Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3140 4540

    Wysłany: 27 października 2019, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Przed punkcja ? Mam nadzieje jeszcze ze się odbędzie :)
    jutro się napije ;)
    Lampka nie zaszkodzi 😘

    Wiek 40 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2013 2926

    Wysłany: 27 października 2019, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Lampka nie zaszkodzi 😘

    🤪🍷

    Ale dziewczyny dzisiaj nieaktywne , zauważyłaś ?
    Chyba od tej dodatkowej godziny w głowach się wszystkim poprzewracało 🤪

    Niezwykła, Dżoana12, Ari lubią tę wiadomość

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Zocha Autorytet
    Postów: 548 753

    Wysłany: 27 października 2019, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    🤪🍷

    Ale dziewczyny dzisiaj nieaktywne , zauważyłaś ?
    Chyba od tej dodatkowej godziny w głowach się wszystkim poprzewracało 🤪
    Za to ostatnie 3 tygodnie bylyscie mega aktywne. Po urlopie nadrabiałam zaległości przez tydzień. Ari "dzięki" za badanie "analne" w 2dc. Prawie pobiegłam do apteki po zestaw do lewatywy 😁. Zaczynamy nowy tydzień a więc powodzenia Dziewczyny, pięknych jajek życzę a nie jest to Wielkanoc. Ja do 7.11 tylko suplementy, a co będzie później to dam znać.

    Maggi, Mała86, Niezwykła, Dżoana12, Ari, sisi lubią tę wiadomość

    03. 2020 ICSI z 9 kumulusów 7 zapłodnionych komórek - nic nie przetrwało 3 doby
    11.2019 1 podejście do ICSI - brak plemników, 4 komórki zamrożone;
    Amh 0,397
    Mięśniaki sztuk 4 od 19 do 48mm
    Wiek 44
    Mąż:
    Mała ilość plemników i nie wykonano badań CASA
    Oligozoospermia i asthenozoospermia
    Wiek 37
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3140 4540

    Wysłany: 27 października 2019, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    🤪🍷

    Ale dziewczyny dzisiaj nieaktywne , zauważyłaś ?
    Chyba od tej dodatkowej godziny w głowach się wszystkim poprzewracało 🤪
    Tak, chyba tak...akbo myją groby ☺️ Ale myślę, że u Ciebie wszystko będzie dobrze jutro, choć wiem, że walka ze stresem jest ciężka i nierówna...
    Może mantry Ci pomogą się wyluzować??
    O której masz punkcję?
    Ciekawa jestem jak to tam wygląda...

    Mała86 lubi tę wiadomość

    Wiek 40 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2013 2926

    Wysłany: 27 października 2019, 23:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Tak, chyba tak...akbo myją groby ☺️ Ale myślę, że u Ciebie wszystko będzie dobrze jutro, choć wiem, że walka ze stresem jest ciężka i nierówna...
    Może mantry Ci pomogą się wyluzować??
    O której masz punkcję?
    Ciekawa jestem jak to tam wygląda...

    Dziękuje x
    Jutro o 10
    trzymaj kciuki
    Napisze czy były jakieś różnice ;) jeżeli się odbędzie ...

    Liolia, Maggi, MEGI 123, sisi lubią tę wiadomość

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Liolia Autorytet
    Postów: 1040 1580

    Wysłany: 27 października 2019, 23:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Dziękuje x
    Jutro o 10
    trzymaj kciuki
    Napisze czy były jakieś różnice ;) jeżeli się odbędzie ...
    Mała,
    trzymam jutro kciuki za piękne jajka!
    Jak miałaś zastrzyki przeciw pęknięcia to pęcherzyki muszą dotrwać do punkcji, nie martw się!
    Ja tak zwykle nie miałam tych przeciw pęknięcia, o to dopiero był stres ;)

    Mała86 lubi tę wiadomość

    ckais65g77zpqsml.png
    38 lat, AMH 11.2018-0.45, 9.2020-0.569, endometrioza, kir aa, nk 23%
    💥Novum
    💫11.2018 - ICSI krótki, 2 kom, 1 zarodek w 3 dobie 10 blastomerów :(
    🗯1.2019 - histeroskopia- liczne mikropolipy nie usunięte.
    💫04.2019 - ICSI cykl natur., 4 kom, 2 zarodki w 2 dobie 2 i 3 blastomery :(
    💫07.2019 - ICSI cykl natur., 2 kom, 2 zarodki w 3 dobie 14+AH i 6 blastomerów :(
    🗯10.2019 - histeroskopia ok, endo wyrównany.
    💫11.2019 - ICSI cykl natur., 0 kom. :(
    💥Kriobank
    💫12.2019 - ICSI krotki, 1 kom, 2 doba 2B :(
    💫2-4.2020 - ICSI ultra długi + testosteron + HW, 6 kom, 3 zarodki w 5 dobie. ET- 4AB, 7dpt - 22,79, 10- 24,7, 11- 31,9, 13-15,5 cb(*) ❄❄
    ☃️5.2020 - jedna ❄ nie rozmroziła się, FET ❄2BB, 7dpt-9.49, 9-15.6, 11-0 cb(*).
    💫7-9.2020 - ICSI ultra długi+ testosteron + HW, 2 kom, 5 doba - 3BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤🙏🙏🙏
  • Liolia Autorytet
    Postów: 1040 1580

    Wysłany: 27 października 2019, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Mój jesienny plan ruszył, jutro mam histeroskopie.
    Proszę też kciuki żeby lekarz zrobił piękny porządek w macicy jak będzie tam coś nie tak jak trzeba...

    Niezwykła, Dżoana12, Mała86, Maggi, MEGI 123, Chcę być mamą, Ari, sisi lubią tę wiadomość

    ckais65g77zpqsml.png
    38 lat, AMH 11.2018-0.45, 9.2020-0.569, endometrioza, kir aa, nk 23%
    💥Novum
    💫11.2018 - ICSI krótki, 2 kom, 1 zarodek w 3 dobie 10 blastomerów :(
    🗯1.2019 - histeroskopia- liczne mikropolipy nie usunięte.
    💫04.2019 - ICSI cykl natur., 4 kom, 2 zarodki w 2 dobie 2 i 3 blastomery :(
    💫07.2019 - ICSI cykl natur., 2 kom, 2 zarodki w 3 dobie 14+AH i 6 blastomerów :(
    🗯10.2019 - histeroskopia ok, endo wyrównany.
    💫11.2019 - ICSI cykl natur., 0 kom. :(
    💥Kriobank
    💫12.2019 - ICSI krotki, 1 kom, 2 doba 2B :(
    💫2-4.2020 - ICSI ultra długi + testosteron + HW, 6 kom, 3 zarodki w 5 dobie. ET- 4AB, 7dpt - 22,79, 10- 24,7, 11- 31,9, 13-15,5 cb(*) ❄❄
    ☃️5.2020 - jedna ❄ nie rozmroziła się, FET ❄2BB, 7dpt-9.49, 9-15.6, 11-0 cb(*).
    💫7-9.2020 - ICSI ultra długi+ testosteron + HW, 2 kom, 5 doba - 3BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤🙏🙏🙏
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 28 października 2019, 00:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Dziękuje x
    Jutro o 10
    trzymaj kciuki
    Napisze czy były jakieś różnice ;) jeżeli się odbędzie ...
    Daj jutro znać co i jak jestem z Tobą myślami

    Mała86 lubi tę wiadomość

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 28 października 2019, 00:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liolia wrote:
    Dziewczyny,
    Mój jesienny plan ruszył, jutro mam histeroskopie.
    Proszę też kciuki żeby lekarz zrobił piękny porządek w macicy jak będzie tam coś nie tak jak trzeba...
    Trzymam 🤞 kciuki

    Liolia, Mała86 lubią tę wiadomość

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3140 4540

    Wysłany: 28 października 2019, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Dziękuje x
    Jutro o 10
    trzymaj kciuki
    Napisze czy były jakieś różnice ;) jeżeli się odbędzie ...
    Trzymam, trzymam kochana! 👊👊👊👊👊🍀🍀🍀🙌🙌🙌🙌🙌🙏🙏🙏🙏🙏👣

    Mała86 lubi tę wiadomość

    Wiek 40 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3140 4540

    Wysłany: 28 października 2019, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liolia wrote:
    Dziewczyny,
    Mój jesienny plan ruszył, jutro mam histeroskopie.
    Proszę też kciuki żeby lekarz zrobił piękny porządek w macicy jak będzie tam coś nie tak jak trzeba...
    Oczywiście, trzymam zatem kciuki mocno ✊✊✊✊✊✊

    Liolia lubi tę wiadomość

    Wiek 40 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2013 2926

    Wysłany: 28 października 2019, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sieeeeee 😱😱😱

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Liolia Autorytet
    Postów: 1040 1580

    Wysłany: 28 października 2019, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Boje sieeeeee 😱😱😱
    Wszystko będzie tak jak musi być, t.z. dobrze!
    Już tylko do przodu! Myślami jestem z tobą!

    Mała86, Maggi lubią tę wiadomość

    ckais65g77zpqsml.png
    38 lat, AMH 11.2018-0.45, 9.2020-0.569, endometrioza, kir aa, nk 23%
    💥Novum
    💫11.2018 - ICSI krótki, 2 kom, 1 zarodek w 3 dobie 10 blastomerów :(
    🗯1.2019 - histeroskopia- liczne mikropolipy nie usunięte.
    💫04.2019 - ICSI cykl natur., 4 kom, 2 zarodki w 2 dobie 2 i 3 blastomery :(
    💫07.2019 - ICSI cykl natur., 2 kom, 2 zarodki w 3 dobie 14+AH i 6 blastomerów :(
    🗯10.2019 - histeroskopia ok, endo wyrównany.
    💫11.2019 - ICSI cykl natur., 0 kom. :(
    💥Kriobank
    💫12.2019 - ICSI krotki, 1 kom, 2 doba 2B :(
    💫2-4.2020 - ICSI ultra długi + testosteron + HW, 6 kom, 3 zarodki w 5 dobie. ET- 4AB, 7dpt - 22,79, 10- 24,7, 11- 31,9, 13-15,5 cb(*) ❄❄
    ☃️5.2020 - jedna ❄ nie rozmroziła się, FET ❄2BB, 7dpt-9.49, 9-15.6, 11-0 cb(*).
    💫7-9.2020 - ICSI ultra długi+ testosteron + HW, 2 kom, 5 doba - 3BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤🙏🙏🙏
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2013 2926

    Wysłany: 28 października 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liolia wrote:
    Dziewczyny,
    Mój jesienny plan ruszył, jutro mam histeroskopie.
    Proszę też kciuki żeby lekarz zrobił piękny porządek w macicy jak będzie tam coś nie tak jak trzeba...

    Liolia a ja trzymam mocno za ciebie , będzie dobrze wsyzystko ci tam ładnie posprzątają 😘✊✊🙏

    Liolia, Maggi lubią tę wiadomość

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Monalisar Autorytet
    Postów: 1269 2224

    Wysłany: 28 października 2019, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Boje sieeeeee 😱😱😱
    Mała trzymam mocno kciuki za dziś !✊✊✊✊

    Mała86 lubi tę wiadomość

    atdchdgexzsa3c7x.png

    AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 28 października 2019, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Boje sieeeeee 😱😱😱
    Jesteśmy z Tobą, będzie 👌

    Mała86 lubi tę wiadomość

  • Bunia12345 Ekspertka
    Postów: 246 362

    Wysłany: 28 października 2019, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Boje sieeeeee 😱😱😱
    Mała wszystko będzie dobrze Bardzo mocno trzymam kciuki ✊✊✊🤞🤞

    Mała86 lubi tę wiadomość

  • Chcę być mamą Autorytet
    Postów: 824 1105

    Wysłany: 28 października 2019, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała kciuki 👊👊👊👊

    Mała86 lubi tę wiadomość

    [link=https://www.suwaczki.com/]oar8s65g3pfujggo.png[/link]

    Przestań bać się tego, co może pójść źle.
    Skup się na tym, co może pójść dobrze.


    Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕
    12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
    06.2019 icsi- 0 zaplodnionych

    Od 07.2019 - Novum
    Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
    Od 12.2019- antykoncepcja
    02.2020-punkcja torbieli 😟
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 28 października 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała jak tam daj znać bo już po 10 a myślę o Tobie

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • Dżoana12 Autorytet
    Postów: 369 1010

    Wysłany: 28 października 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Transfer przełożony😕
    Endo nie podjęło współpracy jakiej oczekiwaliśmy. W przyszły poniedziałek będzie scratching . Także rozpoczynam kolejny cykl przygotowań.
    Trochę mi smutno choć wiem, że dr podjął słuszną decyzję...
    To jeszcze nie ten czas....ech

    f2wli09kdwzw3u6b.png

    2/01/2020 transfer 2 zarodków
    15/01 bhcg 580,12 :) 17/01 bhcg 1546,10 😊
    5/02 jest serducho
‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego