Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Esperanza05 Autorytet
    Postów: 435 112

    Wysłany: 25 listopada 2021, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie wrote:
    Czyli masz mniejszy niż ja w 3dc. Ale to dobrze. U mnie jak mówię coś może być z jajnikami rakowego lub endmetrioza... tfu, tfu, oby nie... być mzoe estradiol produkują niepękniete pęcherzyki bo miewam dwa dominujące albo owulacje z jednego i drugiego jajnika. Nie wiem. Nastawiam się dobrze :)
    Będzie dobrze :) daj znać po badaniach.

    starania od 01.2021, w klinice od 07.2021

    👱‍♀️'89
    AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
    cykle: 25-28 dni, owulacje
    💊Euthyrox 50, siofor (1000) metylowana B12, B6, B9, DHEA, Q10, NAC, Astaksantyna, inozytol, melatonina
    kariotyp ✅
    Frax ✅
    przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
    Homocysteina: 6,84 ✅
    TSH: 1,66
    mutacje: MTHFR_C677 (heterozygotyczna)/
    PAI-1 4G (heterozygotyczna)
    Insulinooporność
    diagnoza: POI

    👱'88
    kariotyp ✅
    MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅

    Grudzień '21 - start 1 IVF (IMSI)
    💉Gonal F300/ Menopur 300, Orgalutran
    6 pechęrzyków, 4 komórki zapłodnione, transfer 2-dniowca ☹ 0 ❄️
  • Aleks 11 Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 26 listopada 2021, 06:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula3808 wrote:
    "endometrium nieregularnie rozmieszczone, miejscami poprzerastane. " nikt się z tym nie spotkał?



    Czy wyjaśnilo Ci się z tym poprzerastanym endometrium? Jakie bylo dalsze.leczenie jak jest teraz? Mam to samo czekam na histopat

    Aleks 11
  • Annulla01 Autorytet
    Postów: 313 354

    Wysłany: 26 listopada 2021, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis 8dpt moich 3dniowych Bombelków. Zrobilam rano test i nic... Tzn to co zawsze widzę, czyli jedna kreska. Jutro jadę potwierdzić bete...
    Rano juz byl płacz. Ciezkie to wszystko...

    37 lat
    2018 laparotomia mięśniaka macicy
    VI.2021 amh 0.6 (klinika)

    IX.2021 - 1 IVF - 1 komórka, 1 zarodek, transfer 3dniowego Kropka, 😔
    X.2021 -2IVF - 1 komórka, zarodek nie dotrwał do transferu 😪
    XI.2021 - 3IVF - 4 komórki, 2 zarodki, transfer dwóch 3dniowych Bombelków, 😔
    XII.2021 - 4IVF - 2 komorki, 1 zarodek, transfer 3dniowca 😔
  • Joana23 Autorytet
    Postów: 676 1600

    Wysłany: 26 listopada 2021, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annulla01 wrote:
    Dzis 8dpt moich 3dniowych Bombelków. Zrobilam rano test i nic... Tzn to co zawsze widzę, czyli jedna kreska. Jutro jadę potwierdzić bete...
    Rano juz byl płacz. Ciezkie to wszystko...


    Annulla, wiadomo jak to jest z testami - nie zawsze pokazują prawdę :) 3dniowe maluchy jeszcze mają czas :) ja miałam 5dniową blastkę i miałam zrobić betę 10dpt, także Tobie i tak jakoś szybko pozwolili zbadać betę :) Domyślam się, że to oczekiwanie na jutrzejsze badanie jest torturą, ale jakoś musisz to przetrwać. Za cholerę nie wiem jak, ale niech Ci płyną dzisiaj szybciutko te wszystkie godziny :) Jutro czekamy na wyniki :) Niezmiennie trzymam kciuki!

    Annulla01 lubi tę wiadomość

    oar8lbetot8xgfe8.png
  • emimor89 Ekspertka
    Postów: 130 140

    Wysłany: 26 listopada 2021, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annulla01 wrote:
    Dzis 8dpt moich 3dniowych Bombelków. Zrobilam rano test i nic... Tzn to co zawsze widzę, czyli jedna kreska. Jutro jadę potwierdzić bete...
    Rano juz byl płacz. Ciezkie to wszystko...

    Annulla nie płacz, to, że na teście 1 kreska, to nie znaczy, że już wszystko stracone. Spokojnie, są przecież jeszcze szansę, trzeba myśleć pozytywnie kochana. Nadal trzymam kciuki i przesyłam tulasy. Ja wierzę, że tam w środku jednak zarodek się rozgoscil i bedzienpirkna ciąża ❤❤❤

    Annulla01 lubi tę wiadomość

    :)
  • Estrella Autorytet
    Postów: 1331 1505

    Wysłany: 26 listopada 2021, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annulla01 wrote:
    Dzis 8dpt moich 3dniowych Bombelków. Zrobilam rano test i nic... Tzn to co zawsze widzę, czyli jedna kreska. Jutro jadę potwierdzić bete...
    Rano juz byl płacz. Ciezkie to wszystko...

    Na spokojnie. U mnie w czwartek była biel vizira a dwa dni później tłusta gruba krecha z moim naturalsem. A tez już po tym teście grzebalam nadzieję. Poczekaj 2 dni :) trzymam kciuki 🙏✊

    Annulla01 lubi tę wiadomość

    EI8Xp1.png

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona i On: 33 lata
    12.05 start 1 IVF ICSI (Gonal F, Menopur)
    24.05 punkcja (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.) transfer odroczony
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    08.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
    brak ❄

    23.10 (11 dpo) - 30,79 mIU/ml cudzie trwaj ✊
    25.10 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    02.11 - na USG widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym 🙏✊
    12.11 - mamy ❤🙏✊
    25.11 - crl 1.42 cm (7+5), fhr 164 🙏✊
    7.12 - crl 2.6 cm (9+2), fhr 164 🙏✊
    30.12 - crl 6.9 cm (13+1), fhr 146 🙏✊💖
  • MartucHa Ekspertka
    Postów: 172 443

    Wysłany: 26 listopada 2021, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annulla01 wrote:
    Dzis 8dpt moich 3dniowych Bombelków. Zrobilam rano test i nic... Tzn to co zawsze widzę, czyli jedna kreska. Jutro jadę potwierdzić bete...
    Rano juz byl płacz. Ciezkie to wszystko...
    Jeszcze nic nie jest przesadzone Kochana więc uszki w górę! U mnie po transferze blastek pomimo wysokiej bety testy sikance wychodziły jak cień cienia 🙊 powodzenia, trzymam kciuki za betę🍀✊❤️

    Annulla01 lubi tę wiadomość

    Ona 91'
    Starania od 02.2017
    Niedrożny jajowód
    Amh 0,3 - 0,7
    05.2019 IMSI - 3 pęcherzyki, 2 zapłodnione, 1 podany w 3dobie, 1 przestał się rozwijać - brak efektów i ❄️😔
    03.2021 PICSI - krótki protokół, 17.03 punkcja - 3 pęcherzyki, transfer 22.03 - 2blastki
    7dpt bhcg 57,3
    10dpt bhcg 212,2
    12dpt bhcg 516,7
    18dpt bhcg 6593 - na usg widoczne dwa pęcherzyki
    28dpt w jednym pecherzyku ❤️, drugi puste jajo płodowe

    On 91'
    Teratozoospermia

    3i49mg7yr744q0ln.png
  • Annulla01 Autorytet
    Postów: 313 354

    Wysłany: 26 listopada 2021, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam! Kochane jesteście ❤
    Jutro jadę na betę (zgodnie z zaleceniami z Kliniki), i w pon planuje powtórzyć niezależnie od jutrzejszego wyniku.

    emimor89 lubi tę wiadomość

    37 lat
    2018 laparotomia mięśniaka macicy
    VI.2021 amh 0.6 (klinika)

    IX.2021 - 1 IVF - 1 komórka, 1 zarodek, transfer 3dniowego Kropka, 😔
    X.2021 -2IVF - 1 komórka, zarodek nie dotrwał do transferu 😪
    XI.2021 - 3IVF - 4 komórki, 2 zarodki, transfer dwóch 3dniowych Bombelków, 😔
    XII.2021 - 4IVF - 2 komorki, 1 zarodek, transfer 3dniowca 😔
  • Estrella Autorytet
    Postów: 1331 1505

    Wysłany: 26 listopada 2021, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annulla01 wrote:
    Dziękuję Wam! Kochane jesteście ❤
    Jutro jadę na betę (zgodnie z zaleceniami z Kliniki), i w pon planuje powtórzyć niezależnie od jutrzejszego wyniku.

    Olbrzymie kciukasy ✊✊

    Annulla01 lubi tę wiadomość

    EI8Xp1.png

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona i On: 33 lata
    12.05 start 1 IVF ICSI (Gonal F, Menopur)
    24.05 punkcja (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.) transfer odroczony
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    08.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
    brak ❄

    23.10 (11 dpo) - 30,79 mIU/ml cudzie trwaj ✊
    25.10 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    02.11 - na USG widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym 🙏✊
    12.11 - mamy ❤🙏✊
    25.11 - crl 1.42 cm (7+5), fhr 164 🙏✊
    7.12 - crl 2.6 cm (9+2), fhr 164 🙏✊
    30.12 - crl 6.9 cm (13+1), fhr 146 🙏✊💖
  • Annulla01 Autorytet
    Postów: 313 354

    Wysłany: 27 listopada 2021, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 9dpt 3dniowych Bombli beta wyszla 1,4mlU/ml... Sama nie wiem co o tym myśleć...
    Pregnyl mialam dwa tyg temu...

    Edit: Lekarz kazał powtórzyć bete w poniedziałek.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 15:03

    37 lat
    2018 laparotomia mięśniaka macicy
    VI.2021 amh 0.6 (klinika)

    IX.2021 - 1 IVF - 1 komórka, 1 zarodek, transfer 3dniowego Kropka, 😔
    X.2021 -2IVF - 1 komórka, zarodek nie dotrwał do transferu 😪
    XI.2021 - 3IVF - 4 komórki, 2 zarodki, transfer dwóch 3dniowych Bombelków, 😔
    XII.2021 - 4IVF - 2 komorki, 1 zarodek, transfer 3dniowca 😔
  • Różowa_Pomarancza Autorytet
    Postów: 442 147

    Wysłany: 27 listopada 2021, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin powiedział żebym spróbowała raz naturalnie przed kolejna stymulacja in vitro (bo w grudniu moze byc ciężko żeby zacząć stymulację i punkcję i wszystko inne) żeby mnie przygotować dal mi yasmin i ovarin, tylko zapomniałam zapytać po co mi ten yasmin skoro ma byc na cyklu naturalnym. Czy ktoras z was tak zaczynała?

    Mam podejść do naturalnego przy kolejnym cyklu bo mąż niestety teraz wyjechał na 2 tyg do roboty.

  • Estrella Autorytet
    Postów: 1331 1505

    Wysłany: 27 listopada 2021, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annulla01 wrote:
    Dziewczyny, 9dpt 3dniowych Bombli beta wyszla 1,4mlU/ml... Sama nie wiem co o tym myśleć...
    Pregnyl mialam dwa tyg temu...

    Edit: Lekarz kazał powtórzyć bete w poniedziałek.

    Mi takie dziwne wyniki wychodziły we wrześniu. Po 2 dniach było tyle samo. Wcześniej jak robiłam to zawsze było 0. Mam nadzieję że u Ciebie będzie inaczej✊

    Annulla01 lubi tę wiadomość

    EI8Xp1.png

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona i On: 33 lata
    12.05 start 1 IVF ICSI (Gonal F, Menopur)
    24.05 punkcja (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.) transfer odroczony
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    08.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
    brak ❄

    23.10 (11 dpo) - 30,79 mIU/ml cudzie trwaj ✊
    25.10 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    02.11 - na USG widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym 🙏✊
    12.11 - mamy ❤🙏✊
    25.11 - crl 1.42 cm (7+5), fhr 164 🙏✊
    7.12 - crl 2.6 cm (9+2), fhr 164 🙏✊
    30.12 - crl 6.9 cm (13+1), fhr 146 🙏✊💖
  • Meggie Przyjaciółka
    Postów: 112 123

    Wysłany: 28 listopada 2021, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annulla01 wrote:
    Dziewczyny, 9dpt 3dniowych Bombli beta wyszla 1,4mlU/ml... Sama nie wiem co o tym myśleć...
    Pregnyl mialam dwa tyg temu...

    Edit: Lekarz kazał powtórzyć bete w poniedziałek.
    Annulla01,
    3mam mocno kciuko za jutro !!

    Annulla01 lubi tę wiadomość

    Rocznik '88
    Starania od 2018
    Wykryta endomentrioza 1/2 st.
    10.2020 ICSI 3 oocyty, brak zarodków, słaba jakość komórek
    11.2021 Kriobank
  • Joana23 Autorytet
    Postów: 676 1600

    Wysłany: 28 listopada 2021, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annulla01 wrote:
    Dziewczyny, 9dpt 3dniowych Bombli beta wyszla 1,4mlU/ml... Sama nie wiem co o tym myśleć...
    Pregnyl mialam dwa tyg temu...

    Edit: Lekarz kazał powtórzyć bete w poniedziałek.

    Annulla, czekamy do jutra :) jeszcze nic nie jest przesądzone 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

    Annulla01 lubi tę wiadomość

    oar8lbetot8xgfe8.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2021, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem ze chcecie pocieszyć dziewczynę ale robienie nadzieji by potem jeszcze bardziej cierpiała nie wydaje mi się w porządku. Piszecie ze przy takiej becie i w takim dniu jeszcze nic nie jest przesądzone. Jest to niestety beta negatywna, nie jest to nawet ciąża biochemiczna, wiec zwodzenie kogoś jest po prostu według mnie okrutne. Ja bym wolała znać konkrety niż potem nie wyjść z dola. Pytała o konkrety a nie naginanie rzeczywistości.

    Berbeć.. lubi tę wiadomość

  • Estrella Autorytet
    Postów: 1331 1505

    Wysłany: 28 listopada 2021, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ritka wrote:
    Rozumiem ze chcecie pocieszyć dziewczynę ale robienie nadzieji by potem jeszcze bardziej cierpiała nie wydaje mi się w porządku. Piszecie ze przy takiej becie i w takim dniu jeszcze nic nie jest przesądzone. Jest to niestety beta negatywna, nie jest to nawet ciąża biochemiczna, wiec zwodzenie kogoś jest po prostu według mnie okrutne. Ja bym wolała znać konkrety niż potem nie wyjść z dola. Pytała o konkrety a nie naginanie rzeczywistości.

    Jeśli się mylę to mnie poprawcie. Chyba żadna z nas niw jest lekarzem żeby napisać komuś co rokuje a co nie. Mi lekarz nie dawał szans na ciążę naturalną a w taka zaszłam. A brak wiary to w tym momencie najgorsze co każdego moze spotkać. Każda z nas jest inna i każda inaczej radzi sobie z trudnymi sytuacjami. Oczywiscie możesz mieć rację w tej sytuacji ale zabieranie komuś nadziei nie jest też w Twojej ocenie okrucieństwem?

    russty, Meggie, emimor89 lubią tę wiadomość

    EI8Xp1.png

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona i On: 33 lata
    12.05 start 1 IVF ICSI (Gonal F, Menopur)
    24.05 punkcja (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.) transfer odroczony
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    08.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
    brak ❄

    23.10 (11 dpo) - 30,79 mIU/ml cudzie trwaj ✊
    25.10 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    02.11 - na USG widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym 🙏✊
    12.11 - mamy ❤🙏✊
    25.11 - crl 1.42 cm (7+5), fhr 164 🙏✊
    7.12 - crl 2.6 cm (9+2), fhr 164 🙏✊
    30.12 - crl 6.9 cm (13+1), fhr 146 🙏✊💖
  • Osa79 Koleżanka
    Postów: 81 14

    Wysłany: 28 listopada 2021, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ritka, nikt nie chce być okrutny dla dziewczyny. Tak naprawdę nie wiadomo jako wersję przyjąć, czy robić nadzieję ,czy ją zdeptać. Każdy inaczej to odbierze. Jedyne ,co wiadomo, to nasze słowa nie wpłyną na fakty

    russty, Meggie lubią tę wiadomość

    AMH 0.665 /TSH ..3-->1,74 (ok miesiaca 50mg letrox), prolaktyna 11, FSH -9,65; LH-8,4, estradiol 65,8
  • russty Ekspertka
    Postów: 155 352

    Wysłany: 28 listopada 2021, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ritka wrote:
    Rozumiem ze chcecie pocieszyć dziewczynę ale robienie nadzieji by potem jeszcze bardziej cierpiała nie wydaje mi się w porządku. Piszecie ze przy takiej becie i w takim dniu jeszcze nic nie jest przesądzone. Jest to niestety beta negatywna, nie jest to nawet ciąża biochemiczna, wiec zwodzenie kogoś jest po prostu według mnie okrutne. Ja bym wolała znać konkrety niż potem nie wyjść z dola. Pytała o konkrety a nie naginanie rzeczywistości.

    Ja myślę, że przychodzimy tu na forum po wsparcie i promyk nadziei, a nie po "realistyczną" ocenę sytuacji. Tu szukamy opcji statystycznie mniej prawdopodobnych, poznajemy historie które "nie miały prawa się zdażyć" - bo tego potrzebujemy. Że wszytko może pójść na opak, że tak na prawdę szansa jest znikoma - ten strach przynajmniej we mnie był i jest cały czas.
    Anulla dawaj znać! ja też wierzę i wiem że niemożliwe czasem jest możliwe ❤🍀
    A dr Aga z Kriobanku mówiła mi, że najniższa Beta 10dpt z której mieli ciążę to 2,6.. :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2021, 19:50

    Meggie, emimor89, DoraDot lubią tę wiadomość

    starania od 09.2018
    ja - rocznik 86
    ch. Hashimoto
    po drodze próby stymulacji letrozolem bez skutku
    10.2019 pierwszy raz torbiel endometrialna
    03.2020 diagnoza Endometrioza IV st
    08.2020 lap. endometriozy
    11.2020 HSK polip endometrium
    11.2020 AMH 0,1 FSH 22
    02.2021 hormony b.z.
    U męża plemniki wporzo ;)
    1. IVF 2.2021
    primolut+HW
    potem HW+gonapeptyl+recovelle, na koniec 2×mensinorm
    3 pęcherzyki,2 kumulusy, 1 zarodek - transfer 2-dniowca 4A(6A?)
    beta:10dpt-26, 12dpt-80, 14dpt-219, 19dpt-2335, 26dpt-11998, 29dpt-❤🙏🍀💚
    mhsvf71x5c2itezb.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2021, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    russty wrote:
    Ja myślę, że przychodzimy tu na forum po wsparcie i promyk nadziei, a nie po "realistyczną" ocenę sytuacji. Tu szukamy opcji statystycznie mniej prawdopodobnych, poznajemy historie które "nie miały prawa się zdażyć" - bo tego potrzebujemy. Że wszytko może pójść na opak, że tak na prawdę szansa jest znikoma - ten strach przynajmniej we mnie był i jest cały czas.
    Anulla dawaj znać! ja też wierzę i wiem że niemożliwe czasem jest możliwe ❤🍀
    A dr Aga z Kriobanku mówiła mi, że najniższa Beta 10dpt z której mieli ciążę to 2,6.. :)
    A zdajesz sobie sprawę jak ogromną nadzieję zrobiłas teraz tej dziewczynie? Jesli Twoje slowa się sprawdzą i z jej bety będzie ciąża to super ale co jeśli nie? Co wtedy będzie czuła po wielkiej nadzieji podsyconej mocno przez Ciebie? Nadzieja fajna sprawa ale co potem?

  • Alicja27 Autorytet
    Postów: 363 188

    Wysłany: 28 listopada 2021, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ritka wrote:
    Rozumiem ze chcecie pocieszyć dziewczynę ale robienie nadzieji by potem jeszcze bardziej cierpiała nie wydaje mi się w porządku. Piszecie ze przy takiej becie i w takim dniu jeszcze nic nie jest przesądzone. Jest to niestety beta negatywna, nie jest to nawet ciąża biochemiczna, wiec zwodzenie kogoś jest po prostu według mnie okrutne. Ja bym wolała znać konkrety niż potem nie wyjść z dola. Pytała o konkrety a nie naginanie rzeczywistości.
    Nadzieję zawsze trzeba mieć. Konkrety to będzie znała jutro bo nikt nawet Ty nie jesteś pewna na 100 pr czy z tego coś będzie czy nie....

    Meggie, russty lubią tę wiadomość

    Niskie Amh 1.1
    Kir Bx brak 2DS1 2DS5
    Mąż wszystko ok
    I procedura
    7.11.2020 punkcja 8 pecherzykow 3 komórki 1 zapłodniona
    10.11.2020 transfer, ciąża biochemiczna 😪
    02.2021 II PROCEDURA
    26.02 punkcja brak zarodkow
    07.2021 1 wizyta w Kriobanku
    09.2021 III procedura
    07.10 punkcja brak zarodkow 😪😪
‹‹ 2298 2299 2300 2301 2302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ