IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
niezapominajka2017 wrote:Edloteh bedziecie podchodzic do kolejnej procedury?
Jesli tak to u jakiego lekarza?
4me trzymam kciuki za przyrost, ale jestem pewna ze bedzie ladny bo bete w 6dpt mialas super!
Niezapominajka bardzo mi przykro, ze sie nie udalopowtarzalas jeszcze test? Dzisiaj beta?
Ja od wczoraj zaczelam wcierac testosteron w uda i tak najblizsze 3 miesiace. 2.11 mam wizyte u dr Paligi.
I od listopada zaczynam wyciszanie tabletkami anty i gonapeptylem do dlugiego protokolu.
Czytam ostatnio sporo na niemieckim forum i jest jedna dziewczyna ktora miala 16 razy ICSI i z 15 tym transferem po szczepieniach zaszla w ciaze. Ma coreczke. Caly czas na swoich gametach.
Niestety negatywny.
Krew oddana.
Zobaczymy,czy testy miały rację.
4me nie przestaje trzymać kciuków:)
16 icsi. To w ogóle możliwe? Wow.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
niezapominajka2017 wrote:Edloteh bedziecie podchodzic do kolejnej procedury?
Jesli tak to u jakiego lekarza?
4me trzymam kciuki za przyrost, ale jestem pewna ze bedzie ladny bo bete w 6dpt mialas super!
Niezapominajka bardzo mi przykro, ze sie nie udalopowtarzalas jeszcze test? Dzisiaj beta?
Ja od wczoraj zaczelam wcierac testosteron w uda i tak najblizsze 3 miesiace. 2.11 mam wizyte u dr Paligi.
I od listopada zaczynam wyciszanie tabletkami anty i gonapeptylem do dlugiego protokolu.
Czytam ostatnio sporo na niemieckim forum i jest jedna dziewczyna ktora miala 16 razy ICSI i z 15 tym transferem po szczepieniach zaszla w ciaze. Ma coreczke. Caly czas na swoich gametach.07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Ewi28 wrote:16 icsi? Szok dla organizmu i skad pieniądze brać? Ja jestem dopiero po dwoch pełnych procedurach a moj organizm szaleje, łysa to lada moment BedeTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dziewczyny,ja jestem zalamana;mój maz sie nie zgidzil ani na az ani na kd,powiedział,że albo będziemy miec wspólne dziecko albo żadne,a że wie,że na wspólne już nie ma szans To tak mówi. Jego argument,ze to nie bedzie nasze dziecko,tylko obce w ogole do mnie nie trafia,tym bardziej,ze adoptowal I wychowuje moja córkę.To jest wręcz nielogiczne. Nie spałam całą noc,przede mną poważne decyzje życiowe. Znikam na razie stąd,bo póki co nic tu po mnie. Zrobiłam wszystko co w mojej mocy przez te 5 lat,a skoro napotykamy na mur to co nie przebije. Mam dużo żalu do mojego lekarza I oczywiście do męża Ale to nic nie da...Mialam zawsze takie powodzenie,a teraz musze blagac meza o dziecko,to jest strasznie upokarzajsce i mam tego dosc. Czasu sie,niestety,nie wroci. Życzę Wam wszystkicm zdrowych i slicznych dzidziusiow.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 13:37
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mimila wrote:Dziewczyny,ja jestem zalamana;mój maz sie nie zgidzil ani na az ani na kd,powiedział,że albo będziemy miec wspólne dziecko albo żadne,a że wie,że na wspólne już nie ma szans To tak mówi. Jego argument,ze to nie bedzie nasze dziecko,tylko obce w ogole do mnie nie trafia,tym bardziej,ze adoptowal I wychowuje moja córkę.To jest wręcz nielogiczne. Nie spałam całą noc,przede mną poważne decyzje życiowe. Znikam na razie stąd,bo póki co nic tu po mnie. Zrobiłam wszystko co w mojej mocy przez te 5 lat,a skoro napotykamy na mur to co nie przebije. Mam dużo żalu do mojego lekarza I oczywiście do męża Ale to nic nie da...Mialam zawsze takie powodzenie,a teraz musze blagac meza o dziecko,to jest strasznie upokarzajsce i mam tego dosc. Czasu sie,niestety,nie wroci. Życzę Wam wszystkicm zdrowych i slicznych dzidziusiow.
Mimila może daj mu czas... może jeszcze zmieni zdanie... ciesz się, ze masz już córkęja mogę się nie doczekać w ogóle swoich genetycznych dzieci ... jesteś szczęściara, ze masz to jedno!
Bea77_2 lubi tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
Mimila wrote:Dziewczyny,ja jestem zalamana;mój maz sie nie zgidzil ani na az ani na kd,powiedział,że albo będziemy miec wspólne dziecko albo żadne,a że wie,że na wspólne już nie ma szans To tak mówi. Jego argument,ze to nie bedzie nasze dziecko,tylko obce w ogole do mnie nie trafia,tym bardziej,ze adoptowal I wychowuje moja córkę.To jest wręcz nielogiczne. Nie spałam całą noc,przede mną poważne decyzje życiowe. Znikam na razie stąd,bo póki co nic tu po mnie. Zrobiłam wszystko co w mojej mocy przez te 5 lat,a skoro napotykamy na mur to co nie przebije. Mam dużo żalu do mojego lekarza I oczywiście do męża Ale to nic nie da...Mialam zawsze takie powodzenie,a teraz musze blagac meza o dziecko,to jest strasznie upokarzajsce i mam tego dosc. Czasu sie,niestety,nie wroci. Życzę Wam wszystkicm zdrowych i slicznych dzidziusiow.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Bea77_2 wrote:Ja miałam okres po stymulacji, przestałam mieć a teraz znowu krwawię. Po 5 stymulacjach to już organizm trochę głupieje.
Bea Dr Paliga nie odpisała?07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
11.2018 amh 0,86
Niezapominajka5 wrote:Bardzo mi przykro. Mam nadzieję,że jednak wraz z mężem znajdziecie wyjście z tej sytuacji. Jeśli nie kd i AZ, to może kiedyś wspólnie rozwazycie AS.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Skittles wrote:Mimila może daj mu czas... może jeszcze zmieni zdanie... ciesz się, ze masz już córkę
ja mogę się nie doczekać w ogóle swoich genetycznych dzieci ... jesteś szczęściara, ze masz to jedno!
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Bea77_2 wrote:Może mąż od początku nie chciał dziecka? Może myślał, że jak masz córkę to Twoje potrzeby jako matki zostały zaspokojone... nie każdy po czterdziestce chce się pakować w pieluchy. Nie wiem ile lat ma Twój mąż ale podejrzewam że jest w zbliżonym do Twojego wieku. Dzieci to też dodatkowe koszta, może już mu się nie chce w to bawić i wystarczy mu to co ma teraz.
Ja chyba jestem w stanie to po części zrozumieć, bo im jestem starsza tym coraz mniej mi się chce.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualny
-
Niezapomninajka przykro mi bardzo.
4me trzymam mocno kciuki:*
Mimila może On potrzebuje czasu, żeby to sobie wszystko przemyśleć. Może daj mu czas, odpuść na chwile i nie naciskaj.
Musisz też się zastanowić co jest dla Ciebie ważniejsze, WY czy dziecko. To jest trudny temat, zwłaszcza dla facetów.
Dziewczynki mam jeszcze pytanie: mam koleżankę, ktora ma problem z prolaktyną. Lekarz nie może jej zbić od ponad roku, brala juz różne leki i nic jej nie pomagało. Wiecie może czy problem może leżeć w czyjmś innym?? Jakie badania ewentualnie jesczze powinna zrobić? Będę wdzięczna za pomoc. Dzięki.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
scania wrote:Grlui, ja byłam u Paśnika. Fajny. Byłam na jednej wizycie, bo miałam dużo badań zrobionych wcześniej. Dorabiałam tylko cytokiny i potem miałam tylko konsultację telefoniczną. Wysłał mi receptę na immunosupresanty i zlecił wlewy z intralipidu. Immunosupresantów nie brałam przed transferem, bo mój "stały" (od ponad 4 lat) immunolog mi je odradził (cytokiny wyszły niezłe i jedynie test cytotoksyczności komórek NK mam kiepski). Miałam dwie kroplówki z intralipidu ale niestety skończyło się CB.
A mogłabyś mi powiedzieć gdzie ten cały dr Paśnik w ogole przyjmuje? Ogólnie wiem, że gdzieś w Łodzi, ale nie mam żadnych namiarów na niego.wiek ’89, początek starań ’15, AMH ’17 - 0,3
03.2018 IMSI cb
07.2018 IMSI09.2018 crio
10.2018 crio
12.2018 IMSI
03.2019 IMSI brak komórek
10.2019 IMSI -> 2 blastocysty
02.2020 crio
10.11.2020 urodziła się Maja
04.2022 crio
07.2022 IMSI -> 3 blastocysty
01.2023 crio
13.10.2023 urodził się Filip -
Mimila ja uważam, że to jest bardzo ważna decyzja i nie można na drugiej stronie wywierać presji, widocznie to nie jest rozwiązanie dla niego. Musisz się zastanowić co jest dla Ciebie ważniejsze mąż czy dziecko.wiek ’89, początek starań ’15, AMH ’17 - 0,3
03.2018 IMSI cb
07.2018 IMSI09.2018 crio
10.2018 crio
12.2018 IMSI
03.2019 IMSI brak komórek
10.2019 IMSI -> 2 blastocysty
02.2020 crio
10.11.2020 urodziła się Maja
04.2022 crio
07.2022 IMSI -> 3 blastocysty
01.2023 crio
13.10.2023 urodził się Filip -
AniaT wrote:Niezapomninajka przykro mi bardzo.
4me trzymam mocno kciuki:*
Mimila może On potrzebuje czasu, żeby to sobie wszystko przemyśleć. Może daj mu czas, odpuść na chwile i nie naciskaj.
Musisz też się zastanowić co jest dla Ciebie ważniejsze, WY czy dziecko. To jest trudny temat, zwłaszcza dla facetów.
Dziewczynki mam jeszcze pytanie: mam koleżankę, ktora ma problem z prolaktyną. Lekarz nie może jej zbić od ponad roku, brala juz różne leki i nic jej nie pomagało. Wiecie może czy problem może leżeć w czyjmś innym?? Jakie badania ewentualnie jesczze powinna zrobić? Będę wdzięczna za pomoc. Dzięki.
A robiła badania tarczycy? Ja miałam problem z prolaktyną, która sama spadła po tym jak obniżyłam tsh poniżej 2. Gin mi powiedziała że za wysokie tsh może podbijać prolaktynę.