X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmolada1990 wrote:
    My tak samo mieliśmy pecha w pierwszej ciąży, miałam poronienie zatrzymane w 6/7 tyg brak akcji serca, bete zrobiłam tylko jedna tydzień po spodziewanej miesiączce i była słaba kreska, a jak gin zobaczyła wynik krwi to też powiedziała żebym się za wcześnie nie cieszyła, nie robiłam więcej bet, ale wydaje mi się że jak nie było akcji serca to pewnie jakas spora wada genetyczna jak u Ciebie. A teraz czas pokaże jak będzie

Warto te bety zbadać, ja w 1 ciąży też za mało zrobiłam, ale już od początku te przyrosty na styk i niskie jak na dpo.

'94
    AMH 0,29
    MTHFR A1298 heterozygota
    PAI-1 4G/5G heterozygota
    kariotypy prawidłowe
    niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
    ANA1 wysoko dodatnie
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB
    W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
    Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
    1.12 ⏸️ naturalnie
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 0,45 cm
  • Marmolada1990 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dahlia wrote:
    Podobno na samym początku cyklu. Ale w sumie ja prosiłam o rzucenie okiem w innych momentach też (głównie przy okazji monitoringu około owulacji) i też cośtam mówili. Ale chyba dla najpełniejszego obrazu zaraz w pierwszych dniach (czyli siłą rzeczy jeszcze podczas 🩸, ale dla tego celu to nie szkodziło).

Dalia mogę Cie dodać do przyjaciółek? Wtedy można napisać wiadomość priv ? Poczytałam trochę Twoje wpisy, widzę że chyba też jesteś z Warszawy i chyba w tym samym wieku co ja. Może Ci coś podpowiem i doradzę

• linka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Kurczę, aż mnie zainspirowałaś, aby też to zbadać 😅.

Tylko pytanie czy jest sens skoro mam niskie AMH, a badanie kosztuje 250 zł. To zawsze idzie w parze (niskie amh + niska imhibina (ponizej 45)) ? Czy zdarzają się przypadki że ktoś ma amh malutkie, a inhibinę ładną ?
    Podobno bada się to 3dc ?
    Ja badałam jak byłam zdesperowana w wakacje po wszystkich tragicznych wynikach, teraz raczej już bym nie badała ale bardzo mnie zastanawia ten wynik, bo w porównaniu do amh jest nawet spory. Dużo opisów tego badania mówi też o jakości, więc może tu tkwi jakiś szczegół?
    Zapytałam was bo w sumie żaden lekarz nie odniósł się do tego, ja też nie drążyłam ale naszła mnie ciekawość jak to wygląda u innych :)

2015 naturals 👧 🩷

Amh: 06/2024 0,4 😢; 07/2024 0,5; 09/2024 0,6
    Inhibina b 47
    Mało pecherzykow antralnych
    FSH 11,50
    Kariotyp ✅️
    FMR1 ✅️
    Regularne cykle ✅️
    Histeroskopia - stan zapalny C138, wyleczone ✅️
    Drożność ✅️

Start IVF grudzień 2024
    23.12. Start stymulacji
    04.01. Punkcja 3 🥚, 2 dojrzałe komórki 🌞🌞
  • Dahlia Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmolada1990 wrote:
    Dalia mogę Cie dodać do przyjaciółek? Wtedy można napisać wiadomość priv ? Poczytałam trochę Twoje wpisy, widzę że chyba też jesteś z Warszawy i chyba w tym samym wieku co ja. Może Ci coś podpowiem i doradzę

Oczywiście, dziękuję!

👩🏻‍❤️‍👨🏼 34 & 39
    Starania od czerwca '24

👩🏻 AMH 0,48, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza

👱🏼‍♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%

listopad '24 1. IUI ❌
  • Biała_mewa Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.petycjeonline.com/rowny_dostp_do_leczenia_niepodnoci_i_zabezpieczania_podnoci_dla_wszystkich_kobiet

Prosimy o wsparcie w zbieraniu głosów pod petycją 😊

Dahlia lubi tę wiadomość

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ! Mam pytanie - czy któraś z Was przechodzi perimenopauzę ? Lub przedwczesne wygasanie funkcji jajników ? Mam dziś 28dc (normalnie mam cykle 26 dniowe i 27 dnia przychodzi okres, a teraz go brak). Boje się powtórki z rozrywki - 2 miesiące temu okres mi się zatrzymał i musiałam go wywołać proverą. Moja ginekolog (nie z invimedu, tylko z Polnej z Poznania - raczej dobry lekarz z dobrymi opiniami) stwierdziła, że to przez 3 torbielki które się zrobiły na jajniku.

Ok - brałam wtedy proverę i okres pojawił się i potem 2 cykle były normalne. A teraz znowu zaczyna się spóźniać. Wiem, że to dopiero jeden dzień ale stresuje się na maksa. Boje się, że od tej operacji laparo na jajniku zmniejszyła się moja rezerwa i organizm świruje i zmierza ku menopauzie ...

Dodam, że robiłam testy bety (2 dni temu o czułości 10 - negatyw, a wczoraj o czułości 25 - negatyw). Teoretycznie jestem 16/17 dpo. Za to rośnie poziom LH (pasek robi się ciemniejszy - dziś sprawdzałam je). Moja gin mówiła mi ostatnio, gdy okres mi się zatrzymał, że torbiele też mogą wytwarzać małe ilości LH i stąd ciemniejące paski owulacyjne.

Sama nie wiem co to może oznaczać - miał tak ktoś ? Miesiąc temu badałam sobie poziomy FSH i LH w labo i były spoko (wyniki w stopce). Pomocy ! Będę się teraz badać co miesiąc, żeby śledzić te hormony :(

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    (4cs - 7dpo - progesteron 13, estradiol 95),
    (5cs - 7dpo - progesteron 5,5)
    Przed nami 6cs !

(grudzień 2024 - 4dc FSH 5,4 LH 4,9 ; oba jajowody drożne)
    👩🧔‍♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)

Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)

"Pięknie żyjesz
    Choć kłody pod nogami masz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
‹‹ 2477 2478 2479 2480 2481
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ