Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3605 5198

    Wysłany: 4 października 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Maggi ale beta jest tak wysoka jakby był 5tc a dobrze wiemy że tak nie jest. O co chodzi, martwię się?
    Jutro powtórz betę o tej porze co ją robiłaś 😃

    Ari lubi tę wiadomość

    Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 4 października 2019, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    To dobry znak, z niecierpliwością czekam na betę 🙏 a masz jakieś inne objawy? Czujesz coś w podbrzuszu? Piersi bolą?
    Podbrzusze cały czas czuje, mam takie wzdete, ciągnące nie umiem nazwać i ból krzyża od samego transferu a dzisiaj w nocy plamienie a raczej śluz różowy

    Maggi, Ari lubią tę wiadomość

  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 4 października 2019, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Jutro powtórz betę o tej porze co ją robiłaś 😃
    Jutro nie mogę, będę u mamy, dopiero poniedziałek

  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 4 października 2019, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    A co z tak duża beta?
    Ja za bardzo się nie znam, ale wydaje mi się, że to normalna beta. Ja kilka dni po terminie okresu miałam ok. 200.

    MEGI 123, Ari lubią tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 4 października 2019, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    adriette wrote:
    Ja za bardzo się nie znam, ale wydaje mi się, że to normalna beta. Ja kilka dni po terminie okresu miałam ok. 200.
    A ja mam 13 dni po owulacji

  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 4 października 2019, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    A ja mam 13 dni po owulacji
    Czyli to jest 4tc, bo te tygodnie liczy się od ostatniej miesiączki. Ja myślę, że jest ok. Nie ma co się stresować, bo to nic nie pomoże. Najlepsze rozwiązanie to cieszyć się i wierzyć, że wszystko będzie dobrze.

    MEGI 123 lubi tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 października 2019, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie jestem przerażona 😰. Choruje na hashimoto ale tsh miałam zawsze ok tzn 0.9-1.5.
    Razem z beta zrobiłam je wczoraj i aż 3.39!
    A beta tydzień po transferze 105,7 miU. To za dużo!!? Co to oznacza, boję 😱

    :D Cudowne wiadomości z rana !!!

    Gratuluje kochana!
    Przypomnisz swój przypadek? Wiek, od jak dawna sie starasz i jakie masz amh?

  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 4 października 2019, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa78 wrote:
    :D Cudowne wiadomości z rana !!!

    Gratuluje kochana!
    Przypomnisz swój przypadek? Wiek, od jak dawna sie starasz i jakie masz amh?
    No więc to moje pierwszy transfer, ale punkcja w lipcu i był zamrozony. Przetrwał tylko jeden zarodek do blastocysty ale dobrej jakości.
    Nie mam dzieci a w tym roku skończę 40 lat.
    Boże wszystko jest możliwe. Wiara czyni cuda :)
    Oby beta rosła

    Najlepsze ze moje amh to 0.47 z czerwca tak mi spadło po laparoskopi z 1.2

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 09:21

    Joa78, Skittles, sisi, Nadzieja90, Ari, Alicja38, KalinaP, Liolia lubią tę wiadomość

  • Monalisar Autorytet
    Postów: 1309 2301

    Wysłany: 4 października 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję! Jesień odczarowana, zarażajmy się !😘

    MEGI 123, Dżoana12, Niezwykła, Ari, KalinaP lubią tę wiadomość

    atdchdgexzsa3c7x.png

    AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 4 października 2019, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Gratuluję! Jesień odczarowana, zarażajmy się !😘
    Wiadomo że boję się cieszyć same wiecie jak to bywa ale sam fakt że w moim wieku za pierwszym razem z takim amh

    Dżoana12 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 października 2019, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:

    Najlepsze ze moje amh to 0.47 z czerwca tak mi spadło po laparoskopi z 1.2

    Twoje AMH to wynik rewelacyjny w porównaniu z moim niestety.

    Gratuluje kochana raz jeszcze!!! :*

    MEGI 123 lubi tę wiadomość

  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 4 października 2019, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa78 wrote:
    Twoje AMH to wynik rewelacyjny w porównaniu z moim niestety.

    Gratuluje kochana raz jeszcze!!! :*
    A bierzesz koenzym q10?
    Mi w ciągu miesiąca od brania urósł wynik do 0.57

  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2028 2957

    Wysłany: 4 października 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi123 super wiadomość ! Gratulacje ! Moim zdaniem beta piękna przecież to blastocyste , zrobisz następna i zobaczysz jak rośnie ale dobrze rokuje.
    Możesz iść zrobić jeszcze betę dzisiaj jak robiłaś przedwczoraj .
    Tsh podnosi się w ciąży ale skonsultuj z lekarzem bo ja się nie znam

    MEGI 123, Ari lubią tę wiadomość

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 października 2019, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    A bierzesz koenzym q10?
    Mi w ciągu miesiąca od brania urósł wynik do 0.57

    tak od poł roku. q10, vit d - 4 tys/ jednostek, bcompleks...

  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 4 października 2019, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Megi123 super wiadomość ! Gratulacje ! Moim zdaniem beta piękna przecież to blastocyste , zrobisz następna i zobaczysz jak rośnie ale dobrze rokuje.
    Możesz iść zrobić jeszcze betę dzisiaj jak robiłaś przedwczoraj .
    Tsh podnosi się w ciąży ale skonsultuj z lekarzem bo ja się nie znam
    Wczoraj robiłam betę. Poczekam do poniedziałku. Dzwonił prof za tydzień chce mnie widzieć żeby zobaczyć czy nie ma pozamacicznej.
    Ciągle stres.
    Ale jeżeli beta przyrosnie tzn ze chyba ok jest maciczna tak??
    Jak wczoraj miałam 105 to ile w poniedziałek powinna mieć beta?

  • Skittles Autorytet
    Postów: 1256 1553

    Wysłany: 4 października 2019, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    No więc to moje pierwszy transfer, ale punkcja w lipcu i był zamrozony. Przetrwał tylko jeden zarodek do blastocysty ale dobrej jakości.
    Nie mam dzieci a w tym roku skończę 40 lat.
    Boże wszystko jest możliwe. Wiara czyni cuda :)
    Oby beta rosła

    Najlepsze ze moje amh to 0.47 z czerwca tak mi spadło po laparoskopi z 1.2
    Gratulacje. Właśnie wyszłam od endokrynologa, powiedziała ze w USA nikt by się nie przejął, ze tsh jest na poziomie 3,5. Powinno być do 2,5, idź do endo to dostaniesz euthyrox.

    Ari lubi tę wiadomość

    07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 4 października 2019, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Gratulacje. Właśnie wyszłam od endokrynologa, powiedziała ze w USA nikt by się nie przejął, ze tsh jest na poziomie 3,5. Powinno być do 2,5, idź do endo to dostaniesz euthyrox.
    Biorę euthyrox, we wtorek mam endokrynologa to zobaczymy.

  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2028 2957

    Wysłany: 4 października 2019, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Wczoraj robiłam betę. Poczekam do poniedziałku. Dzwonił prof za tydzień chce mnie widzieć żeby zobaczyć czy nie ma pozamacicznej.
    Ciągle stres.
    Ale jeżeli beta przyrosnie tzn ze chyba ok jest maciczna tak??
    Jak wczoraj miałam 105 to ile w poniedziałek powinna mieć beta?

    Jest takie coś jak kalkulator bety wpiszesz oba wyniki i czasy i ci wyjdzie czy odpowiedni przyrost

    Ari lubi tę wiadomość

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 4 października 2019, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Jest takie coś jak kalkulator bety wpiszesz oba wyniki i czasy i ci wyjdzie czy odpowiedni przyrost
    OK dzięki

  • sisi Autorytet
    Postów: 4094 3857

    Wysłany: 4 października 2019, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie jestem przerażona 😰. Choruje na hashimoto ale tsh miałam zawsze ok tzn 0.9-1.5.
    Razem z beta zrobiłam je wczoraj i aż 3.39!
    A beta tydzień po transferze 105,7 miU. To za dużo!!? Co to oznacza, boję 😱
    Beta piękna, aż dziw, że wyszedł Ci cień kreski przy takim wyniku, prawdopodobne są też bliźniaki 😍😍
    TSH rośnie w ciąży więc wybrałbym się szybko do lekarza żeby dobrał odpowiednie dawki leków.

    Gratuluję 😁

    Dżoana12, Maggi, Ari lubią tę wiadomość

    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego