IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Klamka,widze ze bedzie dziewczynka, wspaniale,zycze Wam duzo zdrowka, gratuluje! ❤
klamka, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
nick nieaktualny
-
klamka wrote:Dana dziekuje, no bedzie na 100%... bylam caly czas przygotowana na chlopca, a tutaj taka niespodzianka. Plec nie byla dla nas wazna, ale do tej dziewczynki to jednak musze sie przyzwyczaic. W rodzinie mamy tylko chlopcow i z dziewczynkami do tej pory mialam malo do czynienia.
Dziewczynki są superklamka, Dana721 lubią tę wiadomość
-
Mam 29 lat, moje amh w marcu’16 wynosiło 1,33 a potem badałam w październiku 2017 i wyniosło odpowiednio 0,5 i miesiąc później 0,3 to było po laparoskopi gdzie dość mocno starano się usunąć endometriozę z jajników, więcej razy nie badałam, nie suplementowalam wtedy D3 wiec mooooze wynik był trochę zaniżony. Miałam dwie stymulacje z każdej 8 komórek w tym 5 ok pozostałe albo niedojrzałe albo zdegenerowane, mam jeszcze zamrożone 3 komórki. Pasowałoby mi teraz od razu zrobić jeszcze jeden cykl z ew. transferem bo potem w listopadzie mamy urlop zaplanowany, grudzień święta i znowu się wszystko odwlecze..wiek ’89, początek starań ’15, AMH ’17 - 0,3
03.2018 IMSI cb
07.2018 IMSI09.2018 crio
10.2018 crio
12.2018 IMSI
03.2019 IMSI brak komórek
10.2019 IMSI -> 2 blastocysty
02.2020 crio
10.11.2020 urodziła się Maja
04.2022 crio
07.2022 IMSI -> 3 blastocysty
01.2023 crio
13.10.2023 urodził się Filip -
klamka wrote:Dana dziekuje, no bedzie na 100%... bylam caly czas przygotowana na chlopca, a tutaj taka niespodzianka. Plec nie byla dla nas wazna, ale do tej dziewczynki to jednak musze sie przyzwyczaic. W rodzinie mamy tylko chlopcow i z dziewczynkami do tej pory mialam malo do czynienia.
klamka lubi tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF
nick nieaktualny
-
Grlui wrote:Mam 29 lat, moje amh w marcu’16 wynosiło 1,33 a potem badałam w październiku 2017 i wyniosło odpowiednio 0,5 i miesiąc później 0,3 to było po laparoskopi gdzie dość mocno starano się usunąć endometriozę z jajników, więcej razy nie badałam, nie suplementowalam wtedy D3 wiec mooooze wynik był trochę zaniżony. Miałam dwie stymulacje z każdej 8 komórek w tym 5 ok pozostałe albo niedojrzałe albo zdegenerowane, mam jeszcze zamrożone 3 komórki. Pasowałoby mi teraz od razu zrobić jeszcze jeden cykl z ew. transferem bo potem w listopadzie mamy urlop zaplanowany, grudzień święta i znowu się wszystko odwlecze..
Ja mialam 0.77, po supelementacji 4000 jednostek D codziennie, regularnie bez sciemy- AMH w 4 miesiace podskoczulo mi prawie do 1,5. Nie wierzylam, powtorzylam wynik jeszcze raz w 3dc i wyszlo lekko ponad 1,2. Mysle, ze wynik jest miarodajny. Ja zyje czasem jak kret wiec ta wit D mogla mi namieszac w wynikach.
Wyniki ze stymulacji tez masz dobre. Czemu mialas mrozone komorki a nie zarodki?
Masz jeszcze jakies inne stwierdzone schorzenia? Tarczyce, przeciwciala, prolaktyna, heparyna? Mialas to diagnozowane?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 14:34
-
Gruli pytam bo ja uwazam, ze lepiej na poczatku porzadnie wszystko przebadac a pozniej probowac z transferami. Szkoda kasy i zdrowia i czasu.
Fakt mnie te wszystkie badania, wizyty, monitoringi kosztowaly z 9 tys wiec prawie tyle co IVF, ale mozna i z 10 inf zrobic a na konoec się okaze ze np taki banal jak prolaktyna czy heparyna nie pozwalala na zagniezdzenia zarodka.
Jak masz badania, wiesz na czym stoisz, zielone światło od lekarza jest to rob ten transfer teraz. Pozniej w swieta tez wszystko sie wydluza i moze dzialac na nie korzysc bo w Boze narodzenie nikt Ci transferu nie zrobi z powodi ladnych wynikow.
-
nick nieaktualny
-
klamka wrote:Ja mialam sny po transferze, potem tez caly czas przeczucie, ze to bedzie chlopiec, prawie pewnosc. Szukalam wszystkiego dla chlopca. I nagle dziewczynka. Po pierwsze mega ulga ze wszystko jest ok jesli chodzi o genetyke. Ale potem doszlo do mnie, ze dziewczynka. I mega sie cieszymy, ale chwile potrzeba czasu, zeby sie przestawic. Moja kolezanka z pracy miala podobnie, tyle ze w druga strone, caly czas byla przekonana, ze dziewczynka, potem wyszedl chlopiec, i radocha ogromna, ale potrzebowala czasu.
No tak to jest, jak sie czlowiek nastawi na cos, co z gruntu trudno przewidziec...Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Ja mialam sny po transferze, potem tez caly czas przeczucie, ze to bedzie chlopiec, prawie pewnosc. Szukalam wszystkiego dla chlopca. I nagle dziewczynka. Po pierwsze mega ulga ze wszystko jest ok jesli chodzi o genetyke. Ale potem doszlo do mnie, ze dziewczynka. I mega sie cieszymy, ale chwile potrzeba czasu, zeby sie przestawic. Moja kolezanka z pracy miala podobnie, tyle ze w druga strone, caly czas byla przekonana, ze dziewczynka, potem wyszedl chlopiec, i radocha ogromna, ale potrzebowala czasu.
No tak to jest, jak sie czlowiek nastawi na cos, co z gruntu trudno przewidziec...ja od początku czuję że to chłopiec... ciekawe czy się sprawdzi
na innym wątku dziewczyny pisały o kalendarzu chińskim- no też wychodzi mi chłopiec.. teoria Ramzi’s Gender Prediction Theory - też mi wychodzi że chłopiec... no jestem bardzo ciekawa
mój M by się bardzo ucieszył
ja sama nie wiem. Płeć nie ma znaczenia- ja tylko cały czas myślę żeby było zdrowe.. tylko o tym.. i sama jestem ciekawa czy też będę się przestawiać na dziewczynkę czy nie ?
Klamka tak się cieszę, cudownie !!Dana721, klamka lubią tę wiadomość
-
klamka lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Jestem po kolejnym podglądzie i czekam na pęknięcie pęcherzyka. Nie wiem czy sam pęknie na razie czekamy, jeśli nie to pewnie będzie ovittrel. Męczyą mnie te codzienne wyzyty w Novum. Nic więcej nie zrobię trzeba czekać.
Czy ktoś jeszcze przygotowuje się do transferu? Magdala co z Tobą?Magdala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny