Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • sisi Autorytet
    Postów: 4094 3857

    Wysłany: 5 października 2019, 01:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Nie wiem... zobaczę, dziś w przypływie euforii na forum z powodu Megi o mało nie zrobiłam sikanca, ale u mnie to jeszcze za wcześnie... więc zrezygnowałam.
    Poza tym w brzuchu cisza, a wtedy czułam taką pulsację i drapanie i uczucie pełności tam na dole...teraz czuję co najwyżej wzdęte jelita albo pełny pęcherz...
    Do tego zauważyłam, że piersi bolą mnie wieczorami, a jak rano się budzę to zupełnie nic... więc to polekowe najpewniej...
    Mnie tak bolały piersi z pierwszą córką, rano prawie nic, a im dalej w dzień tym gorzej, wieczorami ciężko było zdjąć stanik.

    Niezwykła, Ari lubią tę wiadomość

    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3605 5198

    Wysłany: 5 października 2019, 07:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Mnie tak bolały piersi z pierwszą córką, rano prawie nic, a im dalej w dzień tym gorzej, wieczorami ciężko było zdjąć stanik.
    No nie, aż tak mnie nie bolą 😀

    Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 5 października 2019, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    No właśnie tez sie obawiam że to za wcześnie nie wiem jak inne dziewczyny myslą ale mi caly czas sie to wydaje za wcześnie .
    ogolnie w poniedzialek miałabym 25dc wiec juz by bylo bardziej wiarygodne tylko juz w srode czw mam miec okres a ja wciaz na duph :D
    Chyba najlepiej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki.

    Niezwykła lubi tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 5 października 2019, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    adriette wrote:
    Chyba najlepiej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki.
    Poczekam do poniedziałku... Zobaczę wynik i jak coś odstawie duphston. Nie mogę do miesiączki czekać bo biorę progesteron :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 11:29

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • Macia Autorytet
    Postów: 259 114

    Wysłany: 5 października 2019, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy któraś z Was podchodzila na protokole z primingiem estrogenowym? Standardowo bierze sie wtedy np estrofem w fazie lutealnej cyklu poprzedzajacego. Ja mam estrofem od 2 dc razem z zastrzykami. Czy któraś spotkala sie z takim postępowaniem?

  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 5 października 2019, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalinaP wrote:
    Megi, gratulacje!
    Wspaniała wiadomość :)
    U mnie piękna gruba jedna krecha potwierdzona ujemną betą.
    Także w 25 dniu cyklu rozpoczynam stymulację Menopurem, przez 9 kolejnych. Mam też brać progesteron dalej.
    Znowu dawki jak dla słonia.
    Miała któraś z Was podobną stymulację?
    Ja się poważnie zastanawiam nad konsultacją w innej klinice, choć przeraża mnie perspektywa kolejnych badań.
    Ale skoro ewidentnie jestem poor responder to może ktoś powinien mieć na mnie inny pomysł.
    To będzie moja 3 stymulacja - pobrana 1 komorka -zdegenerowana. Mimo tego że staram się zachować optymizm zaczyna mnie to powoli irytować.
    Nietypowa ta Twoja stymulacja.W 25 DC?

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 5 października 2019, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Kobietki każdy mi mówi ze 22dzien cyklu to za wczesnie na jutrzejsza Bete nie wiem co Mysleć .. może rzeczywiście zaczekać do poniedziałku na spokojnie :)?
    Wszystko zależy od tego,kiedy miałaś owulacje.

    Niezwykła lubi tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 5 października 2019, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Nie wiem... zobaczę, dziś w przypływie euforii na forum z powodu Megi o mało nie zrobiłam sikanca, ale u mnie to jeszcze za wcześnie... więc zrezygnowałam.
    Poza tym w brzuchu cisza, a wtedy czułam taką pulsację i drapanie i uczucie pełności tam na dole...teraz czuję co najwyżej wzdęte jelita albo pełny pęcherz...
    Do tego zauważyłam, że piersi bolą mnie wieczorami, a jak rano się budzę to zupełnie nic... więc to polekowe najpewniej...
    U mnie każda ciąża była inna.Przy ostatniej pozytywnej becie byłam przekonana ,że nawet beta nie ruszy😉Ile dni minęło od owulacji?

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 5 października 2019, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    No nie, aż tak mnie nie bolą 😀
    No to życzę Ci ,żeby w końcu bolały mocniej😉.No ,ale na to jeszcze czas.

    Maggi lubi tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 5 października 2019, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macia wrote:
    Hej. Czy któraś z Was podchodzila na protokole z primingiem estrogenowym? Standardowo bierze sie wtedy np estrofem w fazie lutealnej cyklu poprzedzajacego. Ja mam estrofem od 2 dc razem z zastrzykami. Czy któraś spotkala sie z takim postępowaniem?
    Skittles chyba ,no i właśnie w następnym cyklu zaciazyla naturalnie.

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 5 października 2019, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Wszystko zależy od tego,kiedy miałaś owulacje.
    kochana na monitoringu bylam 25września lekarz powiedział że owulacja już była bo bylo ciałko żółte.
    Okres miałam 13września wiec cieżko mi stwierdzić kiedy ona była podejrzewam ze maxymalnie 1/2dni wczesniej od badania wiec stawiam na 23/24 wrzesien. Wiec jak myslisz lepiej poczekam ten weekend bedzie bardziej wiarygodne
    Ale w miedzy czasie moge zrobic jutro np z rana test?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 11:31

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 października 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    kochana na monitoringu bylam 25września lekarz powiedział że owulacja już była bo bylo ciałko żółte.
    Okres miałam 13września wiec cieżko mi stwierdzić kiedy ona była podejrzewam ze maxymalnie 1/2dni wczesniej od badania wiec stawiam na 23/24 wrzesien. Wiec jak myslisz lepiej poczekam ten weekend bedzie bardziej wiarygodne
    Ale w miedzy czasie moge zrobic jutro np z rana test?

    Kochana, za wcześnie. Poczekaj...

    Niezwykła lubi tę wiadomość

  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 5 października 2019, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    kochana na monitoringu bylam 25września lekarz powiedział że owulacja już była bo bylo ciałko żółte.
    Okres miałam 13września wiec cieżko mi stwierdzić kiedy ona była podejrzewam ze maxymalnie 1/2dni wczesniej od badania wiec stawiam na 23/24 wrzesien. Wiec jak myslisz lepiej poczekam ten weekend bedzie bardziej wiarygodne
    Ale w miedzy czasie moge zrobic jutro np z rana test?
    Jezeli minęło 12 dni,to mozez dzis zrobic,z cala pewnością w poniedzialek.

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 5 października 2019, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa78 wrote:
    Kochana, za wcześnie. Poczekaj...

    Też tak sądzę poczekam do poniedziałku Na Bete myślę że wtedy będzie juz Ok tak?
    Co do duphastonu mam go non stop brac rozumiem-bo okres mam mieć w czwartek wiec w ten poniedzialek powinno już coś być jesli cos sie tam udało :P...
    a Jeśli chodzi o test ciążowy myslisz ze zaczekac czy zorbic jutro/? Czy tez za wczesnie.

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 5 października 2019, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Jezeli minęło 12 dni,to mozez dzis zrobic,z cala pewnością w poniedzialek.
    tak plus minus wychodzilo by z tego co bylo na monitoringu 12dzien w poniedziałek :)

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 5 października 2019, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko, bo ze ból taki lekki tępy pełnego brzucha to luz ale raz po raz mam kłucie raz lewego raz prawego jajnika to normalne ?
    Jak długo może trwać plamienie implantacyjne?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 14:18

  • sisi Autorytet
    Postów: 4094 3857

    Wysłany: 5 października 2019, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    kochana na monitoringu bylam 25września lekarz powiedział że owulacja już była bo bylo ciałko żółte.
    Okres miałam 13września wiec cieżko mi stwierdzić kiedy ona była podejrzewam ze maxymalnie 1/2dni wczesniej od badania wiec stawiam na 23/24 wrzesien. Wiec jak myslisz lepiej poczekam ten weekend bedzie bardziej wiarygodne
    Ale w miedzy czasie moge zrobic jutro np z rana test?
    Jak Ci jutro nie wyjdzie to powtórzysz pojutrze. Nie ważne jest kiedy masz termin miesiączki, a ile dni minęło od owulacji. 11-12 dni po na teście powinno się już coś pojawić. Proponuję robić żółty bobo test, one są najczulsze.
    Edit. Dodam jeszcze, że czy zrobisz test czy go nie zrobisz to wyniku nie zmieni 😉 Pytanie jak Ty się z tym czujesz.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 14:37

    Ari, Niezwykła lubią tę wiadomość

    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet
    Postów: 4094 3857

    Wysłany: 5 października 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    mam pytanko, bo ze ból taki lekki tępy pełnego brzucha to luz ale raz po raz mam kłucie raz lewego raz prawego jajnika to normalne ?
    Jak długo może trwać plamienie implantacyjne?
    W teori plamienie implantacyjne trwa kilka dni, u mnie trwało do 18 tygodnia z przerwami 😉 Kłucia jajników są normalne, dodatkowo bardzo bolał mnie brzuch i plecy, byłam pewna, że ronię ale to się moja córcia tak mocno wgryzała.

    MEGI 123 lubi tę wiadomość

    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 5 października 2019, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    W teori plamienie implantacyjne trwa kilka dni, u mnie trwało do 18 tygodnia z przerwami 😉 Kłucia jajników są normalne, dodatkowo bardzo bolał mnie brzuch i plecy, byłam pewna, że ronię ale to się moja córcia tak mocno wgryzała.
    Fajnie brzmi córcia się wgryzala :) czytałam że implementacyjne do 3 dnia, do 18 tyg na Twoim miejscu to bym była naprawdę wystraszona :)

  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 5 października 2019, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    mam pytanko, bo ze ból taki lekki tępy pełnego brzucha to luz ale raz po raz mam kłucie raz lewego raz prawego jajnika to normalne ?
    Jak długo może trwać plamienie implantacyjne?
    Kilka dni, potem mogą również pojawiać się plamienia i zwiększa się zazywanie progesteronu.Ponoc w okolicach miesiączki, to też normalne.Mialam tak długo i nie wiedziałam wówczas, że byłam w ciąży.Przynajmniej cały ten stres odpadł, bo jak już się pojawiłam w gabinecie ,to juz 3 miesiąc minął 😉,a u lekarza prowadzącego leczyłam się na anemię,bo ponoć to ona była przyczyną mojej słabej kondycji😆

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ