X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    4me - zaciśnięte mocno kciuki za jutro i betę !!
    Niezapominajka - a Ty kiedy ?? Również mocne kciuki !!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Po weekendzie w strachu (plamienie) i nocy pełnej lęków byłam po kontynuację jednak zwolnienia lek :(

.. czy to prawda, że to od tych ilości proga tak mogę się czuć ?

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Nie ma co mierzyć ;-). W cyklu po było 0,02 a w drugim 0,01. W tym nie badałam, bo po co. To tylko strata pieniędzy, bo przecież nie wzrośnie spektakularnie.
    Szkoda pieniędzy ma badanie amh,ja jak dostanę miesiączke to zrobię tylko fsh,To jest tanie I chyba warto robić, choć ono Tez skacze. Amh jest niemiarodajne,jak już bardzo Wam zależy to zróbcie Inhibine B. Mój lekarz mowil;że to jest bardziej wiarygodne badanie.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Mimila, pisalas ze tan lekarz popelnil pare bledow w Twoich staraniach o dziecko... to jest niepowazne ze odwoluje wizyte w ostatnie chwili. Chyba ze cos istotnego sie stalo i rzeczywiscie nie mogl... ale ja bym zmienila lekarza. A okres pewnie przyjdzie pozniej...
    Masz racje,to jest niepoważne...Zwłaszcza,że wszędzie ka renomę super lekarza, niemal Boga!W środowisku lekarskim również. Odwołał wizytę,bo doszlo mu dużo zabiegów,a to był jego ostatni dzień w klinice,dziś już to nie ma I Nie będzie przez 3 tygodnie Ale to nie jest moja sprawa,że doszlo tyle zabiegów;ja się zapisałam wcześniej I Nie powinien odwoływać. W sumie to pierwszy raz tak zrobił,sama byłam w szoku. To chyba pokazuje,że mnie już olal I nic i nego oprócz przygotowania mnie do az nic nie zrobi. Też myślałam o zmianie lekarza Ale chyba za pozno,z takimi wynikami to strata pieniędzy I czasu. Powinnam była zmienić to 3 lata temu,po poronieniu kiedy mnie potraktował strasznie,wtedy była jeszcze szansa na dziecko z moich komórek,teraz to ja sama już jej nie widzę. Do kogo mam iść żeby przyjął mnie szybko?Nie mogę czekać kilka miesięcy na wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 13:14

• Blastka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scania to może mijałyśmy się w Novum bo ja byłam 2 g temu :-)

U mnie przygotowania do crio. Dzis 10 dc i jestem w lekkim szoku bo na prawym jajniku mam 2 pęcherzyki 17 i 15 na naturalnym cyklu. To dopiero 2gi raz w przeciągu 3 lat gdzie pojawiły się 2 bez stymulacji, a zawsze był 1.
    No i endometrium mnie mega zaskoczylo bo jest 9.7 a zazwyczaj było 7 czasem 8.
    Może to wynik histeroskopi i screchingu endometrium.
    Jutro cd podglądu.

Mimila, Skittles, Niezapominajka5, eM80, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Mimila, a jak mąż? Widzę ostatnio że mocno zainteresowałaś się kd / az, czy to znaczy, że u Was coś ruszyło w temacie?
    Mąż jeszcze nie podjął decyzji,mamy rozmawiać dziś,jutro...Jeśli się nie zgodzi to chyba spróbuję ostatni raz na swoich o ile w ogóle będzie coś roslo Ale wkurzona jestem;Bo wczoraj miałam nie wizytę i odwołał. W zeszła niedzielę miałam 2 małe pęcherzyki antralne,wczoraj byłoby widać czy coś urosło.BOje się też by się torbiel nie zrobiła. Dziś mam 30 dc,czy to możliwe żeby owulacja była tak późno?W życiu tak nie mialam. Może pęcherzyki znikną I Nie będzie jej wcale. Po raz pierwszy kompletnie nie wiem kiedy dostanę okres I nic nie czuje. Zamierzam iść w tym tygodniu do innego lekarza w mojej klinice żeby zobaczył co się tam dzieje Ale nie na zasadzie żeby lekarza zmienić I to w tej samej klinice,bo tu nie ka lepszego od mojego,Tylko po to żeby zrobic usg podczas jego obecności. Wszystko mi to pokrzyzowalo,to odwołanie wizyty przez niego. To było naprawdę chamskie. Do tej pory tak nie robił nigdy,zdarzało się przesunięcie w9zyty Oststnio z jednej godziny na drugą albo na inny dzień Ale nie to co teraz,zwłaszcza,że wie;że to przez 3 tygodnie nie będzie. Czuję do niego ogromny żal za wiele rzeczy I co mi z lekarza Boga skoro dziecka nie mam;A sprawdźcie o nim opinie to dosłownie Bóg!Porobil parę błędów w moim leczeniu,jeden istotny to podwójna biopsja zarodków,bez mojej wiedzy i zgody.Sam ostatnio przyznał;Że była szansa na dziecko przez te 5 lat. Jeśli byłby sens jeszcze coś u mnie uzyskać to powinnam zmienić lekarza ale na kogo?Na kolejnego Boga, Dr L? A jeśli nie ma szans na ciążę Z moich komórek to do az by mnie przygotował mój lekarz dobrze u nie ma sensu zmieniać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 13:17

• Mimila Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:

U mnie przygotowania do crio. Dzis 10 dc i jestem w lekkim szoku bo na prawym jajniku mam 2 pęcherzyki 17 i 15 na naturalnym cyklu. To dopiero 2gi raz w przeciągu 3 lat gdzie pojawiły się 2 bez stymulacji, a zawsze był 1.
    No i endometrium mnie mega zaskoczylo bo jest 9.7 a zazwyczaj było 7 czasem 8.
    Może to wynik histeroskopi i screchingu endometrium.
    Jutro cd podglądu.
    A jakie masz teraz amh I fsh?

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z całym szacunkiem ale żaden lekarz nie jest Bogiem ani cudotwórca.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • scania Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:
    .
    Niemożliwe, bo jeszcze byłam w pociągu. Za to teraz sobie czekam w poczekalni.

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Z całym szacunkiem ale żaden lekarz nie jest Bogiem ani cudotwórca.
    Cudotworca to nie Ale przy wynikach amh 1,3 I fsh 6 I przy posiadaniu małego dziecka,które powstało naturalnie i za pierwszą próba,nie trzeba było być cudotworca żeby uzyskać ciążę,5 lat temu miałam takie wyniki. Teraz to tak,trzeba byłoby być.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Hej.
    4me - zaciśnięte mocno kciuki za jutro i betę !!
    Niezapominajka - a Ty kiedy ?? Również mocne kciuki !!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Po weekendzie w strachu (plamienie) i nocy pełnej lęków byłam po kontynuację jednak zwolnienia lek :(

.. czy to prawda, że to od tych ilości proga tak mogę się czuć ?
    Beta w piątek.
    Myślicie,że w 11dpt beta będzie już wiarygodna?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Masz racje,to jest niepoważne...Zwłaszcza,że wszędzie ka renomę super lekarza, niemal Boga!W środowisku lekarskim również. Odwołał wizytę,bo doszlo mu dużo zabiegów,a to był jego ostatni dzień w klinice,dziś już to nie ma I Nie będzie przez 3 tygodnie Ale to nie jest moja sprawa,że doszlo tyle zabiegów;ja się zapisałam wcześniej I Nie powinien odwoływać. W sumie to pierwszy raz tak zrobił,sama byłam w szoku. To chyba pokazuje,że mnie już olal I nic i nego oprócz przygotowania mnie do az nic nie zrobi. Też myślałam o zmianie lekarza Ale chyba za pozno,z takimi wynikami to strata pieniędzy I czasu. Powinnam była zmienić to 3 lata temu,po poronieniu kiedy mnie potraktował strasznie,wtedy była jeszcze szansa na dziecko z moich komórek,teraz to ja sama już jej nie widzę. Do kogo mam iść żeby przyjął mnie szybko?Nie mogę czekać kilka miesięcy na wizytę.
    Rozumiem Twoje rozzalenie. Szkoda,że nie przełożył wizyty na inna godzinę.
    Leczysz się u niego od lat. Nie byka to jedna z pierwszych wizyt:(

Mimila lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozna jakos zbić wynik fsh? Chce podejść w listopadzie do krótkiego protokołu ale boje sir ze moj wynik bedzie powyżej 20

• Skittles Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Mi po mezo spadło amh,a może razem po mezo I po stymulacji Ale na pewno Mi nie wzrosło I Nie pilepszylo pracy jajników,wręcz odwrotnie. Kolexance w Grecji to samo,innej w Polsce to samo także ja już w mezo nie wierzę w ogóle.Moze pomoże jednej kobiecie na 100 I może akurat będziesz tą wybraną.

Mimila nie podchodzę do mezo... tak pisałam o efektach mezo, ze jednym pomaga... ale pamietam, ze Tobie wręcz odwrotnie, zaszkodzilo... szkoda, ze nie informują o tym, ze mezo może mieć tez negatywne działanie na jajniki...

Mimila, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fsh potrafi sie zmieniac z cyklu na cykl , kiedys o ile sie nie myle Lukrecja pisala ze jakies ziola sa na zbicie fsh (chyba o.sroki ?, trzeba by poszperac na necie ), ale czy one faktycznie zbijaja fsh , tego juz nie wiem.

Mimila, Niezapominajka5, Nadzieja90 lubią tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Beta w piątek.
    Myślicie,że w 11dpt beta będzie już wiarygodna?
    Tak juz mozna robic 11 dpt.

Dzieki Kochana za wiare we mnie ale to chyba byloby zbyta piekne... Zbyt łatwe...

Trudno co ma byc to bedzie. Tylko juz chche, zeby bylo jutro po 16, a w sumie to po 17 po wizycie. Przed 16 nie sprawdzam bety bo w pracy tego nie przezyje...

Byle do jutra. Trzymam kciuki za Twoja bete! Komus sie musi w koncu udac na t naszym watku!

Dana721, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grlui a jak tam twoj "kropek" kiedy ty testujesz ?

Grlui lubi tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • scania Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Jak się wyrobimy z badaniami (co jest realne - ja tylko wymazy ale mój partner musi zrobić sporo) to w przyszłym cyklu startujemy. Owulacja była, bo jest ciałko żółte, torbiel zniknęła, endometrium koło 7mm (bez szału ale powinno wystarczyć). Uff.

eM80, Skittles, Dana721, Mimila, Blastka, Niezapominajka5, 4me, Mika10 lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Dana721 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, Niezapominajka trzymam mocno kciuki za Wasze bety ❤❤

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • Dana721 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko trzymaj sie ❤

2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF
  • Dana721 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie pogubilam kto ma punkcje niedlugo,ale czytalam codziennie i trzymam za Was kciuki ❤❤❤

Skittles, eM80, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ