IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyladynobody wrote:Hej. Jestem nowa. Miesiac temu odebralam wynik amh 0,2. Wiek 38, podstawowe hormony w normie.
Nie wiem od czego zaczac. Jaka klinka w Warszawie? Na co zwracać uwagę? Na co mam sie przygotowac?
Czytam ze jeździć do Białegostoku. Warto? Totalnie nie wiem co mnie czeka.
Hej Dziewczyny tutaj Lena 40, wróciłam na Forum. Najpierw przeczytałam wszystko i się mocno zdołowałam, ale potem zdałam sobie sprawę, że chcę wiedzieć, jak Wam się powodzi. Jak tam bety i blastocysty i morulki, trzymam za Was gorąco kciuki.
Ladynobody, ja też zaczynałam w 2018 w listopadzie, jak skończyłam 38 lat. Byłam przezieleniutka, nadal jestem pod wrażeniem ogromnej wiedzy tutejszych koleżanek.
Ja za chwilę mam drugą wizytę kontrolną. Mam cztery pęcherzyki (minimalna stymulacja) . Trzymajcie kciukiZocha, Maggi, arzu, Megii_81, Cherry78, sisi lubią tę wiadomość
-
Lenka 40 wrote:Hej Dziewczyny tutaj Lena 40, wróciłam na Forum. Najpierw przeczytałam wszystko i się mocno zdołowałam, ale potem zdałam sobie sprawę, że chcę wiedzieć, jak Wam się powodzi. Jak tam bety i blastocysty i morulki, trzymam za Was gorąco kciuki.
Ladynobody, ja też zaczynałam w 2018 w listopadzie, jak skończyłam 38 lat. Byłam przezieleniutka, nadal jestem pod wrażeniem ogromnej wiedzy tutejszych koleżanek.
Ja za chwilę mam drugą wizytę kontrolną. Mam cztery pęcherzyki (minimalna stymulacja) . Trzymajcie kciukiLenka 40 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZocha wrote:Ja też mam 4 sztuki i więcej nie będzie.
Zocha to trzymam kciuki za Twoje cztery.!Zocha, karolcia35, Paulina Nessa lubią tę wiadomość
-
Lenka 40 wrote:Chyba będą dwa z czterech, chyba że dwa pozostałe nadrobią zaległości. Jeśli pęcherzyki nie pęknął to punkcja w środę.
Zocha to trzymam kciuki za Twoje cztery.!Lenka 40, Liolia, Cherry78 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuje dziewczyny 😘Dziś w nocy trochę się wystraszylam bo miałam plamienie na wkładce ale mam nadzieje ze to od luteiny która wypływa niemiłosiernie albo aplikator podrażnił 🙏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 13:27
-
Lenka 40 wrote:Daj znać, kiedy będziesz miała!
karolcia35, Paulina Nessa, sisi, Maggi lubią tę wiadomość
-
Lenka i Zocha powodzenia dziewczyny podczas punkcji 🍀🍀🍀👍
Zocha, Lenka 40, Kla_Mum, Cherry78 lubią tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Dziewczyny!! Wracam od dr Kuczyńskiej. Powiedziała, że w moim przypadku nie widzi wskazań do KD czy AZ!! No i że niskie amh to nie wyrok, bo kobiety z 0,1 też zachodzą w ciążę i rodzą dzieci. Także szok. Długa wizyta. Chyba wszystkie dotychczasowe trwały tyle co ta jedna. Będzie długi protokół. Ze wskazań w ramach przygotowań: primulot nor, Wit D3, miovelia, b-riht, testosteron, metofrmina większa dawka i dieta Dąbrowskiej przez 2 tygodnie. Mam zrobić też badania na D3 oraz homocysteine. Mąż dalej na fertil man plus. Kolejna wizyta pod koniec września. Podróż męcząca, ale warto, bo nie ma nic gorszego niż leczenie na oślep bo niskie amh. Te inne plany konsultacji co zrobiłam w nerwach to odwołam bo nie widzę już sensu. Dziękuję wam z całego serca dziewczyny!! Jesteście nieocenione!! No i działam z nową siłą i pierwszy raz wyszłam od lekarza niezdołowana, także to coś nowego dla mnie. Dziękuję!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 20:02
Paulina Nessa, Zocha, Niezapominajka5, karolcia35, Lenka 40, Monalisar, Liolia, Kla_Mum, Cherry78, Skittles, sisi, Maggi lubią tę wiadomość
-
Lenka i Zocha powodzenia
Arzu to bardzo dobre wieści
Zocha, Lenka 40, arzu lubią tę wiadomość
Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
Arzu aż miło się czyta takie wiadomości. Najważniejsze to mieć zaufanie do lekarza i wierzyć że chce on dla nas jak najlepiej 😁
Lenka 40, Kla_Mum, arzu, Cherry78 lubią tę wiadomość
AMH 0,54
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
09.2018 crio
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
arzu wrote:Dziewczyny!! Wracam od dr Kuczyńskiej. Powiedziała, że w moim przypadku nie widzi wskazań do KD czy AZ!! No i że niskie amh to nie wyrok, bo kobiety z 0,1 też zachodzą w ciążę i rodzą dzieci. Także szok. Długa wizyta. Chyba wszystkie dotychczasowe trwały tyle co ta jedna. Będzie długi protokół. Ze wskazań w ramach przygotowań: primulot nor, Wit D3, miovelia, b-riht, testosteron, metofrmina większa dawka i dieta Dąbrowskiej przez 2 tygodnie. Mam zrobić też badania na D3 oraz homocysteine. Mąż dalej na fertil man plus. Kolejna wizyta pod koniec września. Podróż męcząca, ale warto, bo nie ma nic gorszego niż leczenie na oślep bo niskie amh. Te inne plany konsultacji co zrobiłam w nerwach to odwołam bo nie widzę już sensu. Dziękuję wam z całego serca dziewczyny!! Jesteście nieocenione!! No i działam z nową siłą i pierwszy raz wyszłam od lekarza niezdołowana, także to coś nowego dla mnie. Dziękuję!!
Kla_Mum, arzu, Cherry78 lubią tę wiadomość
-
gonia729 wrote:Extra. Wiedziałam ze bedziesz zadowolona z tej wizyty 🙂 Dr Aga to cudowna osoba, i potrafi czynić cuda nawet w beznadziejnych przypadkach, sama się o tym przekonałam😍 Poza tym zawsze można na nią liczyć, mimo ze ma dużo na głowie. Cieszę się ze tchnęła w Ciebie na nowo nadzieje i trzymam kciuki ✊✊✊
Gdybym już nie powiedziała dość to zapewne też bym pojechała na drugi koniec Polski do tej klinikiogólne wrażenia z forum o Pani dr to prawie jak dr Paliga na Śląsku .
Kla_Mum, arzu, Cherry78 lubią tę wiadomość
AMH 0,54
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
09.2018 crio
NK 16,5%
-
karolcia35 wrote:Gdybym już nie powiedziała dość to zapewne też bym pojechała na drugi koniec Polski do tej kliniki
ogólne wrażenia z forum o Pani dr to prawie jak dr Paliga na Śląsku .
Tak, dziewczyny, dobre wiadomości. Najbardziej jestem zadziwiona przygotowaniami do stymulacji, bo niczego takiego wcześniej nie miałam, poza histeroskopią. Do Paligi okropne terminy, dopiero połowa stycznia. A Białystok bardzo przyjemne, spokojne miasto, mam nadzieję, że przy okazji poznam okolice i tatarskie i litewskie. Jakoś tak z nadzieją teraz patrzę na te wojaże i wietrzenie głowy. Może to też pomoże, bo z perspektywy takze lepiej widać pewne sprawy. W poczekalni była kobieta, która też chwaliła dr Kuczyńską, z daleka również przyjeżdżała i stwierdziła że opłaciło się, bo ma już córkę... Dziękuję wam jeszcze raz, za doping i pokierowanie, bo się szybciej ogarnęłam po tej pierwszej nieudanej procedurze. Zdaje się, że miałam też za silną tę stymulację. A podczytywalam was, a jednak wstydziłam się zapytać... Jednak lekarz ważna sprawa, jeśli jest jak trener to i nastawienie inne i może to wpłynąć na wynik meczu. Życzę, każdej z nas tutaj, GOLA. Działamy!!!
Cherry78, gonia729, Liolia, Virginia, Niezapominajka5, Maggi lubią tę wiadomość
-
Wiecie co, zostawiłam cała historię leczenia w pociągu, recepty, rozpiski leków od dr Kuczyńskiej itp., ktoś się odezwał że znalazł i czy wysłać czy wyrzucić, mam nadzieję że tego nie zrobił i odzyskam dokumenty... Bo nie odebrałam telefonu i nie wiem... jak ja to zrobiłam...??Szałaput ze mnie...
-
gonia729 wrote:Dziękuje dziewczyny 😘Dziś w nocy trochę się wystraszylam bo miałam plamienie na wkładce ale mam nadzieje ze to od luteiny która wypływa niemiłosiernie albo aplikator podrażnił 🙏
-
Lenka i Zocha pięknie 🤞🤞🤞
Arzu super wieści z wizyta , mam nadzieje ze notatki się odnajdą
Mam pytanie czy któraś z was z mutacja przy staraniach naturalnych miała zalecone żeby brać encorton od owulacji do okresu ? Albo cały czas ? Czy takie coś się w ogóle praktykuje ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 09:41
Zocha, Lenka 40, Cherry78, arzu lubią tę wiadomość
Laparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu
MTHFR układ homoz. 677C-T
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór.