IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Weź sobie ciepłe skarpety. Mi przy takich zabiegach strasznie marzną stopy ale odkąd zakładam ciepłe podkolanówki to jest git.
4me, Magdala lubią tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
4me, w invikcie nie dają koszuli, musisz mieć swoją. Skarpetki też się przydadzą, bo w sali zabiegowej pewnie będzie chłodno.
A ich zalecenia do znieczulenia to maks.4h przed znieczuleniem możesz wypić szklankę wody, chyba najpóźniej 12h przed ostatni posiłek. I mąż albo ktoś dorosły musi Cię odebrać, bo musi podpisać Twój "wypis"4me lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
4me wrote:Ha no widzisz idziemy leb w leb
Trzymam rowniez kciuki!!!!
Nad jakością juz nie mam sily rozkminiac. Dopadła mnie ogólna bezsilnosc i dalej bede myslec jesli sie teraz nie uda
Ja przed moja mam troszkę obawy. Ostatnio wymiotowałam jak kot przez kilka godzin.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
4me wrote:Dziewczyny mam jeszcze dwa pytania:
- czy dostala ktoras z Was lek na receptę piroxicam jelfa??? Nic mi lekarka nie powiedziala o nim a mam go na recepciejak czytam przeznaczenie to zglupialam. Na jakies zwyrodnienia stawow
Drugie pytanko dotyczy znieczulenia. Na tej super wizycie u anestezjologa przez 3 min zdążył mi zwinac kartkę z zaleceniami przed znieczuleniem. Pamietam, ze mam nie jeść po 20, nie pic po 24. Rano lekarstwa popic tylko niewielka ilością wody. Zero makijazu, lakieru na paznokciach. Cos jeszcze jest wazne?
Btw dzis pani z recepcji na koniec, jak juz wychodziłam od niechcenia powiedziała mi, ze mam przynieść swoja koszule jakąś i bielizne i skareptki. Jako ze to moj pierwszy raz, w zyciu bym na to nie wpadłamyślałam, ze oni tam daja jakies wdzianko jak na hamerykanskich filmach
Cos jeszcze jest wazne, o czym panie zapomanialy?
Ja mialam piroxicam 2h przed transferem wziac jednorazowo. To jest wlasnie lek przeciwzapalny.
Na punkcje wlasnie koszulka, skarpety, kapcie. ja bym rano nie brala lekow, tylko po punkcji. Mozesz cos sobie wziac do picia i jedzenia, choc ja nie bylam glodna, bo dostawalam kroplowki. Bez makijazu, balsamow, lakieru na paznokciach, mozesz wziac swoja podpaske, choc u mnie dawali.4me, Niezapominajka5, sylwia80 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Niezapominajka5 wrote:O 8 masz punkcje?
Ja przed moja mam troszkę obawy. Ostatnio wymiotowałam jak kot przez kilka godzin.ale Ty nie w Gd co?
To moje pierwsze znieczulenie w zyciu-ide nieswiadoma wiec pewnie spokojniesza
Chociaż nie powiem-stresa lekkiego mam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny4me wrote:Ja nigdy nie mialam tego leku ale gonapeptyl i menopur mialam robic NIE pod pepkiem.
Dzieki dziewczyny za wszystkie rady! -
powodzenia dziewczyny w piątek zatem
jak każą brać koszukle, to taka z krótkim rękawem - będzie wenflon wiec wygodniej , kapcie ,podpaskę/wkładkę, wodę, coś do żarcia, dobra muzykę na telefonie ;p, po północy nic nie można pic , jeść, nawet żuć gumy nie wolno . Mi nie pozwolili brać prochów przed , wzięłam po zabiegu (pisze o znieczuleniu do histero,ale to to samo raczej, bo punkcja u mnie prawie na żywca)
Berbec , mi mąż wstrzykuje na wysokości pępka po bokach , na początku jest ok , później zawsze jakieś siniary , to w sumie nie wiem czy dobrze , ale na tyle zastrzyków tam już miejsca brakuje ;pBerbeć, 4me lubią tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
Niezapominajka5 i 4me trzymam mocno kciuki za punkcje, zycze Wam duzo pieknych,silnych i zdrowych jajeczek !!!❤❤❤
Niezapominajka5, 4me lubią tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
4me wrote:8.40
ale Ty nie w Gd co?
To moje pierwsze znieczulenie w zyciu-ide nieswiadoma wiec pewnie spokojniesza
Chociaż nie powiem-stresa lekkiego mam
Sama punkcja ok, już anestezjolog o Ciebie zadba:) szybki odlot i nie masz się o co martwić4me lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Berbeć wrote:A ile dni byłaś na zwolnieniu po punkcji? skoro się tak źle czułaśTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Wymiotowałam tylko w dniu punkcji. Na drugi dzień było już ok. Został tylko ból brzucha. Tydzień zwolnienia spokojnie wystarczy. Są dziewczyny, które czują się tak dobrze,że na drugi dzień mogą iść normalnie do pracy:)
-
FitAsia wrote:Dziewczyny, wychodzą Wam pozytywne testy owulacyjne mimo "naszego niskiego AMH"? Pomiędzy in vitro staramy się o naturalsa i robię testy, ale wszystkie negaty...
Na naszym etapie to przydalby Ci sie porzadny monitoring cyklu kilka razy. To Ci da prawdziwszy obraz. Testy mozesz sobie gdzies obok robic...
-
Niezapominajka5 wrote:Wymiotowałam tylko w dniu punkcji. Na drugi dzień było już ok. Został tylko ból brzucha. Tydzień zwolnienia spokojnie wystarczy. Są dziewczyny, które czują się tak dobrze,że na drugi dzień mogą iść normalnie do pracy:)
Hehe ja po ostatniej punkcji od 12 w dniu punkcji juz pracowalam.
Zauwazylam, ze z procedury na procedure narkoza robi na mnie coraz mniejsze wrazenieNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019