X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Kari_bu Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleo_ wrote:
    U ciebie dr wspominał o stosowaniu tylko w cyklu stymulacji, czy poprzedzającym też? Kiedy planujesz kolejną stymulację. Widzę w stopce, że w czerwcu miałaś długi protokół. Ja też się będę teraz znów na krótki przerzucać :)

Mówił tylko w cyklu stymulacji, bo w poprzedzającym im się w klinice nie sprawdza. W połowie listopada pewnie zaczniemy. Moja pierwsza stymulacja w długim protokole wyszła słabiutko - tylko 3 pecherzyki, 2 komórki, dwa zarodki (jeden dobrej jakości, drugi słabszy)… teraz zmiana kliniki i zobaczymy jak to się potoczy.

12.2020 - początek starań. 04.2022 - kariotypy ✅, HSG ✅ 13.05.2022 - 1x IUI ❌ 06.2022 - IVF długi protokół (2 zarodki) 07.2022 ET 4.1.2 - ❌ FET 4.2.3 - ❌
    Nowa klinika: 11.2022 - IVF krótki protokół (3 zarodki 2x4.1.1; 4.2.2), po PGT-A: ❄️❄️ 30.01.2023 FET(cykl N, EmbryoGlue), blastka 4.1.1 💔 08.05.2023 FET (cykl N, ivig, EmbryoGlue, akupunktura) blastka 4.1.1 -Puste jajo płodowe 💔
    EF Czechy: I mini - 6 MII, 3 blastki,po PGTa chore; II mini - 2 MII, 0 blastek; III mini - 2 MII, 2 blastki zdrowe
    🌈 Naturalny CUD - 06.11 mamy 💗
    👩🏻 35 lat, Ch. Hashimoto; AMH 1,3 ➡️0.89; MTHRF_677C>T homozygota; PAI-1 4G heterozygota; KIR: Bx ; ANA 4 🆗; allo-MLR 0% ➡️ 29% (09.2023)
    👨‍🦱 35 lat, Astenoteratozoospermia
    preg.png
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleo_ wrote:
    U ciebie dr wspominał o stosowaniu tylko w cyklu stymulacji, czy poprzedzającym też? Kiedy planujesz kolejną stymulację. Widzę w stopce, że w czerwcu miałaś długi protokół. Ja też się będę teraz znów na krótki przerzucać :)

Tak, planuję znów próbować z hw. Miałam tylko do stymulacji. A myśleliście o badaniu Waszych zarodków?

2020r. nasz Cud, nasze Życie 🤍 córeczka 💕🧸🧚‍♂️🩰
    2024r. kolejny Cud 👶 synek 💙🦁⚽

The true miracle is having faith no matter what👣✨🍀
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Sporo jakiś czas temu się przewijał ten temat i może znajdziesz w googlu szybciej wpisując HW OvuFriend bo tak dziewczyny to określały w skrócie :)

Przeziębienie a stymulacja - Jak ja byłam przeziębiona to nikt nie mówił nic odnośnie stymulacji, konsultowałam jedynie leki jakie brałam ale nie było przeciwwskazań :) nawet chora miałam punkcję 2x

Miałam telekonsultacje w sprawie mojego proga i tsh. Podniesiony mam euthyrox do 75 dziennie a pozostałe to:
    Estrofem 3x2mg
    Utrogestan 2x400mg (od wczoraj podmieniłam na cyclogest 2x)
    Progesteron besins doustnie 3x1
    Duphaston 3x2
    Prog skoczył do 18😄
    No a poza tym encorton 10, acard, heparyna rano.
    Macie jakieś sposoby na te siniaki od wkłuć? Polecono mi w udo ale to samo… wyglądam jak po jakimś wypadku. Smaruje te miejsca na zmianę żelem z arniki i heparyną Ae średnio pomaga.
    Bete mam gigantyczną, aż się boje iść jutro bo wczoraj była 574

Sylza a jak Twoje samopoczucie po transferze? Jakieś odczucia miałaś, cokolwiek inaczej niż zwykle, co mogło świadczyć o powodzeniu?

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • aleo_ Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Tak, planuję znów próbować z hw. Miałam tylko do stymulacji. A myśleliście o badaniu Waszych zarodków?
    Tak, przeszło nam przez myśl, ale genetykę mamy ok, więc dr nie ciągnie tematu.

age.png

Starania od 2020
    Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
    10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
    10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
    12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
    02.2023 naturals 🙀❤️
  • Annulllka Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ooo a jesteś też ze śląskiego?
    Nie, nie jestem. Na ich stronce (https://fertilita.pl/kwalifikacja-pacjentek/) nie wspominają nic o tym, że to wymóg. Dzwoniłam tam jakieś półtora tygodnia temu i powiedzieli mi, że może to się okazać ścisłym kryterium, ale odezwą się w kolejnym tygodniu. Odezwali się i zaproponowali termin konsultacji. Pani z recepcji chciała dać mi termin nawet dwa dni później, ale tez kolejny raz podkreśliłam ze potrzebuje więcej czasu, żeby ogarnąć logistycznie dojazd, bo nie jestem ze śląskiego. Dostałam termin na 9.11.

monester, Ewela1986 lubią tę wiadomość

34 lata
    AMH 0,2
    Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
    Endometrioza
    Brak owulacji
    Tylko lewy jajnik działa.

AMH 0.2 FSH 29
    5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰

Drugie podejście
    AMH 0,2
    Endometrioza i adenomioza pogarszającą się po CC.
    12.2024 -pierwsza stymulacja i cuda -działają oba jajniki
    Punkcja-> 5 komórek z 5 pęcherzyków-> 1 tylko ok
  • monester Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Sylza beta 2 tys. ! Gratki! (Widziałam na innym temacie )

Ewela1986, Trinity_Nea, Sylza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2022, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się przywitać ;)

Ja 41 lat, on 36
    AMH 0,69 robione w kwietniu, kariotyp prawidłowy, hormony prawidłowe.
    1 stymulacja we wrześniu - przerwana po 19 dniach że względu na brak oczekiwanego wzrostu pęcherzyków.
    W między czasie podczas oczekiwania na okres pojawił się dobrze rokujący pechęrzyk.
    Punkcja w 32 dniu cyklu: uzyskano dobrej klasy komórke i zapłodniono. Zaczęła się dzielić i zdegradowała.
    Potem cykl z tabletkami jenine i za chwilę rozpoczynam druga stymulacje.
    Szanse dają 5 % że się uda że względu na wiek, po pierwszej stymulacji zaproponowali adopcję zarodka.
    Próbujemy w Czechach.

Nie wiem co myśleć, klinika mówi że raczej statystycznie większość korzysta z adopcji zarodka i trudno od nich wyciągać informacje czy komuś się udało w tym wieku i takimi wynikami. Dajemy sobie na 3 próby co dalej nie wiem, finansowo nie wiem czy damy radę...
    Tyle na początek;)
    Gdzieś mam przeczucie że się uda mimo wszystko .

• Sylza Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nef wrote:
    Chciałam się przywitać ;)

Ja 41 lat, on 36
    AMH 0,69 robione w kwietniu, kariotyp prawidłowy, hormony prawidłowe.
    1 stymulacja we wrześniu - przerwana po 19 dniach że względu na brak oczekiwanego wzrostu pęcherzyków.
    W między czasie podczas oczekiwania na okres pojawił się dobrze rokujący pechęrzyk.
    Punkcja w 32 dniu cyklu: uzyskano dobrej klasy komórke i zapłodniono. Zaczęła się dzielić i zdegradowała.
    Potem cykl z tabletkami jenine i za chwilę rozpoczynam druga stymulacje.
    Szanse dają 5 % że się uda że względu na wiek, po pierwszej stymulacji zaproponowali adopcję zarodka.
    Próbujemy w Czechach.

Nie wiem co myśleć, klinika mówi że raczej statystycznie większość korzysta z adopcji zarodka i trudno od nich wyciągać informacje czy komuś się udało w tym wieku i takimi wynikami. Dajemy sobie na 3 próby co dalej nie wiem, finansowo nie wiem czy damy radę...
    Tyle na początek;)
    Gdzieś mam przeczucie że się uda mimo wszystko .
    Suplementuj się i jeśli tylko jesteś w stanie daj szanse swoim komórkom żebyś później nie żałowała :) trzymam kciuki 🤞

’94
    04.2021 - początek starań
    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)

❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
    🏥Salve Łódź
    ❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
    ⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
    ⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
    12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
    🏥KrakOvi
    ⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
    3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022
    1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
    2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
    👨‍⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)

Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
    Transfer 12.10.2022
    5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, ja również obserwuje i trzymam kciuki ;)
    Z niecierpliwością czekam na pozytywne informacje że komuś się udało ;)

Nowa na forum lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 października 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Nef, ja co prawda odpuściłam po dwóch próbach stymulacji i poszłam w kd, ale bez tego żałowałabym, że nie spróbowałam. Ważne, żeby lekarz miał doświadczenie z niskim amh, z tego co piszą na forum Czechy są lepsze w takim przypadku, więc trzymam kciuki, żeby Wam się udało. To Twoje amh nie jest aż takie niskie, więc powodzenia i daj czasem info jak idzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 19:45

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znam, nie długo będzie wszystko wiadomo. ;)

Wysłany: 31 października 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam niestety znów się nie udało 😭

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Tak mi przykro....

• Marlo Koleżanka

Wysłany: 31 października 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Suplementuj się i jeśli tylko jesteś w stanie daj szanse swoim komórkom żebyś później nie żałowała :) trzymam kciuki 🤞
    Czym dobrze jest sie suplementowac?

• Ewela1986 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:

Kochana bardzo mi przykro …. Trzymaj się ….

Starania od 2018
    AMH 0,31
    jajowody niedrożne
    endometrioza

I IVF/ ICSI
    08/09.2022 stymulacja/punkcja
    2 zarodki ❄️❄️brak implantacji

II IVF
    09.2024 stymulacja
    1 zarodek brak implantacji

III IVF
    11.2024 stymulacja
  • Żyrafa Koleżanka

Wysłany: 31 października 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Po 5 dniach stymulacji rekovelle i mensinorm- brak odpowiedzi na stymulację. Mam brać leki kolejne 3 dni. Czy u któraś z Was była w podobnej sytuacji? Czy może u ktorejsc stymulacja ruszyła? Wiek 35, amh 1. Z góry dziękuje za odpowiedzi!

👱‍♀️36 lat, AMH 1, reszta w normie
    👱‍♂️37, badania nasienia w normie
    1 ciąża biochemiczna - naturalna,

Oviklinika Warszawa
    -2 cykle stymulowane lametta, duphaston
    -10/11. '22- I procedura IVF, rekovelle, mensinorm, orgalutan 🙏- 2 zarodki, obydwa padły po 5/6 dobie
    -02.'23 - II proedura IVF, mensinorm, puregon, orgalutran - 8 komórek, 7 zapłodnionych ❄️❄️ 3 doba❄️ 7 doba
    - 17.04 pierwszy transfer 2 ❄️ trzydniowe - biochem
    - 20.05 drugi transfer - blastocysta 7 doba BC ❌

Wysłany: 31 października 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrafa wrote:
    Dziewczyny,
    Po 5 dniach stymulacji rekovelle i mensinorm- brak odpowiedzi na stymulację. Mam brać leki kolejne 3 dni. Czy u któraś z Was była w podobnej sytuacji? Czy może u ktorejsc stymulacja ruszyła? Wiek 35, amh 1. Z góry dziękuje za odpowiedzi!

Ja mam gorsze "parametry" czyli wiek i amh, ale po 5 dniach też było podobnie, mimo wszystko przedłużali chyba właśnie do 8 dnia licząc, że jednak coś ruszy. U mnie nie ruszyło, ale jak napisałam, jestem starsza i amh dużo niższe, więc aby u Ciebie ruszyło

age.png
  • Żyrafa Koleżanka

Wysłany: 31 października 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Ja mam gorsze "parametry" czyli wiek i amh, ale po 5 dniach też było podobnie, mimo wszystko przedłużali chyba właśnie do 8 dnia licząc, że jednak coś ruszy. U mnie nie ruszyło, ale jak napisałam, jestem starsza i amh dużo niższe, więc aby u Ciebie ruszyło
    Dziękuję!

👱‍♀️36 lat, AMH 1, reszta w normie
    👱‍♂️37, badania nasienia w normie
    1 ciąża biochemiczna - naturalna,

Oviklinika Warszawa
    -2 cykle stymulowane lametta, duphaston
    -10/11. '22- I procedura IVF, rekovelle, mensinorm, orgalutan 🙏- 2 zarodki, obydwa padły po 5/6 dobie
    -02.'23 - II proedura IVF, mensinorm, puregon, orgalutran - 8 komórek, 7 zapłodnionych ❄️❄️ 3 doba❄️ 7 doba
    - 17.04 pierwszy transfer 2 ❄️ trzydniowe - biochem
    - 20.05 drugi transfer - blastocysta 7 doba BC ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:

Przykro mi

Wysłany: 31 października 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudne to bardzo, jeden mrożaczek został i w nim cała nadzieja.. Dzięki za wsparcie

Żyrafa, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2380 2381 2382 2383 2384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ