Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • gonia729 Autorytet
    Postów: 945 1201

    Wysłany: 20 października, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Dokładnie, wszystko jest dostępne tylko karta kredytowa ledwie żyje 🤪

    Gonia - pingwinim dreptem zbliżamy się do końca; wstępnie cc na 25go listopada 🤞🏻. Czekamy na córeczkę 🥰
    A jak Ty się czujesz? I jak synuś?
    No to faktycznie już tuż tuż 😀 powodzenia, Będzie wspaniale.❤️
    U mnie dobrze, synek już daje popalić😈 trafiło mi się nieodkladalne dziecko. Ale już bym chciała następne 😉 ot durna baba

    p19u43r8ypnkeqih.png
    35 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39
  • Cherry78 Autorytet
    Postów: 2348 3563

    Wysłany: 20 października, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    No to faktycznie już tuż tuż 😀 powodzenia, Będzie wspaniale.❤️
    U mnie dobrze, synek już daje popalić😈 trafiło mi się nieodkladalne dziecko. Ale już bym chciała następne 😉 ot durna baba

    Nie durna tylko praktyczna; razem się będą bawić i mamie dadzą odpocząć 😄
    A macie jeszcze zarodki?

    Annulla - to trzymam kciuki za piękne komórki ✊🏻🍀💗

    Annulla01, gonia729 lubią tę wiadomość

    Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

    1.Poronienie 5.5.18
    7t3d [*]😔
    Transfer ❤️❤️ Poronienie 14.3.20
    ❤️ CB 31.7.20
    ❤️❤️CB 26.10.20 😔
    HW,Heparyna, acard, accofil, Atosiban,Metypred
    Transfer ❤️❤️ Grudzień 2020 beta 0

    Warszawa - Bocian
    23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
  • gonia729 Autorytet
    Postów: 945 1201

    Wysłany: 20 października, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Nie durna tylko praktyczna; razem się będą bawić i mamie dadzą odpocząć 😄
    A macie jeszcze zarodki?

    Annulla - to trzymam kciuki za piękne komórki ✊🏻🍀💗
    Nie nic nie mamy😔 Była jedna morulka z nasieniem dawcy ale oddaliśmy ja do adopcji żeby mogła dać komuś innemu szczęście 💙

    Cherry78, Już_nietaka_młoda lubią tę wiadomość

    p19u43r8ypnkeqih.png
    35 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39
  • Berbeć.. Ekspertka
    Postów: 243 159

    Wysłany: 20 października, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Kilka tzw lekkich Ale łącznie 10 !
    Trudno uwierzyć jak o tym piszę. Ale to już zamknięty rozdział. Marudź ile chcesz 😁
    Koniec starań ?

  • karolcia35 Autorytet
    Postów: 4611 3855

    Wysłany: 20 października, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć.. wrote:
    Koniec starań ?
    Nie 😁 zamknięty rozdział miałam na myśli moje komórki.
    W sumie znów czekam Ale to już inna kwestia.

    A jak u Ciebie? Pamiętam rozterki co do jeszcze jednego podejścia w Gamecie i leczenie męża? Na czym stanęło?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października, 22:26

    AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Alicja27 Autorytet
    Postów: 358 188

    Wysłany: 20 października, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile razy podchodziliście do procedur przy niskim amh? Bo ja już tracę nadzieję i zastanawiam się czy nie uderzyć w kd u mnie 3 procedury 1 transfer 2 i 3 brak zarodkow moje amh 1. 1 i tak marnie to idzie jakie badania mogłabym jeszvze wykonać co mają wpływ na jakość komórek. Zespół fraxa mam zrobiony mam teraz czas na zastanowienie się co dalej i bym jeszcze chciała zrobić badania może mam ukrytą chorobę co przyczynia się do tak słabej jakości komórek napisz ze proszę jakie badania warto zrobić

    izaz123 lubi tę wiadomość

    Niskie Amh 1.1
    Kir Bx brak 2DS1 2DS5
    Mąż wszystko ok
    I procedura
    7.11.2020 punkcja 8 pecherzykow 3 komórki 1 zapłodniona
    10.11.2020 transfer, ciąża biochemiczna 😪
    02.2021 II PROCEDURA
    26.02 punkcja brak zarodkow
    07.2021 1 wizyta w Kriobanku
    09.2021 III procedura
    07.10 punkcja brak zarodkow 😪😪
  • izaz123 Przyjaciółka
    Postów: 76 45

    Wysłany: 21 października, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja27 wrote:
    Dziewczyny ile razy podchodziliście do procedur przy niskim amh? Bo ja już tracę nadzieję i zastanawiam się czy nie uderzyć w kd u mnie 3 procedury 1 transfer 2 i 3 brak zarodkow moje amh 1. 1 i tak marnie to idzie jakie badania mogłabym jeszvze wykonać co mają wpływ na jakość komórek. Zespół fraxa mam zrobiony mam teraz czas na zastanowienie się co dalej i bym jeszcze chciała zrobić badania może mam ukrytą chorobę co przyczynia się do tak słabej jakości komórek napisz ze proszę jakie badania warto zrobić
    Polubiłam przez przypadek...
    Moje amh 2 lata temu wynosiła 1,8, jesteem już po 3 procedurze i czekam do poniedziałku na info z labo.
    Miałam tylko 2 komórki które się zapłodniły. Też się zastanawiam co dalej... Gdzieś z tyłu głowy mam mysł o KD ale chyba nie jestem jeszcze gotowa. Chcialabym spróbować 4 raz jeżeli lekarz się zgodzi.

  • Alicja27 Autorytet
    Postów: 358 188

    Wysłany: 21 października, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Polubiłam przez przypadek...
    Moje amh 2 lata temu wynosiła 1,8, jesteem już po 3 procedurze i czekam do poniedziałku na info z labo.
    Miałam tylko 2 komórki które się zapłodniły. Też się zastanawiam co dalej... Gdzieś z tyłu głowy mam mysł o KD ale chyba nie jestem jeszcze gotowa. Chcialabym spróbować 4 raz jeżeli lekarz się zgodzi.
    Robilas jakieś badania genetyczne ja oprócz kariotypow nie robilam nic ja jestem świeżo po 3procedurze ale z tyłu głowy tak jak ty mam KD teraz mam czas na przemyślenia co dalej gdzie uderzyć i czy na własnych probowac czy już w KD lekarz mowil jaka jestt u Ciebie przyczyna ze te komórki są słabe?

    Niskie Amh 1.1
    Kir Bx brak 2DS1 2DS5
    Mąż wszystko ok
    I procedura
    7.11.2020 punkcja 8 pecherzykow 3 komórki 1 zapłodniona
    10.11.2020 transfer, ciąża biochemiczna 😪
    02.2021 II PROCEDURA
    26.02 punkcja brak zarodkow
    07.2021 1 wizyta w Kriobanku
    09.2021 III procedura
    07.10 punkcja brak zarodkow 😪😪
  • izaz123 Przyjaciółka
    Postów: 76 45

    Wysłany: 21 października, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja27 wrote:
    Robilas jakieś badania genetyczne ja oprócz kariotypow nie robilam nic ja jestem świeżo po 3procedurze ale z tyłu głowy tak jak ty mam KD teraz mam czas na przemyślenia co dalej gdzie uderzyć i czy na własnych probowac czy już w KD lekarz mowil jaka jestt u Ciebie przyczyna ze te komórki są słabe?
    Oprócz kariotypów badań genetycznych innych nie miałam. Nie wiem czy w ogóle są inne badania genetyczne, które odpowiedzą na pytanie co nie tak jest z komórkami.
    Moim problemem jest mało komórek z procedur. W 1 miałam 5 pobranych komórek- 2 się zapłodniły - 2 zarodki. W 2 procedurze 4 pobrane- 2 zapłodnione- 1 zarodek. Teraz w 3 - 2 pobrane i 2 zapodnione i czekam na wynik.
    Więc nie wiem czy komórki są słabe skoro zawsze jakies zarodki były. A pomyśleć, że w 2018 r, miałam AMH powyżej 5.

  • Esperanza05 Przyjaciółka
    Postów: 239 49

    Wysłany: 21 października, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Cześć dziewczyny. Czy jest tu ktoś kto ma problem z przedwczesnym wygaszaniem funkcji jajników? Niestety chyba mnie ten problem dotyczy, objawia się to po AMH 1.46, bardzo wysokie FSH (w 3 miesiącach badane pomiędzy 1-5 dniem cyklu takie wyniki: pierwszy- 19.5, drugi- 10.5, trzeci- 16.5). Poza tym mam zwykle mało pęcherzyków na jajnikach podczas usg, ostatnio 5 ogółem. Żeby nie było zbyt prosto to jeszcze partner ma obniżone parametry nasienia ( 9.5mln na ml i w całości 20mln) plus za niskie FSH poniżej normy 1.2. Mam 32 lata i mój lekarz podkreśla że to są bardzo złe wyniki I że jest ryzyko że będę słabo reagować na stymulacja. Narazie szuka przyczyny (czekamy na wyniki badań genetycznych i inhibiny b) plus wiele rozszerzonych badań nasienia. Wiem że AMH nie podniosę ale chcę zrobić wszystko co w mojej mocy żeby mieć wpływ na jakoś moich komórek. Dziewczyny co radzicie? Macie jakieś sprawdzone sposoby? Narazie Dr zalecił branie DHEA, Q10 I Wit E. Sama kupiłam też inofem bo czytałam o nim wiele dobrego w kwestii regulacji hormonów więc mam nadzieję że pomoże mi obniżyć FSH.
    Trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę szybkiego spełnienia marzeń :)

    starania od 01.2021, w klinice od 07.2021

    👱‍♀️'89
    AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
    cykle: 25-28 dni, owulacje
    💊Euthyrox 37,5, metylowana B12, B6, B9, DHEA, Q10, inozytol, melatonina
    kariotyp ✅
    Frax ✅
    przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
    Homocysteina: 6,84 ✅
    TSH: 1,66
    mutacje: MTHFR_C677 (heterozygotyczna)/
    PAI-1 4G (heterozygotyczna)
    diagnoza: POI

    👱'88
    kariotyp ✅
    MSOME ❌
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅

    Grudzień '21 - start 1 IVF (IMSI)
    💉Gonal F300/ Menopur 300, Orgalutran
  • Babzi Koleżanka
    Postów: 49 10

    Wysłany: 21 października, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny😊 ile godzin przed funkcją miałyście zastrzyk ovitrelle?

  • arzu Autorytet
    Postów: 778 681

    Wysłany: 21 października, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babzi wrote:
    Hej dziewczyny😊 ile godzin przed funkcją miałyście zastrzyk ovitrelle?

    35,5 lub 36 godzin

    ....
    wiek: 41, AMH: 0,49
    histeroskopia x3 (04.2020, 07.2020, 07.2021), polipowatość endometrium, niedoczynność tarczycy, insulinooporność,
    mutacja MTHFR A1298C: ukł.homozygotyczny,
    mutacja 675 (4G/5G) w genie PAI-1: ukł.homozygotyczny,
    niedobór wit. D3 i ferrytyny, anemia z niedoboru żelaza, niski kortyzol, helicobacter pylori, KIR AA, allo-mlr 5,3%, szczepienia limfocytami męża 07.2021, allo-mlr po szczepieniach 58,4%
    on: teratozoospermia
    1 IVF 08.2020 - Gyncentrum Ostrava, p.krótki, Gonal 450 j., 2 oocyty, 2 zarodki, brak transferu
    2 IVF 09-10.2020 - Kriobank, p.długi, primolut+testosteron+gonapeptyl+Menopur 375 j., 4 oocyty, 2 zarodki, transfer 5B i 7B :(
    3 IVF 12.2020-01.2021 - Kriobank, p.długi, primolut+hormon wzrostu+gonapeptyl+Mensinorm 300 j., 3 oocyty, 1 zarodek, transfer morulki :(
    4 IVF 03.2021 - Kriobank, s.lekka, letrozol+hormon wzrostu+testosteron+Mensinorm 300 j.+orgalutran, 3 oocyty, 1 zarodek, transfer 10A :(
  • izaz123 Przyjaciółka
    Postów: 76 45

    Wysłany: 21 października, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze mi ktoś wytłumaczyć czemu jak robiłam amh 3 lata temu to w normach było ze zakres 1-3 to amh prawidlowe a powyzej 5 moze świadczyć o pcos? A jak robiłam 2 lata temu to juz dzikie normy dla mije wieku chyba nawet do 10 ?

  • Babzi Koleżanka
    Postów: 49 10

    Wysłany: 21 października, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    35,5 lub 36 godzin

    Mi podają 40 godzin wcześniej! Za pierwszym razem wszystkie pękły przed punkcją!!! Jutro mam mieć punkcje o 7.20 zastrzyk był wczoraj o 17.20 . Boję się, że znowu będzie ta sama historia co ostatnio...

  • arzu Autorytet
    Postów: 778 681

    Wysłany: 21 października, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babzi wrote:
    Mi podają 40 godzin wcześniej! Za pierwszym razem wszystkie pękły przed punkcją!!! Jutro mam mieć punkcje o 7.20 zastrzyk był wczoraj o 17.20 . Boję się, że znowu będzie ta sama historia co ostatnio...

    no 40 h to przegięcie... margines to jest 34-38 godz., więc teraz mieścisz się teoretycznie w widełkach... ale bezpieczniejsze jest 36 h, bo tak po środku... 3mam kciuki żeby nie popękały...

    ....
    wiek: 41, AMH: 0,49
    histeroskopia x3 (04.2020, 07.2020, 07.2021), polipowatość endometrium, niedoczynność tarczycy, insulinooporność,
    mutacja MTHFR A1298C: ukł.homozygotyczny,
    mutacja 675 (4G/5G) w genie PAI-1: ukł.homozygotyczny,
    niedobór wit. D3 i ferrytyny, anemia z niedoboru żelaza, niski kortyzol, helicobacter pylori, KIR AA, allo-mlr 5,3%, szczepienia limfocytami męża 07.2021, allo-mlr po szczepieniach 58,4%
    on: teratozoospermia
    1 IVF 08.2020 - Gyncentrum Ostrava, p.krótki, Gonal 450 j., 2 oocyty, 2 zarodki, brak transferu
    2 IVF 09-10.2020 - Kriobank, p.długi, primolut+testosteron+gonapeptyl+Menopur 375 j., 4 oocyty, 2 zarodki, transfer 5B i 7B :(
    3 IVF 12.2020-01.2021 - Kriobank, p.długi, primolut+hormon wzrostu+gonapeptyl+Mensinorm 300 j., 3 oocyty, 1 zarodek, transfer morulki :(
    4 IVF 03.2021 - Kriobank, s.lekka, letrozol+hormon wzrostu+testosteron+Mensinorm 300 j.+orgalutran, 3 oocyty, 1 zarodek, transfer 10A :(
  • Annulla01 Autorytet
    Postów: 306 336

    Wysłany: 21 października, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babzi wrote:
    Hej dziewczyny😊 ile godzin przed funkcją miałyście zastrzyk ovitrelle?
    36 godz

    37 lat
    2018 laparotomia mięśniaka macicy
    V.2021 amh 0.09 (labo)
    VI.2021 amh 0.6 (klinika)

    IX.2021 - 1 IVF - 1 komórka, 1 zarodek, transfer 3dniowego Kropka, beta <1,1 😔

    X.2021 -2IVF - 1 komórka, zarodek nie dotrwał do transferu 😪

    XI.2021 - 3IVF - 4 komórki, 2 zarodki, transfer dwóch 3dniowych Bombelków, CZEKAM...

    Walczymy...
  • Alicja27 Autorytet
    Postów: 358 188

    Wysłany: 21 października, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza05 wrote:
    Cześć dziewczyny. Czy jest tu ktoś kto ma problem z przedwczesnym wygaszaniem funkcji jajników? Niestety chyba mnie ten problem dotyczy, objawia się to po AMH 1.46, bardzo wysokie FSH (w 3 miesiącach badane pomiędzy 1-5 dniem cyklu takie wyniki: pierwszy- 19.5, drugi- 10.5, trzeci- 16.5). Poza tym mam zwykle mało pęcherzyków na jajnikach podczas usg, ostatnio 5 ogółem. Żeby nie było zbyt prosto to jeszcze partner ma obniżone parametry nasienia ( 9.5mln na ml i w całości 20mln) plus za niskie FSH poniżej normy 1.2. Mam 32 lata i mój lekarz podkreśla że to są bardzo złe wyniki I że jest ryzyko że będę słabo reagować na stymulacja. Narazie szuka przyczyny (czekamy na wyniki badań genetycznych i inhibiny b) plus wiele rozszerzonych badań nasienia. Wiem że AMH nie podniosę ale chcę zrobić wszystko co w mojej mocy żeby mieć wpływ na jakoś moich komórek. Dziewczyny co radzicie? Macie jakieś sprawdzone sposoby? Narazie Dr zalecił branie DHEA, Q10 I Wit E. Sama kupiłam też inofem bo czytałam o nim wiele dobrego w kwestii regulacji hormonów więc mam nadzieję że pomoże mi obniżyć FSH.
    Trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę szybkiego spełnienia marzeń :)
    Ja się ZMAGAM z tym problemem prawy jajnik mam uspiony 3 procedury za mną w tym jeden tranfer ciąża biochemiczna w 2 i 3 procedurze brak zarodkow ja na obniżenie fsh piłam trawę pszenna witaminy też jadlam na moim przykładzie nic nie dało i w ostatniej procedurze mialam też hormon wzrostu co poprawia jakość komórek i też nic ale każdy jest inny każdy inaczej reaguje na leki

    Niskie Amh 1.1
    Kir Bx brak 2DS1 2DS5
    Mąż wszystko ok
    I procedura
    7.11.2020 punkcja 8 pecherzykow 3 komórki 1 zapłodniona
    10.11.2020 transfer, ciąża biochemiczna 😪
    02.2021 II PROCEDURA
    26.02 punkcja brak zarodkow
    07.2021 1 wizyta w Kriobanku
    09.2021 III procedura
    07.10 punkcja brak zarodkow 😪😪
  • Esperanza05 Przyjaciółka
    Postów: 239 49

    Wysłany: 21 października, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja27 wrote:
    Ja się ZMAGAM z tym problemem prawy jajnik mam uspiony 3 procedury za mną w tym jeden tranfer ciąża biochemiczna w 2 i 3 procedurze brak zarodkow ja na obniżenie fsh piłam trawę pszenna witaminy też jadlam na moim przykładzie nic nie dało i w ostatniej procedurze mialam też hormon wzrostu co poprawia jakość komórek i też nic ale każdy jest inny każdy inaczej reaguje na leki
    A jakie masz FSH? Mi na obniżenie raz pomogło jak brałam niepokalanka i wtedy miałam wynik 1 raz w normie czyli 10 (w poprzednim miesiącu 19.5) gdzie norma była do 12. Podobno też ziola o.Sroki nr 3 pomagają obniżyć FSH, narazie piłam 1 cykl, spróbuję też w drugim, zmierzę FSH I dam znać czy pomogło. Znalazłam ciekawe badanie na temat DHEA które daje nadzieje: http://www.biomedcentral.com/content/pdf/1477-7827-9-23.pdf
    Może się komuś przyda :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 16:36

    starania od 01.2021, w klinice od 07.2021

    👱‍♀️'89
    AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
    cykle: 25-28 dni, owulacje
    💊Euthyrox 37,5, metylowana B12, B6, B9, DHEA, Q10, inozytol, melatonina
    kariotyp ✅
    Frax ✅
    przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
    Homocysteina: 6,84 ✅
    TSH: 1,66
    mutacje: MTHFR_C677 (heterozygotyczna)/
    PAI-1 4G (heterozygotyczna)
    diagnoza: POI

    👱'88
    kariotyp ✅
    MSOME ❌
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅

    Grudzień '21 - start 1 IVF (IMSI)
    💉Gonal F300/ Menopur 300, Orgalutran
  • Ewayak Przyjaciółka
    Postów: 122 32

    Wysłany: 21 października, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć trawa pszeniczna obniża FSH.

    Esperanza05, Cherry78 lubią tę wiadomość

  • Alicja27 Autorytet
    Postów: 358 188

    Wysłany: 21 października, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza05 wrote:
    A jakie masz FSH? Mi na obniżenie raz pomogło jak brałam niepokalanka i wtedy miałam wynik 1 raz w normie czyli 10 (w poprzednim miesiącu 19.5) gdzie norma była do 12. Podobno też ziola o.Sroki nr 3 pomagają obniżyć FSH, narazie piłam 1 cykl, spróbuję też w drugim, zmierzę FSH I dam znać czy pomogło. Znalazłam ciekawe badanie na temat DHEA które daje nadzieje: http://www.biomedcentral.com/content/pdf/1477-7827-9-23.pdf
    Może się komuś przyda :)
    Ja dhea nie mogę brać brałam na własną rękę zrobilam badania mialam znacznie podwyzszone. Ja miałam największe fsh 16 po piciu tej trawy mialam 6 ale co z tego jak i tak nici. I moja przysadka nie produkuje hormonu lh

    Niskie Amh 1.1
    Kir Bx brak 2DS1 2DS5
    Mąż wszystko ok
    I procedura
    7.11.2020 punkcja 8 pecherzykow 3 komórki 1 zapłodniona
    10.11.2020 transfer, ciąża biochemiczna 😪
    02.2021 II PROCEDURA
    26.02 punkcja brak zarodkow
    07.2021 1 wizyta w Kriobanku
    09.2021 III procedura
    07.10 punkcja brak zarodkow 😪😪
‹‹ 2277 2278 2279 2280 2281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ