IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia powiem Ci, że mega jaja, Ty to masz przejścia 🙈 ale ja pamiętam, że też dość długo na wyniki czekałam. Aż zdziwiona bylam.
AGAaa nie dziękuję 🤩 ja się jakoś bardzo nie nastawiam, bo tak to różnie bywa, że aż strach 😱 i mega się stresuję, żeby nie pękły. Przy pierwszej stymulacji tak nie miałam. -
Yuki wrote:Dziękuję 😍 baaaardzo się przydadzą, a nawet z każdym dniem jeszcze bardziej.
Więc mamy 7 pecharzykow (wiem, że szału nie ma ale dla mnie to już coś 😍) między 20-16 mm plus jeden 13 mm i jeden 11 mm, więc na nie ma co liczyć.
Punkcja w piątek rano 💪 oby udało się pobrać kilka ładnych komórek.
A pamiętacie, czy przy punkcji miałyście antybiotyk? Ja ostatnio tak, a teraz nic nie dostałam 🤷♀️Ona 91'
Starania od 02.2017
Niedrożny jajowód
Amh 0,3 - 0,7
05.2019 IMSI - 3 pęcherzyki, 2 zapłodnione, 1 podany w 3dobie, 1 przestał się rozwijać - brak efektów i ❄️😔
03.2021 PICSI - krótki protokół, 17.03 punkcja - 3 pęcherzyki, transfer 22.03 - 2blastki
7dpt bhcg 57,3
10dpt bhcg 212,2
12dpt bhcg 516,7
18dpt bhcg 6593 - na usg widoczne dwa pęcherzyki
28dpt w jednym pecherzyku ❤️, drugi puste jajo płodowe
On 91'
Teratozoospermia
08.12.2021 Ala❤️ -
Yuki wrote:Dziękuję 😍 baaaardzo się przydadzą, a nawet z każdym dniem jeszcze bardziej.
Więc mamy 7 pecharzykow (wiem, że szału nie ma ale dla mnie to już coś 😍) między 20-16 mm plus jeden 13 mm i jeden 11 mm, więc na nie ma co liczyć.
Punkcja w piątek rano 💪 oby udało się pobrać kilka ładnych komórek.
A pamiętacie, czy przy punkcji miałyście antybiotyk? Ja ostatnio tak, a teraz nic nie dostałam 🤷♀️
Powodzenia 🤞🏻🤞🏻💗 Póki co idziesz jak burza 👏🏻🥰 Trzymam kciuki 😘Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
43 lata
PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
On: wyniki nasienia w miarę ok
5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!
-
Dziewczyny, ja jestem na poczatku wdrażania się w temat i mam dopiero pierwsze wstepne badania. Mam ukończone 42 lata , niestety AMH wyszło mi 0,665 . Szału nie ma...widzę, ze niektore z was mają tu w stopkach wartości podane raz mniejsze, raz wieksze. Nie przekopałam się przez całość tematu więc nie wiem, jak wyglądały u was historie, że udało się podnieść amh. Jest to możliwe?? Przemknely mi wpisy, ze niektorym dziewczynom od diety czy suplementów wzrosło..Google zaś mówi, że AMH nie idzie podnieść..
Wiem też że samo amh nie daje sukcesu.
Nie możemy przez jeszcze 2-3 tygodnie zbadać nasienia, więc czynnik męski nieznany.
Co byście mi radziły?
Na długo takie AMH wystarczy ?? Czy mam już się kłaść do grobu ;/
W ogóle bawić się w inseminacje? (zakładajc że nasienie bedzie ok)
Już parę razy czytałam, ze inseminacja to strata czasu i kasy , ja bym mogła się decydować na in vitro, to nie problem, z tym , że to ponoć obciążające dla organizmu (procedura) więc lepiej w jakimś terminie- sezonie lepiej to robić?
Trochę jestem przybitaAMH 0.665--->0.228 (marzec 22) /TSH ..3-->1,74 (ok miesiaca 50mg letrox), prolaktyna 11, FSH -9,65-->18,43 (marzec;22); LH-8,4, estradiol 65,8 -
Osa nie najgorsze masz to amh.
Badalas 2-3 dc? Jakie masz fsh i co widać na usg? W sensie antralne.
Może ktoś ma ta listę supli i wrzuci znów. Wielokrotnie dziewczyny pisały że udało się podnieść poziom.
Pomagają m.in duże dawki q10 i Wit D3.russty, MartucHa lubią tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Lekarz mi nie wypisał badania FSH, zrobilam to co mi wypisał na wizycie ginekologicznej, jak mu powiedzialam ze bede sie starać. Na USG było ciełko żółte (wiec owulacja chyba byla) i na jednym jajniku 4 anralne, a na drugim 5 antralnych.
nie wszystkie skróty mam tu rozszyfrowane, czy "dc" to dzień cyklu? Jeśli tak to ja byłam na usg i badaniu krwi w 17 dniu cyklu. Witamine d3 uzupełniam z przyzwyczajenia, 2 lata temu mialam bardzo dobry poziom ( 68). Q10 nie brałam.
Może nie zlecił mi FSH bo mam reguralne cykle i takich zaburzen typowych miesiaczkowania nie miałamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 00:36
AMH 0.665--->0.228 (marzec 22) /TSH ..3-->1,74 (ok miesiaca 50mg letrox), prolaktyna 11, FSH -9,65-->18,43 (marzec;22); LH-8,4, estradiol 65,8 -
Osa79 wrote:Lekarz mi nie wypisał badania FSH, zrobilam to co mi wypisał na wizycie ginekologicznej, jak mu powiedzialam ze bede sie starać. Na USG było ciełko żółte (wiec owulacja chyba byla) i na jednym jajniku 4 anralne, a na drugim 5 antralnych.
nie wszystkie skróty mam tu rozszyfrowane, czy "dc" to dzień cyklu? Jeśli tak to ja byłam na usg i badaniu krwi w 17 dniu cyklu. Witamine d3 uzupełniam z przyzwyczajenia, 2 lata temu mialam bardzo dobry poziom ( 68). Q10 nie brałam.
Może nie zlecił mi FSH bo mam reguralne cykle i takich zaburzen typowych miesiaczkowania nie miałamAMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Osa79 wrote:Lekarz mi nie wypisał badania FSH, zrobilam to co mi wypisał na wizycie ginekologicznej, jak mu powiedzialam ze bede sie starać. Na USG było ciełko żółte (wiec owulacja chyba byla) i na jednym jajniku 4 anralne, a na drugim 5 antralnych.
Może nie zlecił mi FSH bo mam reguralne cykle i takich zaburzen typowych miesiaczkowania nie miałam
Cześć Osa!
AMH wcale nie złe, a i antralnych fajna ilość! FSH bada się m.in. żeby ocenić "stan zużycia jajników -bliskość menopauzy" że tak brzydko to określę. Z grubsza - im wyższe, tym gorzej. Ja o suplach, które brałam pisałam parę stron temu, a są też starsze obszerniejsze wpisy, które polecam Ci odnaleźć, ale nie mam zapisanych. Suple niekoniecznie podwyższają AMH, ale za to podwyższają jakość kom. jajowych, a to najważniejsze! Także dieta propłodnościowa i suple, to podstawa. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale czy Ty jesteś pod opieką zwykłego gina? Jeśli tak, a wiesz, że problemy z zajściem w ciążę są, to nie trać czasu i od razu idź do kogoś, kto się niepłodnością zajmuje! Inaczej przede wszystkim czas, a i kasę tracisz, chociażby na badania drogie, jak AMH, które należy robić tylko na początku cyklu!
Powodzenia!
MartucHa lubi tę wiadomość
starania od 09.2018
ja - rocznik 86
ch. Hashimoto
po drodze próby stymulacji letrozolem bez skutku
10.2019 pierwszy raz torbiel endometrialna
03.2020 diagnoza Endometrioza IV st
08.2020 lap. endometriozy
11.2020 HSK polip endometrium
11.2020 AMH 0,1 FSH 22
02.2021 hormony b.z.
U męża plemniki wporzo
1. IVF 2.2021
primolut+HW
potem HW+gonapeptyl+recovelle, na koniec 2×mensinorm
3 pęcherzyki,2 kumulusy, 1 zarodek - transfer 2-dniowca 4A(6A?)
beta:10dpt-26, 12dpt-80, 14dpt-219, 19dpt-2335, 26dpt-11998, 29dpt-❤🙏🍀💚
-
Yuki, jaki świetny wynik!!! Za piątek ✊✊✊✊✊
Yuki lubi tę wiadomość
starania od 09.2018
ja - rocznik 86
ch. Hashimoto
po drodze próby stymulacji letrozolem bez skutku
10.2019 pierwszy raz torbiel endometrialna
03.2020 diagnoza Endometrioza IV st
08.2020 lap. endometriozy
11.2020 HSK polip endometrium
11.2020 AMH 0,1 FSH 22
02.2021 hormony b.z.
U męża plemniki wporzo
1. IVF 2.2021
primolut+HW
potem HW+gonapeptyl+recovelle, na koniec 2×mensinorm
3 pęcherzyki,2 kumulusy, 1 zarodek - transfer 2-dniowca 4A(6A?)
beta:10dpt-26, 12dpt-80, 14dpt-219, 19dpt-2335, 26dpt-11998, 29dpt-❤🙏🍀💚
-
Kla_mum sama jestem zaskoczona, że tak szybko to poszło po poronieniu. Mam tylko nadzieję, że tym razem efekty będą lepsze 🙏
Osa dziewczyny dobrze prawią 😉 AMH nie jest najgorsze, a suple to podobno podstawa. Mam gdzieś na kompie listę to później postaram Ci się ją wrzucić, ale na wątku też się gdzieś pojawia.
No i rzeczywiście nie trać czasu na normalnego ginekologa ani na inseminacje. Szkoda pieniądzy. TSH zbadaj sama jak nie zlecił, warto też sprawdzić czy się nie ma Hashimoto i jak z MTHFR. No i nasienie to podstawa, bo często to Panowie są problematyczni. Więc macie chwilę czasu, na suple i ewentualnie dietę.
dc - dzień cyklu
dpt - dzień po transferze
AZ - adopcja zarodka
KD - komórka dawczyni
Też się nad tym zastanawiałam 🙈 więcej skrótów nie pamiętam 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 07:45
Kla_Mum, russty lubią tę wiadomość
-
Yuki pękły Ci kiedyś? Dla mnie to abstrakcja,że mogą pęknąć skoro tyle wszystkiego dostajemy. No to teraz jeszcze bardziej trzymam kciuki.
Osa79 widziałam, że również na wątku Invimedu Wrocławskiego pisałaś. Masz ładne amh jak na ten wiek i pięknie dużo pęcherzyków.
We Wrocławiu każdy leczy sam,nie konsultują się lekarze raczej.
Ja byłam najpierw u Ż - pierwsza symulacja i 3 puste pęcherzyki amh 0,74) i po tej symulacji usłyszałam,że zostaje mi tylko KD. Zmieniłam lekarza na G. Od razu zlecił więcej badań (Ż zlecił tylko te co klinika wymaga). No i wyszło, że mam przedwczesne wygaszanie funkcji jajników (nasienie słabe). Pierwsza stymulacja u G to 4 pęcherzyki- 1 pusty, 1 zapłodniony nieprawidłowo, 2 zapłodnione prawidłowo z czego 1 zarodek podany (brak ciąży) i 1 zatrzymał się w stadium moruli (a oni mrożą tylko blastki). Kolejna stymulacja przerwana,bo jajniki w ogóle nie zareagowały, nastepna przerwana,bo pomimo 2 pęcherzyków to i one nie reagowały na leki i nie rosły. Teraz mam powtórzyć badania: amh, inhibine b i estradiol i będziemy rozmawiać, czy da się coś jeszcze z moich jajników wycisnąć, czy to już jest koniec i ew. KD zostaje.
Także każdy przypadek jest inny i dopóki się nie zagłębisz w temat nie będziesz wiedziała, jak Twój organizm reaguje.
Dziewczyny mają tu amh dużo mniejsze niż moje,czy Twoje a ładnie reagują na stymulację. Także zależy jaki organizm,jakie dawki. Jesteś na początku drogi,więc dopiero w trakcie będziesz się dowiadywała różnych rzeczy. Nie załamuj się już na początku bo historie są różne, a życie zaskakujeMyŚliwa, russty lubią tę wiadomość
-
SUPLE:
Wit d 4×1000 ( ale tylko lek ,a nie suplement ) I nie kupuj tych z innymi wartościami, bo to już suplement. Dr kazała brać 2000,ale po roku suplementacji wynik był na minimalnym poziomie wystarczającym i miałam zwiększyć do 4000, wiesiołek 6 sztuk, olej lniany Wit.e 400, resveratrol, ahvaganda, maca, Wit.c , dhea, koenzym q10, MyoFolic, jagody goi (Max 20 sztuk i tu najważniejsze w czasie stymulacji na pęcherzyki,by rosly),zelazo i najlepiej z Wit c,ale nie łączyć z b i magnezem, magnez, algi, mleczko pszczele( ja piłam pierzge),SHATAVARI, cynk, selen, melatonina.
Oczywiście nie musi być wszystko, bo wątroba chyba odmówiłaby posłuszeństwa
AGAaa to są obawy kiedy forum wejdzie za mocno 😅 pisały dziewczyny, że niestety tak im się zdarzyło.MyŚliwa lubi tę wiadomość
-
Może nie zlecił mi FSH bo mam reguralne cykle i takich zaburzen typowych miesiaczkowania nie miałam
Hej Osa
Warto zrobić badanie FSH, LH i estradiolu w 2-3 dniu cyklu. Da to zdecydowanie lepszy obraz. U mnie AMH podskoczyło (po 3 latach!), ale tak czy siak rezewrę jajnikową mam obniżoną jak na swój wiek. Miesiączki regularne, praktycznie jak w zegarku, z owulacjami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 11:27
-
nick nieaktualnyWitam staraczki. Jak widać dopiero się wdrażamy w wasze slangi i skróty;)
Kiedy zaczęłam leczyć się w klinice nie spodziewałam się,że problem tkwić będzie rowniez w niskim AMH aktualnie 0.9 ale jeszcze pół roku temu 1.5 . 3IUI przeszłam wcześniej stymulowana za każdym razem były 3 pęcherzyki.
Dr po pierwszej stymulacji końskich dawek długiego protokołu stwierdził, że jestem ewenementem w tym wieku z tak słabym wynikiem uzyskałam tylko 1 komórkę która się zaplodnila,transfer 3 dnia i niestety klapa.
Teraz po krótkim protokole było 3 jajeczka pobrane 2 zaplodnione. Wczoraj transfer zarodek 5 dzień. Dziś delikatnie odczuwam, że coś się dzieje w podbrzuszu mikroskurcze.
Chyba tracę nadzieję choć czytając wasze wpisy bardzo pomaga mi się podbudowac na duchu że może będzie dobrze. Tyle pozytywnej energii i siły z waszej strony chciałabym się tego nauczyć
Yuki, Annulla01, karolcia35, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Masz sporo pęcherzyków na USG. To bardzo dobry znakkarolcia35, russty lubią tę wiadomość
AMH 1,11-grudzien 2018
AMH 0,67-pazdziernik 2019
Mutacja MTHFR heterozygota
04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
10.2019 ciąża naturalna
21.11.2019 bije serduszko ♥️
04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm -
Dziewczyny, pięknie dziękuję. Ja dopiero jeden miesiąc nieudanych starań. Tylko ,z moim chlopakiem znamy się dopiero 2 miesiące więc nie było jak probować,a w przeszlosci nikt sie nie nadawał na ojca łącznie z mężem
Wiem, ze nasienie, ale partner jest uziemiony kilka tyg, nie ma jak jechać na badaniaQuote:Ty jesteś pod opieką zwykłego gina? Jeśli tak, a wiesz, że problemy z zajściem w ciążę są, to nie trać czasu i od razu idź do kogoś, kto się niepłodnością zajmuje
Ze wzgledu na staż związku ,przedsiewziecie z ciążą dopiero co ruszylo ,i oczywiście bedziemy musieli to przyspieszyć.
Dzięki za listę supliWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 14:50
AMH 0.665--->0.228 (marzec 22) /TSH ..3-->1,74 (ok miesiaca 50mg letrox), prolaktyna 11, FSH -9,65-->18,43 (marzec;22); LH-8,4, estradiol 65,8 -
Osa79 wrote:Dziewczyny, pięknie dziękuję. Ja dopiero jeden miesiąc nieudanych starań. Tylko ,z moim chlopakiem znamy się dopiero 2 miesiące więc nie było jak probować,a w przeszlosci nikt sie nie nadawał na ojca łącznie z mężem
Wiem, ze nasienie, ale partner jest uziemiony kilka tyg, nie ma jak jechać na badaniaQuote:Ty jesteś pod opieką zwykłego gina? Jeśli tak, a wiesz, że problemy z zajściem w ciążę są, to nie trać czasu i od razu idź do kogoś, kto się niepłodnością zajmuje
Ze wzgledu na staż związku ,przedsiewziecie z ciążą dopiero co ruszylo ,i oczywiście bedziemy musieli to przyspieszyć.
Dzięki za listę supli
Znam tylko jeden jedyny przypadek wśród znajomych, którym udało się za pierwszym razem
Super, że jesteście pewni co siebie! Dużo miłości!
Patrząc na Twój wiek, w ogóle się też nie dziwię, że chcesz wszystko przebadać - mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i nie będziesz miała potrzeby zagłębiania się w to forumMyŚliwa, russty lubią tę wiadomość
-
M-lena powodzenia no i jeszcze nie panikuj, bo wszystkie symptomy mogą być dobrą wróżbą 💪
Podpowiedzcie mi proszę jaki powinien być poziom progesteronu przed punkcją i przy ewentualnym transferze świeżym? No i TSH sprawdzałyście?