X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie z 2 pobranych i zapłodnionych komórek 2 blastki 😃

Ewgienia, Alicja27, Babzi, emimor89, karolcia35, Cherry78, MartucHa, Annulla01, AGAaa, russty, Joana23 lubią tę wiadomość

• Atika Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totalna załamka 😪
    Mam niskie AMH, wiek też niemlody, ale nadal co miesiąc mam owulacje. Okazało się, że wina jest bardziej u partnera bo morfologia kiepska i fragmentacja do d....
    Czy komuś udało się, mimo, że lekarz nie dawał żadnej szansy i wspominał, ze zaleca w takim przypadku dawcow.
    Jestem załamana. 😪😪😪

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
    Naturals :-)
    28 XI 2024 narodziny synka
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emimor89 wrote:
    Kochane. Mam do Was pytanko. Jutro rozmrazamy jajko i zapladniamy. Planowany transfer 1.11. Troszkę zaczynam się stresować. Czy przygotowywalyscie się jakis szczególnie na ten moment? Czy to boli? Co po transferze? Wolne? Praca? Ja na dzień transferu I dzień po mam wolne. Ale potem mam 3 dni pracy. Może nie ciężkiej, ale po 10 godzin na nogach. Mam się martwić? Nie chce popadać w paranoję i obchodzić się że doba jak z jajkiem. Już nie wiem, co będzie lepsze. Powiedzcie proszę wasze doświadczenia przed I po transferze 🙏 ❤

Nie rozumiem, czy termin transferu został wyznaczony przed powstaniem zarodka?

• Babzi Koleżanka

Wysłany: 26 października 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Dziewczyny u mnie z 2 pobranych i zapłodnionych komórek 2 blastki 😃

U mnie taka samo 😉 dziś miałam tranfer 😍

Cherry78, MartucHa, emimor89, Annulla01, russty, Joana23 lubią tę wiadomość

• Babzi Koleżanka

Wysłany: 26 października 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babzi wrote:
    U mnie taka samo 😉 dziś miałam tranfer 😍
    Transfer jednego zarodka

• emimor89 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewgienia wrote:
    Nie rozumiem, czy termin transferu został wyznaczony przed powstaniem zarodka?

Jutro rozmrazanie I zapladnianie, o 9:30, wieczorem telefon od embriologa i 1.11. Jak wszystko to transfer.

Ewgienia, MDW lubią tę wiadomość

:)
  • Babzi Koleżanka

Wysłany: 27 października 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy komuś się udało zajść w ciążę ? U mnie jeden dzień po transferze hmmm powinnam coś czuć?😁 wiem, że za wcześnie! Może, któraś z was przeszła to i coś podpowie!Wyczekiwanie pierwszych symptomów hmmmn

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babzi wrote:
    Czy komuś się udało zajść w ciążę ? U mnie jeden dzień po transferze hmmm powinnam coś czuć?😁 wiem, że za wcześnie! Może, któraś z was przeszła to i coś podpowie!Wyczekiwanie pierwszych symptomów hmmmn
    Ciekawe pytanie, czy któras z Was, które doczekały szczęśliwego transferu, miałby jakieś sygnały świadczące o implantacji?

• MDW Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1, 2 dzień - nic nie czułam. Na szczęście brałam Relanium bo jak mi schodziło to już płakałam, że to nic nie da;
    3,4 dzień nic nie czułam ale byłam już bez Relanium więc wjechały testy ciążowe. 4 dpt rano negatywny, wievzorny miał już cien;
    5 dpt- pierwsza beta. I od tego dnia zaczelam czuć takie lekkie bóle okresowe.

Dzisiaj 11 dpt i dla odmiany już nic nie czuję i też się martwię. I tak pewnie już do 4 lipca 🥂

Babzi lubi tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Babzi Koleżanka

Wysłany: 27 października 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    1, 2 dzień - nic nie czułam. Na szczęście brałam Relanium bo jak mi schodziło to już płakałam, że to nic nie da;
    3,4 dzień nic nie czułam ale byłam już bez Relanium więc wjechały testy ciążowe. 4 dpt rano negatywny, wievzorny miał już cien;
    5 dpt- pierwsza beta. I od tego dnia zaczelam czuć takie lekkie bóle okresowe.

Dzisiaj 11 dpt i dla odmiany już nic nie czuję i też się martwię. I tak pewnie już do 4 lipca 🥂

Trochę się martwię bo endometrium w dniu transferu miało 7,6 .Biorę estrofem 3×1 i amelgen dopochwowo. A w którym dniu miałaś transfer?

• MDW Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babzi wrote:
    Trochę się martwię bo endometrium w dniu transferu miało 7,6 .Biorę estrofem 3×1 i amelgen dopochwowo. A w którym dniu miałaś transfer?
    Miałam identyczne endometrium. Biorę 2x2 estrofem i 2x2 lenzetto. W którym dniu cyklu? 18.

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Babzi Koleżanka

Wysłany: 27 października 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Miałam identyczne endometrium. Biorę 2x2 estrofem i 2x2 lenzetto. W którym dniu cyklu? 18.

Chodzi mi ilu dniowy zarodek ci podali?

• MDW Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babzi wrote:
    Chodzi mi ilu dniowy zarodek ci podali?
    Miałam podaną blastocystę z nacięciem otoczki bo to był kriotransfer. A blastka nie Top Quality bo 2aa 💛 pamiętam jak płakałam, że mamy takie słabe zarodki.

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Babzi Koleżanka

Wysłany: 27 października 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Miałam podaną blastocystę z nacięciem otoczki bo to był kriotransfer. A blastka nie Top Quality bo 2aa 💛 pamiętam jak płakałam, że mamy takie słabe zarodki.

Ważne, że się udało 😉 Jakości nabierze z czasem 😁

• MDW Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babzi wrote:
    Ważne, że się udało 😉 Jakości nabierze z czasem 😁
    Dla mnie już jest championem 🏆

A Ty miałaś blastke? Jak tak to zachęcam do testu facelle z rossmann ok 4-5 dpt ;) 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 19:06

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Babzi Koleżanka

Wysłany: 27 października 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Dla mnie już jest championem 🏆

A Ty miałaś blastke? Jak tak to zachęcam do testu facelle z rossmann ok 4-5 dpt ;) 🍀

Ja miałam 3 dniowy zarodek. A czemu brałaś acard?

• Babzi Koleżanka

Wysłany: 27 października 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A relanium to lekarz ci zalecił w dniu tranferu czy jak?

• MDW Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babzi wrote:
    A relanium to lekarz ci zalecił w dniu tranferu czy jak?
    Ja biorę i acard i clexane i encorton i accofil. Także dużo tego. Nie mam na nic badań. Wszystko "na wszelki wypadek". Ale w pierwszej ciąży też mi się udało na acard.

Relanium też od lekarza (to jest psychotrop więc chyba ciężko bez lekarza), żeby się nie stresować i nie przeżywać jak pierwszy transfer. Brałam od dnia transferu, godzinę przed nim. Łącznie wzięłam 8 tabletek.

Babzi, SaszaGrej lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Babzi Koleżanka

Wysłany: 27 października 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Ja biorę i acard i clexane i encorton i accofil. Także dużo tego. Nie mam na nic badań. Wszystko "na wszelki wypadek". Ale w pierwszej ciąży też mi się udało na acard.

Relanium też od lekarza (to jest psychotrop więc chyba ciężko bez lekarza), żeby się nie stresować i nie przeżywać jak pierwszy transfer. Brałam od dnia transferu, godzinę przed nim. Łącznie wzięłam 8 tabletek.

No faktycznie sporo tego no,ale widocznie pomogło😉ja też biorę Encorton jeszcze. A w jakiej klinice podchodziłaś do in vitro?

• MDW Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babzi wrote:
    No faktycznie sporo tego no,ale widocznie pomogło😉ja też biorę Encorton jeszcze. A w jakiej klinice podchodziłaś do in vitro?
    W Angelius Provita Katowice.

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
‹‹ 2281 2282 2283 2284 2285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ