X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Nie ma za co. Widzisz,teraz to jakiś rozszerzone badanie jest. 2 lata temu jak robiłam swoje,to nic takiego nie było 🙈 więc ten wynik nic mi nie dawał.
    U mnie w rodzinie oprócz nowotworów też nie ma innych chorób. A że bardzo ufałam swojemu lekarzowi (i szukałam przyczyn niepowodzenia- pierwsza stymulacja i 3 puste pęcherzyki - od razu usłyszałam,że tylko kd, więc zmieniłam lekarza 🤣), to w ciemno poszłam w ten Frax. Teraz wiem,że dla mnie to był zbędny wydatek. Bardziej i immunologię później poszłam i w Paśnika. Dojrzałam do KD i za miesiąc z kawałkiem rodzę. Także myślę, że warto się badać ale chyba bardziej pójść w immunologię i czasem trzeba sobie w głowie różne rzeczy poukładać :)

Ja myślę że z czasem pewne rzeczy same się w głowie układają, do niektórych trzeba dojrzeć i dojść swoją drogą. To wspaniałe że za miesiąc rodzisz, wszystkiego dobrego

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie słowa otuchy.
    Jest trudno czekać.
    Boli mnie trochę brzuch tak jak przed okresem, nie wiem czy to kwestia transferu i punkcji czy stresu?
    Czemu praga bo mam znajomych którym się tutaj udało za 2 razem.Pozatym słyszałam że mają tutaj większe doświadczenie i dają wyższe dawki leków. Ogólnie trudno mi to ocenić bo nie wiem jak wyglądają protokoły innych.
    W klinice dużo obcokrajowców, punkcie rano jak ja byłam to 7 kobiet a po południu transfery też 7 . Nie wiem czy tak jest codziennie. Jedynie co mogę powiedzieć że z druga stymulacja trafili bo w sumie 3 dojrzałe komórki się udało uzyskać a przy pierwszej stymulacji nic nie chciały rosnąć.
    Ale nie mam porównania jak by było gdzieś indziej.
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Jeśli mogę w czymś pomóc to dajcie znać :)

Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Sylza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wynik nieinformatywny, zalecono mi to „gorsze” badanie w klinice i musiałam powtarzać. Podobno czasami jedna z nóg chromosomu jest tak nieznacznie krótsza lub oba maja prawie tak samo ze słabszy test tej różnicy nie wykrywa. U mnie - jak u większości jak szukałam odpowiedzi - drugi test to wykluczył ale lepiej od razu robić droższy :)

Kari_bu lubi tę wiadomość

’94
    04.2021 - początek starań
    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)

❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
    🏥Salve Łódź
    ❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
    ⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
    ⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
    12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
    🏥KrakOvi
    ⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
    3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022
    1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
    2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
    👨‍⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)

Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
    Transfer 12.10.2022
    5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu wrote:
    U mnie pierwsza stymulacja - długi protokół, właściwie nie wiem dlaczego taki protokół dobrano 🤷‍♀️- 3 pecherzyki, dwa udało się pobrać i w tych dwóch były dwie dojrzałe komórki jajowe.
    Teraz zmiana kliniki, człowiek mądry po czasie - wcześniej bardzo ufałam lekarzom, w poprzedniej klinice mieliśmy też IUI (które przy parametrach nasienia męża nie miało prawa się udać) - i teraz wole zapytać na forum…
    Do doc. Paśnika mam termin umówiony na początku stycznia. Z jednej strony mam nadzieje, że nie będzie potrzebny ;) ale jest, najwyżej się będę zamieniać.

Gratuluje! Ewentualna taka decyzja jeszcze jest poza moimi rozważaniami i narazie próbuje ze swoimi 🥚🥚

Kari to prawda- ja tu na forum się dowiedziałam o milionie rzeczy o których lekarze w klinikach nie mówili. To kopalnia wiedzy,jak nic :)
    Dobrze,że w zapasie masz termin na Paśnika. Zawsze to głowa spokojna, a dla mnie,to najlepszy i najbardziej empatyczny lekarz na świecie :) więc polecam go z całego serca, chociaż trzymam kciuki,żebyś nie musiała korzystać z jego pomocy :)

Próbuj na swoich,jak masz taką możliwość :)

Nowa na forum- to prawda, do niektórych decyzji trzeba dojrzeć :)
    Dziękuję :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2022, 20:27

Kari_bu, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Ja miałam wynik nieinformatywny, zalecono mi to „gorsze” badanie w klinice i musiałam powtarzać. Podobno czasami jedna z nóg chromosomu jest tak nieznacznie krótsza lub oba maja prawie tak samo ze słabszy test tej różnicy nie wykrywa. U mnie - jak u większości jak szukałam odpowiedzi - drugi test to wykluczył ale lepiej od razu robić droższy :)
    Sylza, kiedy wizyta serduszkowa ? ❤️

• Hope2022 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,
    gratuluję dziewczyny udanych transferów a za resztę trzymam mocno kciuki, wszystko przyjdzie w odpowiednim czasie ❤️
    Ja jestem już po usunięciu jajowodów(okazało się, że są dwa wodniaki 😭) i wycięciu mięśniaków, więc mam nadzieję, że następny transfer już będzie udany.
    Czekam teraz na rozpoczęcie nowego cyklu i w grudniu lub w styczniu będę miała kolejny transfer.
    Ten czas oczekiwania jest najgorszy, choć chyba to uczucie nie opuści nas do rozwiązania 😅

Trinity_Nea, Nef lubią tę wiadomość

AMH 0,61
    Niedrożny jajowód lewy, brak strzępków jajowodu w prawym.
    Endometrioza III/IV stopnia
    Maj 2022 pierwsze podejście do IVF
    3 zarodki 5AA 4AB 3AA ❄️❄️❄️
    Transfer odroczony
    Operacja 2 lipca EvaClinic - histeroskopia z usunięciem mięśniaka
    13.09.2022 FET 5AA - nieudany 😥
    2.11.2022 usunięcie obydwu jajowodów i miesniaków macicy
    2.12.2022 II FET 3AA - nieudany 😓
    30.12.2022 III FET 4AB - nieudany 😓
    25.01.23 histeroskopia UCZKIN
    Marzec 2023 II procedura IVF - 2 zarodki
    3.2023 świeży transfer - nieudany 🥺
    III procedura - 1 zarodek
    AMH 0,39
    08.2023, 09.2023, 11.2023 histeroskopie - prof.Ludwin
    Immunologia - zbyt wysoka ilość limfocytów, zakrzepica
    Accofil, prograf, intralipid, fraxiparina
    12.01.2024 V FET nieudany
    IV transfer nieudany
    25.09.2024 VII transfer udany mamy❤️
    Poronienie 9tc 💔

Wysłany: 13 listopada 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope2022 wrote:
    Witajcie kochane,
    gratuluję dziewczyny udanych transferów a za resztę trzymam mocno kciuki, wszystko przyjdzie w odpowiednim czasie ❤️
    Ja jestem już po usunięciu jajowodów(okazało się, że są dwa wodniaki 😭) i wycięciu mięśniaków, więc mam nadzieję, że następny transfer już będzie udany.
    Czekam teraz na rozpoczęcie nowego cyklu i w grudniu lub w styczniu będę miała kolejny transfer.
    Ten czas oczekiwania jest najgorszy, choć chyba to uczucie nie opuści nas do rozwiązania 😅

Cześć Hope, mam nadzieję, że dobrze już się czujesz po operacji. Czekanie jest baardzo niefajne, ale nic nie poradzimy, tyle tego czekania za nami, że jeszcze trochę wytrzymamy, bo i opcji innej nie ma 😉. Trzymam kciuki za udany transfer, masz piękne mrożaczki

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Cześć Hope, mam nadzieję, że dobrze już się czujesz po operacji. Czekanie jest baardzo niefajne, ale nic nie poradzimy, tyle tego czekania za nami, że jeszcze trochę wytrzymamy, bo i opcji innej nie ma 😉. Trzymam kciuki za udany transfer, masz piękne mrożaczki
    To prawda Hope ! Przy Endo i takim amh wynik blastek piękny 👌

Sylza lubi tę wiadomość

• Sylza Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Sylza, kiedy wizyta serduszkowa ? ❤️
    Serduszko widziałam już dwa razy😄 w środę mały miał 6mm, kolejne planowo usg mam 7.12 ale pewnie nie wytrzymam bo się stresuje i wskoczę jakoś wcześniej 🤪 ale postaram się być twarda

monester, Nowa na forum, Annulllka, Annulla01, Trinity_Nea, Evelyanne lubią tę wiadomość

’94
    04.2021 - początek starań
    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)

❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
    🏥Salve Łódź
    ❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
    ⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
    ⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
    12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
    🏥KrakOvi
    ⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
    3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022
    1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
    2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
    👨‍⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)

Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
    Transfer 12.10.2022
    5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Serduszko widziałam już dwa razy😄 w środę mały miał 6mm, kolejne planowo usg mam 7.12 ale pewnie nie wytrzymam bo się stresuje i wskoczę jakoś wcześniej 🤪 ale postaram się być twarda
    To albo się nie chwaliłas, albo mi umknęło. Serdecznie gratuluję! A jak się czujesz ?

• Kari_bu Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Kari to prawda- ja tu na forum się dowiedziałam o milionie rzeczy o których lekarze w klinikach nie mówili. To kopalnia wiedzy,jak nic :)
    Dobrze,że w zapasie masz termin na Paśnika. Zawsze to głowa spokojna, a dla mnie,to najlepszy i najbardziej empatyczny lekarz na świecie :) więc polecam go z całego serca, chociaż trzymam kciuki,żebyś nie musiała korzystać z jego pomocy :)

Próbuj na swoich,jak masz taką możliwość :)

Nowa na forum- to prawda, do niektórych decyzji trzeba dojrzeć :)
    Dziękuję :*

Forum, to skarb :)
    Dziś zaczynam stymulację, krótki protokół (Fostimon + Mensinorm). Strach miesza się z nadzieją… trzymajcie kciuki Dziewczyny.

A wracając jeszcze do FRAX - gdy wyjdzie wynik, że kobieta jest nosicielką to z czym to się wiąże? Coś się wtedy dzieje z zarodkami męskimi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 14:14

Annulllka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

12.2020 - początek starań. 04.2022 - kariotypy ✅, HSG ✅ 13.05.2022 - 1x IUI ❌ 06.2022 - IVF długi protokół (2 zarodki) 07.2022 ET 4.1.2 - ❌ FET 4.2.3 - ❌
    Nowa klinika: 11.2022 - IVF krótki protokół (3 zarodki 2x4.1.1; 4.2.2), po PGT-A: ❄️❄️ 30.01.2023 FET(cykl N, EmbryoGlue), blastka 4.1.1 💔 08.05.2023 FET (cykl N, ivig, EmbryoGlue, akupunktura) blastka 4.1.1 -Puste jajo płodowe 💔
    EF Czechy: I mini - 6 MII, 3 blastki,po PGTa chore; II mini - 2 MII, 0 blastek; III mini - 2 MII, 2 blastki zdrowe
    🌈 Naturalny CUD - 06.11 mamy 💗
    👩🏻 35 lat, Ch. Hashimoto; AMH 1,3 ➡️0.89; MTHRF_677C>T homozygota; PAI-1 4G heterozygota; KIR: Bx ; ANA 4 🆗; allo-MLR 0% ➡️ 29% (09.2023)
    👨‍🦱 35 lat, Astenoteratozoospermia
    preg.png
  • Marlo Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu wrote:
    Dziś zaczynam stymulację, krótki protokół (Fostimon + Mensinorm). Strach miesza się z nadzieją… trzymajcie kciuki Dziewczyny.

A wracając jeszcze do FRAX - gdy wyjdzie wynik, że kobieta jest nosicielką to z czym to się wiąże? Coś się wtedy dzieje z zarodkami męskimi?
    Tez podpinam sie pod to pytanie? Jesli Frax pozytywny to co dalej? Czy zostaje tylko adopcja komorek?

• Leonia Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Czy przy niskim AMH też jest ryzyko hiperstumulacji i odwołania transferu.
    Moje AMH to 0.94. Jutro zaczynam stymulację, póki co na starcie widać ok 10-12 małych komorek. Ostatnie 2 tyg byłam na antykoncepcji. Od poprzedniej ciąży minął kawał czasu i zupełnie nie wiem jak teraz będzie że względu na wiek i niższe niż myślałam AMH

38 lat
    AHM 0,96
    dwoje już jest 👶👶
    starania o trzeciego 👶
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu wrote:

Trzeba by badać zarodki i te męskie pewnie zostaną w zamrażarce 4 ever, bo zniszczyć w Pl nie można.
    https://www.gyncentrum.pl/blog/pl/lamliwy-chromosom-x-co-to-znaczy

• monester Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonia wrote:
    Hej,

Czy przy niskim AMH też jest ryzyko hiperstumulacji i odwołania transferu.
    Moje AMH to 0.94. Jutro zaczynam stymulację, póki co na starcie widać ok 10-12 małych komorek. Ostatnie 2 tyg byłam na antykoncepcji. Od poprzedniej ciąży minął kawał czasu i zupełnie nie wiem jak teraz będzie że względu na wiek i niższe niż myślałam AMH
    Hej Leonia. Ale afc na poziomie 12 komórek to nie jest mała rezerwa ! Amh robiłaś w 2 dni cyklu i w klinice bez przewożenia próbki ?

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Leonia Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH robiłam w klinice. W zeszłym tygodniu kiedy już byłam na antykoncepcji. Podchodzę krótkim protokołem, ale przed rozpoczęciem stymulacji 2tyg brałam antykoncepcję.

38 lat
    AHM 0,96
    dwoje już jest 👶👶
    starania o trzeciego 👶
  • Leonia Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie wiedziałam że w zalaznosci od AMH jest lub nie dofinansowanie. Poprzednio podchodziłam 10 lat temu i wszystko było platne 🙃

38 lat
    AHM 0,96
    dwoje już jest 👶👶
    starania o trzeciego 👶

Wysłany: 14 listopada 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu masz moje kciuki 🙂

age.png
  • Annulllka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope2022 wrote:
    Witajcie kochane,
    Trzymam kciuki by w końcu Ci się udało a teraz życzę szybkiego powrotu do zdrowia ☺️

Hope2022 lubi tę wiadomość

34 lata
    AMH 0,2
    Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
    Endometrioza
    Brak owulacji
    Tylko lewy jajnik działa.

AMH 0.2 FSH 29
    5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰

Drugie podejście
    AMH 0,2
    Endometrioza i adenomioza pogarszającą się po CC.
    12.2024 -pierwsza stymulacja i cuda -działają oba jajniki
    Punkcja-> 5 komórek z 5 pęcherzyków-> 1 tylko ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope2022 wrote:
    Witajcie kochane,

Trzymam kciuki, juz tyle przeszłaś to za ciosem musi się udac, choć czekanie jest bardzo trudne. Ale do grudnia już niedługo. :)

Hope2022 lubi tę wiadomość

‹‹ 2384 2385 2386 2387 2388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ