X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • SaszaGrej Koleżanka

Wysłany: 28 października 2021, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Ja biorę i acard i clexane i encorton i accofil. Także dużo tego. Nie mam na nic badań. Wszystko "na wszelki wypadek". Ale w pierwszej ciąży też mi się udało na acard.

Relanium też od lekarza (to jest psychotrop więc chyba ciężko bez lekarza), żeby się nie stresować i nie przeżywać jak pierwszy transfer. Brałam od dnia transferu, godzinę przed nim. Łącznie wzięłam 8 tabletek.
    Ja też biore clexana i encorton, a accard i accofil podobno jest niepotrzebne.
    MDW a jak sie czułaś po rellanium, czy ono bardzo przymula? Wysłałam Ci zaproszenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 09:17

Wesoła uśmiechnięta i trochę zwariowana, obecnie czekam na drugiego dzidziusia :-)
  • russty Ekspertka

Wysłany: 28 października 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SaszaGrej wrote:
    Ja też biore clexana i encorton, a accard i accofil podobno jest niepotrzebne.
    ADW a jak sie czułaś po relanium, czy to bardzo przymula? wysłałam Ci zaproszenie.

Dziewczyny, przepraszam ale muszę się wtrącić! Przecież te leki po transferze dla jednych są wskazane, a dla innych nie. Np. ja brałam acard i clexane nazwijmy to profilaktycznie, ale dlatego, że są badania, które potwierdzają lepsze wyniki przy endometriozie. Wszelkie preparaty progesteronu są zalecane w dużych ilościach po świeżym transferze, bo wtedy jest większe prawdopodobieństwo, że ciałko żółte nie da rady samo. Itd. Nie ma takich leków, co są ogólnie niepotrzebne, ale lekarze je dają..
    Przy okazji ja po transferze parę dni się oszczędzałam (tak też miałam zalecone), żeby nie mieć sobie nic do zarzucenia, gdyby się nie udało..
    A w odpowiedzi na wcześniejsze pytanie - ja i wiele innych dziewczyn tu słyszały, że już nie ma szans na własnych komórkach. Mi się udało po zmianie lekarza ;) a problem był u nas akurat po mojej stronie :)

starania od 09.2018
    ja - rocznik 86
    ch. Hashimoto
    po drodze próby stymulacji letrozolem bez skutku
    10.2019 pierwszy raz torbiel endometrialna
    03.2020 diagnoza Endometrioza IV st
    08.2020 lap. endometriozy
    11.2020 HSK polip endometrium
    11.2020 AMH 0,1 FSH 22
    02.2021 hormony b.z.
    U męża plemniki wporzo ;)
    1. IVF 2.2021
    primolut+HW
    potem HW+gonapeptyl+recovelle, na koniec 2×mensinorm
    3 pęcherzyki,2 kumulusy, 1 zarodek - transfer 2-dniowca 4A(6A?)
    beta:10dpt-26, 12dpt-80, 14dpt-219, 19dpt-2335, 26dpt-11998, 29dpt-❤🙏🍀💚
    mhsvf71x5c2itezb.png
  • Esperanza05 Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy możecie mi wytłumaczyć (bo jestem zielona w tym temacie a niedługo będę zaczynać stymulację do IVF). Czytałam że zapładnia się 6 komórek. A co jeśli pobrane jest w punkcji więcej niż 6 komórek? Oni wybierają które zapłodnią? A reszta nie jest użyta?

👱‍♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
    cykle: 25-27 dni, owulacje
    kariotyp ✅
    Frax ✅
    przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
    Homocysteina: 6,84 ✅
    mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero

👱
    kariotyp ✅
    MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅
  • Babzi Koleżanka

Wysłany: 28 października 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    W Angelius Provita Katowice.

Można ze świrować z tym czekaniem 😅

• Babzi Koleżanka

Wysłany: 28 października 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy pijesz acard?po transferze czy przed? Ja chyba dam sobie spokój chodź kusi mnie żeby kupić ! Jestem 3 dzień po transferze już i tak pewnie zapózno na jakieś wspomagacze hmmm

• MDW Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babzi wrote:
    Od kiedy pijesz acard?po transferze czy przed? Ja chyba dam sobie spokój chodź kusi mnie żeby kupić ! Jestem 3 dzień po transferze już i tak pewnie zapózno na jakieś wspomagacze hmmm
    Acard mam w formie małych tabletek. Biorę od 14 dnia cyklu, czyli przed transferem. Możesz jutro zrobić pierwszy test :) mi wieczorem już coś pokazało.

Babzi lubi tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Babzi Koleżanka

Wysłany: 28 października 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Acard mam w formie małych tabletek. Biorę od 14 dnia cyklu, czyli przed transferem. Możesz jutro zrobić pierwszy test :) mi wieczorem już coś pokazało.

Boję się, że nic z tego nie będzie 🙄i znowu będę przechodzić tosamo ehhh chyba faktycznie relanium by mi się przydało...

• MDW Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babzi wrote:
    Boję się, że nic z tego nie będzie 🙄i znowu będę przechodzić tosamo ehhh chyba faktycznie relanium by mi się przydało...
    3 dpt już nie brałam ;) chociaż strasznie mnie kusiło ale to jednak psychotropy.

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Babzi Koleżanka

Wysłany: 28 października 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    3 dpt już nie brałam ;) chociaż strasznie mnie kusiło ale to jednak psychotropy.
    Może jakąś melatonine wezmę 😉 nic innego nie mam .

• Babzi Koleżanka

Wysłany: 28 października 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:

Ja miałam 3 dniowy zarodek więc chyba jutro będzie za wcześnie tak mi się wydaje. Wtorek był transfer a dziś dopiero czwartek

• MDW Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meliskę i śpij jak najwięcej 🍵🫖

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • MamaMila Debiutantka

Wysłany: 28 października 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

dopiero dziś odkryłam to forum i widzę, że mogę się z niego dużo dowiedzieć!
    Chciałbym się poradzić?

Mam 41 lat, niskie AMH 0,785, wczoraj zrobiłam badanie DHEA i wynik to ok. 140, za około dwa tygodnie mogłabym się stymulować Pergoverisem w zwiększonej dawce, ale Pani Doktor mówi, że może skoro DHEA jest niskie to może spróbować je suplementować przez 2 miesiące i dopiero podejść do stymulacji.
    Tylko to są kolejne dwa miesiące a w moim wieku AMH może znowu spać i DHEA wcale może nie pomóc.
    W sierpniu miałam AMH 1,8 dziś 0,785 więc spadek jest duży. W sierpniu miałam punkcję, dwa zarodki, po badaniu PGT-A okazało się, że niestety nie nadają się do transferu, dodam że na ten wynik czekałam prawie 2 miesiące!
    Co robić? Suplementować czy jednak podchodzić do stymulacji?

• Różowa_Pomarancza Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMila wrote:
    Cześć,

Chciałbym się poradzić?

Mam 41 lat, niskie AMH 0,785, wczoraj zrobiłam badanie DHEA i wynik to ok. 140, za około dwa tygodnie mogłabym się stymulować Pergoverisem w zwiększonej dawce, ale Pani Doktor mówi, że może skoro DHEA jest niskie to może spróbować je suplementować przez 2 miesiące i dopiero podejść do stymulacji.
    Tylko to są kolejne dwa miesiące a w moim wieku AMH może znowu spać i DHEA wcale może nie pomóc.
    W sierpniu miałam AMH 1,8 dziś 0,785 więc spadek jest duży. W sierpniu miałam punkcję, dwa zarodki, po badaniu PGT-A okazało się, że niestety nie nadają się do transferu, dodam że na ten wynik czekałam prawie 2 miesiące!

Cześć, ja dostałam suplementację na 2 miesiące i DHEA tez żeby podnieść, dziś była moja wizyta startowa i podchodzę do IVF pierwszy raz. Miałam DHEA podobne do Twojego, tylko teraz nie sprawdzałam po 2 miesiącach.
    Ciężko powiedzieć co robić bo ja tez się martwiłam tym samym, ale zaryzykowałam bo jak sie ma marne komórki to tylko wydane pieniądze a i tak może sie nic nie zapłodnić :( Nie sprawdzałam już AMH ale było ja poziomie 1.
    U mnie nawet lekarz powiedział ze konieczna jest suplementacja.

MamaMila lubi tę wiadomość

• Babzi Koleżanka

Wysłany: 28 października 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Meliskę i śpij jak najwięcej 🍵🫖

A ten acard to ile dni przed transferem brałaś?

• Babzi Koleżanka

Wysłany: 28 października 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babzi wrote:
    A ten acard to ile dni przed transferem brałaś?
    Cofam pytanie 😉 już świruje i pisze o tym samym 😁

• Babzi Koleżanka

Wysłany: 28 października 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowa_Pomarancza wrote:
    Cześć, ja dostałam suplementację na 2 miesiące i DHEA tez żeby podnieść, dziś była moja wizyta startowa i podchodzę do IVF pierwszy raz. Miałam DHEA podobne do Twojego, tylko teraz nie sprawdzałam po 2 miesiącach.
    Ciężko powiedzieć co robić bo ja tez się martwiłam tym samym, ale zaryzykowałam bo jak sie ma marne komórki to tylko wydane pieniądze a i tak może sie nic nie zapłodnić :( Nie sprawdzałam już AMH ale było ja poziomie 1.
    U mnie nawet lekarz powiedział ze konieczna jest suplementacja.

Sprawdź sobie też poziom Wit.D3 to też jest ważne i ma wpływ na jakość komórek.

• emimor89 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Z 6 komórek rozmrazanych przetrwało 5, z tego 4 zapłodnienie. Jutro rano znów telefon i info co i jak. Transfer 1.11. O 12:30 😬

Cherry78, karolcia35, Ewgienia, russty, AGAaa lubią tę wiadomość

:)
  • Cherry78 Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emimor89 wrote:
    Hej dziewczyny. Z 6 komórek rozmrazanych przetrwało 5, z tego 4 zapłodnienie. Jutro rano znów telefon i info co i jak. Transfer 1.11. O 12:30 😬
    Za piękne zarodeczki 🤞🏻💗

emimor89, Babzi lubią tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMila wrote:
    Cześć,

Chciałbym się poradzić?

Też mam niskie i mam suplementować po 50 mg.

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
    Naturals :-)
    28 XI 2024 narodziny synka
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2021, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emimor89 wrote:
    Trzymam kciuki 💕

emimor89 lubi tę wiadomość

‹‹ 2282 2283 2284 2285 2286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ