IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
MDW wrote:Ja biorę i acard i clexane i encorton i accofil. Także dużo tego. Nie mam na nic badań. Wszystko "na wszelki wypadek". Ale w pierwszej ciąży też mi się udało na acard.
Relanium też od lekarza (to jest psychotrop więc chyba ciężko bez lekarza), żeby się nie stresować i nie przeżywać jak pierwszy transfer. Brałam od dnia transferu, godzinę przed nim. Łącznie wzięłam 8 tabletek.
MDW a jak sie czułaś po rellanium, czy ono bardzo przymula? Wysłałam Ci zaproszenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 09:17
Wesoła uśmiechnięta i trochę zwariowana, obecnie czekam na drugiego dzidziusia -
SaszaGrej wrote:Ja też biore clexana i encorton, a accard i accofil podobno jest niepotrzebne.
ADW a jak sie czułaś po relanium, czy to bardzo przymula? wysłałam Ci zaproszenie.
Dziewczyny, przepraszam ale muszę się wtrącić! Przecież te leki po transferze dla jednych są wskazane, a dla innych nie. Np. ja brałam acard i clexane nazwijmy to profilaktycznie, ale dlatego, że są badania, które potwierdzają lepsze wyniki przy endometriozie. Wszelkie preparaty progesteronu są zalecane w dużych ilościach po świeżym transferze, bo wtedy jest większe prawdopodobieństwo, że ciałko żółte nie da rady samo. Itd. Nie ma takich leków, co są ogólnie niepotrzebne, ale lekarze je dają..
Przy okazji ja po transferze parę dni się oszczędzałam (tak też miałam zalecone), żeby nie mieć sobie nic do zarzucenia, gdyby się nie udało..
A w odpowiedzi na wcześniejsze pytanie - ja i wiele innych dziewczyn tu słyszały, że już nie ma szans na własnych komórkach. Mi się udało po zmianie lekarza a problem był u nas akurat po mojej stroniestarania od 09.2018
ja - rocznik 86
ch. Hashimoto
po drodze próby stymulacji letrozolem bez skutku
10.2019 pierwszy raz torbiel endometrialna
03.2020 diagnoza Endometrioza IV st
08.2020 lap. endometriozy
11.2020 HSK polip endometrium
11.2020 AMH 0,1 FSH 22
02.2021 hormony b.z.
U męża plemniki wporzo
1. IVF 2.2021
primolut+HW
potem HW+gonapeptyl+recovelle, na koniec 2×mensinorm
3 pęcherzyki,2 kumulusy, 1 zarodek - transfer 2-dniowca 4A(6A?)
beta:10dpt-26, 12dpt-80, 14dpt-219, 19dpt-2335, 26dpt-11998, 29dpt-❤🙏🍀💚
-
Hej dziewczyny, czy możecie mi wytłumaczyć (bo jestem zielona w tym temacie a niedługo będę zaczynać stymulację do IVF). Czytałam że zapładnia się 6 komórek. A co jeśli pobrane jest w punkcji więcej niż 6 komórek? Oni wybierają które zapłodnią? A reszta nie jest użyta?👱♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
cykle: 25-27 dni, owulacje
kariotyp ✅
Frax ✅
przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
Homocysteina: 6,84 ✅
mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Babzi wrote:Od kiedy pijesz acard?po transferze czy przed? Ja chyba dam sobie spokój chodź kusi mnie żeby kupić ! Jestem 3 dzień po transferze już i tak pewnie zapózno na jakieś wspomagacze hmmm
Babzi lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:Acard mam w formie małych tabletek. Biorę od 14 dnia cyklu, czyli przed transferem. Możesz jutro zrobić pierwszy test mi wieczorem już coś pokazało.
Boję się, że nic z tego nie będzie 🙄i znowu będę przechodzić tosamo ehhh chyba faktycznie relanium by mi się przydało... -
Babzi wrote:Boję się, że nic z tego nie będzie 🙄i znowu będę przechodzić tosamo ehhh chyba faktycznie relanium by mi się przydało...2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:Acard mam w formie małych tabletek. Biorę od 14 dnia cyklu, czyli przed transferem. Możesz jutro zrobić pierwszy test mi wieczorem już coś pokazało.
Ja miałam 3 dniowy zarodek więc chyba jutro będzie za wcześnie tak mi się wydaje. Wtorek był transfer a dziś dopiero czwartek -
Cześć,
dopiero dziś odkryłam to forum i widzę, że mogę się z niego dużo dowiedzieć!
Chciałbym się poradzić?
Mam 41 lat, niskie AMH 0,785, wczoraj zrobiłam badanie DHEA i wynik to ok. 140, za około dwa tygodnie mogłabym się stymulować Pergoverisem w zwiększonej dawce, ale Pani Doktor mówi, że może skoro DHEA jest niskie to może spróbować je suplementować przez 2 miesiące i dopiero podejść do stymulacji.
Tylko to są kolejne dwa miesiące a w moim wieku AMH może znowu spać i DHEA wcale może nie pomóc.
W sierpniu miałam AMH 1,8 dziś 0,785 więc spadek jest duży. W sierpniu miałam punkcję, dwa zarodki, po badaniu PGT-A okazało się, że niestety nie nadają się do transferu, dodam że na ten wynik czekałam prawie 2 miesiące!
Co robić? Suplementować czy jednak podchodzić do stymulacji?
-
MamaMila wrote:Cześć,
Chciałbym się poradzić?
Mam 41 lat, niskie AMH 0,785, wczoraj zrobiłam badanie DHEA i wynik to ok. 140, za około dwa tygodnie mogłabym się stymulować Pergoverisem w zwiększonej dawce, ale Pani Doktor mówi, że może skoro DHEA jest niskie to może spróbować je suplementować przez 2 miesiące i dopiero podejść do stymulacji.
Tylko to są kolejne dwa miesiące a w moim wieku AMH może znowu spać i DHEA wcale może nie pomóc.
W sierpniu miałam AMH 1,8 dziś 0,785 więc spadek jest duży. W sierpniu miałam punkcję, dwa zarodki, po badaniu PGT-A okazało się, że niestety nie nadają się do transferu, dodam że na ten wynik czekałam prawie 2 miesiące!
Co robić? Suplementować czy jednak podchodzić do stymulacji?
Cześć, ja dostałam suplementację na 2 miesiące i DHEA tez żeby podnieść, dziś była moja wizyta startowa i podchodzę do IVF pierwszy raz. Miałam DHEA podobne do Twojego, tylko teraz nie sprawdzałam po 2 miesiącach.
Ciężko powiedzieć co robić bo ja tez się martwiłam tym samym, ale zaryzykowałam bo jak sie ma marne komórki to tylko wydane pieniądze a i tak może sie nic nie zapłodnić Nie sprawdzałam już AMH ale było ja poziomie 1.
U mnie nawet lekarz powiedział ze konieczna jest suplementacja.
MamaMila lubi tę wiadomość
-
Różowa_Pomarancza wrote:Cześć, ja dostałam suplementację na 2 miesiące i DHEA tez żeby podnieść, dziś była moja wizyta startowa i podchodzę do IVF pierwszy raz. Miałam DHEA podobne do Twojego, tylko teraz nie sprawdzałam po 2 miesiącach.
Ciężko powiedzieć co robić bo ja tez się martwiłam tym samym, ale zaryzykowałam bo jak sie ma marne komórki to tylko wydane pieniądze a i tak może sie nic nie zapłodnić Nie sprawdzałam już AMH ale było ja poziomie 1.
U mnie nawet lekarz powiedział ze konieczna jest suplementacja.
Sprawdź sobie też poziom Wit.D3 to też jest ważne i ma wpływ na jakość komórek. -
emimor89 wrote:Hej dziewczyny. Z 6 komórek rozmrazanych przetrwało 5, z tego 4 zapłodnienie. Jutro rano znów telefon i info co i jak. Transfer 1.11. O 12:30 😬
emimor89, Babzi lubią tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅
-
MamaMila wrote:Cześć,
Chciałbym się poradzić?
Co robić? Suplementować czy jednak podchodzić do stymulacji?Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
Naturals
28 XI 2024 narodziny synka
-
nick nieaktualny