IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa na forum wrote:Trudne to bardzo, jeden mrożaczek został i w nim cała nadzieja.. Dzięki za wsparcie
Nowa na forum, Trinity_Nea, monester, Babzi lubią tę wiadomość
’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Annulllka wrote:Nie, nie jestem. Na ich stronce (https://fertilita.pl/kwalifikacja-pacjentek/) nie wspominają nic o tym, że to wymóg. Dzwoniłam tam jakieś półtora tygodnia temu i powiedzieli mi, że może to się okazać ścisłym kryterium, ale odezwą się w kolejnym tygodniu. Odezwali się i zaproponowali termin konsultacji. Pani z recepcji chciała dać mi termin nawet dwa dni później, ale tez kolejny raz podkreśliłam ze potrzebuje więcej czasu, żeby ogarnąć logistycznie dojazd, bo nie jestem ze śląskiego. Dostałam termin na 9.11.
Annulllka ja również mam wizytę w Fertilita. Jadę do nich 2.11. Ja akurat jestem z woj. śląskiego. Czy Ty miałaś może doczynienia z leczeniem onkologicznym ?Annulllka lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Nam niestety znów się nie udało 😭
Wiem jak to jest...
Trzymaj się. I nie trać wiary"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Milady92 wrote:Annulllka ja również mam wizytę w Fertilita. Jadę do nich 2.11. Ja akurat jestem z woj. śląskiego. Czy Ty miałaś może doczynienia z leczeniem onkologicznym ?
Leżałam kiedyś na ginekologii-onkologicznej (byłam tam operowana) ze względu na bardzo zle wyniki. Ca-125 przy normie do 35 ja miałam ponad 800. Nie leczyłam się nigdy onkologicznie wiec raczej oddzwonili z myślą o drugiej grupie pacjentek.34 lata
AMH 0,2
Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
Endometrioza
Brak owulacji
Tylko lewy jajnik działa.
AMH 0.2 FSH 29
5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰
Drugie podejście
AMH 0,2
Endometrioza i adenomioza pogarszającą się po CC.
12.2024 -pierwsza stymulacja i cuda -działają oba jajniki
Punkcja-> 5 komórek z 5 pęcherzyków-> 1 tylko ok -
Nowa na forum wrote:Trudne to bardzo, jeden mrożaczek został i w nim cała nadzieja.. Dzięki za wsparcie
Bądź dobrej myśli i nie trać nadziei. Moze ten ostatni mrożaczek to będzie to . Trzymam mocno kciuki!34 lata
AMH 0,2
Endometrioza
Brak owulacji
AMH 0.2 FSH 29
Drugie podejście
AMH 0,2
Żyrafa wrote:Dziewczyny,
Po 5 dniach stymulacji rekovelle i mensinorm- brak odpowiedzi na stymulację. Mam brać leki kolejne 3 dni. Czy u któraś z Was była w podobnej sytuacji? Czy może u ktorejsc stymulacja ruszyła? Wiek 35, amh 1. Z góry dziękuje za odpowiedzi!
Przy poprzedniej stymulacji gonapeptyl+ bemfola/Mensinorm miałam wizytę dopiero w 5 dobie i ledwo było tam widać 1-2 pecherzyki. Ten drugi to nawet wątpliwe. Przedłużyli mi stymulację do 8-9 doby. Nastąpiła niby przedwczesna owulacja i miesiączka od razu. Potem czułam owulacje drugą pare dni później. Wiec brak synchronizacji. Ogólnie- stymulacja przerwana. Wiek 32, amh 0,2-0,534 lata
AMH 0,2
Endometrioza
Brak owulacji
AMH 0.2 FSH 29
Drugie podejście
AMH 0,2
Annulllka wrote:Miałam brać teraz dokładnie te same leki do stymulacji, ale ja odpoczywam w tym cyklu i chyba to najlepsze co zrobiłam, bo czuje się świetnie. Jestem bardzo rozregulowana, tak ze już robiłam test ciążowy, bo nie czułam absolutnie nadejścia miesiączki a minęło już ponad 30 dni.
Przy poprzedniej stymulacji gonapeptyl+ bemfola/Mensinorm miałam wizytę dopiero w 5 dobie i ledwo było tam widać 1-2 pecherzyki. Ten drugi to nawet wątpliwe. Przedłużyli mi stymulację do 8-9 doby. Nastąpiła niby przedwczesna owulacja i miesiączka od razu. Potem czułam owulacje drugą pare dni później. Wiec brak synchronizacji. Ogólnie- stymulacja przerwana. Wiek 32, amh 0,2-0,5👱♀️36 lat, AMH 1, reszta w normie
👱♂️37, badania nasienia w normie
1 ciąża biochemiczna - naturalna,
Oviklinika Warszawa
-2 cykle stymulowane lametta, duphaston
-10/11. '22- I procedura IVF, rekovelle, mensinorm, orgalutan 🙏- 2 zarodki, obydwa padły po 5/6 dobie
-02.'23 - II proedura IVF, mensinorm, puregon, orgalutran - 8 komórek, 7 zapłodnionych ❄️❄️ 3 doba❄️ 7 doba
- 17.04 pierwszy transfer 2 ❄️ trzydniowe - biochem
- 20.05 drugi transfer - blastocysta 7 doba BC ❌ -
Dzień dobry,
pracuję nad pracą badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję Ci bardzo serdecznie.
https://forms.gle/9Z2f2GCsugid9aCp6 -
nick nieaktualnyHej. Spytałam też w drugim wątku , ale może.i tutaj mi ktoś pomoże .
Rok temu miałam amh 1,82 (33lat) badania w klinice niepłodności .
Do tego miałam niedoczynnośc tarczycy i wyniki ok 2-3 TSH.
w tym roku najpierw dwie inseminacje nieudane , w lipcu ivf ale poronienie w 9tc (wada genetyczna -trisomia) . I do tej pory TSH ok 2, leki biorę cały czas te samą dawke, wczoraj zrobiłam TSH i 0,218 a amh 0,98.... Czy w rok amh może tak mocno spasc? Oprócz ivf i wizyty w szpitalu na łyżeczkowaniu, żadnych problemów ze zdrowiem (wykrytych oprócz niedocyznnosci)
Trochę mnie to niepokoi , myślimy z mężem czy podejść do kolejnej porbu ivf ale ten wynik mnie zdołował
P.s: czekam na wizytę do ginekologa -endokrynologa aby pogadać o tsh -
SummerNights wrote:Hej. Spytałam też w drugim wątku , ale może.i tutaj mi ktoś pomoże .
w tym roku najpierw dwie inseminacje nieudane , w lipcu ivf ale poronienie w 9tc (wada genetyczna -trisomia) . I do tej pory TSH ok 2, leki biorę cały czas te samą dawke, wczoraj zrobiłam TSH i 0,218 a amh 0,98.... Czy w rok amh może tak mocno spasc? Oprócz ivf i wizyty w szpitalu na łyżeczkowaniu, żadnych problemów ze zdrowiem (wykrytych oprócz niedocyznnosci)
Trochę mnie to niepokoi , myślimy z mężem czy podejść do kolejnej porbu ivf ale ten wynik mnie zdołował
P.s: czekam na wizytę do ginekologa -endokrynologa aby pogadać o tsh
Nie wiem czy w ciągu roku może być taka zmiana, ale tak duża różnica, że chyba powtórzyłabym to badanie amh. Podobno lepiej zrobić w laboratorium, które nie wysyła nigdzie próbki krwi tylko bada na miejscu.monester, Ewela1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowa na forum wrote:Nie wiem czy w ciągu roku może być taka zmiana, ale tak duża różnica, że chyba powtórzyłabym to badanie amh. Podobno lepiej zrobić w laboratorium, które nie wysyła nigdzie próbki krwi tylko bada na miejscu.
o dzieki! kiedyś cos słyszałam, że lepije AMH robić tam gdzie od razu zrobią . Robiłam to na pakiet w Medicover wczoraj rano i juz w nocy był wynik. Zaskoczylo mnie to, bo ponoć sie czeka kilka dni. -
nick nieaktualnyNowa84 wrote:Ja robilam kiedys to badanie w bocianie w warszawie i wynik byl po 5 minutach.
Natomoast badalam potem w luxmed i tez mialam taki spadek jak Ty. Ja z 2.0 do 1.3. Mysle niestety ze to normalne.
To u mnie identycznie ..najpierw klinka i w ciągu godziny był wynik a teraz Medicover i dopiero na wieczór .
Ale i tak nisko jak na mój wiek..i doszedl jesscze niski poziom tsh nie wiem jak to będzie z kolejnym podejściem do ivf... -
SummerNights wrote:To u mnie identycznie ..najpierw klinka i w ciągu godziny był wynik a teraz Medicover i dopiero na wieczór .
Ale i tak nisko jak na mój wiek..i doszedl jesscze niski poziom tsh nie wiem jak to będzie z kolejnym podejściem do ivf...
Hej kochana tak jak piszą dziewczyny - powtórz badanie w innym laboratorium i nie martw się. Jesteś młoda więc masz dobrej jakości komórki a jak reagowałaś na stymulację?Starania od 2018
AMH 0,31
jajowody niedrożne
endometrioza
I IVF/ ICSI
08/09.2022 stymulacja/punkcja
2 zarodki ❄️❄️brak implantacji
II IVF
09.2024 stymulacja
1 zarodek brak implantacji
III IVF
11.2024 stymulacja -
Dziewczyny potrzebuję jednak pomocy😢
Lekarz mi nie pomógł - raczej to olał ... Zrobiłam sobie poziom wit D bo była promka. I co ... Mój wynik 19,6 😒😢 Biorę jedynie Fertilwoman, niczym innym nie miałam się suplementować. Przygotowuję się do kolejnego transferu pewnie odbędzie się gdzieś w granicach końca listopada. Czy w ciągu miesiąca jestem wstanie podciągnąć ten mój wynik? Powinnam jeszcze coś zbadać z witamin? Strasznie się tym zmartwiłam.Starania od 2018
AMH 0,31
jajowody niedrożne
endometrioza
I IVF/ ICSI
08/09.2022 stymulacja/punkcja
2 zarodki ❄️❄️brak implantacji
II IVF
09.2024 stymulacja
1 zarodek brak implantacji
III IVF
11.2024 stymulacja -
Nowa na forum wrote:Ja mam gorsze "parametry" czyli wiek i amh, ale po 5 dniach też było podobnie, mimo wszystko przedłużali chyba właśnie do 8 dnia licząc, że jednak coś ruszy. U mnie nie ruszyło, ale jak napisałam, jestem starsza i amh dużo niższe, więc aby u Ciebie ruszyło
Nowa na forum, Annulllka, Annulla01 lubią tę wiadomość
👱♀️36 lat, AMH 1, reszta w normie
👱♂️37, badania nasienia w normie
1 ciąża biochemiczna - naturalna,
Oviklinika Warszawa
-2 cykle stymulowane lametta, duphaston
-10/11. '22- I procedura IVF, rekovelle, mensinorm, orgalutan 🙏- 2 zarodki, obydwa padły po 5/6 dobie
-02.'23 - II proedura IVF, mensinorm, puregon, orgalutran - 8 komórek, 7 zapłodnionych ❄️❄️ 3 doba❄️ 7 doba
- 17.04 pierwszy transfer 2 ❄️ trzydniowe - biochem
- 20.05 drugi transfer - blastocysta 7 doba BC ❌ -
Żyrafa wrote:Dzięki Anullka, to moja pierwsza stymulacja i czuje się zupełnie normalnie, No ale efektów jak widać żadnych. Jutro mam wizytę, zobaczymy coś urosło, ale szczerze mówiąc spisałam już tę stymulację na straty… zastanawiam się co dalej. Co zaproponuje lekarz… mialo być już z górki, a tu już na samym początku porażka trzymam kciuki za Twój odpoczynek i regenerację!
A nóż- widelec właśnie brak objawów zawróży coś dobrego i jednak coś tam jeszcze drgnie i pojawi się kolejny pęcherzyk. Tu potrzeba czasu.
Ale nie łam się. Pierwsze stymulację to próby. Takie strojenie co tak naprawdę zadziała i w jakiej dawce.
Trzymam kciuki 🙂34 lata
AMH 0,2
Endometrioza
Brak owulacji
AMH 0.2 FSH 29
Drugie podejście
AMH 0,2
SummerNights wrote:Hej. Spytałam też w drugim wątku , ale może.i tutaj mi ktoś pomoże .
P.s: czekam na wizytę do ginekologa -endokrynologa aby pogadać o tsh
Niestety może tak spaść, ale na wszelki wypadek powtórz badanie.
Tak czy inaczej nie masz złych wyników. Miecz takimi lekarze sobie radzą 😉
Powodzenia!SummerNights lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Ewela1986 wrote:Dziewczyny potrzebuję jednak pomocy😢
Lekarz mi nie pomógł - raczej to olał ... Zrobiłam sobie poziom wit D bo była promka. I co ... Mój wynik 19,6 😒😢 Biorę jedynie Fertilwoman, niczym innym nie miałam się suplementować. Przygotowuję się do kolejnego transferu pewnie odbędzie się gdzieś w granicach końca listopada. Czy w ciągu miesiąca jestem wstanie podciągnąć ten mój wynik? Powinnam jeszcze coś zbadać z witamin? Strasznie się tym zmartwiłam.
Po witaminę d3 najlepiej udaj się do internisty. Ja zanim jeszcze trafiłam do KLN miałam problemy z przemęczeniem. Trafiłam na super internistkę, panią w średnim wieku. Powiedziała zebym bie patrzyła na te zakresy bo oni podają niby normę niżej . Ok 40 powinien być optymalny poziom wit d (metabolit 25 OH). Przepisała mi przy moich nędznych wynikach Devikap 4000 j. To już nie jest suplement a lek. Są dostępne zarówno kropelki do rozpuszczania w tłuszczach (np mleku) lub kapsułki. Ja korzystałam z obu postaci. Po ok. 2 miesiącach poziom wskoczył na upragnione 40. Lekarka mówiła ze takie zwykle suple nie do końca pomagają. I w moim przypadku miała racje.
Także polecam konsultacje z internistą. Moze wlasnie on zadziała 🙂34 lata
AMH 0,2
Endometrioza
Brak owulacji
AMH 0.2 FSH 29
Drugie podejście
AMH 0,2
Punkcja-> 5 komórek z 5 pęcherzyków-> 1 tylko ok