Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 26 października 2019, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Bo w naturalnym cyklu tylko jeden dojrzewa a reszta nie. Ty chyba nie masz żadnej stymulacji co ?
    Musiałabyś coś brać żeby inne tez podrosły . A rozmiary dobre jak na ten dzień, a co do tego jak rosną to u każdej kobiety jest to indywidualne nie ma co porównywać .

    Tak w tym cyklu jestem bez stymulacji by sprawdzić czy daje rady ,
    Natomiast w tamtym cyklu byłam z Stymulacja i w 12dc mialam najwiekszy pecherzyk 12mm i 13mm . A inne juz pękły bo było ciałko żółte.
    Mam nadzieję że urosną Bo kurde jeden może byc malo ha ha ha

    Ogólnie Mała86 wzrost pęcherzyka dominującego zwykle jest ok. 2 mm/dziennie
    wiec licząc jak mi kazał byc za 7dni a moj pecherzyk miał 8,6mm to te 7dni to 2mm daje nam 14mm +8 by miał 22m :O
    a Owulacja (czyli pęknięcie pęcherzyka) następuje przy średnicy 18 - 22 mm.
    wiec moge tam iść a może już być po Owulacji :O
    wiec bym musiala działąć hahah

    Jutro biegne zrobic zapas wody kokosowej :D dziennie jedna

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 00:12

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • Chcę być mamą Autorytet
    Postów: 824 1105

    Wysłany: 27 października 2019, 02:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Tak to są te ćwiczenia ale tutaj najważniejszy jest oddech i zaciskanie mięśni pochwy w odp momencie, wstrzymywanie oddechu i puszczanie, a następnie kierowanie energii do poszczególnych narządów ... jeden oddech to Bastrika, a drugi ujami I trochę trudno ich się nauczyć poprzez czytanie z kartki, szczególnie trudny oddech to ujami - tu nawet nie wiem jak wytłumaczyć ten oddech, ale on jest taki gardłowy, tak jakby stymulujący tarczyce. Bastrika to oddech brzuszny, czyli wciągasz powietrze az z brzucha powstanie balon i tak kilka razy 7 lub 15, później wstrzymywanie oddechu, zaciskanie mięśni pochwy i puszczanie, uwalnianie energii w kierunku np jajników - wtedy masujesz jajniki i pobudzasz je do pracy. A wtedy one produkują hormony ... dlatego na kursie, instruktor indywidualnie uczy tych oddechów i spr każdego kursanta... kiedyś chodziłam na takie regularne zajęcia z jogi hormonalnej ale instruktorka tak ogólnie o tych oddechach mówiła i w zasadzie trudno było załapać o co chodzi... a u tej p Ireny w happy joga to instruktor podchodzi do każdej osoby i spr oddech czy dobrze i uczy go do skutku, bo to jest meritum tej jogi ...

    Nie mam możliwości chodzić na zajęcia dlatego ratuje się czym mogę 😀
    Dzięki za odpowiedź.
    A tak apropo niedługo czas porodu- więc będę trzymała kciuki by wszystko poszło gładko. 😀

    Ari, Maggi lubią tę wiadomość

    [link=https://www.suwaczki.com/]oar8s65g3pfujggo.png[/link]

    Przestań bać się tego, co może pójść źle.
    Skup się na tym, co może pójść dobrze.


    Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕
    12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
    06.2019 icsi- 0 zaplodnionych

    Od 07.2019 - Novum
    Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
    Od 12.2019- antykoncepcja
    02.2020-punkcja torbieli 😟
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 27 października 2019, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę być mamą wrote:
    Nie mam możliwości chodzić na zajęcia dlatego ratuje się czym mogę 😀
    Dzięki za odpowiedź.
    A tak apropo niedługo czas porodu- więc będę trzymała kciuki by wszystko poszło gładko. 😀
    Ja również nie mam jak,ostatnio nie mam kiedy nawet tej z you tuba robic i juz odczuwam większe bóle kręgosłupa.

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Dżoana12 Autorytet
    Postów: 369 1010

    Wysłany: 27 października 2019, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    A ja po wizycie wiodący pęcherzyk ma 17mm a ten mniejszy 12 reszta się nie rusza
    Egg colection w poniedziałek mówisz ze hormony ładne i pęcherzyk ma dobre ukrwienie i rośnie prawidłowo wiec patrzą optymistycznie
    Może tez będzie szansa na drugie jajko jeseli podrośnie przez te dwa dni min 2 mm

    Endometrium 8,5mm
    Super, będzie dobrze i piękne silne jajeczko👊

    Mała86 lubi tę wiadomość

    f2wli09kdwzw3u6b.png

    2/01/2020 transfer 2 zarodków
    15/01 bhcg 580,12 :) 17/01 bhcg 1546,10 😊
    5/02 jest serducho
  • Skittles Autorytet
    Postów: 1242 1542

    Wysłany: 27 października 2019, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę być mamą wrote:
    Nie mam możliwości chodzić na zajęcia dlatego ratuje się czym mogę 😀
    Dzięki za odpowiedź.
    A tak apropo niedługo czas porodu- więc będę trzymała kciuki by wszystko poszło gładko. 😀
    Rozumiem. Pani Irena nieraz organizuje takie wyjazdy na tydzien z joga hormonalna i wtedy tez mozna sie nauczyc. Wiem ze takie wyjazdy byly w wakacje.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 10:51

    07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Mila79 Autorytet
    Postów: 642 387

    Wysłany: 27 października 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie powinno byc endometrium do transferu?? Ile mm? Czy mozba jakos wplynac na to, by podroslo??

  • Chcę być mamą Autorytet
    Postów: 824 1105

    Wysłany: 27 października 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Rozumiem. Pani Irena nieraz organizuje takie wyjazdy na tydzien z joga hormonalna i wtedy tez mozna sie nauczyc. Wiem ze takie wyjazdy byly w wakacje.

    Super sprawa z tymi wyjazdami. Choć mam taką małą nadzieję że do wakacji będę w ciąży. Zmieniam nastawienie tak jak pisałaś i cały czas myślę o tym że się uda. I oby tak było...

    [link=https://www.suwaczki.com/]oar8s65g3pfujggo.png[/link]

    Przestań bać się tego, co może pójść źle.
    Skup się na tym, co może pójść dobrze.


    Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕
    12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
    06.2019 icsi- 0 zaplodnionych

    Od 07.2019 - Novum
    Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
    Od 12.2019- antykoncepcja
    02.2020-punkcja torbieli 😟
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2013 2926

    Wysłany: 27 października 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Tak w tym cyklu jestem bez stymulacji by sprawdzić czy daje rady ,
    Natomiast w tamtym cyklu byłam z Stymulacja i w 12dc mialam najwiekszy pecherzyk 12mm i 13mm . A inne juz pękły bo było ciałko żółte.
    Mam nadzieję że urosną Bo kurde jeden może byc malo ha ha ha

    Ogólnie Mała86 wzrost pęcherzyka dominującego zwykle jest ok. 2 mm/dziennie
    wiec licząc jak mi kazał byc za 7dni a moj pecherzyk miał 8,6mm to te 7dni to 2mm daje nam 14mm +8 by miał 22m :O
    a Owulacja (czyli pęknięcie pęcherzyka) następuje przy średnicy 18 - 22 mm.
    wiec moge tam iść a może już być po Owulacji :O
    wiec bym musiala działąć hahah

    Jutro biegne zrobic zapas wody kokosowej :D dziennie jedna

    No to poprostu działaj , nie da się działać za dużo , wiec działaj cały czas ;)

    Niezwykła lubi tę wiadomość

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2013 2926

    Wysłany: 27 października 2019, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila79 wrote:
    Dziewczyny, jakie powinno byc endometrium do transferu?? Ile mm? Czy mozba jakos wplynac na to, by podroslo??

    Myśle ze minimum 8 ale najlepiej jak powyżej 9
    Lampka czerwonego wina pomaga , dziewczyny wcześniej pisały co brać przegladnij wpisy , chyba ktoś coś wspomniał o viagrze ?

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2013 2926

    Wysłany: 27 października 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się ze pecherzyki mogły pęknąć , właśnie zobaczyłam plamkę krwi na papierze :/

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2013 2926

    Wysłany: 27 października 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zestresowałam teraz :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 12:41

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 27 października 2019, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila79 wrote:
    Dziewczyny, jakie powinno byc endometrium do transferu?? Ile mm? Czy mozba jakos wplynac na to, by podroslo??
    Min 7.0 mm, ja piłam dobre wytrawne czerwone wino, lampka wieczorem od 10 dc i super pomogło

  • Chcę być mamą Autorytet
    Postów: 824 1105

    Wysłany: 27 października 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Obawiam się ze pecherzyki mogły pęknąć , właśnie zobaczyłam plamkę krwi na papierze :/

    Mala oby nie. Trzymam kciuki by wszystko się udało.

    Mała86, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    [link=https://www.suwaczki.com/]oar8s65g3pfujggo.png[/link]

    Przestań bać się tego, co może pójść źle.
    Skup się na tym, co może pójść dobrze.


    Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕
    12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
    06.2019 icsi- 0 zaplodnionych

    Od 07.2019 - Novum
    Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
    Od 12.2019- antykoncepcja
    02.2020-punkcja torbieli 😟
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3144 4540

    Wysłany: 27 października 2019, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Obawiam się ze pecherzyki mogły pęknąć , właśnie zobaczyłam plamkę krwi na papierze :/
    Ale krew się nie pojawia przy pękaniu pęcherzyków, pewnie jakieś naczynko pękło. Trzymam kciuki za jutro i daj nam tu szybciutko znać ✊✊✊✊

    Mała86, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    Wiek 40 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2013 2926

    Wysłany: 27 października 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Ale krew się nie pojawia przy pękaniu pęcherzyków, pewnie jakieś naczynko pękło. Trzymam kciuki za jutro i daj nam tu szybciutko znać ✊✊✊✊

    Rozmyślam i rozmyślam i tak myśle ze wczoraj pęcherzyk miał 17mm trochę mało żeby tak samemu pęknąć No i robiłam badanie krwi i Lh nie było wysokie jak na owulacje tylko w miarę nisko jeszcze , No i brałam zastrzyk przeciwko pęknięciu a ovitrelle dopiero o północy . Wiec teoretycznie nie powinno
    Ale skąd ta plamka krwi?
    Jezzzu jaki stres i bez tego jest stres a teraz się czuje jakby ten dzień nie miał końca 😱😱

    Dżoana12 lubi tę wiadomość

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 27 października 2019, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Rozmyślam i rozmyślam i tak myśle ze wczoraj pęcherzyk miał 17mm trochę mało żeby tak samemu pęknąć No i robiłam badanie krwi i Lh nie było wysokie jak na owulacje tylko w miarę nisko jeszcze , No i brałam zastrzyk przeciwko pęknięciu a ovitrelle dopiero o północy . Wiec teoretycznie nie powinno
    Ale skąd ta plamka krwi?
    Jezzzu jaki stres i bez tego jest stres a teraz się czuje jakby ten dzień nie miał końca 😱😱
    Doskonale Cię słońce rozumiem ale napewno krew nie jest z pęcherzyków myślę że jakieś naczynko pękło czy coś spokojnie bez stresu dasz radę trzymam kciuki

    Mała86 lubi tę wiadomość

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2013 2926

    Wysłany: 27 października 2019, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Doskonale Cię słońce rozumiem ale napewno krew nie jest z pęcherzyków myślę że jakieś naczynko pękło czy coś spokojnie bez stresu dasz radę trzymam kciuki

    Dziękuje za wsparcie x

    Niezwykła lubi tę wiadomość

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 27 października 2019, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Dziękuje za wsparcie x
    Musi być dobrze nie ma innej opcji . Ja dziś dołączyła wodę Kokosowe i awokado i jagody goiji mam też nadzieję że będzie ok ah

    Maggi, Mała86 lubią tę wiadomość

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3144 4540

    Wysłany: 27 października 2019, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Rozmyślam i rozmyślam i tak myśle ze wczoraj pęcherzyk miał 17mm trochę mało żeby tak samemu pęknąć No i robiłam badanie krwi i Lh nie było wysokie jak na owulacje tylko w miarę nisko jeszcze , No i brałam zastrzyk przeciwko pęknięciu a ovitrelle dopiero o północy . Wiec teoretycznie nie powinno
    Ale skąd ta plamka krwi?
    Jezzzu jaki stres i bez tego jest stres a teraz się czuje jakby ten dzień nie miał końca 😱😱
    To napij się winka 🍷✊✊✊✊🍀🍀🍀

    Niezwykła, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    Wiek 40 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2013 2926

    Wysłany: 27 października 2019, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    To napij się winka 🍷✊✊✊✊🍀🍀🍀

    Przed punkcja ? Mam nadzieje jeszcze ze się odbędzie :)
    jutro się napije ;)

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego