IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5, jestem na nie. Teraz jest tyle klinik niepłodności, nie ryzykowałabym załatwiania tematu niejako pokątnie.
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Mimila wrote:Super,kolejny cud!Lekarz dziwnie powiedział i naprawdę niepotrzebnie Ale pewnie chodziło mi o to,że małe szanse daje na zdrowa ciążę z tak niskim amh;w tym sensie pewnie chodziło mu o utrzymanie Ale ja bym się tym nie przejmowała,zmień lekarza dla własnego komfortu psychicznego. Który to tydzień ciąży?Ile masz lat?
Tydzień 6
W ciąży byłam też dokładnie rok temu, wówczas pęcherzyk nie rósł i serduszko przestało bić.
TSH i progesteron mam pod kontrolą endokrynolg. TSH ok 1, progesteron przy pierwszej becie był 19. Wzięłam luteinę na własną rękę, większość dziewczyn w moim wieku bierze.
Udało mi się zapisać do gina na wtorek.
Muszę się dobrze nastawić. Co ma być to będzieBea77_2, Skittles, Niezapominajka5, Mika10 lubią tę wiadomość
-
edloteh wrote:Jeśli rozważasz taką opcje, to:
- skuteczność mniejsza niż przy IUI
- rozważyłabhm nasienie z baku spermy, np. cryosinternational
- chyba wtedy lepiej AID w klinice zrobić....
Generalnie opcja jak opcja, jak zgadzacie się w tym obydwoje to czemu nie ☺️
Zobaczymy co powie Paliga.
Jedyne co mnie nie martwi w AID,to to,że nasienie jest mrożone i prawdopodobnie "porcjowane".
W pierwszej klinice lekarz nie potrafił mi odpowiedzieć ile faktycznie mln plemnikow pobierane jest do IUI. Od jakiegoś czasu mam przeczucie,że oscyluja wokół normy WHO, by zwiększyć wykorzystanie nasienia od jednego dawcy (wiemy,że to kasa).
Teoretycznie to może być m.in. przyczyna tak marnej skuteczności tej metody.
Pomyślcie sobie. Odmierza pewną ilość. Zamroza. Odmroza. Podadzą odwirowaniu, przygotowaniu,itp. Finalnie ilość nasienia jest znacznie mniejsza.
Ale mało jeszcze zglebilam temat. Zweryfikuje to podczas wizyty. Jeśli używają całej ilości,to wtedy zdecydowanie jestem za klinika. Choć wiadomo. Wolałabym wiedzieć jak wygląda dawca.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Insemki generalnie mają niską skuteczność. Przy czynniku męskim i żeńskim chyba jednak lepsza opcja to ivf i wtedy do rozważenia czy na własnych gametach, czy włączamy dawcę, czy az
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
KateKum wrote:Tydzień 6
W ciąży byłam też dokładnie rok temu, wówczas pęcherzyk nie rósł i serduszko przestało bić.
TSH i progesteron mam pod kontrolą endokrynolg. TSH ok 1, progesteron przy pierwszej becie był 19. Wzięłam luteinę na własną rękę, większość dziewczyn w moim wieku bierze.
Udało mi się zapisać do gina na wtorek.
Muszę się dobrze nastawić. Co ma być to będzie
Lekarz nie powinien Cie dołować,bo nie wie jaki będzie finał.
Oszczędzaj się.
Ja zaciskam kciuki,by ciąża przebiegła bezstresowo.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Blastka wrote:Super że też podchodzisz. Czekam w takim razie na wieści od Ciebie w sobotę po podglądzie. A na sztucznym w jakim dniu do tej pory miałaś transfer?
No właśnie lekarz dmucha na zimne żeby nie zaszkodzić tym ovitrell. Pęcherzyki jeszcze nie takie duże bo po 20 mm. Ale zmęczona już jestem tymi dojazdami codziennie no i oczywiście że trzeba za to płacić. Pierwszy raz podchodzę do crio do tej pory miałam świerze transfery.
Nie mialam jeszcze na sztucznym. To pierwszy raz.
Doczytalam ze masz juz zaplanowany transfer. Kciuki!Blastka lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Nadzieja90 wrote:Zalogowałam sie na ten katalog z kd z moja grupa krwi tylko dwie by mi odpowiadały. Czy w Polsce tez pokazują zdjecia dawczyń jak wyglądają w dorosłym życiu ? Nie wyobrażam sobie na komórkę w ciemno
Jej tylko dwie to zaden wybor. W Polsce sa tylko foty z dziecinstwa, nieraz z okresu niemowlecego (haha), nieraz jako starsze dzieci kilkuletnie ...07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Rozwazamy też AID.
Zobaczymy co powie Paliga.ma baba łeb na karku, wiec na pewno nie da wam zrobić krzywdy.
A co do AID, to można wybrać nasienie o większej próbce, takie przygotowane do zabiegu. Ten bank co ci podałam ma spory wybór....
Ale myśle że nim podejmiesz decyzje to warto wziąć pod uwagę zdanie pani dr ❤️Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Skittles wrote:Jej tylko dwie to zaden wybor. W Polsce sa tylko foty z dziecinstwa, nieraz z okresu niemowlecego (haha), nieraz jako starsze dzieci kilkuletnie ...
Dwie dawczynia odpowiadajace. To malo? To o jedna za duzo. Albo ja nie kumam.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
To nie jesr duzo jedna pasuje do mnie z wyglądu kolor włosów oczu wzrost itd ale nie robi ns mnie takiego wrażenia a druga bardzo ładna ale inny typ urody tylko wzrost sie zgadza js mam A a Ty Bea? Jeszcxe daje sobie szanse na swoich chyba ze moje fsh jest jiz tak tragiczne ze sie nie da
-
Magdala wrote:Dwie dawczynia odpowiadajace. To malo? To o jedna za duzo. Albo ja nie kumam.
Jakby spojrzec z drugiej strony to dobrze ze sa te dwie07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
nick nieaktualny