IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
aleo_ wrote:U ciebie dr wspominał o stosowaniu tylko w cyklu stymulacji, czy poprzedzającym też? Kiedy planujesz kolejną stymulację. Widzę w stopce, że w czerwcu miałaś długi protokół. Ja też się będę teraz znów na krótki przerzucać
Mówił tylko w cyklu stymulacji, bo w poprzedzającym im się w klinice nie sprawdza. W połowie listopada pewnie zaczniemy. Moja pierwsza stymulacja w długim protokole wyszła słabiutko - tylko 3 pecherzyki, 2 komórki, dwa zarodki (jeden dobrej jakości, drugi słabszy)… teraz zmiana kliniki i zobaczymy jak to się potoczy.12.2020 - początek starań. 04.2022 - kariotypy ✅, HSG ✅ 13.05.2022 - 1x IUI ❌ 06.2022 - IVF długi protokół (2 zarodki) 07.2022 ET 4.1.2 - ❌ FET 4.2.3 - ❌
Nowa klinika: 11.2022 - IVF krótki protokół (3 zarodki 2x4.1.1; 4.2.2), po PGT-A: ❄️❄️ 30.01.2023 FET(cykl N, EmbryoGlue), blastka 4.1.1 💔 08.05.2023 FET (cykl N, ivig, EmbryoGlue, akupunktura) blastka 4.1.1 -Puste jajo płodowe 💔
EF Czechy: I mini - 6 MII, 3 blastki,po PGTa chore; II mini - 2 MII, 0 blastek; III mini - 2 MII, 2 blastki zdrowe
🌈 Naturalny CUD - 06.11 mamy 💗
👩🏻 35 lat, Ch. Hashimoto; AMH 1,3 ➡️0.89; MTHRF_677C>T homozygota; PAI-1 4G heterozygota; KIR: Bx ; ANA 4 🆗; allo-MLR 0% ➡️ 29% (09.2023)
👨🦱 35 lat, Astenoteratozoospermia
-
aleo_ wrote:U ciebie dr wspominał o stosowaniu tylko w cyklu stymulacji, czy poprzedzającym też? Kiedy planujesz kolejną stymulację. Widzę w stopce, że w czerwcu miałaś długi protokół. Ja też się będę teraz znów na krótki przerzucać
Tak, planuję znów próbować z hw. Miałam tylko do stymulacji. A myśleliście o badaniu Waszych zarodków?2020r. nasz Cud, nasze Życie 🤍 córeczka 💕🧸🧚♂️🩰
2024r. kolejny Cud 👶 synek 💙🦁⚽
The true miracle is having faith no matter what👣✨🍀 -
Sylza wrote:Sporo jakiś czas temu się przewijał ten temat i może znajdziesz w googlu szybciej wpisując HW OvuFriend bo tak dziewczyny to określały w skrócie
Przeziębienie a stymulacja - Jak ja byłam przeziębiona to nikt nie mówił nic odnośnie stymulacji, konsultowałam jedynie leki jakie brałam ale nie było przeciwwskazań nawet chora miałam punkcję 2x
Miałam telekonsultacje w sprawie mojego proga i tsh. Podniesiony mam euthyrox do 75 dziennie a pozostałe to:
Estrofem 3x2mg
Utrogestan 2x400mg (od wczoraj podmieniłam na cyclogest 2x)
Progesteron besins doustnie 3x1
Duphaston 3x2
Prog skoczył do 18😄
No a poza tym encorton 10, acard, heparyna rano.
Macie jakieś sposoby na te siniaki od wkłuć? Polecono mi w udo ale to samo… wyglądam jak po jakimś wypadku. Smaruje te miejsca na zmianę żelem z arniki i heparyną Ae średnio pomaga.
Bete mam gigantyczną, aż się boje iść jutro bo wczoraj była 574
Sylza a jak Twoje samopoczucie po transferze? Jakieś odczucia miałaś, cokolwiek inaczej niż zwykle, co mogło świadczyć o powodzeniu? -
happilyeverafter wrote:Tak, planuję znów próbować z hw. Miałam tylko do stymulacji. A myśleliście o badaniu Waszych zarodków?
Starania od 2020
Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
10.2021 ET - beta 0;
01.2022 FET - beta 0;
03.2022 FET - beta 0;
07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
02.2023 naturals 🙀❤️ -
monester wrote:Ooo a jesteś też ze śląskiego?
monester, Ewela1986 lubią tę wiadomość
34 lata
AMH 0,2
Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
Endometrioza
Brak owulacji
Tylko lewy jajnik działa.
AMH 0.2 FSH 29
5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰
Drugie podejście
AMH 0,2
Endometrioza i adenomioza pogarszającą się po CC.
12.2024 -pierwsza stymulacja i cuda -działają oba jajniki
Punkcja-> 5 komórek z 5 pęcherzyków-> 1 tylko ok -
nick nieaktualnyChciałam się przywitać
Ja 41 lat, on 36
AMH 0,69 robione w kwietniu, kariotyp prawidłowy, hormony prawidłowe.
1 stymulacja we wrześniu - przerwana po 19 dniach że względu na brak oczekiwanego wzrostu pęcherzyków.
W między czasie podczas oczekiwania na okres pojawił się dobrze rokujący pechęrzyk.
Punkcja w 32 dniu cyklu: uzyskano dobrej klasy komórke i zapłodniono. Zaczęła się dzielić i zdegradowała.
Potem cykl z tabletkami jenine i za chwilę rozpoczynam druga stymulacje.
Szanse dają 5 % że się uda że względu na wiek, po pierwszej stymulacji zaproponowali adopcję zarodka.
Próbujemy w Czechach.
Nie wiem co myśleć, klinika mówi że raczej statystycznie większość korzysta z adopcji zarodka i trudno od nich wyciągać informacje czy komuś się udało w tym wieku i takimi wynikami. Dajemy sobie na 3 próby co dalej nie wiem, finansowo nie wiem czy damy radę...
Tyle na początek;)
Gdzieś mam przeczucie że się uda mimo wszystko .
-
Nef wrote:Chciałam się przywitać
Ja 41 lat, on 36
AMH 0,69 robione w kwietniu, kariotyp prawidłowy, hormony prawidłowe.
1 stymulacja we wrześniu - przerwana po 19 dniach że względu na brak oczekiwanego wzrostu pęcherzyków.
W między czasie podczas oczekiwania na okres pojawił się dobrze rokujący pechęrzyk.
Punkcja w 32 dniu cyklu: uzyskano dobrej klasy komórke i zapłodniono. Zaczęła się dzielić i zdegradowała.
Potem cykl z tabletkami jenine i za chwilę rozpoczynam druga stymulacje.
Szanse dają 5 % że się uda że względu na wiek, po pierwszej stymulacji zaproponowali adopcję zarodka.
Próbujemy w Czechach.
Nie wiem co myśleć, klinika mówi że raczej statystycznie większość korzysta z adopcji zarodka i trudno od nich wyciągać informacje czy komuś się udało w tym wieku i takimi wynikami. Dajemy sobie na 3 próby co dalej nie wiem, finansowo nie wiem czy damy radę...
Tyle na początek;)
Gdzieś mam przeczucie że się uda mimo wszystko .’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
nick nieaktualny
-
Cześć Nef, ja co prawda odpuściłam po dwóch próbach stymulacji i poszłam w kd, ale bez tego żałowałabym, że nie spróbowałam. Ważne, żeby lekarz miał doświadczenie z niskim amh, z tego co piszą na forum Czechy są lepsze w takim przypadku, więc trzymam kciuki, żeby Wam się udało. To Twoje amh nie jest aż takie niskie, więc powodzenia i daj czasem info jak idzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 19:45
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nowa na forum wrote:Nam niestety znów się nie udało 😭
Kochana bardzo mi przykro …. Trzymaj się ….Starania od 2018
AMH 0,31
jajowody niedrożne
endometrioza
I IVF/ ICSI
08/09.2022 stymulacja/punkcja
2 zarodki ❄️❄️brak implantacji
II IVF
09.2024 stymulacja
1 zarodek brak implantacji
III IVF
11.2024 stymulacja -
Dziewczyny,
Po 5 dniach stymulacji rekovelle i mensinorm- brak odpowiedzi na stymulację. Mam brać leki kolejne 3 dni. Czy u któraś z Was była w podobnej sytuacji? Czy może u ktorejsc stymulacja ruszyła? Wiek 35, amh 1. Z góry dziękuje za odpowiedzi!👱♀️36 lat, AMH 1, reszta w normie
👱♂️37, badania nasienia w normie
1 ciąża biochemiczna - naturalna,
Oviklinika Warszawa
-2 cykle stymulowane lametta, duphaston
-10/11. '22- I procedura IVF, rekovelle, mensinorm, orgalutan 🙏- 2 zarodki, obydwa padły po 5/6 dobie
-02.'23 - II proedura IVF, mensinorm, puregon, orgalutran - 8 komórek, 7 zapłodnionych ❄️❄️ 3 doba❄️ 7 doba
- 17.04 pierwszy transfer 2 ❄️ trzydniowe - biochem
- 20.05 drugi transfer - blastocysta 7 doba BC ❌ -
Żyrafa wrote:Dziewczyny,
Po 5 dniach stymulacji rekovelle i mensinorm- brak odpowiedzi na stymulację. Mam brać leki kolejne 3 dni. Czy u któraś z Was była w podobnej sytuacji? Czy może u ktorejsc stymulacja ruszyła? Wiek 35, amh 1. Z góry dziękuje za odpowiedzi!
Ja mam gorsze "parametry" czyli wiek i amh, ale po 5 dniach też było podobnie, mimo wszystko przedłużali chyba właśnie do 8 dnia licząc, że jednak coś ruszy. U mnie nie ruszyło, ale jak napisałam, jestem starsza i amh dużo niższe, więc aby u Ciebie ruszyło -
Nowa na forum wrote:Ja mam gorsze "parametry" czyli wiek i amh, ale po 5 dniach też było podobnie, mimo wszystko przedłużali chyba właśnie do 8 dnia licząc, że jednak coś ruszy. U mnie nie ruszyło, ale jak napisałam, jestem starsza i amh dużo niższe, więc aby u Ciebie ruszyło👱♀️36 lat, AMH 1, reszta w normie
👱♂️37, badania nasienia w normie
1 ciąża biochemiczna - naturalna,
Oviklinika Warszawa
-2 cykle stymulowane lametta, duphaston
-10/11. '22- I procedura IVF, rekovelle, mensinorm, orgalutan 🙏- 2 zarodki, obydwa padły po 5/6 dobie
-02.'23 - II proedura IVF, mensinorm, puregon, orgalutran - 8 komórek, 7 zapłodnionych ❄️❄️ 3 doba❄️ 7 doba
- 17.04 pierwszy transfer 2 ❄️ trzydniowe - biochem
- 20.05 drugi transfer - blastocysta 7 doba BC ❌ -
nick nieaktualny