IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Berbeć wrote:Buzke Ci wysylam bo czytałam, ze gratulacji nie przyjmujesz
Posrana jestem na maksa... Ale mam duzo roboty i musze zrobic jutro swoj pierwszy tort w zyciu to moze mi pomoze nie myslecWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 23:07
klamka, Dana721 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Wyłączyłam się zupełnie, bo przyznam że trochę mnie to wszystko przytłoczyło. Jeszcze kilka innych rzeczy doszło po drodze, więc postanowiłam się wyłączyć ze starań i rozwijać się zawodowo.
Życie mnie zaskoczyło, bo zobaczyłam dwie kreski na teście. Na początku szok, potem radość, a teraz strach.
Byłam na pierwszej wizycie u gina, który wcześniej mnie prowadził, zanim trafiłam do invimed. Jak powiedziałam mu o AMH to powiedział, że nigdy nie doprowadził ciąży z tak niskim AMH do końca.... tylko nawet nie zlecił mi tego badania....
Na usg był zdziwiony, że jest ok.
Jak mu powiedziałam, że biorę luteinę, to stwierdził, że niepotrzebnie.
Ogólnie miałam wrażenie, że zostałam spisana na straty na samym początku.
Przepraszam, że tak w ogóle wpadam po czasie ni z gruszki i tak się tu żale. Ale w sumie to nie czy faktycznie powinnam się nastawić, źe nic z tego nie będzie? Czy lepiej zmienić gina
Skittles, Niezapominajka5, AmVormittag, 4me, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość
-
KateKum nie przejmuj się teraz AMH. Ja zaszłam w ciążę naturalnie rok po wyniku AMH 0,21 i mam zdrowe dziecko. Gratulacje, bo taka "wpadka" to cudowna sprawa.
Skittles, klamka, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
KateKum wrote:Cześć dziewczyny
Wyłączyłam się zupełnie, bo przyznam że trochę mnie to wszystko przytłoczyło. Jeszcze kilka innych rzeczy doszło po drodze, więc postanowiłam się wyłączyć ze starań i rozwijać się zawodowo.
Życie mnie zaskoczyło, bo zobaczyłam dwie kreski na teście. Na początku szok, potem radość, a teraz strach.
Byłam na pierwszej wizycie u gina, który wcześniej mnie prowadził, zanim trafiłam do invimed. Jak powiedziałam mu o AMH to powiedział, że nigdy nie doprowadził ciąży z tak niskim AMH do końca.... tylko nawet nie zlecił mi tego badania....
Na usg był zdziwiony, że jest ok.
Jak mu powiedziałam, że biorę luteinę, to stwierdził, że niepotrzebnie.
Ogólnie miałam wrażenie, że zostałam spisana na straty na samym początku.
Przepraszam, że tak w ogóle wpadam po czasie ni z gruszki i tak się tu żale. Ale w sumie to nie czy faktycznie powinnam się nastawić, źe nic z tego nie będzie? Czy lepiej zmienić gina
Gratulacje wspaniale wiesci. Koniecznie zmien ginekologa!!!! Nie poradze na jakiego, ale moze tu dziewczyny beda wiedzialy kogo polecic ...a jakie masz amh?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:41
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
KateKum wrote:Pierwsze badanie 0,08 a drugie 0,12
KateKum poszukaj dobrego ginekologa, ktory bedzie mial inne nastawienieten tylko potrafi zdolowac czlowieka...
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KateKum, za przeproszeniem, co za debil! Dla własnego spokoju zapomnij ze w ogóle u niego byłaś i poszukaj dobrego ginekologa- położnika. Jesli jesteś ze śląska mogę Ci polecić fajną babkę.
Przede wszystkim to cudowna, wspaniała wiadomość, ze Ci sie udało i na tym się Kochana skup, bo teraz amh to nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Teraz liczy się dobry prog, serduszko na monitorze i pierwszy rzygDana721, Mika10 lubią tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Blastka wrote:Jestem po kolejnym podglądzie i czekam na pęknięcie pęcherzyka. Nie wiem czy sam pęknie na razie czekamy, jeśli nie to pewnie będzie ovittrel. Męczyą mnie te codzienne wyzyty w Novum. Nic więcej nie zrobię trzeba czekać.
Czy ktoś jeszcze przygotowuje się do transferu? Magdala co z Tobą?
Tak, ja chyba tak. Mam podglad w sobote, to sie okaze co w srodku piszczy. Bo ja na sztucznym cyklu.
Blastka, ale czemu nie daja Ci ovitrelle? No ale jak codziennie do nich latasz, to chyba wylapiecie pekniecie. Mam nadzieje, ze im codziennie nie placisz za wizyty tylko.Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
4me wrote:Aaaaaaa to dziekuje za buzke
Posrana jestem na maksa... Ale mam duzo roboty i musze zrobic jutro swoj pierwszy tort w zyciu to moze mi pomoze nie myslec
Biszkopt, bita smietana i owoce. Proste, latwe i pyszne.4me lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Mimila wrote:A czy to ciaza naturalna czy z ivf?
NaturalnaMimila lubi tę wiadomość
11.2018 amh 0,86
KateKum przede wszytskim to gratuluje!
Po drugie specem nie jestem ale aMH to ma znaczenie do zajscia w ciaze a nie jej utrzymania.
Zdecydowanie miem ginekologa. Musisz sprawdzac progesteron i w razie w go przyjmowac to m.in.dba o utrzymanie ciazy! Musisz tez zbadac tsh, ktore za wysokie prowadzi do poronienien itp.
Wiem, ze Ci to wszytskie dziewczyny pisza ale to wazne-zmien gina. Juz, teraz idz do jakiegos super specjalisty niech Ci zleci badania i da ewntualne leki.
Mimila lubi tę wiadomość
-
Skittles wrote:NaturalnaStarania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Mimila wrote:Super,kolejny cud!Lekarz dziwnie powiedział i naprawdę niepotrzebnie Ale pewnie chodziło mi o to,że małe szanse daje na zdrowa ciążę z tak niskim amh;w tym sensie pewnie chodziło mu o utrzymanie Ale ja bym się tym nie przejmowała,zmień lekarza dla własnego komfortu psychicznego. Który to tydzień ciąży?Ile masz lat?
To pytanie to KateKum bo to ona zaciazylaj
11.2018 amh 0,86
4me zerknęłam na suwaczek i rozumiem, ze tort będzie dla Pierworodnego? To jak masz trzylatka w domu, to spokojnie juz on zadba o to, żebyś nie miała za dużo czasu na myślenie i stresowanie się drugą ciąża;-)3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Tak dla 3 latka. To na pewno- jesli sie uda to nie będzie to samo piekne leniuchowanie co za pierwszym razem
Dzis jednak mam cykora na maksa... Mam jakies dziwne bole pulsacyjne w lewej czesci pleców, ktore promieniuja na brzuch wiec jestem lekko mowiac zaniepokojona...
Powinno sie robic bete po 2 tygodniach a nie jakies takie przedwczesne dawanie nadzieiAmVormittag lubi tę wiadomość
-
Magdala wrote:Biszkopt, bita smietana i owoce. Proste, latwe i pyszne.
Cos w tym stylu https://www.cakecentral.com/gallery/i/3390403/chocolate-drip-cake
pikuś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 13:28