IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdala wrote:Tak, ja chyba tak. Mam podglad w sobote, to sie okaze co w srodku piszczy. Bo ja na sztucznym cyklu.
Blastka, ale czemu nie daja Ci ovitrelle? No ale jak codziennie do nich latasz, to chyba wylapiecie pekniecie. Mam nadzieje, ze im codziennie nie placisz za wizyty tylko.
Super że też podchodzisz. Czekam w takim razie na wieści od Ciebie w sobotę po podglądzie. A na sztucznym w jakim dniu do tej pory miałaś transfer?
No właśnie lekarz dmucha na zimne żeby nie zaszkodzić tym ovitrell. Pęcherzyki jeszcze nie takie duże bo po 20 mm. Ale zmęczona już jestem tymi dojazdami codziennie no i oczywiście że trzeba za to płacić. Pierwszy raz podchodzę do crio do tej pory miałam świerze transfery. -
Blastka wrote:Super że też podchodzisz. Czekam w takim razie na wieści od Ciebie w sobotę po podglądzie. A na sztucznym w jakim dniu do tej pory miałaś transfer?
No właśnie lekarz dmucha na zimne żeby nie zaszkodzić tym ovitrell. Pęcherzyki jeszcze nie takie duże bo po 20 mm. Ale zmęczona już jestem tymi dojazdami codziennie no i oczywiście że trzeba za to płacić. Pierwszy raz podchodzę do crio do tej pory miałam świerze transfery.
A u jakiego lekarza jestes w N?07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Update: właśnie jestem po wizycie i nareszczcie się doczekałam. Jeden z pęcherzyków pękł i zaczynamy procedurę. Od jutra mam brać lutinus, luteinę, prolutex a od trasnsferu dochodzi jeszcze clexane.
W poniedziałek rozmrażają zarodki i jeśli się rozmrożą to we wtorek transfer.
Czy wiecie może czy w Novum embriolodzy dzwonią i mówią czy się rozmroziły?Skittles, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
4me wrote:No prawie takie to bedzie proste. Bo ja sobie zawsze cos wymysle i tym razem tylko drip cake
Cos w tym stylu https://www.cakecentral.com/gallery/i/3390403/chocolate-drip-cake
pikuś
Oby wyszło równie dobre.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dziewczyny, co myślicie o tym,by próbować z innym nasieniem.
Wiem,że u mnie był już plan,że po tym ivf miało być już tylko AZ, jednak jakże trudno jest zrezygnować z własnego potomstwa:(
Nie wiem,czy potrafię.
U nas nasienie jest słabe. Przy ostatnim ivf niecałe 4mln/ml. Plemnikow w ruchu A- 0.
Zaczynam się zastanawiać,czy z innym nasieniem byłaby szansa na ciążę, nawet naturalną.
Jestem jeszcze w miarę młoda. Amh na pewno teraz spadło, ale gdy odbije, raczej nie powinno być niższe niż 0,6.
Problem tylko z formą i troszkę z etyka,bo z jednej strony pragnę dziecka męża, ale z drugiej strony rozum podpowiada,że to nierealne (wczorajszy test wyszedł negatywny). Wiem,że negatywny test,to nie jest jeszcze 100% porażka,ale jednak podział skrzydła i zaczęłam myśleć co dalej.
Mąż zgadza się na obce nasienie.
W większości wiem,że nie macie problemów z nasieniem. Jednak mając taki problem rozwazylybyscie dawce nasienia?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
Niezapominajka5 wrote:Dziewczyny, co myślicie o tym,by próbować z innym nasieniem.
Wiem,że u mnie był już plan,że po tym ivf miało być już tylko AZ, jednak jakże trudno jest zrezygnować z własnego potomstwa:(
Nie wiem,czy potrafię.
U nas nasienie jest słabe. Przy ostatnim ivf niecałe 4mln/ml. Plemnikow w ruchu A- 0.
Zaczynam się zastanawiać,czy z innym nasieniem byłaby szansa na ciążę, nawet naturalną.
Jestem jeszcze w miarę młoda. Amh na pewno teraz spadło, ale gdy odbije, raczej nie powinno być niższe niż 0,6.
Problem tylko z formą i troszkę z etyka,bo z jednej strony pragnę dziecka męża, ale z drugiej strony rozum podpowiada,że to nierealne (wczorajszy test wyszedł negatywny). Wiem,że negatywny test,to nie jest jeszcze 100% porażka,ale jednak podział skrzydła i zaczęłam myśleć co dalej.
Mąż zgadza się na obce nasienie.
W większości wiem,że nie macie problemów z nasieniem. Jednak mając taki problem rozwazylybyscie dawce nasienia?moje amh mierzone w ciagu 3 miesiacy bylo na poziomie 0,3-0,6 I wcale nie jest mi latwo zajsc naturalnie. Mojego partnera nasienie jest super, ale jakos s moim przypadku to nie pomaga ...
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
Skittles a maz badal fragmentacje dna nasienia?
Bo moj tez mial super wyniki, ale fragmentacja okazala sie srednia.
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
niezapominajka2017 wrote:Skittles a maz badal fragmentacje dna nasienia?
Bo moj tez mial super wyniki, ale fragmentacja okazala sie srednia.niezapominajka2017 lubi tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
11.2018 amh 0,86
nick nieaktualny
-
Niezapominajka5 wrote:A co myślicie o szukaniu dawcy w internecie i podejście do metody "strzykawkowej"? Myslicie,że byłaby skuteczna?
Na razie pytam czysto hipotetycznie,bo nie wiem,czy odwazylabym się na coś takiego. Wiem tylko,że są różne opcje. Niekoniecznie dobre.
Przepraszam jeśli komuś wyda się to wszystko obrzydliwe.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Niezapominajka5 wrote:A co myślicie o szukaniu dawcy w internecie i podejście do metody "strzykawkowej"? Myslicie,że byłaby skuteczna?
Na razie pytam czysto hipotetycznie,bo nie wiem,czy odwazylabym się na coś takiego. Wiem tylko,że są różne opcje. Niekoniecznie dobre.
Przepraszam jeśli komuś wyda się to wszystko obrzydliwe.
Nie poszlabym na to w zyciu.Niezapominajka5, AmVormittag, sylwia80 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Wiem, ale niektórzy z takich "mozliwosci" korzystają.
Są dawcy, którzy mają komplet badań.
Nie mam na myśli osoby,która chce dorobić na studiach i podaje tylko nr tel, lecz dawce z kompletem wszystkich badań. Łącznie z genetyka.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dla chcących zgłębić temat:
https://m.youtube.com/watch?v=yuHZTaw-_5U
Wiadomo, troszkę tendencyjne, ale są różni dawcy.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:A co myślicie o szukaniu dawcy w internecie i podejście do metody "strzykawkowej"? Myslicie,że byłaby skuteczna?
- skuteczność mniejsza niż przy IUI
- rozważyłabhm nasienie z baku spermy, np. cryosinternational
- chyba wtedy lepiej AID w klinice zrobić....
Generalnie opcja jak opcja, jak zgadzacie się w tym obydwoje to czemu nie ☺️Niezapominajka5 lubi tę wiadomość