IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
gonia729 wrote:Tak mam ta mutacje i pai hetero biorę kwas metylowany
Mogli zadzwonić nie wyobrażam sobie takiej sytuacji ze ktoś jedzie z drugiego końca Polski żeby się dowiedzieć na miejscu ze nic z tego, ja na szczęście miałam blisko
Jaka dawke bierzesz q10? Brałam ubiquinol, podobno nie ma różnicy, ale ja wierze, ze jest...
Rozumiem, ze sytuacja jest dołująca, ale mi się tez wydaje jak prof, ze trzeba walczyć na swoich gametach o ile finanse pozwalają... i taka lekka stymulacja może dać lepsze efekty...
Kla_Mum, Ari lubią tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Dziewczynki jak to jest z tymi nieprawidłowymi komórkami? Z czego to wynika?
Jestem po pierwszej punkcji. Niestety moja jedyna pobrana komóreczka okazała się nieprawidłowa.
Nie mam zielonego pojęcia co to znaczy..
Ciągle pod górkęStarania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
gonia729 wrote:Tak mam ta mutacje i pai hetero biorę kwas metylowany
Mogli zadzwonić nie wyobrażam sobie takiej sytuacji ze ktoś jedzie z drugiego końca Polski żeby się dowiedzieć na miejscu ze nic z tego, ja na szczęście miałam blisko
Goniu bardzo mi przykro 😔 Ja miałam podobną sytuację w pierwszej procedurze jechaliśmy na transfer mieliśmy za sobą już 3/4 drogi a mamy daleko i telefon z kliniki że zarodek padł...
A co do podsumowania lekarza dla mnie taki argument że jesteś młoda to żaden argument życzę Ci z całego serca spełnienia tego najważniejszego marzenia tak jak każdej tutaj ale obawiam się że jeżeli nie znajdziecie przyczyny schemat się powtórzy a nie myślałaś zmienić klinikę? albo skonsultować chociaż z lekarzem z innej klinikiKla_Mum lubi tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Ewuszek wrote:Goniu bardzo mi przykro 😔 Ja miałam podobną sytuację w pierwszej procedurze jechaliśmy na transfer mieliśmy za sobą już 3/4 drogi a mamy daleko i telefon z kliniki że zarodek padł...
A co do podsumowania lekarza dla mnie taki argument że jesteś młoda to żaden argument życzę Ci z całego serca spełnienia tego najważniejszego marzenia tak jak każdej tutaj ale obawiam się że jeżeli nie znajdziecie przyczyny schemat się powtórzy a nie myślałaś zmienić klinikę? albo skonsultować chociaż z lekarzem z innej kliniki -
gonia729 wrote:Kochana ja właśnie teraz zmieniłam klinikę miałam inny protokół inne leki a efekt podobny
Goniu, jeszcze może skontaktuj się z Agiką na wątku lipcowym. Nie wiem, co zmieniono w jej przypadku w stymulacji, ale dopiero 4. okazała się szczęśliwa - uzyskała piękne blastki i wczoraj pierwszej podanej biło serduszko 💗.
A już była po transferze AZ, i też słyszała, że to wina jej komórek.
Niestety okazuje się, że to my same musimy drązyć i czasami podpowiadać lekarzom kierunek...ja wierzę w profesora i dr Agnieszke, najbardziej ze wszystkich zaangażowali się w moja sprawę, ale może warto temat jeszcze przegadać z Agiką i pewne rozwiązania zaproponować profesorowi...?Cherry78, Ari lubią tę wiadomość
Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
43 lata
PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
On: wyniki nasienia w miarę ok
5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!
-
Monalisar wrote:Dziękuję Skittles.Też stosuje laktator i femaltiker i ściągam już 90 ml pokarmu,więc idzie Nam coraz lepiej. Minimalnie dokarmiam mlekiem modyfikowanym.
KP jest dużo bardziej skomplikowane niż tylko mało/dużo pokarmu. W razie komplikacji ponownie polecam CDL. Powodzenia.
smutna wrote:Dzien dobry dziewczyny dziś mój 3dpt , jak narazie żadnych objawów oprócz bólu głowy..UlaFalka lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Kla_Mum wrote:Goniu, jeszcze może skontaktuj się z Agiką na wątku lipcowym. Nie wiem, co zmieniono w jej przypadku w stymulacji, ale dopiero 4. okazała się szczęśliwa - uzyskała piękne blastki i wczoraj pierwszej podanej biło serduszko 💗.
A już była po transferze AZ, i też słyszała, że to wina jej komórek.
Niestety okazuje się, że to my same musimy drązyć i czasami podpowiadać lekarzom kierunek...ja wierzę w profesora i dr Agnieszke, najbardziej ze wszystkich zaangażowali się w moja sprawę, ale może warto temat jeszcze przegadać z Agiką i pewne rozwiązania zaproponować profesorowi...? -
gonia729 wrote:Już po wszystkim. Zarodek padł w 3 dobie 😔
Skittles, Kla_Mum, Annie1981, gonia729, Cherry78, happilyeverafter, Ari, karolcia35 lubią tę wiadomość
👶 -
Monalisar wrote:Dziekuje za miłe słowa,jest spokojna,nie mogę narzekać. Płakała w 1 tygodniu,ale okazało się ,że mam za mało pokarmu i odkąd dokarmiam ją mm, jest o wiele grzeczniejsza i ładnie śpi. Przesypiam w nocy 5-6 h.
Skittles lubi tę wiadomość
👶 -
gonia729 wrote:Wiem o Agice czytam czasem ten wątek aczkolwiek teraz rzadziej zaglądam bo tam cały czas pozytywne testy ciężko to czytać jak samemu jest się w beznadziejnej sytuacji 😔 U Agiki była jednak inna sytuacja niż u mnie bo jej komórki przeważnie dochodziły do blastocyst.
Mam dokładnie tak samo 😔 rzadko wchodzę na wątki miesięczne czuje się tam jak odmieniec życzę wszystkim dobrze i cieszę się jeżeli komuś w końcu uda się po wielu próbach ale zawsze w sercu jest żal że to nie ja ☹️
Ja też śledziłam wątek Agiki i jest tak jak mówisz a w ostatniej procedurze zmieniła klinikę i lek do stymulacji ale to że na nią ten lek zadziałał pozytywnie to nie znaczy że na każdego zadziała tych leków jest tyle że jakbyśmy chciały wszystkie przetestować to prędzej byśmy się wykończyły.gonia729, Cherry78, Kla_Mum, Ari, Maggi, karolcia35 lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎
Ewuszek wrote:Mam dokładnie tak samo 😔 rzadko wchodzę na wątki miesięczne czuje się tam jak odmieniec życzę wszystkim dobrze i cieszę się jeżeli komuś w końcu uda się po wielu próbach ale zawsze w sercu jest żal że to nie ja ☹️
Ja też śledziłam wątek Agiki i jest tak jak mówisz a w ostatniej procedurze zmieniła klinikę i lek do stymulacji ale to że na nią ten lek zadziałał pozytywnie to nie znaczy że na każdego zadziała tych leków jest tyle że jakbyśmy chciały wszystkie przetestować to prędzej byśmy się wykończyły. -
gonia729 wrote:To mamy takie same odczucia 😔 Ewuszku a Ty ostatnia procedurę miałaś z hormonem wzrostu ? Zastanawiam się czy przy krótkich protokołach tez się go stosuje ..
Tak miałam krótki z HW miałam dużo więcej pęcherzyków niż w poprzednich procedurach ale nie przełożyło się to na jakość niestety 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 20:25
2019-2020 3xICSI 👎
Ewuszek wrote:Tak miałam krótki z HW miałam dużo więcej pęcherzyków niż w poprzednich procedurach ale nie przełożyło się to na jakość niestety 😔
-
gonia729 wrote:No jak to nie przełożylo sie na jakość ? 😮 Przecież masz dobra blastke, chyba pierwszy raz ? I duże szanse ze ten transfer będzie szczęśliwy 💕A w jaki sposób brałaś hw ? Zaczęłaś równo ze stymulacja czy wcześniej ?
Pobrane miałam 24 pęcherzyki z tego 7 MII cieszę się że mamy jeden zarodeczek ale z takiej ilości komórek to nie za dobry wynik mimo to z niecierpliwością czekam na transfer kropeczka ❤️ brałam od 5 dnia stymulacji w formie zastrzykówWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 21:04
Kla_Mum, Maggi lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎
Ewuszek wrote:Pobrane miałam 24 pęcherzyki z tego 7 MII cieszę się że mamy jeden zarodeczek ale z takiej ilości komórek to nie za dobry wynik mimo to z niecierpliwością czekam na transfer kropeczka ❤️ brałam od 5 dnia stymulacji w formie zastrzyków
Trzymam kciuki za Twojego kropeczka ✊✊✊✊❤️ -
gonia729 wrote:Czyli króciutko bo stymulacja to tak do 10 dni przy krótkim ? Wystarczyła Ci jedna fiolka ? A można wiedzieć jakie leki i dawki miałaś zastosowane ?
Trzymam kciuki za Twojego kropeczka ✊✊✊✊❤️
Tak miałam stymulację 10 dni wystarczyła jedna fiolka HW brałam równocześnie ovaleap 225 i menopur 75gonia729 lubi tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎
Annie1981 wrote:Trzymam kciuki 🙂
Maggi, karolcia35, Chcę być mamą, Miracle, sisi, Mika10 lubią tę wiadomość
AMH 1,11-grudzien 2018
AMH 0,67-pazdziernik 2019
Mutacja MTHFR heterozygota
04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
10.2019 ciąża naturalna
21.11.2019 bije serduszko ♥️
04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm -
gonia729 wrote:Czyli króciutko bo stymulacja to tak do 10 dni przy krótkim ? Wystarczyła Ci jedna fiolka ? A można wiedzieć jakie leki i dawki miałaś zastosowane ?
Trzymam kciuki za Twojego kropeczka ✊✊✊✊❤️
Gonia, przy długim protokole HW najlepiej brać od samego początku, zacząć przy antykach, dwie fiolki więcej, tani nie jest ale skuteczność będzie większa 💗.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 23:01
Kla_Mum lubi tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6