Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja90 Autorytet
    Postów: 1479 831

    Wysłany: 3 października 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Który jutro masz dpt??? Też blastocysty?
    Gratuluje !!!!

    MEGI 123 lubi tę wiadomość

  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 3 października 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Gratuluje !!!!
    Oj jeszcze za wcześnie na gratulacje. Jutro dopiero zobaczymy betę no i potem czy będzie rosnąć :)

    Maggi, KalinaP lubią tę wiadomość

  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 3 października 2019, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI123, Niezwykła oby to wymarzone szczęście do Was zawitało. Wygląda na to, że u Ciebie MEGI123 już w progu stoi.

    MEGI 123, Niezwykła, Maggi, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Monalisar Autorytet
    Postów: 1309 2301

    Wysłany: 3 października 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Dziewczyny jest protest pielęgniarek więc wynik bety dopiero jutro. Ale rano zrobiłam test, aż boję się cieszyć bo jest cień cienia :)
    Nie wiem jak tu wstawić zdjęcia
    Wreszcie jakieś pozytywne bety po dłuższej przerwie,może odczarujesz Nam jesień,na to liczymy !

    MEGI 123, Nadzieja90, Ari, Maggi, Dżoana12, sisi, Alicja38 lubią tę wiadomość

    atdchdgexzsa3c7x.png

    AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 3 października 2019, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Wreszcie jakieś pozytywne bety po dłuższej przerwie,może odczarujesz Nam jesień,na to liczymy !
    Jutro dam znać po odbiorze wyniku bety:)

    Nadzieja90, Niezwykła, Ari, Maggi, Dżoana12, Alicja38 lubią tę wiadomość

  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 3 października 2019, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które orientują się w MTHFR, bo zielona jestem. Mam MTHFR 1298A-C hetero, czyli jeśli dobrze rozumiem lagodniejszą wersję tej łagodniejszej mutacji. Nie wiem czy w ogóle zawracać sobie nią głowę, ale w każdym razie zbadalam poziom B12 i kwasu foliowego i są w normie B12 348 (160-800) a k.foliowy 27,5 (4,4-31,0). Pomyślałam, żeby podnieść trochę B 12 i zastanawiam się czy kupić wit B12 metylowaną czy B complex metylowany, który polecaly dziewczyny. Dodam, ze homocysteinę mam 7, czyli ok.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 13:20

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2028 2957

    Wysłany: 3 października 2019, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    adriette wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które orientują się w MTHFR, bo zielona jestem. Mam MTHFR 1298A-C hetero, czyli jeśli dobrze rozumiem lagodniejszą wersję tej łagodniejszej mutacji. Nie wiem czy w ogóle zawracać sobie nią głowę, ale w każdym razie zbadalam poziom B12 i kwasu foliowego i są w normie B12 348 (160-800) a k.foliowy 27,5 (4,4-31,0). Pomyślałam, żeby podnieść trochę B 12 i zastanawiam się czy kupić wit B12 metylowaną czy B complex metylowany, który polecaly dziewczyny. Dodam, ze homocysteinę mam 7, czyli ok.

    Polecam B complex firmy Douglas

    Maggi lubi tę wiadomość

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 3 października 2019, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Polecam B complex firmy Douglas
    Tak, tylko jeśli mam blisko górnej granicy kwas foliowy to może lepiej tylko wit. B12 brać.

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 3 października 2019, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Który jutro masz dpt??? Też blastocysty?
    Ja mam naturalnie poczeta..

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 3 października 2019, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    ok dziekuje wiec tak zrobię.
    Pójde w piatek na spokojnie .
    nie wiem właśnie czy dla bezpieczenstwa nie sprawdzić przyrostu bo jesli wyjdzie że np nie ma ciaży a za dwa dni okaze sie ze jednak była ? Jest taka mozliwosc?
    Jest,możesz, powtórzyć w sobote

    Niezwykła, Maggi lubią tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 3 października 2019, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Dziewczyny jest protest pielęgniarek więc wynik bety dopiero jutro. Ale rano zrobiłam test, aż boję się cieszyć bo jest cień cienia :)
    Nie wiem jak tu wstawić zdjęcia
    Po cichutku gratuluje!🥰🥰🥰

    MEGI 123, Dżoana12, Alicja38 lubią tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 3 października 2019, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Jest cień jest sukces!!!!)ja mam dyga przed jutrem nie wiem czy zrobić najpierw test czy wyjdzie już coś jak mam 10 mieć okres czy od razu beta.. Mam myśli różne ah
    Mnie głowa boli od wczoraj jak rano wstanę nie wiem czy to dobry znak? Sama już swiruje haha
    Moze być dobry,ja tak mialam przy ciąży zakończonej sukcesem.

    Niezwykła lubi tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 3 października 2019, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Moze być dobry,ja tak mialam przy ciąży zakończonej sukcesem.
    To super cieszę się że to może być dobry znak no ale innych objawów nie mam jedynie mam lenia w d.. Haha nic mi się nie chce i ziewam być może to wina pogody ciężko stwierdzić.
    Generalnie to mi to daje do myślenia gdyż każdy bierze duphston 12dni a ja jutro mam 10dzien obawiam się że to może być za wcześnie okres mam mieć jak już wspominałam około 10 października. Więc jak np zrobię betę w poniedziałek to będzie w niedzielę już 12dzien brania duphston nie będzie to za długo i potem nie dostanę okresu bo duphston zablokuje?
    Generalnie ile przed okresem można brać duphston.

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3605 5198

    Wysłany: 3 października 2019, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Dziewczyny jest protest pielęgniarek więc wynik bety dopiero jutro. Ale rano zrobiłam test, aż boję się cieszyć bo jest cień cienia :)
    Nie wiem jak tu wstawić zdjęcia
    Wspaniała wiadomość, trzymam kciuki za jutrzejszy wyniki ♥️✊🙂🙂

    MEGI 123 lubi tę wiadomość

    Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3605 5198

    Wysłany: 3 października 2019, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    To super cieszę się że to może być dobry znak no ale innych objawów nie mam jedynie mam lenia w d.. Haha nic mi się nie chce i ziewam być może to wina pogody ciężko stwierdzić.
    Generalnie to mi to daje do myślenia gdyż każdy bierze duphston 12dni a ja jutro mam 10dzien obawiam się że to może być za wcześnie okres mam mieć jak już wspominałam około 10 października. Więc jak np zrobię betę w poniedziałek to będzie w niedzielę już 12dzien brania duphston nie będzie to za długo i potem nie dostanę okresu bo duphston zablokuje?
    Generalnie ile przed okresem można brać duphston.
    Jak dłużej będziesz brała dupka to będziesz miała po prostu dłuższy cykl. Okres przyjdzie 2-3 dni po odstawieniu dupka.

    Dżoana12, Ari, Niezwykła lubią tę wiadomość

    Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • sisi Autorytet
    Postów: 4094 3857

    Wysłany: 3 października 2019, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Dziewczyny jest protest pielęgniarek więc wynik bety dopiero jutro. Ale rano zrobiłam test, aż boję się cieszyć bo jest cień cienia :)
    Nie wiem jak tu wstawić zdjęcia
    Super, gratuluję, juuupi 😍 Wrzuć zdjęcie na zapodaj i wtedy link tutaj.

    MEGI 123 lubi tę wiadomość

    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet
    Postów: 4094 3857

    Wysłany: 3 października 2019, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Jest cień jest sukces!!!!)ja mam dyga przed jutrem nie wiem czy zrobić najpierw test czy wyjdzie już coś jak mam 10 mieć okres czy od razu beta.. Mam myśli różne ah
    Mnie głowa boli od wczoraj jak rano wstanę nie wiem czy to dobry znak? Sama już swiruje haha
    Czy zrobisz test czy nie to niczego nie zmieni 😉 Zależy jak się z tym psychicznie czujesz.

    Ari, Niezwykła lubią tę wiadomość

    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet
    Postów: 4094 3857

    Wysłany: 3 października 2019, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    To super cieszę się że to może być dobry znak no ale innych objawów nie mam jedynie mam lenia w d.. Haha nic mi się nie chce i ziewam być może to wina pogody ciężko stwierdzić.
    Generalnie to mi to daje do myślenia gdyż każdy bierze duphston 12dni a ja jutro mam 10dzien obawiam się że to może być za wcześnie okres mam mieć jak już wspominałam około 10 października. Więc jak np zrobię betę w poniedziałek to będzie w niedzielę już 12dzien brania duphston nie będzie to za długo i potem nie dostanę okresu bo duphston zablokuje?
    Generalnie ile przed okresem można brać duphston.
    Możesz brać tyle ile chcesz, jak odstawisz to w ciągu paru dni przyjdzie okres

    Ari, Niezwykła lubią tę wiadomość

    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 3 października 2019, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziel się z nami zdjeciem testu.Daj nacieszyć oko😊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 18:31

    Maggi, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 3 października 2019, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewiczyny za pomoc więc może jeszcze poczekam i zrobię w sobotę lub ewentualnie w poniedziałek :) dziękuję za pomoc :*

    sisi lubi tę wiadomość

    ***musi być dobrze.*
    __________
‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego