IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, w międzyczasie zasięgnęłam opinii innego lekarza. Moze będą ze mnie ludzie. Moze będzie ze mnie matka ☺️ Z własnych komorek. Płaczę ze szczęścia. Wiecie do czego doprowadziły dwie nieudane stymulację? Odpalił mi się prawy jajnik. Będzie całkowita zmiana podejścia, zmiana protokołu i przede wszystkim trzeba się pozbyć dwóch problemów: torbieli które powstały przy poprzednich stymulacjach. Najprawdopodobniej to stare pecherzyki były stymulowane wiec trzeba się wszystkich pozbyć zanim podejdzie się do stymulacji, drugi: wciaz jest polip (już rok czasu). I nieprawda ze to nie jest problem. Jest. Trzeba z nim się uporać tak żeby jesli uda się uzyskać zarodek to żeby macica była czysta. I preferencyjnie podać na świeżo zarodek.
Widoczne są 4 pecherzyki antralne. No i ten prawy jajnik.najlepsze wiadomości dla mnie.Ewela1986, Trinity_Nea, monester, Annulla01, Hope2022 lubią tę wiadomość
34 lata
AMH 0,2
Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
Endometrioza
Brak owulacji
Tylko lewy jajnik działa.
AMH 0.2 FSH 29
5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰
Drugie podejście
AMH 0,2
Endometrioza i adenomioza pogarszającą się po CC.
12.2024 -pierwsza stymulacja i cuda -działają oba jajniki
Punkcja-> 5 komórek z 5 pęcherzyków-> 1 tylko ok -
Annulllka wrote:Cześć, w międzyczasie zasięgnęłam opinii innego lekarza. Moze będą ze mnie ludzie. Moze będzie ze mnie matka ☺️ Z własnych komorek. Płaczę ze szczęścia. Wiecie do czego doprowadziły dwie nieudane stymulację? Odpalił mi się prawy jajnik. Będzie całkowita zmiana podejścia, zmiana protokołu i przede wszystkim trzeba się pozbyć dwóch problemów: torbieli które powstały przy poprzednich stymulacjach. Najprawdopodobniej to stare pecherzyki były stymulowane wiec trzeba się wszystkich pozbyć zanim podejdzie się do stymulacji, drugi: wciaz jest polip (już rok czasu). I nieprawda ze to nie jest problem. Jest. Trzeba z nim się uporać tak żeby jesli uda się uzyskać zarodek to żeby macica była czysta. I preferencyjnie podać na świeżo zarodek.
Widoczne są 4 pecherzyki antralne. No i ten prawy jajnik.najlepsze wiadomości dla mnie.
Super wiadomość 😁 chyba czasami trzeba zasięgnąć informacji gdzie indziej - spojrzą na problem na "świeżo". Ja też mam na prawym jajniku torbiel czekoladową której narazie nie ruszamy. No i podczas stymulacji pojawił się tylko 1 pęcherzyk w prawym natomiast w lewym 4. Więc myślę że ma to znaczenie.Annulllka lubi tę wiadomość
Starania od 2018
AMH 0,31
jajowody niedrożne
endometrioza
I IVF/ ICSI
08/09.2022 stymulacja/punkcja
2 zarodki ❄️❄️brak implantacji
II IVF
09.2024 stymulacja
1 zarodek brak implantacji
III IVF
11.2024 stymulacja -
nick nieaktualnyEwela1986 wrote:Hej kochana tak jak piszą dziewczyny - powtórz badanie w innym laboratorium i nie martw się. Jesteś młoda więc masz dobrej jakości komórki
a jak reagowałaś na stymulację?
Właśnie moje amh w wieku 33 lat było 1,82 gdzie normy 0,7-7 czy jakoś tak
Podczas stymulacji do ivf miałam 6 jajeczek tylkoz czego 1 udało się zapłodnić
.reszta albo umarła albo się nie zapłodnila.
Więc tutaj optymizmu u mnie brak -
Dziewczyny jestem po wizycie u genetyka. Po pierwszej stymulacji i dwóch transferach beta nie drgnęła… teraz jesteśmy w innej klinice i chcemy przebadać zarodki. Doktor genetyk zaproponowała u mnie badania w kierunku trombofilii oraz haplotyp M2 w genie ANXA5 - to sobie zamówię na testdna.pl.
Mąż musi dorobić mutacje w genie CFTR- bo mamy oznaczone tylko dwie mutacje, a to według doktor za mało.
Do rozważenia mam badanie FRAX - z powodu niskiego AMH… te obowiązkowe badania są drogie, a ten FRAX bardzo drogi. Warto to oznaczyć? Gdzie najtaniej można to zrobić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 16:30
12.2020 - początek starań. 04.2022 - kariotypy ✅, HSG ✅ 13.05.2022 - 1x IUI ❌ 06.2022 - IVF długi protokół (2 zarodki) 07.2022 ET 4.1.2 - ❌ FET 4.2.3 - ❌
Nowa klinika: 11.2022 - IVF krótki protokół (3 zarodki 2x4.1.1; 4.2.2), po PGT-A: ❄️❄️ 30.01.2023 FET(cykl N, EmbryoGlue), blastka 4.1.1 💔 08.05.2023 FET (cykl N, ivig, EmbryoGlue, akupunktura) blastka 4.1.1 -Puste jajo płodowe 💔
EF Czechy: I mini - 6 MII, 3 blastki,po PGTa chore; II mini - 2 MII, 0 blastek; III mini - 2 MII, 2 blastki zdrowe
🌈 Naturalny CUD - 06.11 mamy 💗
👩🏻 35 lat, Ch. Hashimoto; AMH 1,3 ➡️0.89; MTHRF_677C>T homozygota; PAI-1 4G heterozygota; KIR: Bx ; ANA 4 🆗; allo-MLR 0% ➡️ 29% (09.2023)
👨🦱 35 lat, Astenoteratozoospermia
-
Kari_bu wrote:Dziewczyny jestem po wizycie u genetyka. Po pierwszej stymulacji i dwóch transferach beta nie drgnęła… teraz jesteśmy w innej klinice i chcemy przebadać zarodki. Doktor genetyk zaproponowała u mnie badania w kierunku trombofilii oraz haplotyp M2 w genie ANXA5 - to sobie zamówię na testdna.pl.
Mąż musi dorobić mutacje w genie CFTR- bo mamy oznaczone tylko dwie mutacje, a to według doktor za mało.
Do rozważenia mam badanie FRAX - z powodu niskiego AMH… te obowiązkowe badania są drogie, a ten FRAX bardzo drogi. Warto to oznaczyć? Gdzie najtaniej można to zrobić? -
monester wrote:Kari_bu ale Ty masz amh takie jak w stopce ? Bo nie spotkałam się jeszcze,żeby ktoś przy amh powyżej 1 zlecał badanie w kierunku łamliwego chromosomu
Teraz mi spadło i AMH mam 0.89.12.2020 - początek starań. 04.2022 - kariotypy ✅, HSG ✅ 13.05.2022 - 1x IUI ❌ 06.2022 - IVF długi protokół (2 zarodki) 07.2022 ET 4.1.2 - ❌ FET 4.2.3 - ❌
Nowa klinika: 11.2022 - IVF krótki protokół (3 zarodki 2x4.1.1; 4.2.2), po PGT-A: ❄️❄️ 30.01.2023 FET(cykl N, EmbryoGlue), blastka 4.1.1 💔 08.05.2023 FET (cykl N, ivig, EmbryoGlue, akupunktura) blastka 4.1.1 -Puste jajo płodowe 💔
EF Czechy: I mini - 6 MII, 3 blastki,po PGTa chore; II mini - 2 MII, 0 blastek; III mini - 2 MII, 2 blastki zdrowe
🌈 Naturalny CUD - 06.11 mamy 💗
👩🏻 35 lat, Ch. Hashimoto; AMH 1,3 ➡️0.89; MTHRF_677C>T homozygota; PAI-1 4G heterozygota; KIR: Bx ; ANA 4 🆗; allo-MLR 0% ➡️ 29% (09.2023)
👨🦱 35 lat, Astenoteratozoospermia
-
Kari_bu wrote:Teraz mi spadło i AMH mam 0.89.
-
nick nieaktualnyU mnie dziś była punkcja. Udało się pobrać 6 komórek z czego 3 były dobrej jakości M2.
W porównaniu do poprzedniej stymulacji tym razem zmiana jednego z leków dawki dużo wyższe i bardzo dobry efekt.
Dla przykładu ostatnio menopur miałam dawkę 200 a teraz 375 . Komórki rosły 5 mm dzienie a ostatnio 1 mm dziennie.
Czekam do piątku na rozwój komórek po zapłodnieniu.
Lekarz mówi że że powinno być 1-2 zarodki i jak na mój wiek to bardzo dobry rezultat.
Mam nadzieję że się uda i transfer będzie już za kilka dni. SzczęśliwaNowa na forum, monester, Trinity_Nea, Hope2022, Annulllka lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Kari_bu ale Ty masz amh takie jak w stopce ? Bo nie spotkałam się jeszcze,żeby ktoś przy amh powyżej 1 zlecał badanie w kierunku łamliwego chromosomu
Jest to dosc badanie ok 580 zl ja sama czekam.na wynik, test robilam w piatek. -
Nef wrote:Chciałam się przywitać
Ja 41 lat, on 36
AMH 0,69 robione w kwietniu, kariotyp prawidłowy, hormony prawidłowe.
1 stymulacja we wrześniu - przerwana po 19 dniach że względu na brak oczekiwanego wzrostu pęcherzyków.
W między czasie podczas oczekiwania na okres pojawił się dobrze rokujący pechęrzyk.
Punkcja w 32 dniu cyklu: uzyskano dobrej klasy komórke i zapłodniono. Zaczęła się dzielić i zdegradowała.
Potem cykl z tabletkami jenine i za chwilę rozpoczynam druga stymulacje.
Szanse dają 5 % że się uda że względu na wiek, po pierwszej stymulacji zaproponowali adopcję zarodka.
Próbujemy w Czechach.
Nie wiem co myśleć, klinika mówi że raczej statystycznie większość korzysta z adopcji zarodka i trudno od nich wyciągać informacje czy komuś się udało w tym wieku i takimi wynikami. Dajemy sobie na 3 próby co dalej nie wiem, finansowo nie wiem czy damy radę...
Tyle na początek;)
Gdzieś mam przeczucie że się uda mimo wszystko .
Nas tez przekonywano do KD ale nie chcielismy..patrz na stopke 0.5% szans i amh szkoda gadac...dawnonie tu nie było..trzymam za Ciebie i za kazda z Was kciuki u nas 19 tydzienWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2022, 20:45
Nef, Nowa na forum, monester, Trinity_Nea, Hope2022, Annulla01, Annulllka lubią tę wiadomość
Amh 0.13 😔
Hashimoto
prognoza in vito - 0.5% szans
Stymulacja-> menopur 75 i oveanlop 300 ( 12 dni)
Punkcja -> 2 pęcherzyki
1 doba - 1 komorka zapłodniona
3 doba- 2 zapłodnione -> zarodek wysokiej i sredniej klasy
5 doba - jednak dwa zarodki wysokiej klasy
-> transfer 5AB / mrożony 4AA
7dpt - beta 38.3
9dpt- beta 99
11dpt - beta 265
7,5 tyg - jest
13 tydz - Nifty ok ..dziewczynka
19 tydz- 300 gram dziewuszki
38.5 tyg -poród
Nasza córeczka jest juz z nami
Mały 0.5 % cud -
nick nieaktualny
-
Nef wrote:U mnie dziś była punkcja. Udało się pobrać 6 komórek z czego 3 były dobrej jakości M2.
W porównaniu do poprzedniej stymulacji tym razem zmiana jednego z leków dawki dużo wyższe i bardzo dobry efekt.
Dla przykładu ostatnio menopur miałam dawkę 200 a teraz 375 . Komórki rosły 5 mm dzienie a ostatnio 1 mm dziennie.
Lekarz mówi że że powinno być 1-2 zarodki i jak na mój wiek to bardzo dobry rezultat.
Mam nadzieję że się uda i transfer będzie już za kilka dni. Szczęśliwa
Super! Bardzo dobra wiadomość, trzymam kciuki za 3 zarodki -
Nef wrote:U mnie dziś była punkcja. Udało się pobrać 6 komórek z czego 3 były dobrej jakości M2.
Mam nadzieję że się uda i transfer będzie już za kilka dni. SzczęśliwaNef lubi tę wiadomość
-
Sylwia8782 wrote:Nas tez przekonywano do KD ale nie chcielismy..patrz na stopke 0.5% szans i amh szkoda gadac...dawnonie tu nie było..trzymam za Ciebie i za kazda z Was kciuki u nas 19 tydzien
-
Żyrafa wrote:Dziękuje Ci bardzo za odpowiedz, jesteście dziewczyny skarbnica wiedzy. U mnie ruszyło, dzisiaj przed wizyta byliśmy już nastawieni na przerwanie stymulacji - jest 5 pęcherzyków rożnej wielkości plus dwa maleńkie. Wiem, ze szału nie ma ale dla mnie każdy jeden pobrany jest turbo ważny. Lekarz nawet nie proponował przerwania stymulacji - szkoda marnować szanse i lepiej może nie być.
-
Sylwia8782 wrote:Nas tez przekonywano do KD ale nie chcielismy..patrz na stopke 0.5% szans i amh szkoda gadac...dawnonie tu nie było..trzymam za Ciebie i za kazda z Was kciuki u nas 19 tydzien
A jak ogolnie się czujesz?34 lata
AMH 0,2
Endometrioza
Brak owulacji
AMH 0.2 FSH 29
Drugie podejście
AMH 0,2
Cześć, u mnie kolejny lekarz potwierdził to co powiedział inny 4.11.
Powiedział jeszcze coś ciekawego: antykoncepcja nie działa, mam piekne trójlinijne endometrium, 8 mm, jestem tuż przed owulacją z tego jajnika który tyle miesięcy nie działał. I ze trzeba próbować naturalnie bo może się uda. Nie jest do końca przekonany czy w macicy jest polip. Moze to być zawinięta śluzówka. Tym bardziej, ze w zeszłym roku mi to usuwali i nie stwierdzono w histopat cech patologicznych zmian. Trzeba zbadać w przyszłym tyg czy ten pęcherzyk pękł czy nie.
Może i jest nadzieja w tym prawym jajniku. Tam często nie miałam torbieli wiec chyba pękały pecherzyki.monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
34 lata
AMH 0,2
Endometrioza
Brak owulacji
AMH 0.2 FSH 29
Drugie podejście
AMH 0,2
nick nieaktualnymonester wrote:O super, że masz aż 3 szanse 😀Dawaj nam tu info na bieżąco ! A ile dni stymu? W którym dc. Punkcja ?
Stymulacja 10 dni ale zaczynałam od 2 dnia. Potem. Ovitrele x2 i punkcja 12 dnia.
Cały czas jestem w Czechach i czekam na informacje, dziś dostałam wiadomość że tylko 2 komórki się zapłodniły, próbowali z 3 klasy M2 i 1 komórka M1, nie wiedziałam że będą próbować z ta niedojrzała komórka też.
Do transferu dali mi też estrofem x2 dziennie, progesteron x2dziennie i kwas foliowy w większej dawce. Czekają do stadium blastocysty.
Strasznie się denerwuje teraz czekajac.Annulllka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Nef wrote:Stymulacja 10 dni ale zaczynałam od 2 dnia. Potem. Ovitrele x2 i punkcja 12 dnia.
Cały czas jestem w Czechach i czekam na informacje, dziś dostałam wiadomość że tylko 2 komórki się zapłodniły, próbowali z 3 klasy M2 i 1 komórka M1, nie wiedziałam że będą próbować z ta niedojrzała komórka też.
Do transferu dali mi też estrofem x2 dziennie, progesteron x2dziennie i kwas foliowy w większej dawce. Czekają do stadium blastocysty.
Strasznie się denerwuje teraz czekajac.Nef lubi tę wiadomość
34 lata
AMH 0,2
Endometrioza
Brak owulacji
AMH 0.2 FSH 29
Drugie podejście
AMH 0,2
nick nieaktualnyAnnulllka wrote:Cześć, u mnie kolejny lekarz potwierdził to co powiedział inny 4.11.
Powiedział jeszcze coś ciekawego: antykoncepcja nie działa, mam piekne trójlinijne endometrium, 8 mm, jestem tuż przed owulacją z tego jajnika który tyle miesięcy nie działał. I ze trzeba próbować naturalnie bo może się uda. Nie jest do końca przekonany czy w macicy jest polip. Moze to być zawinięta śluzówka. Tym bardziej, ze w zeszłym roku mi to usuwali i nie stwierdzono w histopat cech patologicznych zmian. Trzeba zbadać w przyszłym tyg czy ten pęcherzyk pękł czy nie.
Może i jest nadzieja w tym prawym jajniku. Tam często nie miałam torbieli wiec chyba pękały pecherzyki.