X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisza wrote:
    Wolna trijodotyronina (FT3) 4,40 pmol/L 3,10 — 6,80
    Wolna tyroksyna (FT4) 14,25 pmol/L 12,00 — 22,00
    Nie, nie mam zdiagnozowane hashimoto. To może trzeba umówić się do endokrynologa z tymi badaniami?
    Zdecydowanie warto umówić się na wizytę.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:37

• AniaT Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka36 wrote:
    Jak zapytałam w Invicta dlaczego nie mozna brac tylko pod uwage FSH to mnie wysmiali...dalam sie im naciagnac.
    Na szczescie juz pozegnalam sie z ta klinika....moze kolejna spojrzy na mnie jak na czlowieka a nie chodzacy portfel.

Ja kiedyś też lekarza zapytałam czy mogę mieć refundację lkow skoro fsh mam dobre to powiedział ze nie bo mam za niskie amh. Czy powinnam się przy tym upierać jakby co? Czy to tylko i wyłączne decyzja lekarza? ??

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Poszlam w poniedziałek, bo w weekend plamilam, i nadal plamie. Dostałam zwolnienie do przyszłej środy i mam leżeć cały czas. Nie jestem przekonana, że to pomoże, poronienia przecież nie zatrzyma. Nic niepokojącego nie widać było. Więc nie wiem od czego plamie. Nie jest tego dużo, takie cappuccino. Dostaje fioła od tego, ale ok, słucham się. Miałam też usg, był jeden pecherzyk. W środku było już coś widać. W środę kontrola no i serduszkowe usg. Mam nadzieję, że będzie. Byliśmy zawiedzeni, że jeden tylko pecherzyk, I że ten drugi się nie przyjął. Oba tej samej klasy byly. Nie wiem, czy może być tak że drugi się schował? To był 5t5d.Sama nie wiem.

Klamka lez i odpoczywaj. Kobiecie nie dogodzi no zawiedziona ze jeden pęcherzyki a nie dwa. Ciesz się dziewczyno ze jest co oglądać :)

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:38

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Poszlam w poniedziałek, bo w weekend plamilam, i nadal plamie. Dostałam zwolnienie do przyszłej środy i mam leżeć cały czas. Nie jestem przekonana, że to pomoże, poronienia przecież nie zatrzyma. Nic niepokojącego nie widać było. Więc nie wiem od czego plamie. Nie jest tego dużo, takie cappuccino. Dostaje fioła od tego, ale ok, słucham się. Miałam też usg, był jeden pecherzyk. W środku było już coś widać. W środę kontrola no i serduszkowe usg. Mam nadzieję, że będzie. Byliśmy zawiedzeni, że jeden tylko pecherzyk, I że ten drugi się nie przyjął. Oba tej samej klasy byly. Nie wiem, czy może być tak że drugi się schował? To był 5t5d.Sama nie wiem.
    Klamka moja sytuacja sprzed 3 lat.4 czy 5 tydzień ciazy dostalam plamien. Jeden lekarz mnie skreslil, powiedzial, ze on nic tam nie widzi-puste jajo- mam czekac na poronienie i tyle. Następnego dnia zaryczana poszlam do innego lekarza. Powiedzial, ze nie wszystko stracone, ze moglo byc pozne zagnieżdżenie i dlatego nic jeszcze nie widac. Dal mi luteine, duphaston i kazal leżeć! Dodatkowo tego dnia na usg bylo juz widac ze zrobil mi sie maly krwiak, ktory byl przyczyna plamienia. Dzien wczesniej lekarz go nie zobaczył albo nie byl jeszcze widoczny.
    Dziekuje Bogu ze poszlam do tego drugiego lekarza. Dzis to moje puste jajo biega kolo mnie i wyglada calkiem zdrowo :)
    Nie wiem czy sytuacja i tak by sie tak pieknie skonczyla czy pomogly leki, ktore mi przepisal twn drugi lekarz.
    Leż, nie wstawaj, nie gotuj obiadów itp!

Moja historia to kolejna, ktora pokazuje ze nie zawsze lekarze maja racje albo inaczej, ze poronienie mozna zatrzymac ;D
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:06

klamka, Mola_90, Dana721 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, moim zdaniem tak - przepisy o refundacji mówią o amh LUB fsh, te dwa wyniki nie muszą być spełnione łącznie.

Domili lubi tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:38

Lil_m, 4me, Ciasteczko77, Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Tak, ja byłam na sztucznym cyklu, więc biorę cały czas progesteron i estrogen, plus dalej ta aspiryne. Mam ją odstawić w środę, jak będzie serduszko. Tak się zastanawiam, czy może to od niej mam te plamienia. Bo tam przecież też ta macica pracuje. Nie wiem już sama. To plamienie nie przybiera na siłę, ani nic mnie nie boli dzięki czemu czuję się spokojniejszy. Mam tylko nadzieję, że teraz to serduszko będzie.
    To zrobilas wszystko co moglas. Musisz miec nadzieję i czekac. Trzymam kciuki by było jak u mnie za pierwszym razem :)

klamka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Nie nakrecaj sie ze masz POF. Po co chcesz robic AMH? Wiele klinik moze zanizac wyniki, a poza tym co Ci da wiedza ze masz np niskie? Tylko niepotrzebnie sie zdolujesz.
    :) 8 miesięcy temu robiłam amh i to nie w klinice - skierowanie dostałam od ginekologa -takiego zwykłego, nie z kliniki ;) badanie robiłam w zwykłym laboratorium; dlaczego? ze względu na wiek.
    A wynik tylko spowodował że dostałam przyspieszenia ze staraniami - inaczej bym sobie dalej ma spokojne odwlekała temat ;)

Klamka - leż grzecznie odpoczywaj i spróbuj się nie stresować !! Będzie dobrze - 1 maluszek jest i musi zostać !!!!

Odnośnie refundacji -np co do leków /np gonal / jest taki zapis - hormon folikulotropowy - FSH poniżej 15 mlU/ml w 2-3 dniu cyklu lub hormon antymüllerowski - AMH powyżej 0,7 ng/ml (wg II standardu) - LUB co oznacza że jedno z dwóch (nie łącznie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 19:18

klamka, Dagimka lubią tę wiadomość

• AniaT Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Ania, moim zdaniem tak - przepisy o refundacji mówią o amh LUB fsh, te dwa wyniki nie muszą być spełnione łącznie.

Jak w takim razie przekonać lekarza, żeby wypisał leki na refundację jeżeli się upiera przy swoim?

• eM80 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Em a co z tymi miesniakami miałaś mieć operacje? ??
    A tu mowa znów o stymulacji ;)

Doszli do wniosku, ze zostawiamy mięśniaki, Chirurg podczas histeroskopii stwierdził ze nie wchodzą w macice , nie przeszkodzą w zagnieżdżeniu, na razie nie ma jak zmniejszyć , wycofali lek, z pełna operacja trzeba by było rok znów odczekać na wygojenie (ciachając od brzucha), a częściowe usuniecie (podczas histeroskopii) ruszyłoby endometrium i tez niedobrze tam się "grzebać" , no i za dwa cykle ostatnia stymulacja już z zapłodnieniem komórek :)

klamka, 4me, karolcia35 lubią tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Jak w takim razie przekonać lekarza, żeby wypisał leki na refundację jeżeli się upiera przy swoim?
    Ja bym przyszła z wydrukowanym przepisem i jeśliby nadal odmawiał, zażądała rozmowy z kierownikiem kliniki.

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• AniaT Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Ja bym przyszła z wydrukowanym przepisem i jeśliby nadal odmawiał, zażądała rozmowy z kierownikiem kliniki.

\no właśnie problem w tym, że on jest kierownikiem, chyba nawet właściecielem :(

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT, nie orientowałam się w temacie, bo nie było mi to potrzebne, ale jest coś takiego jak rzecznik praw pacjenta. Ja bym walczyła, ale ja to ja - zawsze się wykłócam;)

AniaT lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    \no właśnie problem w tym, że on jest kierownikiem, chyba nawet właściecielem :(
    Ja nie wiem czy bym miala siłę sie wyklocac?i pozniej jeszcze ufac temu lekarzowi? A moze po prostu zmien lekarza lub klinike- da sie?

Zazdroszczę Wam dofinansowania czegokolwiek. Jesli nas tez to czeka to miasto nic nam nie pomoze - odrzucili ten projekt i nawet zbliżające sie wybory nic nie zmienia.

Wiecie, ze ja dopiero mialam sama diagnostyke, jedno jedyne podejście do IUI i już wydaliśmy 9 tysięcy? Wiem, ze przy 100 tysiacach na IVF, ktore nie jedna para wydała to smiesznie brzmi ale pomyśleć, ze my dopiero co zaczelismy i juz tyle kasy poszlo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 21:02

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    AniaT, nie orientowałam się w temacie, bo nie było mi to potrzebne, ale jest coś takiego jak rzecznik praw pacjenta. Ja bym walczyła, ale ja to ja - zawsze się wykłócam;)

Chyba też muszę zacząć hehe

• AniaT Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja nie wiem czy bym miala siłę sie wyklocac?i pozniej jeszcze ufac temu lekarzowi? A moze po prostu zmien lekarza lub klinike- da sie?

Zazdroszczę Wam dofinansowania czegokolwiek. Jesli nas tez to czeka to miasto nic nam nie pomoze - odrzucili ten projekt i nawet zbliżające sie wybory nic nie zmienia.

Wiecie, ze ja dopiero mialam sama diagnostyke, jedno jedyne podejście do IUI i już wydaliśmy 9 tysięcy? Wiem, ze przy 100 tysiacach na IVF, ktore nie jedna para wydała to smiesznie brzmi ale pomyśleć, ze my dopiero co zaczelismy i juz tyle kasy poszlo...

Tego się właśnie obawiam, jakby wyglądało dalsze leczenie jak zaczne się upierać przy swoim, ale z drugiej strony, kurcze, oni i tak zarabiają na nas taką kasę więc powinni nam pomóc jeżeli mają taka możliwość.
    Klini nie chcę póki co zmieniać bo tu miałam najlepsze efekty i ufam temu lekarzowi, ale ten jeden fakt mnie wkurza.

No niestety kasy idzie masakrycznie dużo. Ja nie wiem skąd wziąć kasę na kolejne podejście, czy kredyt brać czy coś :( szukam jakieś dodatkowej racy ale ciężko.

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tzw. małym przedsiębiorcą i szlag mnie trafia przy każdym przelewie do zusu - patrzę na konto, a tam miesiąc w miesiąc ponad 1k wydatków w klinice. Wizyty, badania...a jeszcze nie było ivf, a co dopiero KD!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dziś u ginekologa, bo nadal nie mam okresu A betaHCG wyszło mi wczoraj 1.58, dziś już była niższa. Lekarka stwierdziła,że najprawdopodobniej była to ciąża biochemiczna, na to wskazuje rozpulchnione grube endometrium i że była owulacja. U mnie nigdy Nie drgnęła nawet beta, zawsze było poniżej 0.1 więc jakiś postęp jest :)

Bea77_2, Mika10, 4me, Lil_m, klamka, Dana721, karolcia35, mar2śka, AmVormittag, Mola_90 lubią tę wiadomość

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ