X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wypadnie mi 9 i 10 dc w dzień weekendu :/ więc kiedy najlepiej na monitoring bo zaczynam obawiać się że tak będzie bo już zaczynam plamic także jutro pojutrze mogę mieć okres... I jak mam dziś plamienia mogę włączyć wiesiołka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 13:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem - róbcie jak chcecie ;) ja nie piłam.

sisi lubi tę wiadomość

• Mała86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Dziewczyny a jak wypadnie mi 9 i 10 dc w dzień weekendu :/ więc kiedy najlepiej na monitoring bo zaczynam obawiać się że tak będzie bo już zaczynam plamic także jutro pojutrze mogę mieć okres... I jak mam dziś plamienia mogę włączyć wiesiołka?
    To umów się w 8 wtedy

MojeMarzenie lubi tę wiadomość

Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Skittles Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Witajcie gdzieś czytałam że /trawa pszenna / obniża Fsh. Czy to prawda jak myślicie? Słyszał ktoś o tym? Bo Jedn dziewczyna się wypowiadała że z fsh 98 obniżylo jej do 11?
    Czy któraś z Was zażywa lkarnityna? Jak tak to w jakiej dawce i czy przy stymulacji mogę brać?
    Właśnie ktoś wrzucił na ten temat post na fejsie, jest nawet przykład zbicia fsh ze 199 do 16, myśle, ze warto spróbować. Po ciąży pewnie przetestuje trawę pszeniczna.

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Właśnie ktoś wrzucił na ten temat post na fejsie, jest nawet przykład zbicia fsh ze 199 do 16, myśle, ze warto spróbować. Po ciąży pewnie przetestuje trawę pszeniczna.
    Tak dokładnie też to czytałam pisałam też z kobietą co miała identycznie jak ja trochę wyżej bo 28 spadło do 6 aż niewiarygodne. Lecz czy przy tej lamecie mi nie zaszkodzi? Zwiększyła sobie q10 bo mam ten zwykły na 600mg

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Mam pytanie Przy jakiej wartości fsh zaszłas w ciąże? Czy warto jak je zbAdam teraz poraz 2x w 2dc czy zrobić sobie przerwę i za 3mies po stosowaniu supli

• Skittles Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Tak dokładnie też to czytałam pisałam też z kobietą co miała identycznie jak ja trochę wyżej bo 28 spadło do 6 aż niewiarygodne. Lecz czy przy tej lamecie mi nie zaszkodzi? Zwiększyła sobie q10 bo mam ten zwykły na 600mg
    Czy z lametta można łączyć tego nie wiem... najlepiej fsh zbić w cyklu poprzedzającym stymulacje. Wtedy pijesz zioła (czy tam trawę pszeniczna) cały miesiąc i w kolejnym cyklu spr fsh i podchodzisz do stymulacji. Takie zioła/trawa potrzebują czasu żeby zadziałać. Jak teraz zaczynasz z ziołami czy trawa pszeniczna od nowego cyklu, to może ona jeszcze w tak szybkim tępie nie zbić fsh, bo fsh badasz 2-3 dc, a zdążysz tylko raz lub dwa zastosować te zioło/ trawę...

07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
  • Skittles Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Mam pytanie Przy jakiej wartości fsh zaszłas w ciąże? Czy warto jak je zbAdam teraz poraz 2x w 2dc czy zrobić sobie przerwę i za 3mies po stosowaniu supli
    Przy fsh 10, najpierw obnizylabym fsh, a potem zaczynalabym stymulacje. Moze cykl wystarczy I fsh spadnie.

11.2018 amh 0,86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Czy z lametta można łączyć tego nie wiem... najlepiej fsh zbić w cyklu poprzedzającym stymulacje. Wtedy pijesz zioła (czy tam trawę pszeniczna) cały miesiąc i w kolejnym cyklu spr fsh i podchodzisz do stymulacji. Takie zioła/trawa potrzebują czasu żeby zadziałać. Jak teraz zaczynasz z ziołami czy trawa pszeniczna od nowego cyklu, to może ona jeszcze w tak szybkim tępie nie zbić fsh, bo fsh badasz 2-3 dc, a zdążysz tylko raz lub dwa zastosować te zioło/ trawę...
    No tak widzisz to sama za bardzo nie wiem co będzie dla mnie lepsze czy zrobić sobie 1mies przerwy czy nawet 2 by zbić fsh ziołami bo nawet oj sroki nie mogę teraz..
    Czy włączyć od razu lamette sądząc jak ja włączę może być ciężko z tym fsh..
    Pytalam lekarza czy lepiej zrobić przerwę by suple zadziałały mówił że szkoda czasu mam działać od razu no ok zacznę myślę za około 2dni z lametta bo już mam Plamienia ale nie wiem co lepiej będzie dla mnie jak sądzisz kochana

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Przy fsh 10, najpierw obnizylabym fsh, a potem zaczynalabym stymulacje. Moze cykl wystarczy I fsh spadnie.
    Ooo to może też tak spróbuję? Bo kupiłam te zioła oj. Sroki i nie wykorzystam bo jak bo lamette. Potem zmierze fsh i działać.. Czy szkoda czasu na moje komoreczki bo sama wiesz fsh 22 mega dużo podpowiedźcie. Mi proszę

• Skittles Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Ooo to może też tak spróbuję? Bo kupiłam te zioła oj. Sroki i nie wykorzystam bo jak bo lamette. Potem zmierze fsh i działać.. Czy szkoda czasu na moje komoreczki bo sama wiesz fsh 22 mega dużo podpowiedźcie. Mi proszę
    Marzenie ja mialam fsh 35, to jeszcze wiecej niz u Ciebie I jakos zbilam po miesiacu na ziolach.
    Decyzje musisz podjac sama, Ari stosowala lamette i ziola I nic jej sie nie stalo, a jeszcze pecherzyki dobrze rosly. Ja nie stosowalam ziol przy stymulacji akurat.

Dżoana12 lubi tę wiadomość

11.2018 amh 0,86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Marzenie ja mialam fsh 35, to jeszcze wiecej niz u Ciebie I jakos zbilam po miesiacu na ziolach.
    Decyzje musisz podjac sama, Ari stosowala lamette i ziola I nic jej sie nie stalo, a jeszcze pecherzyki dobrze rosly. Ja nie stosowalam ziol przy stymulacji akurat.
    Właśnie to jest to że chce z lametta i chce obniżyć ale mam obawę że biorąc pod uwagę że zioła mogą zaszkodzić bo nie wiem jak organizm zareaguje a chciałabym dobrze jak każda z nas a lekarz widzisz mówi szkoda czasu a jeśli Tobie z 35 spadło aż do tyłu to może warto.. Ewentualnie mogę spróbować teraz z lametta a potem miesiąc przerwy... Sama nie wiem co zrobić by było dobrze hehe bo wszystko kupiłam a nie wiem jak zadziałać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Kochana pogadam jeszcze z mezem jak to widzi może rzeczywiście dam sobie czas z witaminami a w następnym cyklu będę próbowac chociaż trochę mi szkoda czasu ah trochę to skomplikowane dla mnie. Jak widać było 1pecherzyk a teraz go np stracę i co ciężki temat dla mnie ale coś muszę wybrac

• Skittles Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Kochana pogadam jeszcze z mezem jak to widzi może rzeczywiście dam sobie czas z witaminami a w następnym cyklu będę próbowac chociaż trochę mi szkoda czasu ah trochę to skomplikowane dla mnie. Jak widać było 1pecherzyk a teraz go np stracę i co ciężki temat dla mnie ale coś muszę wybrac
    Dokladnie musisz sama zadecydowac, bo sa benefity a tez ryzyko. A to, ze suple nie dzialaja wedlug lekarzy to standard. Ja nawet swojemu nie mowilam co lykalam, bo mi szkoda czasu bylo na to, jak oni i tak w nie nie wierza.

MojeMarzenie, Maggi lubią tę wiadomość

11.2018 amh 0,86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Dokladnie musisz sama zadecydowac, bo sa benefity a tez ryzyko. A to, ze suple nie dzialaja wedlug lekarzy to standard. Ja nawet swojemu nie mowilam co lykalam, bo mi szkoda czasu bylo na to, jak oni i tak w nie nie wierza.
    Tak dokładnie tak lekarzom mówiłam i każdy to samo że nie pomoże :/
    Widząc po tym co Ty napisałaś to że Ty wybrałaś opcje najpierw zbić ziołami potem działać.. Rozmawiałam z mezem jak już kupiłam te zioła i zamówiłam dziś ta trawę pszenna może wybiorę ta drogę co Ty.. Sądzę że będę się czuć bezpieczniej potem.. Także wybiorę ta opcje co Ty co ma być to będzie..
    Okres mam mięc wobec daty około 12 z tego że mam Plamienia myślę przyjdzie za 2/3 dni
    Liczę też na wypowiedź innych dziewczyn jak to widzą jeśli o to chodzi bo nie wiem czy dobra drogę wybrałam ale tyle tego nakupilam że szkoda nie spróbować..

• Ari Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Wg podanych informacji malina wręcz zapobiega skurczom i przeciwdziała poronieniom.To dlaczego nie powinno się jej stosować w drugiej fazie cyklu?
    Bo są również informacje,że wywołują skurcze i przyspieszają poród,więc wole być ostrożna.

"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Witajcie gdzieś czytałam że /trawa pszenna / obniża Fsh. Czy to prawda jak myślicie? Słyszał ktoś o tym? Bo Jedn dziewczyna się wypowiadała że z fsh 98 obniżylo jej do 11?
    Czy któraś z Was zażywa lkarnityna? Jak tak to w jakiej dawce i czy przy stymulacji mogę brać?
    L carnityne biorę ją i mój maz z zalecenia androloga.Bierzemy pod wieczór.

"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    No właśnie, to info z liku, który wkleiłam i dlatego zdecydowałam się zrobić mieszankę z liści malin, koniczyny i pokrzywy i piję raz dziennie. Nie rozumiem właśnie czemu miałabym nie pić jej w drugiej fazie cyklu...
    Ciasteczko też napisała, że liście malin uznaje się za bezpieczne w czasie całej ciąży, choć szczególnie przed porodem w niektórych przypadkach.
    Zatem podbijam pytanie ☺️
    Przy kolejnych suplementach ,które włączyłam do swojego jadlospisu😉wnikliwie szukałam informacji o nim.Pamietam właśnie, że dużo było sprzecznych informacji odnośnie liści malin,dlatego wolałam być ostrożna,bo o skurcze bardzo łatwo,a właśnie wszystko robię, by im przeciwdziałać.

• Ari Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Pewnie, że szkoda czasu,nie przestymulujesz się przeciez😉

• Ari Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Sprawdz grafik lekarza,bo pewnie nie przyjmuje codziennie.

‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ