Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3136 4535

    Wysłany: 11 października 2019, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Teraz wróciłam, Boże jaka ulga pęcherzyk ciążowy 5 mm :) bardziej w prawym rogu macicy ale póki co wszystko super wygląda. Za 10, 12 dni wizyta :)
    CUDOWNIE ♥️♥️♥️🍀🍀🍀😍😍😍💥💥👏👏👍👍👍i w ogóle!!!

    MEGI 123, Monalisar, happilyeverafter lubią tę wiadomość

    Wiek 40 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3136 4535

    Wysłany: 11 października 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Tak. Teraz odliczanie od usg do usg, żeby było ok.
    Ale nie zamierzam stąd znikać bo tu są najlepsze dziewczyny pod słońcem :)
    Teraz musisz tu nas na duchu podtrzymywać i świecić przykładem tak jak Skittles i Sisi 😃

    Ari, sisi, MEGI 123, Skittles lubią tę wiadomość

    Wiek 40 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3136 4535

    Wysłany: 11 października 2019, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Wlasnie wyczytałam ze cykl po in vitro jest z reguły cyklem bezowulacyjnym
    Ja zaszłam w cyklu po nieudanym transferze...

    Nadzieja90, Ari lubią tę wiadomość

    Wiek 40 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Nadzieja90 Autorytet
    Postów: 1479 831

    Wysłany: 11 października 2019, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny! Ari trochę mnie uspkoilas

    Ari lubi tę wiadomość

  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 11 października 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Teraz wróciłam, Boże jaka ulga pęcherzyk ciążowy 5 mm :) bardziej w prawym rogu macicy ale póki co wszystko super wygląda. Za 10, 12 dni wizyta :)
    Gratulujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee <3

    MEGI 123 lubi tę wiadomość

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 11 października 2019, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Dziekuje dziewczyny! Ari trochę mnie uspkoilas
    Dodam ,że teraz czuję owulacje z dwóch stron,a wczesniej tylko z jednej😉

    Nadzieja90 lubi tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Skittles Autorytet
    Postów: 1242 1542

    Wysłany: 12 października 2019, 00:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Teraz wróciłam, Boże jaka ulga pęcherzyk ciążowy 5 mm :) bardziej w prawym rogu macicy ale póki co wszystko super wygląda. Za 10, 12 dni wizyta :)
    Ale cudowna wiadomosc :) gratulacje !

    MEGI 123 lubi tę wiadomość

    07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Nadzieja90 Autorytet
    Postów: 1479 831

    Wysłany: 12 października 2019, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam
    14 dc a plamienie zamieniło sie w okres do tego bolą mnie plecy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 09:33

  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 12 października 2019, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam takie pytanko czy leki na stymulacje obniżają Amh. Bo to że pobudzają jajniki do pracy to wiem ale owo niby też obniżają.. Jak to jest napiszcie mi proszę...

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • adriette Ekspertka
    Postów: 191 236

    Wysłany: 12 października 2019, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Cześć dziewczyny mam takie pytanko czy leki na stymulacje obniżają Amh. Bo to że pobudzają jajniki do pracy to wiem ale owo niby też obniżają.. Jak to jest napiszcie mi proszę...
    Mi się wydaje, że mogą obniżać, bo więcej pęcherzyków dojrzewa w cyklu w związku z czym szybciej wyczerpuje się rezerwa.Nie wiem czy dobrze kalkuluję.

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 12 października 2019, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    adriette wrote:
    Mi się wydaje, że mogą obniżać, bo więcej pęcherzyków dojrzewa w cyklu w związku z czym szybciej wyczerpuje się rezerwa.Nie wiem czy dobrze kalkuluję.
    Oki to wychodzi na to że lepiej się nie stymulować bo będzie gorzej... 😂 Kij wie jak się do tego odnies

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 12 października 2019, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Dzis mam
    14 dc a plamienie zamieniło sie w okres do tego bolą mnie plecy
    Ja miałam takie lekkie krwawienia,które nie rozkrecila się w duże-okresowe,bo takie mam.

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Misia88z Autorytet
    Postów: 594 743

    Wysłany: 12 października 2019, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy brać melatoninę po transferze?

    iv09k6nlt8kgfk4h.png
    03.2018 I IMSI
    05.2018 transfer beta 0
    08.2018 2 transfer- 8tc puste jajo
    12.2018 transfer beta 0
    03.2019 II IMSI
    03.2019 transfer 2 zarodków beta 0
    05.2019 transfer beta 0
    07.2019 10tc ciąża bliźniacza naturalna- obumarła
    10.2019 III ICSI
    10.2019 transfer 7dpt 66, 10dpt 208 12dpt 405 16dpt 2212 19 dpt 5016 23 dpt ❤️
    Córeczka 😍 16.06.2020
    4 mrozaczki
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 12 października 2019, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Oki to wychodzi na to że lepiej się nie stymulować bo będzie gorzej... 😂 Kij wie jak się do tego odnies
    Chyba tylko chwilowo.

    Niezwykła lubi tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 12 października 2019, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia88z wrote:
    Dziewczyny czy brać melatoninę po transferze?
    Po transferze akurat ja nie brałam.

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • adriette Ekspertka
    Postów: 191 236

    Wysłany: 12 października 2019, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Oki to wychodzi na to że lepiej się nie stymulować bo będzie gorzej... 😂 Kij wie jak się do tego odnies
    Ale z drugiej strony może szybciej trafi się ta właściwa komórka.

    Niezwykła lubi tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 12 października 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Chyba tylko chwilowo.
    OK a mam takie może głupie pytanie ale podobno nie ma głupich pytań ha 😂 ha
    Na wzrost pęcherzyków dieta to też robi swoje..
    Ananas
    Woda kokosowa
    Orzechy Brazyl.
    Jajka
    Jagody goji
    I co jeszcze?
    I branie kiedy najlepiej to jeść by zaczęły rosnąć w trakcie okresu przed czy po? 🤣
    Ogólnie czekam na okres mam spóźnięnie przez ten duphston obawiam się że lekarz dając mi duphaston a bo już ciałko żółte plus 2pecherzyki jeszcze 14mm zablokował je duphastonem a mogły by jeszcze peknac...
    Ogólnie to zmieniam lekarza bo ten czuje ze mnie traktuje olewajaco zapisałam się do Jakiegoś w Katowicach opinie niby ma dobre ale czas pokaże.
    Będę wdzięczna za info w sprawie tych pecherzykow hehe

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:00

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • Skittles Autorytet
    Postów: 1242 1542

    Wysłany: 12 października 2019, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    OK a mam takie może głupie pytanie ale podobno nie ma głupich pytań ha 😂 ha
    Na wzrost pęcherzyków dieta to też robi swoje..
    Ananas
    Woda kokosowa
    Orzechy Brazyl.
    Jajka
    Jagody goji
    I co jeszcze?
    I pranie kiedy najlepiej to jeść by zaczęły rosnąć w trakcie okresu przed czy po? 🤣
    Ogólnie czekam na okres mam spóźnięnie przez ten duphston obawiam się że lekarz dając mi duphaston a bo już ciałko żółte plus 2pecherzyki jeszcze 14mm zablokował je duphastonem a mogły by jeszcze peknac...
    Ogólnie to zmieniam lekarza bo ten czuje ze mnie traktuje olewajaco zapisałam się do Jakiegoś w Katowicach opinie niby ma dobre ale czas pokaże.
    Będę wdzięczna za info w sprawie tych pecherzykow hehe
    Najlepiej byc na diecie proplodnosciowej cały czas np z akademii plodnosci. Pisalysmy o niej ostatnio, a dieta dziala po paru miesiacach, u jednych po 2, 3 lub 5, lub dłużej, różnie...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 18:35

    Niezwykła lubi tę wiadomość

    07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Skittles Autorytet
    Postów: 1242 1542

    Wysłany: 12 października 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Cześć dziewczyny mam takie pytanko czy leki na stymulacje obniżają Amh. Bo to że pobudzają jajniki do pracy to wiem ale owo niby też obniżają.. Jak to jest napiszcie mi proszę...
    Przy lekkiej stymulacji np z clo lub lametta, wzrasta jeden pęcherzyk, ewentualnie dwa, tak jak podczas normalnej owulacji. Wtedy nie wpływa to na obniżenie amh jakoś drastycznie, bo jest to normalny cykl, w którym rośnie jeden pęcherzyk, rezerwa się obniża naturalnie. Przy krótkim lub długim protokole gdzie są stosowane mocne leki to nastepuje znaczne obniżenie amh bezpośrednio po stymulacji, ale powinno powrócić ono do wartości wyjściowej po minimum 3 miesiącach.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 18:33

    07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Monalisar Autorytet
    Postów: 1268 2224

    Wysłany: 12 października 2019, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam juz wynik witaminy D3, po 10 miesiącach suplementacji 2000 jednostek mam poziom 38, także wcale nie jest wysoki.

    atdchdgexzsa3c7x.png

    AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego