X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Laski, ja nie moge... beta 427, dzisiaj jest 9dpt. Slabo mi sie az zrobilo.

Klamka gratulacje! :-) trzymam kciuki za Ciebie i Twoich emigrantów! Najwyraźniej zadomowili się a pokladzie :-) cudnie !!

Dana721 lubi tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje! I co mam teraz pójść awanturę zrobić czy co? Tylko ich zezłoszczę i wtedy to się zacznie. Boję się nawet tutaj pisać...
    Umowa (zgoda)= porażka! Jest to tak jednostronne dla kliniki i są takie klauzule że głowa mała. Ale co zrobisz? Będziesz negocjować zapisy czy szukać innej kliniki- de facto każda zapewne ma podobne zapisy.
    Najgorsze, że w ogóle nie czuję, żeby ktoś się nami przejmował, opiekował, prowadził. Mam ogromne zastrzeżenia. Ale związane ręce. Jest mi (nam) przykro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Jestem zażenowana odpowiedzią eksperta :/
    Ja też. Są dziewczęta, które z AMH 0.2 (po jakimś czasie powtórzone okazało się w okolicach 0.4) zaszły w ciaze naturalnie i mają dzieci,dawanda i bodajże scania. A ekspert napisał tak jakby już tylko dawstwo gamet wchodziło w grę.
    Mam zamiar powtórzyć sobie AMH, ale czekam na 2-3 dzień okresu,który uparcie nie przychodzi. Ech...

Dana721 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Witaj w świecie in vitro. Niestety w każdej klinice wygląda to dość podobnie. Jakie nie takie zastrzeżenia można mieć to inne. Wszędzie gdzie byłam niestety jest taki taśmociąg. W Czechach może było najlepiej, ale też pod koniec zawalili komunikację, bo przekazali nieprawdziwe wiadomości. Tam też miałam zastrzeżenia bo nie badali w ogóle estradiolu podczas stymulacji ani żadnych innych hormonów. Opierali się wyłącznie na obrazie USG, żeby zdecydować kiedy powinna nastąpić punkcja.
    To ja wysiadam :) niech się ta skończy i zabieram zabawki.
    Aż się boję o to jak medycznie podchodzą (błędy/ niedopatrzenia) i na konsekwencje tego.. wolę nie myśleć...
    Ale to jest wszystko smutne.. to już większa opieka i wsparcie jest u stomatologa... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    A ja natomiastmam KOMPLETNIE inne doświadczenia z moją kliniką, tak więc nie wszędzie to tak wygląda. Z tego co zauważyłam to te duże kliniki, no w Grecji te najbardziej znane, z których lekarze występują często w tv mają dużo klientek, ale przez to jest to fabryka po prostu. Moja klinika ma świetne rezultaty, ale jest mniejsza, odpowiedź na najglupsze pytania przychodziły do max 2h, i przede wszystkim czuć było serce dla każdego pacjenta.
    No widzisz :( i tak powinno być. Ty się leczysz w Grecji??

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ciasteczko77, Alberta, Kadetka, sylwia80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    :) dziękuję nie dziękuję. Trochę nadal w to nie wierzę. 13.07 w piątek zrobimy pierwsze usg i zobaczymy czy moi słowianscy kretenczycy postanowili pozeglowac że mną:)
    Klamka- musi tak być! Nie inaczej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Tak, w Salonikach.
    To cieszę się, że trafiłaś do takiej kliniki :)
    Przepraszam Was za marudzące dziś, ale mnie to dobija :(

klamka lubi tę wiadomość

• Alberta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko M i S to pierwsze litery nazwisk lekarzy z Invimed Poznań. Byłam u obydwóch i jeszcze Ż w Medart lecą taśmowo bez wyjaśniania jeśli pacjentka nie zapyta. Oczywiście, że tak nie powinno być. Mogliby opracować informacje i rozdawać pacjentkom wydruki ale jest taki popyt, że nie przyszło im to do głowy. W Poznaniu w Invimedzie jest mnóstwo Niemek bo adopcja komórek jest w Niemczech zabroniona.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Ciasteczko M i S to pierwsze litery nazwisk lekarzy z Invimed Poznań. Byłam u obydwóch i jeszcze Ż w Medart lecą taśmowo bez wyjaśniania jeśli pacjentka nie zapyta. Oczywiście, że tak nie powinno być. Mogliby opracować informacje i rozdawać pacjentkom wydruki ale jest taki popyt, że nie przyszło im to do głowy. W Poznaniu w Invimedzie jest mnóstwo Niemek bo adopcja komórek jest w Niemczech zabroniona.
    Ja nie do tego invi należę ..
    Nie chce publicznie pisać :(
    Ale to fakt - mogliby rozdawać wydruki chociaż :(

Raz jeszcze przepraszam za smęty - jestem rozżalona i mnie boli :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 19:10

• Alberta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja podziwiam Twoją determinację w planowaniu rodzeństwa dla Kaczorka.
    I fajnie, że z nami jesteś. Świeżo upieczone mamy rzadko znajdują czas i chęci na inne sprawy przez brak snu.
    Arm a Twoi chłopcy jak się mają?

klamka lubi tę wiadomość

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znikam dziewczyny - boli mnie bardziej :(
    Odezwę się pózniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Lukrecja podziwiam Twoją determinację w planowaniu rodzeństwa dla Kaczorka.
    I fajnie, że z nami jesteś. Świeżo upieczone mamy rzadko znajdują czas i chęci na inne sprawy przez brak snu.
    Arm a Twoi chłopcy jak się mają?
    Moja córeczka jest aniolkiem, grzeczna i spokojna. Forum mi też wiele daje, kobiety z problemami podobnymi do moich. Człowiek kibicuje, trzyma kciuki. To forum wciąga :)

karolcia35, Kadetka, Alberta, klamka, Dana721 lubią tę wiadomość

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka powtarzalas betę?

klamka lubi tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 jutro będzie lepszy dzień :)
    Odpocznij.

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    :) dziękuję nie dziękuję. Trochę nadal w to nie wierzę. 13.07 w piątek zrobimy pierwsze usg i zobaczymy czy moi słowianscy kretenczycy postanowili pozeglowac że mną:)

Czyli za dwa tygodnie będzie pierwsze spojrzenie wgłąb pokładu... :-) fantastycznie! :-) myślę, że przy takiej bede możesz się spodziewać niejednego żeglarza ;-)

Trzymam kciuki!!

Alberta, klamka lubią tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blizniaki to wspaniała sprawa w takim wypadku
    ;) w ogole z perspektywy czasu mysle, ze blizniaki to fajna sprawa ;) oczywiście pod warunkiem,ze sa jako pierwsze ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ