X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me kciuki zacisniete. To jest bardzo ladna beta jak na ten dzien. :-)
    Lykaj grzecznie te pigulki, wsadzaj pod jezyk i w wadzajne czy gdzie tam Ci kazali.

Dana721, 4me lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Mika10 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2018, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me piękna beta !

4me lubi tę wiadomość

• Dana721 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka,widze ze bedzie dziewczynka, wspaniale,zycze Wam duzo zdrowka, gratuluje! ❤

klamka, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:55

Skittles, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość

• Blastka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dana dziekuje, no bedzie na 100%... bylam caly czas przygotowana na chlopca, a tutaj taka niespodzianka. Plec nie byla dla nas wazna, ale do tej dziewczynki to jednak musze sie przyzwyczaic. W rodzinie mamy tylko chlopcow i z dziewczynkami do tej pory mialam malo do czynienia.

Dziewczynki są super :-)

klamka, Dana721 lubią tę wiadomość

• Grlui Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 29 lat, moje amh w marcu’16 wynosiło 1,33 a potem badałam w październiku 2017 i wyniosło odpowiednio 0,5 i miesiąc później 0,3 to było po laparoskopi gdzie dość mocno starano się usunąć endometriozę z jajników, więcej razy nie badałam, nie suplementowalam wtedy D3 wiec mooooze wynik był trochę zaniżony. Miałam dwie stymulacje z każdej 8 komórek w tym 5 ok pozostałe albo niedojrzałe albo zdegenerowane, mam jeszcze zamrożone 3 komórki. Pasowałoby mi teraz od razu zrobić jeszcze jeden cykl z ew. transferem bo potem w listopadzie mamy urlop zaplanowany, grudzień święta i znowu się wszystko odwlecze..

wiek ’89, początek starań ’15, AMH ’17 - 0,3
    03.2018 IMSI cb
    07.2018 IMSI :( 09.2018 crio :( 10.2018 crio :(
    12.2018 IMSI :(
    03.2019 IMSI brak komórek :(
    10.2019 IMSI -> 2 blastocysty
    02.2020 crio :)
    10.11.2020 urodziła się Maja <3
    04.2022 crio :(
    07.2022 IMSI -> 3 blastocysty
    01.2023 crio :)
    13.10.2023 urodził się Filip <3
  • Dana721 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dana dziekuje, no bedzie na 100%... bylam caly czas przygotowana na chlopca, a tutaj taka niespodzianka. Plec nie byla dla nas wazna, ale do tej dziewczynki to jednak musze sie przyzwyczaic. W rodzinie mamy tylko chlopcow i z dziewczynkami do tej pory mialam malo do czynienia.
    My tez chcielismy chlopca i mialam przeczucie ze to chlopiec wiec jak powiedzieli ze dziewczynka to bylam troche w szoku,ale potem zaczelam myslec ze Bog sie zlitowal i daje mi dziecko a ja krece nosem,teraz mojej malej nie zamienila bym na zadnego chlopca

klamka lubi tę wiadomość

2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:20

Dana721, Grlui, Niezapominajka5, klamka, Mika10, Mimila lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi to taaaaaak strasznie obojetne. Czy chłopak czy dziewczyna. Serio. Na maksa! Byle zdrowe. Z synem tez tak miałam ;)

Dana721, klamka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grlui wrote:
    Mam 29 lat, moje amh w marcu’16 wynosiło 1,33 a potem badałam w październiku 2017 i wyniosło odpowiednio 0,5 i miesiąc później 0,3 to było po laparoskopi gdzie dość mocno starano się usunąć endometriozę z jajników, więcej razy nie badałam, nie suplementowalam wtedy D3 wiec mooooze wynik był trochę zaniżony. Miałam dwie stymulacje z każdej 8 komórek w tym 5 ok pozostałe albo niedojrzałe albo zdegenerowane, mam jeszcze zamrożone 3 komórki. Pasowałoby mi teraz od razu zrobić jeszcze jeden cykl z ew. transferem bo potem w listopadzie mamy urlop zaplanowany, grudzień święta i znowu się wszystko odwlecze..
    Gruli jestes mloda, mialas ladne AMH. Mie wiem czy rzeczywiście az tak Ci laparoskopia mogla je skopac. Ale 1,33 to dobry wynik.
    Ja mialam 0.77, po supelementacji 4000 jednostek D codziennie, regularnie bez sciemy- AMH w 4 miesiace podskoczulo mi prawie do 1,5. Nie wierzylam, powtorzylam wynik jeszcze raz w 3dc i wyszlo lekko ponad 1,2. Mysle, ze wynik jest miarodajny. Ja zyje czasem jak kret wiec ta wit D mogla mi namieszac w wynikach.

Wyniki ze stymulacji tez masz dobre. Czemu mialas mrozone komorki a nie zarodki?
    Masz jeszcze jakies inne stwierdzone schorzenia? Tarczyce, przeciwciala, prolaktyna, heparyna? Mialas to diagnozowane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 14:34

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruli pytam bo ja uwazam, ze lepiej na poczatku porzadnie wszystko przebadac a pozniej probowac z transferami. Szkoda kasy i zdrowia i czasu.

Fakt mnie te wszystkie badania, wizyty, monitoringi kosztowaly z 9 tys wiec prawie tyle co IVF, ale mozna i z 10 inf zrobic a na konoec się okaze ze np taki banal jak prolaktyna czy heparyna nie pozwalala na zagniezdzenia zarodka.

Jak masz badania, wiesz na czym stoisz, zielone światło od lekarza jest to rob ten transfer teraz. Pozniej w swieta tez wszystko sie wydluza i moze dzialac na nie korzysc bo w Boze narodzenie nikt Ci transferu nie zrobi z powodi ladnych wynikow.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:55

4me, Skittles, Dana721 lubią tę wiadomość

• Dana721 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja mialam sny po transferze, potem tez caly czas przeczucie, ze to bedzie chlopiec, prawie pewnosc. Szukalam wszystkiego dla chlopca. I nagle dziewczynka. Po pierwsze mega ulga ze wszystko jest ok jesli chodzi o genetyke. Ale potem doszlo do mnie, ze dziewczynka. I mega sie cieszymy, ale chwile potrzeba czasu, zeby sie przestawic. Moja kolezanka z pracy miala podobnie, tyle ze w druga strone, caly czas byla przekonana, ze dziewczynka, potem wyszedl chlopiec, i radocha ogromna, ale potrzebowala czasu.

No tak to jest, jak sie czlowiek nastawi na cos, co z gruntu trudno przewidziec... :)
    Najwazniejsze zeby bylo zdrowe a kochac sie bedzie calym sercem czy to chlopiec czy dziewczynka ❤

2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:20

Mimila, Magdala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja mialam sny po transferze, potem tez caly czas przeczucie, ze to bedzie chlopiec, prawie pewnosc. Szukalam wszystkiego dla chlopca. I nagle dziewczynka. Po pierwsze mega ulga ze wszystko jest ok jesli chodzi o genetyke. Ale potem doszlo do mnie, ze dziewczynka. I mega sie cieszymy, ale chwile potrzeba czasu, zeby sie przestawic. Moja kolezanka z pracy miala podobnie, tyle ze w druga strone, caly czas byla przekonana, ze dziewczynka, potem wyszedl chlopiec, i radocha ogromna, ale potrzebowala czasu.

No tak to jest, jak sie czlowiek nastawi na cos, co z gruntu trudno przewidziec... :)
    :D ja od początku czuję że to chłopiec... ciekawe czy się sprawdzi :) na innym wątku dziewczyny pisały o kalendarzu chińskim- no też wychodzi mi chłopiec.. teoria Ramzi’s Gender Prediction Theory - też mi wychodzi że chłopiec... no jestem bardzo ciekawa :) mój M by się bardzo ucieszył :) ja sama nie wiem. Płeć nie ma znaczenia- ja tylko cały czas myślę żeby było zdrowe.. tylko o tym.. i sama jestem ciekawa czy też będę się przestawiać na dziewczynkę czy nie ?
    Klamka tak się cieszę, cudownie !!

Dana721, klamka lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    No, to może będzie kolejną Dalia:-)

klamka lubi tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Blastka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po kolejnym podglądzie i czekam na pęknięcie pęcherzyka. Nie wiem czy sam pęknie na razie czekamy, jeśli nie to pewnie będzie ovittrel. Męczyą mnie te codzienne wyzyty w Novum. Nic więcej nie zrobię trzeba czekać.

Czy ktoś jeszcze przygotowuje się do transferu? Magdala co z Tobą?

Magdala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    4me :)
    Ale, ze co ja???
    Prosze ja nie chce juz transferu! ;) ;) ;)

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ale, ze co ja???
    Prosze ja nie chce juz transferu! ;) ;) ;)
    Buzke Ci wysylam bo czytałam, ze gratulacji nie przyjmujesz ;)

‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ