IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Komanuss i powiedział, że nie będzie stymulacji i co dalej ? Tak zostawił ? Jakie masz AMH ? Sprawdzałaś drożność jajowodów ? Kazał starać się nadal naturalnie ? Sorry, za tyle pytań ale widzę, że nie masz stopki.cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
(4cs - 7dpo - progesteron 13, estradiol 95),
(5cs - 7dpo - progesteron 5,5)
Przed nami 6cs !
(grudzień 2024 - 4dc FSH 5,4 LH 4,9 ; oba jajowody drożne)
👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)
"Pięknie żyjesz
Choć kłody pod nogami masz
To wszystko minie
I minę jak ta kłoda też" -
Hej, a czy któraś z Was robila badanie inhibiny b?2015 naturals 👧 🩷
Amh: 06/2024 0,4 😢 09/2024 0,6
Mało pecherzykow antralnych
FSH 11,50
Kariotyp ✅️
FMR1 ✅️
Regularne cykle ✅️
Histeroskopia - stan zapalny C138, wyleczone ✅️
Drożność ✅️
Start IVF grudzień 2024 -
cukrzyk1991 wrote:Komanuss i powiedział, że nie będzie stymulacji i co dalej ? Tak zostawił ? Jakie masz AMH ? Sprawdzałaś drożność jajowodów ? Kazał starać się nadal naturalnie ? Sorry, za tyle pytań ale widzę, że nie masz stopki.
-
Komanuss wrote:Ja poprzednio miałam 17 a teraz miałam 24 i powiedział że małe szanse i nie będzie stymulacji
Komanuss, gocha04 lubią tę wiadomość
34 lata
AMH 0,2
Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
Endometrioza
Brak owulacji
Tylko lewy jajnik działa.
5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰
Drugie podejście
AMH 0,2
Endometrioza i adenomioza pogarszającą się po CC.
12.2024 -pierwsza stymulacja i cuda -działają oba jajniki -
Annulllka wrote:No to może źle pomyślał. Wcześniejsze dwie stymulacje miałam przerywane w innej klinice. Rozwalił mi tak cykl i nasiliła się endometrioza że pożegnałam tego lekarza i klinikę. Poszliśmy do innej, gdzie lekarz nie miał jakiś dziwnych aspiracji że dziewczyna z tak niskim AMH ma mieć nie wiadomo ile pęcherzyków. Mimo FSH 29 kontynuował bo jak powiedział „cyfry zaprzeczają temu co obserwuje w usg”. Ale byliśmy też u lekarza co do którego wiem że dużo osób przechodzić i się udaje. Wysłała mnie tam koleżanka (mama), jej siostra jest mamą podwójnie. Ja poszłam i jestem mamą, po mnie poszła moja koleżanka- jest mamą. A będąc już mamą poradziłam kolejnej kobiecie dla której też już nadziei nie było (40+, słabe wyniki i jedyny zarodek). Przyjął ją, miesiącami przygotowywał do transferu, przebadał, nie zrobił „na pałę”. Napisała do mnie po usg 1 trymestru, że bardzo dziękuję za to polecenie bo dzięki temu będzie jednak mamą. Dlatego w takiej sytuacji zawsze mówię dziewczynom aby szukały może innego rozwiązania. Byłam też w listopadzie u lekarza od endometriozy dowiedzieć się jak się pogorszyło od ciąży i słuchając mojej historii też stwierdził, że bardziej ufa temu co robią lekarze w Gamecie niż w Invimed (mówię o naszej lokalizacji)
-
Komanuss wrote:Ja poprzednio miałam 17 a teraz miałam 24 i powiedział że małe szanse i nie będzie stymulacji
Hej,
Ja lat 30 i FSH 29, AMH 0,8 i leczyłam się w dwóch klinikach, a obecnie w ciąży ze swojej komórki.
W trakcie stymulacji udało się uzyskać 3 zarodki.
Polecam klinikę Bocian, aczkolwiek i w Invicta nie odesłali mnie z kwitkiem, tylko działali, także trzymam kciuki za CiebieAnnulllka lubi tę wiadomość
-
Patabr wrote:Hej,
Ja lat 30 i FSH 29, AMH 0,8 i leczyłam się w dwóch klinikach, a obecnie w ciąży ze swojej komórki.
W trakcie stymulacji udało się uzyskać 3 zarodki.
Polecam klinikę Bocian, aczkolwiek i w Invicta nie odesłali mnie z kwitkiem, tylko działali, także trzymam kciuki za Ciebie -
Patabr wrote:Hej,
Ja miałam, ale wyniku nie pamiętam, musiałabym w papierach poszukać, a zastanawiasz się czy jest sens robić?2015 naturals 👧 🩷
FSH 11,50
Kariotyp ✅️
FMR1 ✅️
Regularne cykle ✅️
Drożność ✅️
linka wrote:W sumie to zastanawiam się nad wynikiem bo robiłam w lipcu kiedy amh wynosiło 0,6 a inhibina b ponad 47, trochę jedno przeczy drugiemu i ciekawa jestem jak ten wynik wygląda u innych z niskim amh
Hej, ja przy AMH 0.48 robiłam inhibinę B i wyszła 115 pg/ml (przy normie laboratoryjnej 0-341), ale szczerze mówiąc żaden z lekarzy nigdy się do tej inhibiny nie odniósł, nawet słyszałam, że tego już się nie sprawdza. Więc nawet nie mam pojęcia, czy ona powinna być niska czy wysoka. masz może jakąś wiedzę w tym temacie?👩🏻❤️👨🏼 34 & 39
Starania od czerwca '24
👩🏻 AMH 0,48, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza
👱🏼♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
listopad '24 1. IUI ❌ -
Dahlia wrote:Hej, ja przy AMH 0.48 robiłam inhibinę B i wyszła 115 pg/ml (przy normie laboratoryjnej 0-341), ale szczerze mówiąc żaden z lekarzy nigdy się do tej inhibiny nie odniósł, nawet słyszałam, że tego już się nie sprawdza. Więc nawet nie mam pojęcia, czy ona powinna być niska czy wysoka. masz może jakąś wiedzę w tym temacie?2015 naturals 👧 🩷
FSH 11,50
Kariotyp ✅️
FMR1 ✅️
Regularne cykle ✅️
Drożność ✅️
Komanuss wrote:W jakim mieście. Byłam w invimed poznan tragedia. Teraz jestem w jeszcze innej klinice
Ja pojechałam nawet na drugi koniec Polski, żeby w na Śląsku lekarz mnie utwierdził, ze moich stymulacji wcale nie trzeba było przerywać tylko kontynuować i pobrać komórki (miałam dokumentację ze zdjęciami USG jak to wyglądało). A też miałam wmawiane że się nie da i tylko AK. Wróciłam, umówioną miałam wizytę już w nowej klinice u lekarza i tam od razu pierwsza próba udana. Teraz wracamy po rodzeństwo i lekarz jest na urlopie. Przekazał lekarzowi, który ma kontynuować stymulację jak wyglądała ta pierwsza, że szału tu nie będzie ale może się udać.34 lata
AMH 0,2
Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
Endometrioza
Brak owulacji
Tylko lewy jajnik działa.
5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰
Drugie podejście
AMH 0,2
Endometrioza i adenomioza pogarszającą się po CC.
12.2024 -pierwsza stymulacja i cuda -działają oba jajniki -
linka wrote:W sumie to zastanawiam się nad wynikiem bo robiłam w lipcu kiedy amh wynosiło 0,6 a inhibina b ponad 47, trochę jedno przeczy drugiemu i ciekawa jestem jak ten wynik wygląda u innych z niskim amh
Kurczę, aż mnie zainspirowałaś, aby też to zbadać 😅.
Tylko pytanie czy jest sens skoro mam niskie AMH, a badanie kosztuje 250 zł. To zawsze idzie w parze (niskie amh + niska imhibina (ponizej 45)) ? Czy zdarzają się przypadki że ktoś ma amh malutkie, a inhibinę ładną ?
Podobno bada się to 3dc ?cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
lipiec 2024 - laparoskopia (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
Przed nami 6cs !
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)
"Pięknie żyjesz
To wszystko minie
cukrzyk1991 wrote:Kurczę, aż mnie zainspirowałaś, aby też to zbadać 😅.
Tylko pytanie czy jest sens skoro mam niskie AMH, a badanie kosztuje 250 zł. To zawsze idzie w parze (niskie amh + niska imhibina (ponizej 45)) ? Czy zdarzają się przypadki że ktoś ma amh malutkie, a inhibinę ładną ?
Podobno bada się to 3dc ?
Hej, a w jakich jednostkach i widełkach jest to 45 (47), o którym piszecie?👩🏻❤️👨🏼 34 & 39
Starania od czerwca '24
listopad '24 1. IUI ❌ -
Dahlia wrote:Hej, a w jakich jednostkach i widełkach jest to 45 (47), o którym piszecie?
ja o tym 45 wyczytałam tutaj - https://invimed.pl/blog/inhibina-b
Robiłaś kiedyś to badanie ?cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Przed nami 6cs !
"Pięknie żyjesz
To wszystko minie
Dzięki. Tak, napisałam kilka komentarzy powyżej, mój wynik w 2dc to było 115pg/ml i tego samego dnia robione AMH 0.48ng/ml. Ale tak jak pisałam, mimo konsultacji u różnych lekarzy potem, nikt na to nie patrzył, za to pełniejszy obraz rezerwy daje USG pęcherzyków antralnych (AFC) i u mnie na lewym jajniku jest ich zazwyczaj 8-10, a na prawym 3-5, więc jeszcze nie jest to podobno tragedia (chociaż mogłoby być zdecydowanie więcej), więc być może ten prawy mi zaniża wynik AMH (tak mi ktoś z lekarzy zasugerował). Jeszcze nie podchodziłam do ivf, mam nadzieję że dostanę wkrótce kwalifikację i wtedy się okaże, jak będę reagowała w ogóle na stymulację…
Cavarathiel lubi tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 34 & 39
Starania od czerwca '24
listopad '24 1. IUI ❌ -
Właśnie znalazłam swoje stare papiery i moja inhibina miała 47, pamiętam, że wtedy babka z invicty mówiła, że nie jest źle, ale nie bez powodu ostatecznie zmieniłam klinike -
Dahlia wrote:Dzięki. Tak, napisałam kilka komentarzy powyżej, mój wynik w 2dc to było 115pg/ml i tego samego dnia robione AMH 0.48ng/ml. Ale tak jak pisałam, mimo konsultacji u różnych lekarzy potem, nikt na to nie patrzył, za to pełniejszy obraz rezerwy daje USG pęcherzyków antralnych (AFC) i u mnie na lewym jajniku jest ich zazwyczaj 8-10, a na prawym 3-5, więc jeszcze nie jest to podobno tragedia (chociaż mogłoby być zdecydowanie więcej), więc być może ten prawy mi zaniża wynik AMH (tak mi ktoś z lekarzy zasugerował). Jeszcze nie podchodziłam do ivf, mam nadzieję że dostanę wkrótce kwalifikację i wtedy się okaże, jak będę reagowała w ogóle na stymulację…31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk, dhea, tenfertil ona amh
◽ badanie nasienia ✅
◽ kariotypy ✅
◽ MUCHa ✅
◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D, witamina B12 -> jest poprawa, ale dalej walczę.
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24)
◽ AMH 1,08 (09.24); 0,56 (11.24)
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran (in progress)