X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Kari_bu Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Ja miałam robione badanie FRAX czyli ten zespół łamliwego chromosomu. Ale przy Amh 0,74 mi je zlecono. Wynik wyszedł nienormatywny i nikt więcej nie kazał mi w tym grzebać, co jest dziwne,bo jest na forum jeszcze dziewczyna,której przy takim wyniku zlecono dodatkowe badania. W Czechach się np.dziwili,że u nas przy takim wyniku ani labolatorium samo od siebie nie poszerzyło badań,ani kasy nie oddało 🙈 jednym słowem...u mnie kasa na to poszła na marne.

Rozmawiałam z konsultantem testdna.pl i właśnie powiedziano mi, żebym od razu kupiła rozszerzone badanie (za ok.900zł) bo jak pierwszy etap wyjdzie niejednoznacznie to i tak trzeba kupić ten rozszerzony…
    Chyba sobie daruje to badanie. Dziękuje, że podzieliłaś się swoimi doświadczeniami:)

12.2020 - początek starań. 04.2022 - kariotypy ✅, HSG ✅ 13.05.2022 - 1x IUI ❌ 06.2022 - IVF długi protokół (2 zarodki) 07.2022 ET 4.1.2 - ❌ FET 4.2.3 - ❌
    Nowa klinika: 11.2022 - IVF krótki protokół (3 zarodki 2x4.1.1; 4.2.2), po PGT-A: ❄️❄️ 30.01.2023 FET(cykl N, EmbryoGlue), blastka 4.1.1 💔 08.05.2023 FET (cykl N, ivig, EmbryoGlue, akupunktura) blastka 4.1.1 -Puste jajo płodowe 💔
    EF Czechy: I mini - 6 MII, 3 blastki,po PGTa chore; II mini - 2 MII, 0 blastek; III mini - 2 MII, 2 blastki zdrowe
    🌈 Naturalny CUD - 06.11 mamy 💗
    👩🏻 35 lat, Ch. Hashimoto; AMH 1,3 ➡️0.89; MTHRF_677C>T homozygota; PAI-1 4G heterozygota; KIR: Bx ; ANA 4 🆗; allo-MLR 0% ➡️ 29% (09.2023)
    👨‍🦱 35 lat, Astenoteratozoospermia
    preg.png
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu wrote:
    Rozmawiałam z konsultantem testdna.pl i właśnie powiedziano mi, żebym od razu kupiła rozszerzone badanie (za ok.900zł) bo jak pierwszy etap wyjdzie niejednoznacznie to i tak trzeba kupić ten rozszerzony…
    Chyba sobie daruje to badanie. Dziękuje, że podzieliłaś się swoimi doświadczeniami:)

Nie ma za co. Widzisz,teraz to jakiś rozszerzone badanie jest. 2 lata temu jak robiłam swoje,to nic takiego nie było 🙈 więc ten wynik nic mi nie dawał.
    U mnie w rodzinie oprócz nowotworów też nie ma innych chorób. A że bardzo ufałam swojemu lekarzowi (i szukałam przyczyn niepowodzenia- pierwsza stymulacja i 3 puste pęcherzyki - od razu usłyszałam,że tylko kd, więc zmieniłam lekarza 🤣), to w ciemno poszłam w ten Frax. Teraz wiem,że dla mnie to był zbędny wydatek. Bardziej i immunologię później poszłam i w Paśnika. Dojrzałam do KD i za miesiąc z kawałkiem rodzę. Także myślę, że warto się badać ale chyba bardziej pójść w immunologię i czasem trzeba sobie w głowie różne rzeczy poukładać :)

Kari_bu, Nowa na forum, Nef, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Kari_bu Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Nie ma za co. Widzisz,teraz to jakiś rozszerzone badanie jest. 2 lata temu jak robiłam swoje,to nic takiego nie było 🙈 więc ten wynik nic mi nie dawał.
    U mnie w rodzinie oprócz nowotworów też nie ma innych chorób. A że bardzo ufałam swojemu lekarzowi (i szukałam przyczyn niepowodzenia- pierwsza stymulacja i 3 puste pęcherzyki - od razu usłyszałam,że tylko kd, więc zmieniłam lekarza 🤣), to w ciemno poszłam w ten Frax. Teraz wiem,że dla mnie to był zbędny wydatek. Bardziej i immunologię później poszłam i w Paśnika. Dojrzałam do KD i za miesiąc z kawałkiem rodzę. Także myślę, że warto się badać ale chyba bardziej pójść w immunologię i czasem trzeba sobie w głowie różne rzeczy poukładać :)

U mnie pierwsza stymulacja - długi protokół, właściwie nie wiem dlaczego taki protokół dobrano 🤷‍♀️- 3 pecherzyki, dwa udało się pobrać i w tych dwóch były dwie dojrzałe komórki jajowe.
    Teraz zmiana kliniki, człowiek mądry po czasie - wcześniej bardzo ufałam lekarzom, w poprzedniej klinice mieliśmy też IUI (które przy parametrach nasienia męża nie miało prawa się udać) - i teraz wole zapytać na forum…
    Do doc. Paśnika mam termin umówiony na początku stycznia. Z jednej strony mam nadzieje, że nie będzie potrzebny ;) ale jest, najwyżej się będę zamieniać.

Gratuluje! Ewentualna taka decyzja jeszcze jest poza moimi rozważaniami i narazie próbuje ze swoimi 🥚🥚

12.2020 - początek starań. 04.2022 - kariotypy ✅, HSG ✅ 13.05.2022 - 1x IUI ❌ 06.2022 - IVF długi protokół (2 zarodki) 07.2022 ET 4.1.2 - ❌ FET 4.2.3 - ❌
    Nowa klinika: 11.2022 - IVF krótki protokół (3 zarodki 2x4.1.1; 4.2.2), po PGT-A: ❄️❄️ 30.01.2023 FET(cykl N, EmbryoGlue), blastka 4.1.1 💔 08.05.2023 FET (cykl N, ivig, EmbryoGlue, akupunktura) blastka 4.1.1 -Puste jajo płodowe 💔
    EF Czechy: I mini - 6 MII, 3 blastki,po PGTa chore; II mini - 2 MII, 0 blastek; III mini - 2 MII, 2 blastki zdrowe
    👩🏻 35 lat, Ch. Hashimoto; AMH 1,3 ➡️0.89; MTHRF_677C>T homozygota; PAI-1 4G heterozygota; KIR: Bx ; ANA 4 🆗; allo-MLR 0% ➡️ 29% (09.2023)
    preg.png
  • Annulllka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nef wrote:
    Ja po transferze już. Były dwa zarodki, jeden podali już, nie czekając dalej, drugi nadal w pod obserwacja.
    Niby dobre jakościowo ale rozwój się spowolnił i zamiast podziału na 4 komórki rano były podzielone tylko 3 . Embriolog powiedziała że tak bywa ale martwię się bardzo że to oznacza że zdegraduja i nie dotrwają do 5 doby.
    Ogólnie usłyszałam to samo, że powodem jest mój wiek, nie ma sensu robić genetyki i że większą sznase mają u mnie niż w laboratorium.
    Nie chcieli też rozliczyć się za ewentualne mnożenie jesli drugi przetrwa do 5 doby wnioskuje że małe są szanse na to...
    Teraz 2 tygodnie czekania do testu ciążowego i leki ...
    Ja przygnębiona jestem i jakoś nie wierze ze rozwój spowolnił bez powodu, partner uważa że wszystko się uda
    Z miłych rzeczy pokazali mi film z jedna z komórek i jej rozwojem oraz dali zdjęcie ;)
    Jako analityk komórkowy powiem Ci ze z komórkami różnie bywa. Nie skreślaj tego zarodka. A nuz potrzebuje kilka godzin dluzej niż mówią o tym książki ☺️

Nowa na forum lubi tę wiadomość

34 lata
    AMH 0,2
    Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
    Endometrioza
    Brak owulacji
    Tylko lewy jajnik działa.

AMH 0.2 FSH 29
    5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰

Drugie podejście
    AMH 0,2
    Endometrioza i adenomioza pogarszającą się po CC.
    12.2024 -pierwsza stymulacja i cuda -działają oba jajniki
    Punkcja-> 5 komórek z 5 pęcherzyków-> 1 tylko ok
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nef wrote:
    Ja po transferze już. Były dwa zarodki, jeden podali już, nie czekając dalej, drugi nadal w pod obserwacja.
    Niby dobre jakościowo ale rozwój się spowolnił i zamiast podziału na 4 komórki rano były podzielone tylko 3 . Embriolog powiedziała że tak bywa ale martwię się bardzo że to oznacza że zdegraduja i nie dotrwają do 5 doby.
    Ogólnie usłyszałam to samo, że powodem jest mój wiek, nie ma sensu robić genetyki i że większą sznase mają u mnie niż w laboratorium.
    Nie chcieli też rozliczyć się za ewentualne mnożenie jesli drugi przetrwa do 5 doby wnioskuje że małe są szanse na to...
    Teraz 2 tygodnie czekania do testu ciążowego i leki ...
    Ja przygnębiona jestem i jakoś nie wierze ze rozwój spowolnił bez powodu, partner uważa że wszystko się uda
    Z miłych rzeczy pokazali mi film z jedna z komórek i jej rozwojem oraz dali zdjęcie ;)

Nef, trzymam kciuki, wiem że to czekanie jest trudne

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 12 listopada 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:

Ja myślę że z czasem pewne rzeczy same się w głowie układają, do niektórych trzeba dojrzeć i dojść swoją drogą. To wspaniałe że za miesiąc rodzisz, wszystkiego dobrego

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie słowa otuchy.
    Jest trudno czekać.
    Boli mnie trochę brzuch tak jak przed okresem, nie wiem czy to kwestia transferu i punkcji czy stresu?
    Czemu praga bo mam znajomych którym się tutaj udało za 2 razem.Pozatym słyszałam że mają tutaj większe doświadczenie i dają wyższe dawki leków. Ogólnie trudno mi to ocenić bo nie wiem jak wyglądają protokoły innych.
    W klinice dużo obcokrajowców, punkcie rano jak ja byłam to 7 kobiet a po południu transfery też 7 . Nie wiem czy tak jest codziennie. Jedynie co mogę powiedzieć że z druga stymulacja trafili bo w sumie 3 dojrzałe komórki się udało uzyskać a przy pierwszej stymulacji nic nie chciały rosnąć.
    Ale nie mam porównania jak by było gdzieś indziej.
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Jeśli mogę w czymś pomóc to dajcie znać :)

Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Sylza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wynik nieinformatywny, zalecono mi to „gorsze” badanie w klinice i musiałam powtarzać. Podobno czasami jedna z nóg chromosomu jest tak nieznacznie krótsza lub oba maja prawie tak samo ze słabszy test tej różnicy nie wykrywa. U mnie - jak u większości jak szukałam odpowiedzi - drugi test to wykluczył ale lepiej od razu robić droższy :)

Kari_bu lubi tę wiadomość

’94
    04.2021 - początek starań
    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)

❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
    🏥Salve Łódź
    ❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
    ⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
    ⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
    12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
    🏥KrakOvi
    ⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
    3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022
    1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
    2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
    👨‍⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)

Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
    Transfer 12.10.2022
    5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu wrote:
    U mnie pierwsza stymulacja - długi protokół, właściwie nie wiem dlaczego taki protokół dobrano 🤷‍♀️- 3 pecherzyki, dwa udało się pobrać i w tych dwóch były dwie dojrzałe komórki jajowe.
    Teraz zmiana kliniki, człowiek mądry po czasie - wcześniej bardzo ufałam lekarzom, w poprzedniej klinice mieliśmy też IUI (które przy parametrach nasienia męża nie miało prawa się udać) - i teraz wole zapytać na forum…
    Do doc. Paśnika mam termin umówiony na początku stycznia. Z jednej strony mam nadzieje, że nie będzie potrzebny ;) ale jest, najwyżej się będę zamieniać.

Gratuluje! Ewentualna taka decyzja jeszcze jest poza moimi rozważaniami i narazie próbuje ze swoimi 🥚🥚

Kari to prawda- ja tu na forum się dowiedziałam o milionie rzeczy o których lekarze w klinikach nie mówili. To kopalnia wiedzy,jak nic :)
    Dobrze,że w zapasie masz termin na Paśnika. Zawsze to głowa spokojna, a dla mnie,to najlepszy i najbardziej empatyczny lekarz na świecie :) więc polecam go z całego serca, chociaż trzymam kciuki,żebyś nie musiała korzystać z jego pomocy :)

Próbuj na swoich,jak masz taką możliwość :)

Nowa na forum- to prawda, do niektórych decyzji trzeba dojrzeć :)
    Dziękuję :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2022, 20:27

Kari_bu, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Ja miałam wynik nieinformatywny, zalecono mi to „gorsze” badanie w klinice i musiałam powtarzać. Podobno czasami jedna z nóg chromosomu jest tak nieznacznie krótsza lub oba maja prawie tak samo ze słabszy test tej różnicy nie wykrywa. U mnie - jak u większości jak szukałam odpowiedzi - drugi test to wykluczył ale lepiej od razu robić droższy :)
    Sylza, kiedy wizyta serduszkowa ? ❤️

• Hope2022 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,
    gratuluję dziewczyny udanych transferów a za resztę trzymam mocno kciuki, wszystko przyjdzie w odpowiednim czasie ❤️
    Ja jestem już po usunięciu jajowodów(okazało się, że są dwa wodniaki 😭) i wycięciu mięśniaków, więc mam nadzieję, że następny transfer już będzie udany.
    Czekam teraz na rozpoczęcie nowego cyklu i w grudniu lub w styczniu będę miała kolejny transfer.
    Ten czas oczekiwania jest najgorszy, choć chyba to uczucie nie opuści nas do rozwiązania 😅

Trinity_Nea, Nef lubią tę wiadomość

AMH 0,61
    Niedrożny jajowód lewy, brak strzępków jajowodu w prawym.
    Endometrioza III/IV stopnia
    Maj 2022 pierwsze podejście do IVF
    3 zarodki 5AA 4AB 3AA ❄️❄️❄️
    Transfer odroczony
    Operacja 2 lipca EvaClinic - histeroskopia z usunięciem mięśniaka
    13.09.2022 FET 5AA - nieudany 😥
    2.11.2022 usunięcie obydwu jajowodów i miesniaków macicy
    2.12.2022 II FET 3AA - nieudany 😓
    30.12.2022 III FET 4AB - nieudany 😓
    25.01.23 histeroskopia UCZKIN
    Marzec 2023 II procedura IVF - 2 zarodki
    3.2023 świeży transfer - nieudany 🥺
    III procedura - 1 zarodek
    AMH 0,39
    08.2023, 09.2023, 11.2023 histeroskopie - prof.Ludwin
    Immunologia - zbyt wysoka ilość limfocytów, zakrzepica
    Accofil, prograf, intralipid, fraxiparina
    12.01.2024 V FET nieudany
    IV transfer nieudany
    25.09.2024 VII transfer udany mamy❤️
    Poronienie 9tc 💔

Wysłany: 13 listopada 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope2022 wrote:
    Witajcie kochane,
    gratuluję dziewczyny udanych transferów a za resztę trzymam mocno kciuki, wszystko przyjdzie w odpowiednim czasie ❤️
    Ja jestem już po usunięciu jajowodów(okazało się, że są dwa wodniaki 😭) i wycięciu mięśniaków, więc mam nadzieję, że następny transfer już będzie udany.
    Czekam teraz na rozpoczęcie nowego cyklu i w grudniu lub w styczniu będę miała kolejny transfer.
    Ten czas oczekiwania jest najgorszy, choć chyba to uczucie nie opuści nas do rozwiązania 😅

Cześć Hope, mam nadzieję, że dobrze już się czujesz po operacji. Czekanie jest baardzo niefajne, ale nic nie poradzimy, tyle tego czekania za nami, że jeszcze trochę wytrzymamy, bo i opcji innej nie ma 😉. Trzymam kciuki za udany transfer, masz piękne mrożaczki

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Cześć Hope, mam nadzieję, że dobrze już się czujesz po operacji. Czekanie jest baardzo niefajne, ale nic nie poradzimy, tyle tego czekania za nami, że jeszcze trochę wytrzymamy, bo i opcji innej nie ma 😉. Trzymam kciuki za udany transfer, masz piękne mrożaczki
    To prawda Hope ! Przy Endo i takim amh wynik blastek piękny 👌

Sylza lubi tę wiadomość

• Sylza Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Sylza, kiedy wizyta serduszkowa ? ❤️
    Serduszko widziałam już dwa razy😄 w środę mały miał 6mm, kolejne planowo usg mam 7.12 ale pewnie nie wytrzymam bo się stresuje i wskoczę jakoś wcześniej 🤪 ale postaram się być twarda

monester, Nowa na forum, Annulllka, Annulla01, Trinity_Nea, Evelyanne lubią tę wiadomość

’94
    04.2021 - początek starań
    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)

❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
    🏥Salve Łódź
    ❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
    ⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
    ⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
    12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
    🏥KrakOvi
    ⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
    3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022
    1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
    2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
    👨‍⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)

Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
    Transfer 12.10.2022
    5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Serduszko widziałam już dwa razy😄 w środę mały miał 6mm, kolejne planowo usg mam 7.12 ale pewnie nie wytrzymam bo się stresuje i wskoczę jakoś wcześniej 🤪 ale postaram się być twarda
    To albo się nie chwaliłas, albo mi umknęło. Serdecznie gratuluję! A jak się czujesz ?

• Kari_bu Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Kari to prawda- ja tu na forum się dowiedziałam o milionie rzeczy o których lekarze w klinikach nie mówili. To kopalnia wiedzy,jak nic :)
    Dobrze,że w zapasie masz termin na Paśnika. Zawsze to głowa spokojna, a dla mnie,to najlepszy i najbardziej empatyczny lekarz na świecie :) więc polecam go z całego serca, chociaż trzymam kciuki,żebyś nie musiała korzystać z jego pomocy :)

Próbuj na swoich,jak masz taką możliwość :)

Nowa na forum- to prawda, do niektórych decyzji trzeba dojrzeć :)
    Dziękuję :*

Forum, to skarb :)
    Dziś zaczynam stymulację, krótki protokół (Fostimon + Mensinorm). Strach miesza się z nadzieją… trzymajcie kciuki Dziewczyny.

A wracając jeszcze do FRAX - gdy wyjdzie wynik, że kobieta jest nosicielką to z czym to się wiąże? Coś się wtedy dzieje z zarodkami męskimi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 14:14

Annulllka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marlo Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu wrote:
    Dziś zaczynam stymulację, krótki protokół (Fostimon + Mensinorm). Strach miesza się z nadzieją… trzymajcie kciuki Dziewczyny.

A wracając jeszcze do FRAX - gdy wyjdzie wynik, że kobieta jest nosicielką to z czym to się wiąże? Coś się wtedy dzieje z zarodkami męskimi?
    Tez podpinam sie pod to pytanie? Jesli Frax pozytywny to co dalej? Czy zostaje tylko adopcja komorek?

• Leonia Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Czy przy niskim AMH też jest ryzyko hiperstumulacji i odwołania transferu.
    Moje AMH to 0.94. Jutro zaczynam stymulację, póki co na starcie widać ok 10-12 małych komorek. Ostatnie 2 tyg byłam na antykoncepcji. Od poprzedniej ciąży minął kawał czasu i zupełnie nie wiem jak teraz będzie że względu na wiek i niższe niż myślałam AMH

38 lat
    AHM 0,96
    dwoje już jest 👶👶
    starania o trzeciego 👶
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu wrote:

Trzeba by badać zarodki i te męskie pewnie zostaną w zamrażarce 4 ever, bo zniszczyć w Pl nie można.
    https://www.gyncentrum.pl/blog/pl/lamliwy-chromosom-x-co-to-znaczy

Kari_bu lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonia wrote:
    Hej,

Czy przy niskim AMH też jest ryzyko hiperstumulacji i odwołania transferu.
    Moje AMH to 0.94. Jutro zaczynam stymulację, póki co na starcie widać ok 10-12 małych komorek. Ostatnie 2 tyg byłam na antykoncepcji. Od poprzedniej ciąży minął kawał czasu i zupełnie nie wiem jak teraz będzie że względu na wiek i niższe niż myślałam AMH
    Hej Leonia. Ale afc na poziomie 12 komórek to nie jest mała rezerwa ! Amh robiłaś w 2 dni cyklu i w klinice bez przewożenia próbki ?

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

‹‹ 2384 2385 2386 2387 2388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ