IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjulk@smyr wrote:Przychodzę w końcu z dobrą wiadomością Drugie in vitro z komórką dawczyni i udało się Beta rośnie Już chciałam umawiać się na wizytę do Pani psycholog z invicta, żeby przepracować co dalej, skoro nie mogę zajść w ciążę, ale dwie kreski mnie zaskoczyły Ostatnie dni są cudowne, Wam też tego życzę z całego serca!
-
julk@smyr wrote:Przychodzę w końcu z dobrą wiadomością Drugie in vitro z komórką dawczyni i udało się Beta rośnie Już chciałam umawiać się na wizytę do Pani psycholog z invicta, żeby przepracować co dalej, skoro nie mogę zajść w ciążę, ale dwie kreski mnie zaskoczyły Ostatnie dni są cudowne, Wam też tego życzę z całego serca!
Gratulacje kochana 🥰
-
Różowa_Pomarancza wrote:Mnie w novum tez powiedzieli ze mam kiepska jakość komórek ale jak się spytałam jak moza sprawdzić czy się poprawiło po 2 miesiącach suplementacji to mi lekarz powiedział ze się nie da.
Trochę mnie to zastanawia skoro widzieli ze są kiepskiej jakości wcześniej, a teraz nie są wstanie powiedzieć czy coś się poprawiło bo takich „rzeczy” nie widać to skąd wiedza ze są kiepskiej jakości za pierwszym razem?
Porażka!!!Ona
AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
CFTR- nie wykryto mutacji;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki
REPROFIT
4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia -
Anka_77 wrote:To teraz zaczyna mi się układać układanka. Mi powiedzieli że z supli to ubichinol Q10 w dawce 300 i kwas foliowy i D3. Na resztę kręciła nosem i machnęła ręką. U mnie w grudniu 2020 AMH wynosiło 0,25 a w styczniu 2021 już 0,39. Nie wiem czy to błąd laboratorium. Ale lekarka z NOVUM tylko ten pierwszy wynik do wiadomości przyjęła. A jak się zapytałam o DHEA to dopiero kazała zbadać by ocenić czy suplementowac. Tam wszystkiego trzeba się domagać. Nic od siebie nie zaproponowali z supli. Nawet jak zapytałam przed transferem o jakość zarodka to nie wiedziała bo embriolog jeszcze nie wpisał. A jak zabrałam odpis dokumentacji, to miałam wpisane że przy drugim transferze miałam mrożony zarodek, a miałam transfer świeżaka dwudniowego.
Porażka!!!
Ja poszłam na pierwsza wizytę do szefa (to była porażka bo trafiłam do jego asystentki k, która nic nie tłumaczy) ale szef powiedział ze suplementacja, histeroskopia i się widzimy na in vitro. Jakby nie jego opinia ze jest jednym z najlepszych to by mnie tam już nie było. Miałam zbadane ADHE i teraz tez suplementuje. Ale tez mi powiedział, ze jakość 🥚🥚słaba. Wiec jak teraz na startowej zapytałam jego kolejnego asystenta czy i jak sprawdzić jakość to powiedział, ze się nie da tego sprawdzić.
Zaczynam stymulację w przyszłym tygodniu, zobaczymy co będzie…
U kogo bylas w novum? -
julk@smyr wrote:Przychodzę w końcu z dobrą wiadomością Drugie in vitro z komórką dawczyni i udało się Beta rośnie Już chciałam umawiać się na wizytę do Pani psycholog z invicta, żeby przepracować co dalej, skoro nie mogę zajść w ciążę, ale dwie kreski mnie zaskoczyły Ostatnie dni są cudowne, Wam też tego życzę z całego serca!
To cudowna wiadomość! Gratuluję z całego serca! ❤ -
W którym dniu robiłaś test? -
Różowa_Pomarancza wrote:Ja poszłam na pierwsza wizytę do szefa (to była porażka bo trafiłam do jego asystentki k, która nic nie tłumaczy) ale szef powiedział ze suplementacja, histeroskopia i się widzimy na in vitro. Jakby nie jego opinia ze jest jednym z najlepszych to by mnie tam już nie było. Miałam zbadane ADHE i teraz tez suplementuje. Ale tez mi powiedział, ze jakość 🥚🥚słaba. Wiec jak teraz na startowej zapytałam jego kolejnego asystenta czy i jak sprawdzić jakość to powiedział, ze się nie da tego sprawdzić.
Zaczynam stymulację w przyszłym tygodniu, zobaczymy co będzie…
U kogo bylas w novum?
Jeśli chodzisz o Lewandowskiego, to musisz się liczyć z tym, że częściej trafisz do jego asystentów niż do niego. Może Ci się uda i on transfer osobiście zrobi. Na naszym wątku był wpis Bea77 z 2018, która pisała o nim. Nie pomógł jej. Wpis z 22 maja 2018 i 11 września 2018Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2021, 07:46
Ona
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
REPROFIT
4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia -
Anka_77 wrote:Ja byłam u H.Starosławskiej-Zajączkowskiej.
Jeśli chodzisz o Lewandowskiego, to musisz się liczyć z tym, że częściej trafisz do jego asystentów niż do niego. Może Ci się uda i on transfer osobiście zrobi. Na naszym wątku był wpis Bea77 z 2018, która pisała o nim. Nie pomógł jej. Wpis z 22 maja 2018 i 11 września 2018Ania
Dwie nieudane inseminacje -
Anulka.f wrote:A ja sie wlasnie rozgladam za klinika i myslalam o Novum. A teraz nie wiem, mam metlik w glowie. Przeciez poza tym jak sie idzie do kinkretnego lekarza to on powinien przyjac a nie inni. Anka to jak Cie potraktowali to skandal. W Novum sie nie postrali a w Invicta nawet nic nie robili tylko z gory skreslili. Starasz sie o pierwsze dziecko czy juz masz? Ja o pierwsze i boje sie co uslysze ze nie przezyje zlej diagnozy. Zaawansowana endometrioza, jeden jajnik i jajowod, pelno zrostow.
Teraz 18 listopada mam pierwszą wizytę w Kriobanku. Zabaczymy co tam nam powiedzą. Ostatnia deska ratunku 😞russty lubi tę wiadomość
Ona
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
KRIOBANK
REPROFIT
Anka_77 wrote:Ja staram się o pierwsze dziecko. Diagnoza straszna i to przez telefon. Nawet czasu za bardzo nie miała by porozmawiać bo inne pacjentki czekały. Nie polecam Novum.
Teraz 18 listopada mam pierwszą wizytę w Kriobanku. Zabaczymy co tam nam powiedzą. Ostatnia deska ratunku 😞Ania
Dwie nieudane inseminacje -
Dziewczyny, dziś TEN dzień. Trzymajcie kciuki za udany transfer. Mam video z rozwoju mojego zarodka, jest blastka. resztę dowiem się na miejscu o 12:30 🙊
Ewgienia, MDW, karolcia35, Alicja27, Różowa_Pomarancza, russty, AGAaa, Joana23, MamaMila lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
emimor89 wrote:Dziewczyny, dziś TEN dzień. Trzymajcie kciuki za udany transfer. Mam video z rozwoju mojego zarodka, jest blastka. resztę dowiem się na miejscu o 12:30 🙊38 lat
2018 laparotomia mięśniaka macicy
VI.2021 amh 0.6
IX.2021 - 1 IVF - 1 komórka, 1 zarodek, transfer 3dniowego Kropka, 😔
X.2021 -2IVF - 1 komórka, zarodek nie dotrwał do transferu 😪
XI.2021 - 3IVF - 4 komórki, 2 zarodki, transfer dwóch 3dniowych Bombelków, 😔
XII.2021 - 4IVF - 2 komorki, 1 zarodek, transfer 3dniowca 😔
VIII.2022 - 5IVF - 4 zarodki, transfer jednego w 4dobie; reszta nie przetrwała do 5doby...
10dpt - beta 228
12dpt - beta 544
15dpt - beta 1661
23dpt - beta 13773
30dpt - 0,85cm szczęścia i bijące ❤
V.2023 Nasz Mały Wielki Cud jest z nami 🥰 -
nick nieaktualny
-
Anulka.f wrote:A ja sie wlasnie rozgladam za klinika i myslalam o Novum. A teraz nie wiem, mam metlik w glowie. Przeciez poza tym jak sie idzie do kinkretnego lekarza to on powinien przyjac a nie inni. Anka to jak Cie potraktowali to skandal. W Novum sie nie postrali a w Invicta nawet nic nie robili tylko z gory skreslili. Starasz sie o pierwsze dziecko czy juz masz? Ja o pierwsze i boje sie co uslysze ze nie przezyje zlej diagnozy. Zaawansowana endometrioza, jeden jajnik i jajowod, pelno zrostow.
Ja się zastanawiałam nad gameta w wawie u dr S, była fantastyczna na pierwszej wizycie, zdecydowaliśmy się na novum tylko dlatego ze podobno maja super laboratorium ale jak będzie to dam znać czy tak super. Jak się nie uda to idę do dr S z gamety. Świetna Pani docent, cudowna była.
W novum zaczynam jutro stymulację, moja pierwsza i jak będą jakieś zarodki, to podobno kto robi transfer (chodzi o stabilna rękę) to pójdę do Zamory albo Lewandowskiego.
Reasumując dr Szymusik z Gamety wywarła na mnie najlepsze wrażenie. -
Anka_77 wrote:Ja byłam u H.Starosławskiej-Zajączkowskiej.
Jeśli chodzisz o Lewandowskiego, to musisz się liczyć z tym, że częściej trafisz do jego asystentów niż do niego. Może Ci się uda i on transfer osobiście zrobi. Na naszym wątku był wpis Bea77 z 2018, która pisała o nim. Nie pomógł jej. Wpis z 22 maja 2018 i 11 września 2018 -
emimor89 wrote:Dziewczyny, dziś TEN dzień. Trzymajcie kciuki za udany transfer. Mam video z rozwoju mojego zarodka, jest blastka. resztę dowiem się na miejscu o 12:30 🙊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2021, 19:51
Ona
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
KRIOBANK
REPROFIT
Anulka.f wrote:Przez telefon tak straszyc? Nie bierz pod uwage takiej opinii, nie da sie w taki sposob postawic diagnozy. ktos chyba nie mial humoru, niedopuszczalne zachowanie. Mam nadzieje ze w nowej klinice potraktuja Cie po ludzku, napisz jakie odczucia. I nie mysl ze ostatani ratunek, olano Cie i nie leczono dobrze.Ona
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
KRIOBANK
REPROFIT
Anka_77 wrote:Tak, przez telefon. Po drugim transferze miałam dzwonić jaki jest wynik bety. Zadzwoniłam więc w ramach wykupionej teleporady. Pani doktor powiedziała prosto z mostu że przy obu stymulacjach był tylko jeden zarodek i szkoda wydawać kasy na kolejne stymulacje. Że ze względu na mój wiek 44 lat, jakość moich komórek jest kiepska. Że w moim wieku 1 na 10 jest dobra i to będzie szukanie igły w stogu siana. Lepiej spróbować z KD lub AD. Następnego dnia zadzwoniłam by zapytać o mezoterapię i dalszą moją diagnostykę. Może by zbadać kariotypy lub moje jajowody lub coś jeszcze. To powiedziała że mezoterapia jest fazie testów i nie zna jej efektów i że w Novum jej nie robią. A kariotypow nie ma sensu robić bo problem jest mój PESEL i kiepska jakość komórek. I że ona nie ma czasu ze mną gadać bo inne pacjentki czekają 😞
A ile komórek udało się uzyskać? Może to kwestia dawek leków? Z tego co widzę ja brałam znacznie wyższe dawki.AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍 -
Estrella wrote:A ile komórek udało się uzyskać? Może to kwestia dawek leków? Z tego co widzę ja brałam znacznie wyższe dawki.
Jakie miałaś dawki? Ja właśnie od jutra rano będę brać menopur75 i gonal225 i muszę umówić jutro wizytę na 6dc, postanowiliśmy ze na tydzień wynajmiemy sobie jakieś mieszkanko w wawie żeby nie jeździć 3h w jedna i 3h w druga.