jest prawdziwa stymulacja jeszcze przy dwóch tabletkach nie powinno to mieć jakiegoś znaczącego wpływu
Wiec włacze te zioła i co ma byc to bedzie.
Wczoraj mialam plamienie rano sluz z domieszka krwi jak sie umyłam zniklo i nie ma dzis nic ...Dziwna sytuacja
Dziękuje Wam dziewczyny za wsparcie i cierpliwosc ale bardzo sie stresuje ale juz postanowilam bede pić brac lamette i czas pokaże :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 11:13
-
Kochane,
Ja jak zwykle z pytaniem i prośbą o poradę. Ostatnio mój doktor (nowy dr) wysnuł tezę, że zmniejszona rezerwa jajnikowa wynikać może z małych objętościowo jajników – czy ktoś kiedyś spotkał się z taką tezą? Porównałam sobie wyniki sprzed roku i o ile te badania były wiarygodne to jajniki zmniejszyły się, zwłaszcza prawy.
Kolejna rzecz, dr zalecił mi brać na lepsze endometrium dong quai – które kupujecie i jak suplementujecie? Oprócz tego mam olej z wiesiołka i czerwone wino. Powiedział też że mogłabym przez cały cykl brac estrofem tylko że ponoć pęcherzyki mogą nie rosnąć przy jego braniu w I fazie cyklu. Spotkałyście się z tym?
I jeszcze zapytam o pyłek pszczeli – jak pijecie? Ile łyżek i czy przez cały cykl?
Będę mocno zobowiązana za choć króciutkie info 😊
2020r. nasz Cud, nasze Życie 🤍 córeczka 💕🧸🧚♂️🩰
2024r. kolejny Cud 👶 synek 💙🦁⚽
The true miracle is having faith no matter what👣✨🍀 -
MojeMarzenie wrote:no dobrze to jednak włacze .. mam ten nr komórkowy do tego Lekarza Twojego ale tam nie dzwoniłam bo glupio mi haha myslisz ze by cos wiedział ?
Wiec włacze te zioła i co ma byc to bedzie.
Wczoraj mialam plamienie rano sluz z domieszka krwi jak sie umyłam zniklo i nie ma dzis nic ...Dziwna sytuacja
Dziękuje Wam dziewczyny za wsparcie i cierpliwosc ale bardzo sie stresuje ale juz postanowilam bede pić brac lamette i czas pokaże :*
Nie nie pytaj go , ja ho kiedyś spytałam o te zioła to powiedział ze nie zna składu wiec się nie wypowie .MojeMarzenie lubi tę wiadomość
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór.