IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny 😃Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczek nowych i ekspertek 😍
Po krótkiej przerwie podchodzimy do transferu w tym cyklu. Od dzisiaj wszedł prog. We wtorek trzymajcie za mnie kciuki 👍👍👍👍👍👍👍
Annulllka, Aneta851, AGAaa, monester, Trinity_Nea, Sylza lubią tę wiadomość
Starania od 2018
AMH 0,31
jajowody niedrożne
endometrioza
I IVF/ ICSI
08/09.2022 stymulacja/punkcja
2 zarodki ❄️❄️brak implantacji
II IVF
09.2024 stymulacja
1 zarodek brak implantacji
III IVF
11.2024 stymulacja -
Ewela1986 wrote:Hej dziewczyny 😃Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczek nowych i ekspertek 😍
Po krótkiej przerwie podchodzimy do transferu w tym cyklu. Od dzisiaj wszedł prog. We wtorek trzymajcie za mnie kciuki 👍👍👍👍👍👍👍
Ok, będę trzymać 👍 i 👍 -
monester wrote:Strasznie mi przykro Anulka. Wiesz, niestety ginekolodzy podobno w większości nie znają się na endometriozie ... A skoro Ty miałaś nawet laparotomię i zagrożenie życia to już wiesz że Twoje niskie amh jest spowodowane operacjami. I nigdzie nie masz ognisk Endo ? Wiesz z tym bólem to różnie, ja cierpię bardzo co miesiąc i też obstawiali Endo a miałam histerolaparo i się okazało że brak zmian. W każdym razie trzymam kciuki i żebyś się znalazła pod dobrą opieką
Jak boli to torbiel. Tak jak teraz od dwóch dni.34 lata
AMH 0,2
Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
Endometrioza
Brak owulacji
Tylko lewy jajnik działa.
AMH 0.2 FSH 29
5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰
Drugie podejście
AMH 0,2
Endometrioza i adenomioza pogarszającą się po CC.
12.2024 -pierwsza stymulacja i cuda -działają oba jajniki
Punkcja-> 5 komórek z 5 pęcherzyków-> 1 tylko ok -
Trinity_Nea wrote:Anullka- myślę, że właściwa diagnoza to bardzo dużo. Teraz będzie wiadomo jak podejść do Twojego przypadku. Głowa do góry!
PS. Rzeczywiście jakaś 'ciekawa' odmiana tej endometriozy u Ciebie, skoro w macicy czysto...Trinity_Nea lubi tę wiadomość
34 lata
AMH 0,2
Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
Endometrioza
Brak owulacji
Tylko lewy jajnik działa.
AMH 0.2 FSH 29
5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰
Drugie podejście
AMH 0,2
Endometrioza i adenomioza pogarszającą się po CC.
12.2024 -pierwsza stymulacja i cuda -działają oba jajniki
Punkcja-> 5 komórek z 5 pęcherzyków-> 1 tylko ok -
ja już po kolejnym podglądzie. Dziś 8 dzień stymulacji. czyli po 7 zastrzykach teraz jestem (8 i ostatni będzie wieczorem)
Jutro zastrzyk z bhcg i w poniedziałek punkcja. Pecherzyki rosły szybko. Orgalutan musiałam brać już od 5 dnia.
Mam 8-9 pęcherzyków.
Dzisiaj jeszcze pobrałam krew na progesteron, estradiol i sód, potas i krzepnięcie. Czekam na wyniki. Zobaczymy czy transfer będzie w tym cyklu. Trzymajcie kciuki.
Aneta851, monester, Annulla01, Ewela1986, Trinity_Nea, Atika, AGAaa lubią tę wiadomość
38 lat
AHM 0,96
dwoje już jest 👶👶
starania o trzeciego 👶 -
Leonia wrote:ja już po kolejnym podglądzie. Dziś 8 dzień stymulacji. czyli po 7 zastrzykach teraz jestem (8 i ostatni będzie wieczorem)
Jutro zastrzyk z bhcg i w poniedziałek punkcja. Pecherzyki rosły szybko. Orgalutan musiałam brać już od 5 dnia.
Mam 8-9 pęcherzyków.
Dzisiaj jeszcze pobrałam krew na progesteron, estradiol i sód, potas i krzepnięcie. Czekam na wyniki. Zobaczymy czy transfer będzie w tym cyklu. Trzymajcie kciuki.
Trzymam kciuki
Ja dopiero jestem w 3 dni stymulacji, ale ciężko to znoszę...Ja: 34
Wszystkie wyniki ok
AMH 0.7
On: 39
01.2022 - mąż azoospermia, biopsja
11.2022 - początek 1 stymulacji
30.11.2022-punkcja
02.12.2022-transfer odwołany, 2komorki,które się nie zapłodniły
05.12.2022- transfer odwołany -
Ja na początku się dobrze czułam, po 2 zastrzykach to jeszcze na lodowisku byłam 😂 ale mniej więcej po 3 zastrzyku coraz bardziej czuje ze mam coś nadprogramowego w brzuchu. Ciężko mi siedzieć, schylić się. Coś pomiędzy wzdęciem a kamieniem w brzuchu.38 lat
AHM 0,96
dwoje już jest 👶👶
starania o trzeciego 👶 -
nick nieaktualnyU mnie niestety się nie udało.
Z dwóch zarodków jeden zdegradował w 5 dniu a drugi transeferowany nie dał ciąży.
I zaczynam od początku...
Jeszcze nie miałam wizyty po nie udanym invitro z lekarzem ale już @ padła znowu propozycja adopcji zarodka. Mam odczucie że wiedzą że się uda mimo że w naszym przypadku tylko mój wiek jest problem bo partner z powodu wady genetycznej nie będzie biologicznym ojcem.
Zastanawiam się nad konsultacja równocześnie jeszcze w innej klinice, ale nie wiem czego szukam bo problemem jest ilość i jakość moich komorek.
Drugie podejście 3 dobre komórki i jedna słaba z tego dwa zarodki.
Na pewno następnym razem też będę chciała transfer dopiero 5 dniowy a nie 48 godziny i chce dowiedzieć się czy wszystkie kolejne stymulacje też będą licznone tak jak do tej pory bo może się okazać że będę próbować jeszcze kilka razy. Podobno powyżej 3 stymulacji nie zaleca się robić bo prawdopodobienstwo sukcesu drastycznie spada. Ktoś miał więcej stymulacji niż 3 ?
Dużo myśli, przejrzane fora i klika artykułów nie dają zbyt optymistycznych nadzieji.
A może faktycznie odpuścić i adoptować zarodek?
-
Dziewczyny,
głupie pytanie....
czy luteina dopochwowo może uczulać? Zaczęłam ją od wczoraj. Na dodatek byłam dzisiaj u fryzjera i nie wiem od czego wyskoczyło mi uczulenie na całej buzi - dostałam plamy 😕 farba zawsze ta sama a luteina nowa. Co myślicie?Starania od 2018
AMH 0,31
jajowody niedrożne
endometrioza
I IVF/ ICSI
II IVF
09.2024 stymulacja
III IVF
11.2024 stymulacja -
Ewela1986 wrote:Dziewczyny,
głupie pytanie....
czy luteina dopochwowo może uczulać? Zaczęłam ją od wczoraj. Na dodatek byłam dzisiaj u fryzjera i nie wiem od czego wyskoczyło mi uczulenie na całej buzi - dostałam plamy 😕 farba zawsze ta sama a luteina nowa. Co myślicie?Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Nef wrote:U mnie niestety się nie udało.
Z dwóch zarodków jeden zdegradował w 5 dniu a drugi transeferowany nie dał ciąży.
Jeszcze nie miałam wizyty po nie udanym invitro z lekarzem ale już @ padła znowu propozycja adopcji zarodka. Mam odczucie że wiedzą że się uda mimo że w naszym przypadku tylko mój wiek jest problem bo partner z powodu wady genetycznej nie będzie biologicznym ojcem.
Zastanawiam się nad konsultacja równocześnie jeszcze w innej klinice, ale nie wiem czego szukam bo problemem jest ilość i jakość moich komorek.
Na pewno następnym razem też będę chciała transfer dopiero 5 dniowy a nie 48 godziny i chce dowiedzieć się czy wszystkie kolejne stymulacje też będą licznone tak jak do tej pory bo może się okazać że będę próbować jeszcze kilka razy. Podobno powyżej 3 stymulacji nie zaleca się robić bo prawdopodobienstwo sukcesu drastycznie spada. Ktoś miał więcej stymulacji niż 3 ?
Dużo myśli, przejrzane fora i klika artykułów nie dają zbyt optymistycznych nadzieji.
A może faktycznie odpuścić i adoptować zarodek? -
Monester dzięki za szybką odpowiedź to witam w klubie, ja też tak mam 😂 wzięłam lek na alergie i kolejne dwa tabsy luteiny. Więc jutro się okaże...
A propos a u ciebie jak sytuacja? Masz jakieś wieści z kliniki?Starania od 2018
AMH 0,31
jajowody niedrożne
endometrioza
I IVF/ ICSI
II IVF
09.2024 stymulacja
III IVF
11.2024 stymulacja -
Nef wrote:U mnie niestety się nie udało.
A może faktycznie odpuścić i adoptować zarodek?
Bardzo mi przykro. Znam to uczucie...
Co do transferu 2 czy 3dniowca to jestem przeciwnikiem. Jak jest silny, to spokojnie przeżyje do 5doby. Po co robić sobie nadzieję, przeżywać... Tak uważam.
Jeśli chodzi o AZ, to musi być Wasza decyzja.
Ja miałam 3transfery przy 4stymulacjach. Od razu z Mężem ustaliliśmy, że jak trzeci raz się nie uda, to idziemy w KD, a jak tam się nie uda, to AZ. A jak wszystkie sposoby zawiodą- adopcja.
Na szczęście powiodło się z KD ❤️ Leci 35tc 😲
Wierzę, że i Wam się uda!
Co do zmiany kliniki, to my też zmienialiśmy- za wiedzą lekarza z pierwszej.
Nie wiem skąd jesteś, ale ja z całego serca polecam Gametę w Gdyni. Mieliśmy tam daleko, ale nie żałuję 👍
Powodzenia!Nef, monester lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Nef mi też bardzo przykro😟
Nef lubi tę wiadomość
Starania od 2018
AMH 0,31
jajowody niedrożne
endometrioza
I IVF/ ICSI
II IVF
09.2024 stymulacja
III IVF
11.2024 stymulacja -
nick nieaktualnymonester wrote:Przykro mi... Ja jednak bym twierdziła, że im więcej stymulacji tym więcej szans na poprawny genetycznie zarodek. Kwestia środków finansowych i tego czy masz siłę psychiczną na to. Ja miałam więcej stymulacji ale nigdy nie miałam blastocyst. A zapłodnienia tylko dwa a stymulacji 5.
Dziękuję za odpowiedź.
Wiesz z jakiego powodu nie dochodzi u Was do stadium blastocysty ? Przykro mi.
Da się to jakoś sprawdzić? Czy trzeba liczyć na to że trafi się zarodek prawidłowy genetycznie który da rade.
Na kolejną procedurę jeszcze mamy.
Psychicznie też dam rade, bardziej martwię sie partnera.
Pomiędzy stymulacjami robią przerwy dłuższe niż miesiąc? Da się wynegocjować zniżkę jeśli korzystają z tego samego protokołu i leków kolejny raz? -
Ewela1986 wrote:Monester dzięki za szybką odpowiedź to witam w klubie, ja też tak mam 😂 wzięłam lek na alergie i kolejne dwa tabsy luteiny. Więc jutro się okaże...
A propos a u ciebie jak sytuacja? Masz jakieś wieści z kliniki?Nef lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTrinity_Nea wrote:Bardzo mi przykro. Znam to uczucie...
Co do transferu 2 czy 3dniowca to jestem przeciwnikiem. Jak jest silny, to spokojnie przeżyje do 5doby. Po co robić sobie nadzieję, przeżywać... Tak uważam.
Jeśli chodzi o AZ, to musi być Wasza decyzja.
Ja miałam 3transfery przy 4stymulacjach. Od razu z Mężem ustaliliśmy, że jak trzeci raz się nie uda, to idziemy w KD, a jak tam się nie uda, to AZ. A jak wszystkie sposoby zawiodą- adopcja.
Na szczęście powiodło się z KD ❤️ Leci 35tc 😲
Wierzę, że i Wam się uda!
Co do zmiany kliniki, to my też zmienialiśmy- za wiedzą lekarza z pierwszej.
Nie wiem skąd jesteś, ale ja z całego serca polecam Gametę w Gdyni. Mieliśmy tam daleko, ale nie żałuję 👍
Powodzenia!
Dziękuję i gratuluję. To pozytywną wiadomość, trochę teraz mi tego trzeba dobrych wiadomości skoro i tak noc będę siedzieć i myśleć i szukać...Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Nef wrote:Dziękuję za odpowiedź.
Wiesz z jakiego powodu nie dochodzi u Was do stadium blastocysty ? Przykro mi.
Da się to jakoś sprawdzić? Czy trzeba liczyć na to że trafi się zarodek prawidłowy genetycznie który da rade.
Na kolejną procedurę jeszcze mamy.
Psychicznie też dam rade, bardziej martwię sie partnera.
Pomiędzy stymulacjami robią przerwy dłuższe niż miesiąc? Da się wynegocjować zniżkę jeśli korzystają z tego samego protokołu i leków kolejny raz?
Jezcze edytuje, bo nie odpowiedziałam na Twoje pytanie - dobrze porobić przerwę na suplementację ale można też spróbować zrobić kilka stymulacji jedna za drugą nie czekając na okres - tzw mini stymulacje, punkcja 6 dni przerwy i od nowa. Tu dziewczyny miały bardzo dobre wyniki z takiego działania. Zagadaj klinikę co o tym sądzi.
Co do ceny to już musisz indywidualnie że swoją klinikaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 23:26
Ewela1986, Nef, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Heheh pamiętaj nie jesteś jedyna 😂 to prawda ciężko się zmotywować. Ale żyjemy w takim biegu, że ciężko to wszystko pogodzić i znaleźć czas. Nie martw masz jeszcze trochę czasu do tego lutego 😉 a za chwilę jeszcze święta... od Nowego Roku na pewno ruszysz z kopyta Nowy Rok nowa ty 😍😍😍
monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Starania od 2018
AMH 0,31
jajowody niedrożne
endometrioza
I IVF/ ICSI
II IVF
09.2024 stymulacja
III IVF