IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi28 wrote:Nie nic nie bralam. Dzis jest już ok nie swedzi. Czyli cos grzybicznego zaczynalo soe robic skoro macmiror pomógł bo właśnie kiedys mialam go na grzybice.
W czwartek mam wizyte w novum w wawie. Dwie poprZednie procedury ivf mialam w bocianie w wawie. Chce zobaczyc czy mają jakiś pomysł na beZnadziejny przypadek jak ja. Jeśli nie to już to wszystko wale w pizdu... zart jestem upartym stworzeniem i pewnie siebie wczesniej wykoncze niz odpuszcze35 lat
Trzeci rok staran
Laparoskopia - niedrozny jajowod, jajeczkowanie ciagle z niedroznej strony:(
10.2018 1 ivf dlugi protokol
10.18 pierwsza punkcja, 3 komorki, 0 zarodkow
03.2019 2 ivf krotki protokol
22.03 punkcja 4 komorki 3 zarodki
27.03 transfer 2 zarodkow i 1❄
10.04 cb:(, pozostal 1 ❄
25.05 transfer 3.1.1 -
An_ia336 wrote:Czy dobrze widze po twoim opisie ze mialas 2 ivf w ciagu 2 miesiecy? Czy nie byla wskazana przerwa jakas dluzsza pomiedzy?
-
też wasz organizm po tych wszytskich stymulacjach, hormonach wariuje? trądzik mam jak 16-latka dojrzewająca, jest mega i wszędzie, ból żołądka od cięzkostrawnych potraw, od samego początku tzn od okresu cały czas boli mnie brzuch i kość ogonowa, jakbym miała zaraz @ dostać... głowa mnie czasem boli, gdzie nigdy w życiu nie miałam z tym problemów, czasem mi niedobrze i w ogóle mogę nie jeść... włosy to chyba już z połowe mi wypadły, boję się ich dotykać nawet a po myciu to tragedia...długo to się utrzymuje?
-
Ewi28 wrote:też wasz organizm po tych wszytskich stymulacjach, hormonach wariuje? trądzik mam jak 16-latka dojrzewająca, jest mega i wszędzie, ból żołądka od cięzkostrawnych potraw, od samego początku tzn od okresu cały czas boli mnie brzuch i kość ogonowa, jakbym miała zaraz @ dostać... głowa mnie czasem boli, gdzie nigdy w życiu nie miałam z tym problemów, czasem mi niedobrze i w ogóle mogę nie jeść... włosy to chyba już z połowe mi wypadły, boję się ich dotykać nawet a po myciu to tragedia...długo to się utrzymuje?
Ja po stymulacji ciagle czuje gl. zmienne nastroje, tez boli mnie glowa czego wczesniejnie bylo czasem kreci mi sie w glowie ze musze sie trzymac czegos.35 lat
Trzeci rok staran
Laparoskopia - niedrozny jajowod, jajeczkowanie ciagle z niedroznej strony:(
10.2018 1 ivf dlugi protokol
10.18 pierwsza punkcja, 3 komorki, 0 zarodkow
03.2019 2 ivf krotki protokol
22.03 punkcja 4 komorki 3 zarodki
27.03 transfer 2 zarodkow i 1❄
10.04 cb:(, pozostal 1 ❄
25.05 transfer 3.1.1 -
Dziewczynki a co myślicie o protokole progesteronowym? Cos w tym stylu...
że w trakcie jednej stymulacji pobierają kilka razy komórki.
Kojarzę, że któraś z Was miała go, ale nie pamiętam kto i jaki był efekt.
Czy to jest w ogóle dobre rozwiązanie przy niskim amh? -
AniaT wrote:Dziewczynki a co myślicie o protokole progesteronowym? Cos w tym stylu...
że w trakcie jednej stymulacji pobierają kilka razy komórki.
Kojarzę, że któraś z Was miała go, ale nie pamiętam kto i jaki był efekt.
Czy to jest w ogóle dobre rozwiązanie przy niskim amh?
Bea co u Ciebie. Odezwij się.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
u mnie lekara chciala mi 3 pod rzad zrobic IUI , nie widziala zadnych przeciwskazan , no ale moj organizm nie dal rady, 1 raz mialam miesiac przerwy pozniej 2 i 3 juz byla bez przerwy ale endo mi naroslo ze trzeba bylo lyzeczkowac...
tak bea miala podwojna stymulacje, czytalam na jakiejs stronie kliniki ze niby ta pierwsza sciaga te gorsze komorki, gdzies tam zalegajace (tak obrazowo :p) a druga juz wyciaga te lepsze.
tez mi wlosy wypadaja na potege i glowa boli czesto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 20:00
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
eM80 wrote:u mnie lekara chciala mi 3 pod rzad zrobic IUI , nie widziala zadnych przeciwskazan , no ale moj organizm nie dal rady, 1 raz mialam miesiac przerwy pozniej 2 i 3 juz byla bez przerwy ale endo mi naroslo ze trzeba bylo lyzeczkowac...
tak bea miala podwojna stymulacje, czytalam na jakiejs stronie kliniki ze niby ta pierwsza sciaga te gorsze komorki, gdzies tam zalegajace (tak obrazowo :p) a druga juz wyciaga te lepsze.
tez mi wlosy wypadaja na potege i glowa boli czesto.
ja to w ogóle się nie orientuje na temat tej stymulacji, muszę poczytać czy w ogóle warto.
Mi też włosy wypasają, już nie wiem czy to po hormonach, z powodu narkozy czy z braku witamin.
-
eM80 wrote:u mnie lekara chciala mi 3 pod rzad zrobic IUI , nie widziala zadnych przeciwskazan , no ale moj organizm nie dal rady, 1 raz mialam miesiac przerwy pozniej 2 i 3 juz byla bez przerwy ale endo mi naroslo ze trzeba bylo lyzeczkowac...
tez mi wlosy wypadaja na potege i glowa boli czesto.
Może to głupio brzmi dziewczyny ale ja czuje cos takiego takie właśnie uczucie czegoś narośniętego taki jakby skurcz nie w podbrzuszu tylko trochę niżej ,nie wiem jak to określić miałyście tak ????na razie jeszcze mam okres mój 5 dc po nieudanym ivf i teraz pytanie czy jak mi się skończy to to minie ...myślałam że nie będzie żadnych skrzepów tak się w sumie ok zaczął okres ale już w 2 i 3 dniu pojawiły się skrzepy;/niestety mam nadzieje że ten dziwny ni to ból ni to skurcz nie wiem jak to nazwać jakby obrzmienie ….przejdzie29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
Joanna , bez objawow to endo , polazlam na podglad 8 czy 10dc a tam 23 mm, jaja kolo 27mm takze przerwana stymulacja.
Jesli chodzi o okres po stymulacji to u mnie jest masakra , wszystko jest dziwne, boli musze prochy lykac choc normalnie bardzooo rzadko, okres jak wspominalam moze mi sie ciagnac 2 tyg , w tym czasie skonczyc przerwa 2 dni i na nowo , cyrki ... raz dostalam krwotoku , ale ze bylam na wyjezdzie to karetki nie wzywalam, jakos przestalo samo. U mnie chyba okrutnie wywalone to endometrium jest na tych stymulantach stad taka masakra.38 lat, starania od 2013
eM80 wrote:Joanna , bez objawow to endo , polazlam na podglad 8 czy 10dc a tam 23 mm, jaja kolo 27mm takze przerwana stymulacja.
Jesli chodzi o okres po stymulacji to u mnie jest masakra , wszystko jest dziwne, boli musze prochy lykac choc normalnie bardzooo rzadko, okres jak wspominalam moze mi sie ciagnac 2 tyg , w tym czasie skonczyc przerwa 2 dni i na nowo , cyrki ... raz dostalam krwotoku , ale ze bylam na wyjezdzie to karetki nie wzywalam, jakos przestalo samo. U mnie chyba okrutnie wywalone to endometrium jest na tych stymulantach stad taka masakra.
A co sądzisz o tym dziwnym uczuciu bo już sama nie wiem może to od pęcherza jakieś bakterie kurde może neofuragine sobie zapodać?29lat Słabe komórki
Amh 2.9
morfologia 0%
2*Iui
Transfer 18.01 -
nie mam doswiadczen z pecherzem, raz mialam zapelenie i trzeba bylo antybiotyk brac , ale wtedy ni sie wysikac porzadnie nie idzie i szczypie.
Moze wez nospe jakas wieksza dawke jak to taki skurcz, albo cos innego rozkuczowego a noz pomoze.38 lat, starania od 2013
Kurde nie mam nospy w domu tylko jakiś ibuprom ...zobaczymy co będzie jutro wzięłam tą furagine bo już sama nie wiem co mi jest...29lat Słabe komórki
Amh 2.9
morfologia 0%
2*Iui
Transfer 18.01 -
Ania Bea miała podwójna stymulację. Nie polecala.
Dr chrostowski ci proponował? Ja byłam u niego tylko raz i tez mi o tym wspominał. Uważam że to duże obciążenie dla organizmu.AniaT lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
czesc dziewczyny
dodzwonilismy sie dzis do tego ubezpieczyciela (boze z nimi sie dogadac) , stwierdzili ze trzeba im wyslac list od lekarza plus list od nas z uzasadnieniem dlaczego chcemy sie tam leczyc (!) i ze wtedy beda rozwazac , jesli zwroca to po "taryfie" francuskiej wiec cennika nie chca :p, klamka bo twoj lekarz tez musial papierki wypelnic i wyslac, ale rozumie ze to ten nowy lekarz ktorego sobie upatrzymy w nowej klinice ?, wlasnie sie zastanawiam czy jak ja powiem takie cus w klinice np w PL to czy oni mi to napisza hmm, niezapominajka Ty bylas w novum od Ciebie tez cos takiego chcieli ? czy tylko u mnie takie lisciki wymyslaja ?
38 lat, starania od 2013
eM80 wrote:czesc dziewczyny
dodzwonilismy sie dzis do tego ubezpieczyciela (boze z nimi sie dogadac) , stwierdzili ze trzeba im wyslac list od lekarza plus list od nas z uzasadnieniem dlaczego chcemy sie tam leczyc (!) i ze wtedy beda rozwazac , jesli zwroca to po "taryfie" francuskiej wiec cennika nie chca :p,
Wzięłam wczoraj furagine i dziś trochę lepiej jednak to coś od pęcherza
29lat Słabe komórki
Amh 2.9
morfologia 0%
2*Iui
Transfer 18.01 -
nick nieaktualny
-
to dobrze , ze juz lepiej , a Ty Joanna zmieniasz lekarza czy zostajesz u tej babki ?
Karolcia a Ty jakie plany ? i dziewczyny w czarnej ...
Ciasteczko super ze wszystko dobrze!38 lat, starania od 2013
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI