X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    4me luzik. Miałam i sono i zwykłe dostałam jakąś tabletkę oglupiajaca ale nie wspominam źle. Gorsze rzeczy się przeżyło. Fajnie ze ruszasz do przodu. Najgorsze to czekanie.
    Ja nic nie dostane-jedynie mam sobie wziąć ketanol i no spe przed

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja zaszłam w jedyną ciążę w moim życiu parę dni po HSG. Także może pomóc. Moje nie było sono tylko tradycyjne.
    Bo czasem właśnie taka zwykla glupia niedroznosc moze byc powodem. A nie myslalas by znow zrobic? Takie AMH, tyle prob a moze cos jajowody zatyka?

Lukrecja, Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie bolało po. Ja bym nie przekladala tego aparatu. Też słyszałam że tradycyjne lepsze. A skierował mnie na to lekarz który robił mi sono, bo jest lepsze do diagnozy wodniakow.

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Erika Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Tak, tak dla mnie to tez podejrzane, ze ja dostalam l-karnityne dlatego mam to na liście pytań do lekarza ale moze to info o powiazaniu z testosteronem jest rozwiązaniem zagadki
    ;)
    4me ja pytałam bo tez mi w Invikcie kazali brać ale ja mam poziom testosteronu w normie DHEA tez w normie i kazał nie brać bo powiedział ze to sie konwertuje do testosteronu a zaduzo testosteronu to nie dobrze wiec ta l karnityna tez sama nie wiem po co ja biorę tylko jedna tabletkę na 3 dni choć kazał codziennie ...biorę tylko jedna bo zapomniałam zapytać na co to a wszędzie czytam ze to dla mezczyzn

Bea77_2 lubi tę wiadomość

Wiek - rocznik 1977
    2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
    2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
    2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny: pytanko- w trakcie hodowli zarodków czy Wasze kliniki Was informowały na bieżąco czy jak to wyglądało ?

Dziękuję z góry za pomoc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam być informowana, ale nikt mi nie chce udzielić żadnych informacji a lekarz zawalony pacjentami..
    a decyzja kiedy mrozić to tylko oni podejmują ? My nie mamy nic do gadania ??? Zero informacji.
    Ręce opadają ..
    Jeżeli jest coś nie tak chciałabym od razu wiedzieć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:35

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Juz pisalam na innym watku, ale moja klinika informowala mnie o wszystkim. Raportu tylko nie bylo w dniu czwartym, kiedy formuje sie morula, bo wtedy trudno okreslic co i jak. Dostawalam porannego maila ze wszystkimi informacjami. Na koniec dostalam zdjecia zarodkow, tych ktore byly potem mrozone, i tych, ktore musieli niestety zutylizowac.
    I tak powinno być. Nie rozumiem dlaczego wszystko się dzieje bez naszej wiedzy i informowania nas :(

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja nic nie dostane-jedynie mam sobie wziąć ketanol i no spe przed

Dasz radę. Miałam rok temu zwykle, nic nie brałam nawet nospy, zero znieczulenia. A ja naprawdę jestem mało wytrzymała na bol.

4me lubi tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaj - mam zgodę na leczenie (umowa??) nie ma słowa mrożeniu czy rozwoju. Ani słowa o informowaniu nas.
    To jedyny dokument jaki mamy podpisany z kliniki ..

• 4me Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko a jaka to klinika?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invimed..

• anetaaaa89 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ciasteczko, w jakim mieście chodzicie do invimedu? My mamy najbliżej do Warszawy i właśnie wybieramy się na pierwszą wizytę...

aneta89
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, a nie możesz zadzwonić i poprosić żeby embriolog do Ciebie oddzwonił ? Ja tak robiłam w Invikcie i nie było z tym problemu.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • amica Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam że Wam się tak wtracilam w wątek, ale odebrałam właśnie powtórzone wyniki AMH i słuchajcie jest 0.76!!!

W Invicta w Warszawie było 0.69.
    W Novum w Warszawie jest 0.76.

Najwazniejsze że będzie refundacja.

Będę Was tutaj podczytywac bo wątek jest bardzo przydatny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 14:48

sylwia80, Ciasteczko77, mar2śka, Reni, 4me, karolcia35, Dana721, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Ciasteczko, a nie możesz zadzwonić i poprosić żeby embriolog do Ciebie oddzwonił ? Ja tak robiłam w Invikcie i nie było z tym problemu.
    Prosiłam :( nie zadzwoni

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Dziewczyny, przepraszam że Wam się tak wtracilam w wątek, ale odebrałam właśnie powtórzone wyniki AMH i słuchajcie jest 0.76!!!

W Invicta w Warszawie było 0.69.
    W Novum w Warszawie jest 0.76.

Najwazniejsze że będzie refundacja.

Będę Was tutaj podczytywac bo wątek jest bardzo przydatny :)
    Super :) warto powtórzyć zawsze :)

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Prosiłam :( nie zadzwoni
    Kurczę ...jakieś dziwne te praktyki. Co to ma być ?! Przecież Ty za to płacisz :/ ja sobie nie wyobrażam żeby wszystko działo się bez mojej wiedzy . Nie podoba mi się co ta klinika robi i jak z Tobą postępują. A może by tak nie prosić tylko zarządać ? Przecież Ty masz prawo wiedzieć co i jak .

4me lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasłaniają się RODO, trzeba osobiście do kliniki się udać. Tak jest w Invimedzie w Poznaniu.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie - rodo... :) a im na rękę!!
    przecież mogę ich upoważnić/ zezwolić itp. nie rozumiem tego. To paranoja.

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ