IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ! Mam pytanie - czy któraś z Was przechodzi perimenopauzę ? Lub przedwczesne wygasanie funkcji jajników ? Mam dziś 28dc (normalnie mam cykle 26 dniowe i 27 dnia przychodzi okres, a teraz go brak). Boje się powtórki z rozrywki - 2 miesiące temu okres mi się zatrzymał i musiałam go wywołać proverą. Moja ginekolog (nie z invimedu, tylko z Polnej z Poznania - raczej dobry lekarz z dobrymi opiniami) stwierdziła, że to przez 3 torbielki które się zrobiły na jajniku.
Ok - brałam wtedy proverę i okres pojawił się i potem 2 cykle były normalne. A teraz znowu zaczyna się spóźniać. Wiem, że to dopiero jeden dzień ale stresuje się na maksa. Boje się, że od tej operacji laparo na jajniku zmniejszyła się moja rezerwa i organizm świruje i zmierza ku menopauzie ...
Dodam, że robiłam testy bety (2 dni temu o czułości 10 - negatyw, a wczoraj o czułości 25 - negatyw). Teoretycznie jestem 16/17 dpo. Za to rośnie poziom LH (pasek robi się ciemniejszy - dziś sprawdzałam je). Moja gin mówiła mi ostatnio, gdy okres mi się zatrzymał, że torbiele też mogą wytwarzać małe ilości LH i stąd ciemniejące paski owulacyjne.
Sama nie wiem co to może oznaczać - miał tak ktoś ? Miesiąc temu badałam sobie poziomy FSH i LH w labo i były spoko (wyniki w stopce). Pomocy ! Będę się teraz badać co miesiąc, żeby śledzić te hormonycukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb
7cs - naturals - ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
(4cs - 7dpo - progesteron 13, estradiol 95),
(5cs - 7dpo - progesteron 5,5)
Przed nami 7cs ! (z lamettą)
FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️33 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia
Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, metformina, tardyferon (plus dieta prawie-bezglutenowa)
"Pięknie żyjesz
Choć kłody pod nogami masz
To wszystko minie
I minę jak ta kłoda też" -
cukrzyk1991 wrote:Dziewczyny ! Mam pytanie - czy któraś z Was przechodzi perimenopauzę ? Lub przedwczesne wygasanie funkcji jajników ? Mam dziś 28dc (normalnie mam cykle 26 dniowe i 27 dnia przychodzi okres, a teraz go brak). Boje się powtórki z rozrywki - 2 miesiące temu okres mi się zatrzymał i musiałam go wywołać proverą. Moja ginekolog (nie z invimedu, tylko z Polnej z Poznania - raczej dobry lekarz z dobrymi opiniami) stwierdziła, że to przez 3 torbielki które się zrobiły na jajniku.
Ok - brałam wtedy proverę i okres pojawił się i potem 2 cykle były normalne. A teraz znowu zaczyna się spóźniać. Wiem, że to dopiero jeden dzień ale stresuje się na maksa. Boje się, że od tej operacji laparo na jajniku zmniejszyła się moja rezerwa i organizm świruje i zmierza ku menopauzie ...
Dodam, że robiłam testy bety (2 dni temu o czułości 10 - negatyw, a wczoraj o czułości 25 - negatyw). Teoretycznie jestem 16/17 dpo. Za to rośnie poziom LH (pasek robi się ciemniejszy - dziś sprawdzałam je). Moja gin mówiła mi ostatnio, gdy okres mi się zatrzymał, że torbiele też mogą wytwarzać małe ilości LH i stąd ciemniejące paski owulacyjne.
Sama nie wiem co to może oznaczać - miał tak ktoś ? Miesiąc temu badałam sobie poziomy FSH i LH w labo i były spoko (wyniki w stopce). Pomocy ! Będę się teraz badać co miesiąc, żeby śledzić te hormony
Ja mam, ale u mnie brak okresu i konieczność jego wywoływania szły w parze z wysokim FSH i super niskim AMH. Na pewno ginekolog mnie pytała o objawy towarzyszące, typu nocne poty, uderzenia gorąca. Ja akurat tego nie mam, co bardzo ją dziwiło. Ogólnie to po zakończeniu karmienia piersią będę na HTZ.
Aa i jeszcze mam wrażenie, że wyglądam starzej niż moje koleżankiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 14:28
👄 niskie AMH,podwyższone FSH
Diagnoza: nieadekwatna do wieku rezerwa jajnikowa, początki endometriozy
Rozpoznanie: 06.23
I procedura: 08.23, puste pęcherzyki
II procedura: 11.23, 2 dojrzałe komórki, jeden zarodek 3 dniowy, transfer 12.23
🤰dwie kreski: 27.12.23 -
cukrzyk1991 wrote:Dziewczyny ! Mam pytanie - czy któraś z Was przechodzi perimenopauzę ? Lub przedwczesne wygasanie funkcji jajników ? Mam dziś 28dc (normalnie mam cykle 26 dniowe i 27 dnia przychodzi okres, a teraz go brak). Boje się powtórki z rozrywki - 2 miesiące temu okres mi się zatrzymał i musiałam go wywołać proverą. Moja ginekolog (nie z invimedu, tylko z Polnej z Poznania - raczej dobry lekarz z dobrymi opiniami) stwierdziła, że to przez 3 torbielki które się zrobiły na jajniku.
Sama nie wiem co to może oznaczać - miał tak ktoś ? Miesiąc temu badałam sobie poziomy FSH i LH w labo i były spoko (wyniki w stopce). Pomocy ! Będę się teraz badać co miesiąc, żeby śledzić te hormony2015 naturals 👧 🩷
❌️Amh:
06/2024 0,4 😢;
07/2024 0,5;
09/2024 0,6
01/2025 0,8 😀
✅️Inhibina b 47
✅️FSH 08/2024 11,50; 01/2025 6,77 🥰
✅️Kariotyp
✅️FMR1
✅️Regularne cykle
✅️Histeroskopia - stan zapalny C138, wyleczone
✅️Drożność jajowodów
✅️Homocysteina 3,81
✅️KIR BX 5/5
💊 euthyrox 50, tardyferon, oxodil combo
💊wit D, E, C, rutyna, jod, inozytol, kwas alfa-lipinowy, Q10, l-karnityna, NAC, resweratol, komplex B, cynk, melatonina, l-glutation, omega, laktoferyna, sanprobi IBS
🍀Start IVF grudzień 2024🍀
23.12.2024 Start stymulacji
💉puregon 450, orgalutran, ovitrelle, decapeptyl
04.01.2025 Punkcja 3 🥚-> 2 dojrzałe komórki 🌞🌞 -> 1 zapłodniona komórka -> 1 piękna blastka ❄️
🌱03.2025 FET ❤️🤞🍀 -
linka wrote:A nie przechodziłaś jakiejś infekcji ostatnio? U mnie albo przyspiesza albo mocno opóźnia okres, jak jestem zdrowa to mam jak w zegarku
Miałam kaszel. W sumie nadal trochę mam, ale już chyba nawykowy odruch.
Ale nigdy infekcje mi nie opóźniały okresu.
Ja się po prostu zastanawiam czy laparoskopia mogła spowodować perimenopauzę obniżając AMH ? Bo przed laparo miałam regularne okresy i nie zdarzył mi się brak miesiączki chyba nigdy. Przedwczoraj jak sprawdzałam pasek LH to był bledziutki, a dziś już jest mocniejszy. Wstawię foto.
Nie mam też uderzeń gorąca czy zimnych potów, sypiam tak jak zawsze. Jedyne co to jestem mega humorzasta i nic mnie nie cieszy - ale zwaliłam to na ciężki okres starań o drugie dziecko, gdzie muszę "walczyć" z mężem bo on nie chce drugiego. A ja wiem, że kończy mi się czas pomimo 33 lat.
W ogóle 2-3 dni przed spodziewanym terminem miesiączki miałam bóle jak na okres (takie delikatne skurcze) i ból piersi, sutków, ból jajnika. A teraz to wszystko ustało lub jest o wiele mniej intensywne. Nie wiem czy znowu mam powtórkę z rozrywki i to wina jakiś torbieli czy to rozregulowany cykl/perimenopauza czy co. Czytałam, że przy peri LH wzrasta. Ale dwa dni temu pasek LH był bledziuteńki, a dopiero dziś mocny. Boje się, że takie fluktuacje dobrze nie wróżą.
Raczej nie ma też mowy o jakiejś późniejszej owulacji bo pasek już 10 dc osiągnął pik, więc owu była 11 lub 12 dc. Badałam proga w 6/7dpo i wynosił 5,5ng czyli owu była. Więc liczę, że dziś jest 16dpo lub 17dpo.
https://zapodaj.net/plik-90aRKLgNju?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2qBAEDj6oM8cE7CY6VOYgnKqSBBzfJ2AHr96f6rDXyMzdk6LHsgGEWdGE_aem_B5ehf3aqL0xEg6V4rw8Uvwcukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
5cs - cb
7cs - naturals - ⏸️
lipiec 2024 - laparoskopia (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, metformina, tardyferon (plus dieta prawie-bezglutenowa)
"Pięknie żyjesz
To wszystko minie
Sama nie wiem co to może oznaczać - miał tak ktoś ? Miesiąc temu badałam sobie poziomy FSH i LH w labo i były spoko (wyniki w stopce). Pomocy ! Będę się teraz badać co miesiąc, żeby śledzić te hormonyStarania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
31👩 33🧔
◽ badanie nasienia ✅
◽ kariotypy ✅
◽ MUCHa ✅
◽ KIR Bx:
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D, witamina B12 -> jest poprawa, ale dalej walczę.
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24)
◽ AMH 1,08 (09.24); 0,56 (11.24)
◽ Wczesne wygasanie jajników
📅 11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
04.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran
21.01.25 punkcja - 🥚pobrane 3, zapłodnione 2, są 2 ❄️: 4AA i i 3BB -
Cavarathiel wrote:Ja mam przedwczesne wygasanie funkcji jajników. Odkąd w kwietniu zatrzymał mi się okres i musiałam go wywołać to cykle trochę mi się pozmieniały i bywały miesiące, że faktycznie byłam zdziwiona bo albo trochę wydłużone, albo jakieś objawy bólowe których nigdy wcześniej nie miałam. Możliwe, że coś Ci się rozjedzie, czasem wydłuży, czasem skróci. Organizm pewnie powoli się zmienia.
-
Cavarathiel wrote:Ja mam przedwczesne wygasanie funkcji jajników. Odkąd w kwietniu zatrzymał mi się okres i musiałam go wywołać to cykle trochę mi się pozmieniały i bywały miesiące, że faktycznie byłam zdziwiona bo albo trochę wydłużone, albo jakieś objawy bólowe których nigdy wcześniej nie miałam. Możliwe, że coś Ci się rozjedzie, czasem wydłuży, czasem skróci. Organizm pewnie powoli się zmienia.
Dziś okres przyszedł ... czyli tym razem mój cykl trwał książkowe 28 dni, zamiast standardowych 26 (a już się bałam, że znów się zatrzyma). Zbadam sobie tą inhibinę B 3 dnia i FSH ponownie. I też się przyłączam do pytania Komanuss - jakie masz FSH ?
Zastanawia mnie tylko kolejna rzecz : skoro moje cykl trwają 26-27-28 dni to dlaczego owulacja występuje już 11/12 dnia cyklu (pik LH mam 10-11dc). Czy takie długie fazy lutealne mające po 16/17 dni są ok ? Muszę dopytać gin. Badałam też ponownie antykoagulant tocznia i tym razem wynik mam ujemny (sprawdzałam go 5 lat temu i wtedy wynik był dodatni, ale mógł być zafałszowany przez bardzo wczesną ciąże bo gdy go badałam to nie wiedziałam jeszcze o niej)
Jak się czujesz Cavarathiel w trakcie stymulacji ?cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
5cs - cb
7cs - naturals - ⏸️
"Pięknie żyjesz
To wszystko minie
W październiku FSH miałam 9,5, ale wygasanie mam stwierdzone raczej po objawach i wyglądzie jajników.
Stymulacja na razie do przeżycia, chociaż mam wrażenie, że trochę mną tyra mocniej niż się spodziewałam. Wczoraj się czułam okropnie, dziś za to jest całkiem spoko. Najgorszy jest jednak ból głowy który nie odpuszcza prawie wcale 🙁 Tabletki pomagają tylko na momentStarania na luźno od 01.2023
31👩 33🧔
◽ badanie nasienia ✅
◽ kariotypy ✅
◽ MUCHa ✅
◽ KIR Bx:
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D, witamina B12 -> jest poprawa, ale dalej walczę.
Cavarathiel wrote:W październiku FSH miałam 9,5, ale wygasanie mam stwierdzone raczej po objawach i wyglądzie jajników.
Stymulacja na razie do przeżycia, chociaż mam wrażenie, że trochę mną tyra mocniej niż się spodziewałam. Wczoraj się czułam okropnie, dziś za to jest całkiem spoko. Najgorszy jest jednak ból głowy który nie odpuszcza prawie wcale 🙁 Tabletki pomagają tylko na momentcukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
5cs - cb
7cs - naturals - ⏸️
"Pięknie żyjesz
To wszystko minie
Cavarathiel wrote:W październiku FSH miałam 9,5, ale wygasanie mam stwierdzone raczej po objawach i wyglądzie jajników.
A przez ten okres czasu, kiedy się świadomie staracie to miałaś regularne miesiączki (takie chociaż w miarę regularne) i miewałaś naturalne owulacje (potwierdzone badaniem proga lub monitoringiem) ? Zastanawiam się, bo widzę, że mamy podobne AMH i póki co próbujemy jeszcze naturalnie zajść w ciąże - ja chciałabym już podejść do ivf bo mam worek chorób i schorzeń na plecach, ale mój mąż jest bardzo na nie
U mnie prawy jajnik jest trochę mniejszy niż lewy, ale gin stwierdziła, że to przez laparoskopię. Mam też niskie to AMH (ale możliwe ze przez laparo i choroby autoimmunologiczne). I w sumie innych objawów jak uderzenia gorąca nie mam.
Trzymam kciuki za Twoją procedurę - dawaj znać na bieżąco - lubię Was tutaj podczytywaćcukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
5cs - cb
7cs - naturals - ⏸️
"Pięknie żyjesz
To wszystko minie
Pracuje z domu na szczęście, więc mam dużo łatwiej. Ale podejrzewam, że u mnie część złego samopoczucia to moje stany lękowe które mocno teraz wróciły, a niestety nie mogę chyba w tej sytuacji wziąć żadnych leków od psychiatry które by pomogły. Z tego co podpytywałam na wątku to dziewczyny często czują się dobrze praktycznie do samej punkcji.
Zazwyczaj cykle wahały się 23-29 dni. W lutym zanikł mi okres, w kwietniu udało się go wywołać i potem do października jak patrzę po wykresach to wróciło do normy jeśli chodzi o długość, ale objawy już zaczęły być dziwne. Raz czy dwa strasznie przed bolały mnie piersi a dosłownie nigdy tak nie miałam, potem zupełnie znikły mi objawy okresowe i nic nie zapowiadało krwawień, same krwawienia też się bardzo mocno zmniejszyły i były bezbolesne. I w październiku zaczęły się cyrki, miałam dwa cykle bardzo krótkie bo 15 i 18 dni tylko. Od września dopiero testowałam testami owulacyjnymi, chodziłam na monitoring i robiłam proga i ani razu nie miałam potwierdzonej owulacji. Dopiero pierwszy raz w grudniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 15:14
Starania na luźno od 01.2023
31👩 33🧔
◽ badanie nasienia ✅
◽ kariotypy ✅
◽ MUCHa ✅
◽ KIR Bx:
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
Sama nie wiem co to może oznaczać - miał tak ktoś ? Miesiąc temu badałam sobie poziomy FSH i LH w labo i były spoko (wyniki w stopce). Pomocy ! Będę się teraz badać co miesiąc, żeby śledzić te hormony
Co do przekwitania- nie miałam tego problemu i nikt mi tego nie mówił. Ale fakt, dwa lata temu mój cykl się już skrócił z 28 do 24 dni. Po ciąży wrócił do 28 regularnie, w grudniu 25 ale miałam sporo stresów też.34 lata
AMH 0,2
Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
Endometrioza
Brak owulacji
Tylko lewy jajnik działa.
AMH 0.2 FSH 29
5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰
Drugie podejście
AMH 0,2
Endometrioza i adenomioza pogarszającą się po CC.
12.2024 -pierwsza stymulacja i cuda -działają oba jajniki
Punkcja-> 5 komórek z 5 pęcherzyków-> 1 tylko ok -
Jestem po punkcji. Wynik jest ponad moje oczekiwania. W dwóch przerywanych stymulacjach były zawsze 1-2 pęcherzyki. W tej, która dała ciążę po przejściu do innej kliniki były 3 pęcherzyki i 2 komórki. Teraz było 5 pęcherzyków i 5 komórek z czego 4 się nie nadawały więc zostaliśmy z 1. Będę czekać na telefon od lekarza co dalej.
Pytanie mam, bo nie mogę tego nigdzie znaleźć. Jest jakiś wymóg dotyczący ilości pobranych komórek/uzyskanych zarodków w programie ministerialnym? Gdzieś mi coś świtało ze po 2 cyklach jak nie będzie 1-2 komórek czy zarodków to wypada się z refundacji. Czy ktoś może mi to potwierdzić/ doprecyzować?34 lata
AMH 0,2
Endometrioza
Brak owulacji
AMH 0.2 FSH 29
Drugie podejście
AMH 0,2
Jeśli się nie mylę to muszą być pobrane 2 dojrzałe komórki
Dziewiarka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023
31👩 33🧔
◽ badanie nasienia ✅
◽ kariotypy ✅
◽ MUCHa ✅
◽ KIR Bx:
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
Annulllka wrote:Jestem po punkcji. Wynik jest ponad moje oczekiwania. W dwóch przerywanych stymulacjach były zawsze 1-2 pęcherzyki. W tej, która dała ciążę po przejściu do innej kliniki były 3 pęcherzyki i 2 komórki. Teraz było 5 pęcherzyków i 5 komórek z czego 4 się nie nadawały więc zostaliśmy z 1. Będę czekać na telefon od lekarza co dalej.
Pytanie mam, bo nie mogę tego nigdzie znaleźć. Jest jakiś wymóg dotyczący ilości pobranych komórek/uzyskanych zarodków w programie ministerialnym? Gdzieś mi coś świtało ze po 2 cyklach jak nie będzie 1-2 komórek czy zarodków to wypada się z refundacji. Czy ktoś może mi to potwierdzić/ doprecyzować?
2 dojrzałe komórki trzeba uzyskać w cyklu, nie łącznie na 2 cykle.'94
AMH 0,29
MTHFR A1298 heterozygota
PAI-1 4G/5G heterozygota
kariotypy prawidłowe
niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
ANA1 wysoko dodatnie
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB
W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
1.12 ⏸️ naturalnie
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- wszystkie ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️ -
Dziewiarka wrote:2 dojrzałe komórki trzeba uzyskać w cyklu, nie łącznie na 2 cykle.
Kiedyś pamiętam ze ktos na czacie niepłodnościowym na mess pisał ze Maja Staśko "zbierala komórki" w stymulacjach, a tez korzystała z programu MZ i laski narzekały że "ona mogła" a inni nie.
A co do operacji endo - moja gin pytala mi sie o plany prokreacyjne przed i mowilam ze ciagle sie zastanawiamy (bo wtedy tak było). Zlecila laparo bo torbiel byla na tyle duza ze niby od tego "rozmiaru" polskie towarzystwo gin zaleca operacje (tak mowila). Nie powiedziala mi jednak zebym zbadala amh przed i ze przez laparo rezerwa tak spadnie. Jeszcze 1,5 roku czekałam na tą operację i sie nie starałam w tym czasie no bo nawet nie wiedzialam ze moge skoro "zaraz" mam planową operację. Ona była raz przesunięta i stad wyszło to 1,5 roku.
Jeszcze mi powiedzieli w szpitalu na Polnej kilka miesiecy przed operacją ze po operacji bedzie mi łatwiej zajsc w ciaze bo usuną ogniska endo ... i że torbiele utrudniają zajście i pecherzyki przez nie są słabszej jakosci. No wiec słuchałam lekarzy i czekalam na operację tej torbieli endo, a potem myślalam ze bedzie wszystko juz dobrzecukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
5cs - cb
7cs - naturals - ⏸️
"Pięknie żyjesz
To wszystko minie
Dziewiarka wrote:2 dojrzałe komórki trzeba uzyskać w cyklu, nie łącznie na 2 cykle.
Kiedyś pamiętam ze ktos na czacie niepłodnościowym na mess pisał ze Maja Staśko "zbierala komórki" w stymulacjach, a tez korzystała z programu MZ i laski narzekały że "ona mogła" a inni nie.
A co do operacji endo - moja gin pytala mi sie o plany prokreacyjne przed i mowilam ze ciagle sie zastanawiamy (bo wtedy tak było). Zlecila laparo bo torbiel byla na tyle duza ze niby od tego "rozmiaru" polskie towarzystwo gin zaleca operacje (tak mowila). Nie powiedziala mi jednak zebym zbadala amh przed i ze przez laparo rezerwa tak spadnie. Jeszcze 1,5 roku czekałam na tą operację i sie nie starałam w tym czasie no bo nawet nie wiedzialam ze moge skoro "zaraz" mam planową operację. Ona była raz przesunięta i stad wyszło to 1,5 roku.
Jeszcze mi powiedzieli w szpitalu na Polnej kilka miesiecy przed operacją ze po operacji bedzie mi łatwiej zajsc w ciaze bo usuną ogniska endo ... i że torbiele utrudniają zajście i pecherzyki przez nie są słabszej jakosci. No wiec słuchałam lekarzy i czekalam na operację tej torbieli endo, a potem myślalam ze bedzie wszystko juz dobrzecukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
5cs - cb
7cs - naturals - ⏸️
"Pięknie żyjesz
To wszystko minie
cukrzyk1991 wrote:Czyli co to teraz znaczy w praktyce dla Annulllki ? Może podchodzić do kolejnej stymulacji a ta sie "jakby" nie liczy ? Co z tą 1 komórką wtedy ?
Jeszcze mi powiedzieli w szpitalu na Polnej kilka miesiecy przed operacją ze po operacji bedzie mi łatwiej zajsc w ciaze bo usuną ogniska endo ... i że torbiele utrudniają zajście i pecherzyki przez nie są słabszej jakosci. No wiec słuchałam lekarzy i czekalam na operację tej torbieli endo, a potem myślalam ze bedzie wszystko juz dobrze
Jeśli to 1 stymulacja to ma jeszcze 1. I w tej 2 muszą już być 2 dojrzałe, by mieć ewentualne 2 kolejne. Jeśli znów będzie 1 to niestety wypada z programu, zostaje dawstwo komórki.Annulllka lubi tę wiadomość
'94
AMH 0,29
MTHFR A1298 heterozygota
PAI-1 4G/5G heterozygota
kariotypy prawidłowe
niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
ANA1 wysoko dodatnie
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB
W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
1.12 ⏸️ naturalnie
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- wszystkie ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️ -
cukrzyk1991 wrote:Czyli co to teraz znaczy w praktyce dla Annulllki ? Może podchodzić do kolejnej stymulacji a ta sie "jakby" nie liczy ? Co z tą 1 komórką wtedy ?
Jeszcze mi powiedzieli w szpitalu na Polnej kilka miesiecy przed operacją ze po operacji bedzie mi łatwiej zajsc w ciaze bo usuną ogniska endo ... i że torbiele utrudniają zajście i pecherzyki przez nie są słabszej jakosci. No wiec słuchałam lekarzy i czekalam na operację tej torbieli endo, a potem myślalam ze bedzie wszystko juz dobrze
Co do komórek to będę czekać na telefon od lekarza co dalej w tej sprawie. Coś padło z resztą w dniu punkcji coś o zbieraniu. Nie ma co gdybać, muszę czekać na telefon. Transfer i tak mam tym razem odroczony bo LH wyskoczyło34 lata
AMH 0,2
Endometrioza
Brak owulacji
AMH 0.2 FSH 29
Drugie podejście
AMH 0,2
Dziewiarka wrote:Jeśli to 1 stymulacja to ma jeszcze 1. I w tej 2 muszą już być 2 dojrzałe, by mieć ewentualne 2 kolejne. Jeśli znów będzie 1 to niestety wypada z programu, zostaje dawstwo komórki.
Dziewiarka lubi tę wiadomość
34 lata
AMH 0,2
Endometrioza
Brak owulacji
AMH 0.2 FSH 29
Drugie podejście
AMH 0,2
Punkcja-> 5 komórek z 5 pęcherzyków-> 1 tylko ok