X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Yuki Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) dawno nie pisałam na tym wątku, ale mam ciężkie pytanie... czy któraś z Was miała robioną podwójną stymulację, stymulację w fazie lutealnej? Jakie uzyskałyście efekty? Jaki to miało nas Was wpływ?

Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

06.03.2024 r., 3600 g szczęścia 💗

age.png
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milady92 wrote:
    Witaj Dana, jestem nowa na forum i postanowiłam napisać do Ciebie bo szukam pomocy już wszędzie, a natrafiłam na Twój wątek i mnie zainteresował. Mam 30 lat, bardzo niskie AMH 0,01 oraz wysokie FSH 94. Jestem na początku swojej drogi starań o dziecko a lekarze jedyne co proponują to KD lub adopcja zarodka. Zamierzam walczyć, dlatego tych dwóch rozwiązań nie biorę pod uwagę. Jeśli nie trafię na lekarza w Polsce, który bedzie umiał mi pomóc to jestem gotowa wyjechać do Stanów. Pieniądze nie grają żadnej roli. Czy możesz zdradzić u jakiego lekarza Twoja znajoma dostała ten hormon wzrostu, jak nazywa się klinika w której się leczy ? Poszukuję specjalisty z prawdziwego zdarzenia, nie lekarza który leczy schematami. Moje kiepskie wyniki spowodowane są tym, że jako 9 letnie dziecko przeszłam przez Białaczkę i prawdopodobnie chemia jest odpowiedzialna za te złe wyniki hormonalne. Będę Ci ogromnie wdzięczna jeśli zechcesz mi odpisać. Jestem zrozpaczona i nie wiem co robić :(

Nie wiem z której strony skopiowalas ta wypowiedź Ale z tego co mi wiadomo Dana nie pisze już tutaj od kilku lat.
    W Polsce też stosuje się hormon wzrostu. Głównie dziewczyny z niskim amh leczą się w Kriobanku. Może tam umów się na konsultację.

Milady92 lubi tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milady to prawda co Karolcia napisała- Dany od dawna tu nie było, a w Białymstoku dają hormon wzrostu.
    Możesz tam spróbować, albo poumawiać się na bezpłatne konsultację (np.online) w Czechach. Oni mają duże doświadczenie i bardzo dobrych embriologów.
    Ja mam amh 0,18 i 4 razy byłam stumulowana w Polsce. Nic z tego nie wyszło. Ostatecznie czekam na dawczynię w Czechach,ale lekarze mi od razu powiedzieli, że gdyby nie moje geny (jestem nosicielką genu BRCA i mam nieinformarywny Frax), to by mnie zachęcali jeszcze do próby u nich na własnych komórkach, bo uzyskują ciążę u kobiet z Amh 0,2.

Milady92 lubi tę wiadomość

• Cherry Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce coraz więcej klinik stosuje hormon wzrostu, ja brałam pod nazwa Omnitrope.
    Jednak zdecydowanie do nieschematycznego podejscia polecam dr Age Kuczynska z Kriobanku (Białystok). W moim odczuciu i na naszym przykładzie podchodzi indywidualnie do problemu i myśli na głos przy pacjencie, co nam bardzo pomagało podjąć decyzje na danych etapach. A jak już decyzje podejmie co do leczenia to jest jej bardzo pewna i zaraza ta pewnością pacjentów. W dodatku jest na bieżąco z badaniami i metodami leczenia nie tylko w PL.

Różowa_Pomarancza, Milady92, Meggie, Liolia lubią tę wiadomość

uxP4p1.png
  • Ark_a Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny. Moze ktoras z Was miala taką sytuacje i moze mi doradzic co robic. Beta spadla mi do poziomu 2,2. Mialam tez zrobione usg z dwie godziny przed otrzymaniem wynikow bety i lekarz powiedział ze ciazy nie ma (jestem juz 3 tyg po transferze) Czy bardzo źle bym zrobiła gdybym sama odstawiła leki nie kontaktując się z kliniką? Przyznam że męczy mnie wpychanie sobie 3 razy dziennie luteiny i estrofemu, zwłaszcza gdy nie ma to już sensu....

Początek starań: 2015
    2iui
    Zmiana kliniki
    04.2020 początek długiego protokołu ivf z mrożeniem zarodków

FAMSI - 3 blastki ❄️ 5.1.1 ❄️❄️5.2.2

Ja 35l. - FraX, AMH 1,36, poza tym ok
    Mąż 37l. - wyniki ok
    IVF ❄️27.01.2022; 18dpt beta 47,8; 22dpt beta 2,2💔
    Zostały ❄️❄️ z nieprawidłowym wynikiem PGD
  • Milady92 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Nie wiem z której strony skopiowalas ta wypowiedź Ale z tego co mi wiadomo Dana nie pisze już tutaj od kilku lat.
    W Polsce też stosuje się hormon wzrostu. Głównie dziewczyny z niskim amh leczą się w Kriobanku. Może tam umów się na konsultację.

Dziękuję za odpowiedź! Jestem nowa na forum i jeszcze trochę "raczkuję". Rzeczywiście wypowiedź Dany jest chyba z 2017 roku.. Szukam pomocy wszędzie, również w tych wypowiedziach archiwalnych i stąd to moje przeoczenie. Dziękuję za polecenie, zainteresuję się Kriobankiem ! 🙂

karolcia35 lubi tę wiadomość

• Milady92 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Milady to prawda co Karolcia napisała- Dany od dawna tu nie było, a w Białymstoku dają hormon wzrostu.
    Możesz tam spróbować, albo poumawiać się na bezpłatne konsultację (np.online) w Czechach. Oni mają duże doświadczenie i bardzo dobrych embriologów.
    Ja mam amh 0,18 i 4 razy byłam stumulowana w Polsce. Nic z tego nie wyszło. Ostatecznie czekam na dawczynię w Czechach,ale lekarze mi od razu powiedzieli, że gdyby nie moje geny (jestem nosicielką genu BRCA i mam nieinformarywny Frax), to by mnie zachęcali jeszcze do próby u nich na własnych komórkach, bo uzyskują ciążę u kobiet z Amh 0,2.

AGAaa dziękuję za odpowiedź! ❤ Szukam informacji i pomocy także w tych postach archiwalnych, stąd moje przeoczenie. Rzeczywiście ten komentarz Dany był chyba z 2017 roku.. Czy możesz zdradzić z jakiej kliniki Ty korzystasz oraz jaki lekarz się Tobą opiekuje? Będę próbować wszędzie gdzie się da!

• Milady92 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry wrote:
    W Polsce coraz więcej klinik stosuje hormon wzrostu, ja brałam pod nazwa Omnitrope.
    Jednak zdecydowanie do nieschematycznego podejscia polecam dr Age Kuczynska z Kriobanku (Białystok). W moim odczuciu i na naszym przykładzie podchodzi indywidualnie do problemu i myśli na głos przy pacjencie, co nam bardzo pomagało podjąć decyzje na danych etapach. A jak już decyzje podejmie co do leczenia to jest jej bardzo pewna i zaraza ta pewnością pacjentów. W dodatku jest na bieżąco z badaniami i metodami leczenia nie tylko w PL.

Cherry bardzo dziękuję za odpowiedź! ❤ Jestem po wizycie u dr Cholewy w Tychach oraz u dr Połacia w Gamecie w Łodzi - Ci lekarze mi nie pomogą bo działają wg. schematów złe wyniki = KD lub AZ. Dr Połać widząc te wyniki badań nawet mnie nie zbadał. Wyszłam 260 zł za 20 minut rozmowy, aby usłyszeć to co już wiedziałam do tej pory. Dlatego poszukuję właśnie lekarza z powołaniem i dużym zaangażowaniem, który bedzie chciał podjąć się tematu na wyższą skalę. Zainteresowałaś mnie tym, że dr Kuczyńska interesuje się metodami leczenia nie tylko w Pl. Umówię się na wizytę, będę próbować gdzie się da! :) W marcu mam też umówioną wizytę do dr Wyroby w klinice Krakovia, który wykorzystuje autorską metodę IVA. Zobaczymy co powie na mój przypadek. W kwietniu mam tez wizytę u dr Lewandowskiego w Warszawie. Koszt takiej wizyty to 1350 zł - mam nadzieję, ze ta cena swiadczy o jego kompetencjach 😉 Bardzo dziękuję za pomoc! Zadzwonię do Kriobanku i umówię się do dr Kuczyńskiej 😊

Cherry lubi tę wiadomość

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ark_a wrote:
    Czesc Dziewczyny. Moze ktoras z Was miala taką sytuacje i moze mi doradzic co robic. Beta spadla mi do poziomu 2,2. Mialam tez zrobione usg z dwie godziny przed otrzymaniem wynikow bety i lekarz powiedział ze ciazy nie ma (jestem juz 3 tyg po transferze) Czy bardzo źle bym zrobiła gdybym sama odstawiła leki nie kontaktując się z kliniką? Przyznam że męczy mnie wpychanie sobie 3 razy dziennie luteiny i estrofemu, zwłaszcza gdy nie ma to już sensu....
    A jaka miałaś wcześniej betę ? Jak spadła i to do tak niskiego poziomu to raczej można odstawić. U mnie rośnie poniżej normy i lekarka kazała odstawić

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Cześć :) dawno nie pisałam na tym wątku, ale mam ciężkie pytanie... czy któraś z Was miała robioną podwójną stymulację, stymulację w fazie lutealnej? Jakie uzyskałyście efekty? Jaki to miało nas Was wpływ?
    Ja miałam taka stymulację, zadziałała u mnie bo mam z tej drugiej stymulacji synka ❤️ efektów ubocznych nie zauważyłam

Yuki, Gutek lubią tę wiadomość

zem3h371z4hl4les.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Cherry Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milady92 wrote:
    Cherry bardzo dziękuję za odpowiedź! ❤ Jestem po wizycie u dr Cholewy w Tychach oraz u dr Połacia w Gamecie w Łodzi - Ci lekarze mi nie pomogą bo działają wg. schematów złe wyniki = KD lub AZ. Dr Połać widząc te wyniki badań nawet mnie nie zbadał. Wyszłam 260 zł za 20 minut rozmowy, aby usłyszeć to co już wiedziałam do tej pory. Dlatego poszukuję właśnie lekarza z powołaniem i dużym zaangażowaniem, który bedzie chciał podjąć się tematu na wyższą skalę. Zainteresowałaś mnie tym, że dr Kuczyńska interesuje się metodami leczenia nie tylko w Pl. Umówię się na wizytę, będę próbować gdzie się da! :) W marcu mam też umówioną wizytę do dr Wyroby w klinice Krakovia, który wykorzystuje autorską metodę IVA. Zobaczymy co powie na mój przypadek. W kwietniu mam tez wizytę u dr Lewandowskiego w Warszawie. Koszt takiej wizyty to 1350 zł - mam nadzieję, ze ta cena swiadczy o jego kompetencjach 😉 Bardzo dziękuję za pomoc! Zadzwonię do Kriobanku i umówię się do dr Kuczyńskiej 😊
    Milady92, co do dr Lewandowskiego przemysl mocno sprawę i poczytaj na wątku Novum. Ja z nim nie miałam styczności, ale przez to, ze posiedzialam tu trochę zanim sie udało, to czytałam, ze Lewandowski wcale nie ma tak innowacyjnego podejscia jakby można sie było po nim i po cenie spodziewać. Nie odczytaj tego jako odradzanie, tylko jako namówienie do poszukania trochę na forum na temat jego podejscia przy jakby nie patrzec trudnych przypadkach.
    Do dr Kuczynskiej najlepiej jest sie umowic tak by wycelować w początek cyklu 2-4 dzień. Ona potrafi odesłać swoich pacjentow do innych lekarzy uważając, ze ten konkretny lekarz więcej jest w stanie zdziałać w tym konkretnym przypadku niż ona. O Stanach tez mozesz z nią porozmawiac. Niełatwa walka przed Tobą, ale mocno kibicuje. 🍀

Na mnie jeszcze dobre wrażenie zrobił dr Kunicki z Invicty Wwa (sama klinika już niekoniecznie). Nie leczyłam sie u niego, byliśmy tylko na konsultacji po pierwszym niepowodzeniu w innej klinice. Lekarz z naukowym zacięciem i tez śledzący najnowsze badanie, przekonujący. Mimo wszystko zajrzałabym wpierw do Kriobanku zanim jego w ogóle brałabym pod uwagę. Czechy tez warte rozważenia tak jak dziewczyny piszą.

karolcia35 lubi tę wiadomość

uxP4p1.png
  • Ark_a Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    A jaka miałaś wcześniej betę ? Jak spadła i to do tak niskiego poziomu to raczej można odstawić. U mnie rośnie poniżej normy i lekarka kazała odstawić
    Gonia, w 15dpt było niewiele ponad 47 ml. Potem nie badałam aż do dziś, czyli 22dpt. i jest ledwo 2,2. Na usg też nic nie widać. Niestety lekarz który robił usg nie wiedział o spadku bety. Boję się sama decydować o odstawieniu leków tym bardziej, że mam tak wysokie dawki luteiny I estrofemu. Ale wizytę z lekarzem prowadzącym mam umówioną dopiero ma wtorek, czyli jeszcze 3 dni

2iui
    Zmiana kliniki

Mąż 37l. - wyniki ok
  • Cherry Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2022, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ark_a wrote:
    Gonia, w 15dpt było niewiele ponad 47 ml. Potem nie badałam aż do dziś, czyli 22dpt. i jest ledwo 2,2. Na usg też nic nie widać. Niestety lekarz który robił usg nie wiedział o spadku bety. Boję się sama decydować o odstawieniu leków tym bardziej, że mam tak wysokie dawki luteiny I estrofemu. Ale wizytę z lekarzem prowadzącym mam umówioną dopiero ma wtorek, czyli jeszcze 3 dni
    Nie rozumiem, jak można nie dać pacjentce po transferze bezpośredniego numeru tel. do lekarza prowadzącego, by chociaż mogła SMS napisać o sytuacji! I przez to tyle czasu trzymać ja w niepewności i na lekach, kiedy już jest wszystko przesadzone. Przykro mi, ale ja przestalabym się faszerować bez sensu hormonami. Szkoda, ze nie mogłaś tej decyzji podjąć wczesniej z lekarzem. Pomyślałabym tez o zmianie lekarza/kliniki na bardziej zaangażowanego.

Uszka do góry i powodzenia w walce! 🍀

uxP4p1.png
  • Ark_a Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry wrote:
    Nie rozumiem, jak można nie dać pacjentce po transferze bezpośredniego numeru tel. do lekarza prowadzącego, by chociaż mogła SMS napisać o sytuacji! I przez to tyle czasu trzymać ja w niepewności i na lekach, kiedy już jest wszystko przesadzone. Przykro mi, ale ja przestalabym się faszerować bez sensu hormonami. Szkoda, ze nie mogłaś tej decyzji podjąć wczesniej z lekarzem. Pomyślałabym tez o zmianie lekarza/kliniki na bardziej zaangażowanego.

Uszka do góry i powodzenia w walce! 🍀
    Dziękuję Cherry🌸 Nie załamuję się, jestem zaprawiona w bojach 😉 mam jeszcze dwa mrozaczki. Co prawda po PGD wyszło, że mają FRAX ale zdecydowaliśmy z mężem że i tak będziemy próbować z nimi. Cieszę się że mogę odstawić te leki. Estradiol mam ponad 2500 a progesteron 26😱 czuje się napompowana jak banka a na USG 0 pusta macica 😢

Cherry lubi tę wiadomość

2iui
    Zmiana kliniki

Mąż 37l. - wyniki ok
  • Cherry Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2022, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ark_a wrote:
    Dziękuję Cherry🌸 Nie załamuję się, jestem zaprawiona w bojach 😉 mam jeszcze dwa mrozaczki. Co prawda po PGD wyszło, że mają FRAX ale zdecydowaliśmy z mężem że i tak będziemy próbować z nimi. Cieszę się że mogę odstawić te leki. Estradiol mam ponad 2500 a progesteron 26😱 czuje się napompowana jak banka a na USG 0 pusta macica 😢
    To dobrze, ze tak zadaniowo podchodzisz do tematu. Szkoda czasu na smutki. Dziś się nie udało, ale jutro się uda!! 🍀

uxP4p1.png
  • Yuki Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Ja miałam taka stymulację, zadziałała u mnie bo mam z tej drugiej stymulacji synka ❤️ efektów ubocznych nie zauważyłam

A gdzie robiłaś? Pamiętasz jakie leki miałaś?
    Dzięki za odpowiedź 🙂

Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

06.03.2024 r., 3600 g szczęścia 💗

age.png
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    A gdzie robiłaś? Pamiętasz jakie leki miałaś?
    Dzięki za odpowiedź 🙂
    Ja robiłam w kriobanku, zrobiliśmy od razu druga stymulację, bo po pierwszej miałam prawie wszystkie puste pecherzyki, w drugiej miałam rekovelle i trochę menopur. Oprócz tego brałam jeszcze hormon wzrostu.

Yuki lubi tę wiadomość

zem3h371z4hl4les.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry wrote:
    Milady92, co do dr Lewandowskiego przemysl mocno sprawę i poczytaj na wątku Novum. Ja z nim nie miałam styczności, ale przez to, ze posiedzialam tu trochę zanim sie udało, to czytałam, ze Lewandowski wcale nie ma tak innowacyjnego podejscia jakby można sie było po nim i po cenie spodziewać. Nie odczytaj tego jako odradzanie, tylko jako namówienie do poszukania trochę na forum na temat jego podejscia przy jakby nie patrzec trudnych przypadkach.
    Do dr Kuczynskiej najlepiej jest sie umowic tak by wycelować w początek cyklu 2-4 dzień. Ona potrafi odesłać swoich pacjentow do innych lekarzy uważając, ze ten konkretny lekarz więcej jest w stanie zdziałać w tym konkretnym przypadku niż ona. O Stanach tez mozesz z nią porozmawiac. Niełatwa walka przed Tobą, ale mocno kibicuje. 🍀

Na mnie jeszcze dobre wrażenie zrobił dr Kunicki z Invicty Wwa (sama klinika już niekoniecznie). Nie leczyłam sie u niego, byliśmy tylko na konsultacji po pierwszym niepowodzeniu w innej klinice. Lekarz z naukowym zacięciem i tez śledzący najnowsze badanie, przekonujący. Mimo wszystko zajrzałabym wpierw do Kriobanku zanim jego w ogóle brałabym pod uwagę. Czechy tez warte rozważenia tak jak dziewczyny piszą.

Potwierdzam. Nie znam gościa (tzn Lewandowskiego) Ale było tu sporo negatywnych opinii. No ale jak sama pisałaś koszty nie mają znaczenia to idź i sama wyrób sobie zdanie.

AMH 0,54
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia przykro mi. Sledzilam twoje wpisy o naturalsie i betach A tu przykry koniec 😢 Ale skoro raz się udało to jest szansa na powtórkę 😉

AMH 0,54
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    NK 16,5%
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Gonia przykro mi. Sledzilam twoje wpisy o naturalsie i betach A tu przykry koniec 😢 Ale skoro raz się udało to jest szansa na powtórkę 😉
    Dzięki kochana, normalne dziewczyny często zachodzą znów po poronieniach, ale sama wiesz jaka jest u nas sytuacja z marnymi komórkami. Drugi raz na cud nie liczę

zem3h371z4hl4les.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
‹‹ 2315 2316 2317 2318 2319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ