IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Hej. Lekarz na USG nie widział u mnie endometriozy, ale USG nie wykryje wczesnego stadium. Szykuję się do laparoskopii przezpochwowej gdzie stosuje się metodę waporyzacji - oszczędza to rezerwę jajnkkową.
Czy możliwe jest przeprowadzenie tradycyjnej laparoskopii, w taki sposób, by oszczędzić rezerwę jajnikowa?
Paliga mówiła,że nie będą zbliżać się podczas badania do jajowodow i tym samym rezerwa nie powinna się obniżyć.Bea77_2 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Kiedy masz mieć zabieg? Trzymam kciuki,by wszystko było ok.
Czy możliwe jest przeprowadzenie tradycyjnej laparoskopii, w taki sposób, by oszczędzić rezerwę jajnikowa?
Paliga mówiła,że nie będą zbliżać się podczas badania do jajowodow i tym samym rezerwa nie powinna się obniżyć.
Do jajników chyba. Ja nie będą tam majstrowac to ma racjęNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Jeśli nie będą majstrować przy jajnikach to powinno być wszystko ok. Przezpochwowa laparoskopia nie jest dla każdego stadium zaawansowania endometriozy. Do cięższych przypadków i trudniej dostępnych miejsc trzeba robić przez brzuch. U mnie lekarz nic nie widział także chcę laparoskopię jak najmniej inwazyjną o ile to możliwe.
Z terminami jest jednak bardzo ciężko, nie wiem czy coś mi znajdą. Czekam na potwierdzenie.
Bea, a koszt ?
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Niezapominajka laparo może być tylko diagnostyczna tzn samo oglądanie bez grzebania, wycinania etc. Wówczas oczywiście wpływu na rezerwę nie ma. U mnie tak było, lekarz znalazł endometrioze ale nie podjął się usuwania (mam zrosty na jelitach i jednym jajniku)
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
AmVormittag wrote:Niezapominajka laparo może być tylko diagnostyczna tzn samo oglądanie bez grzebania, wycinania etc. Wówczas oczywiście wpływu na rezerwę nie ma. U mnie tak było, lekarz znalazł endometrioze ale nie podjął się usuwania (mam zrosty na jelitach i jednym jajniku)
Bea ta przezpochwowa wygląda bardzo ciekawie,ale z tego co kiedyś czytałam,to jest dość droga.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Jest droga i niestety nie ma terminów. Niestety nie udało się upchnąć mnie w listopadzie. Następny możliwy termin dla mnie to koniec stycznia. Wszystko się obsunie 2 miesiące. Nie wiem czy w ogóle jest sens w takim razie podchodzić....Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dziewczyny, nie pisałam o tym wcześniej, ale dziś jest mój 6dpt dwóch blastek. Byłoby mi milo gdybyście trzymały kciuki:)
klamka, Bea77_2, Rudzik1, Jagoda7, Blastka, karolcia35, sylwia80, Dana721, niezapominajka2017, mar2śka, Wiki03, edloteh, eM80, Mola_90, Mika10, Ciasteczko777, tolerancyjna, Magdala, BitterSweetSymphony, amica lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niezapominajka5 wrote:Dziewczyny, nie pisałam o tym wcześniej, ale dziś jest mój 6dpt dwóch blastek. Byłoby mi milo gdybyście trzymały kciuki:)
Niezapominajka, potrzebujemy dobrych wiadomości na tym wątku.
Trzymamy kciuki za piękną betęNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
2017 - 2 x IMSI - PGS-NGS - transfer blastki - cb
Prolaktyna wreszcie prawidłowa
Histeroskopia zabiegowa
2018 - IMSI - 25.10. - transfer blastki
2019 - 09.03. - transfer 12A (3d) cb
NK 6%, ANA ujemne, KIR: Bx, PAI-1 - 4G/4G homozygota -
Bea77_2 wrote:Chodzi o to, że zabieg trzeba wykonać między końcem miesiączki a owulacją. Także w miesiącu jest w zasadzie tylko tydzień kiedy można ten zabieg zrobić. Mi wypada, że albo w przyszłym tygodniu albo między świętami a Nowym Rokiem - a wtedy zabiegów nie robią, są na urlopach... kolejny raz kiedy można wykonać zabieg wypada mi na koniec stycznia. Ciągle coś mi się niefortunnie układa... może jakoś przeznaczenie daje mi znać, że nie jest mi dane po prostu zajść w ciążę. Ciągle są jakieś przeszkody.
Bea, spokojnie, może wcale ten zabieg nie jest potrzebny. Każdą z nas czasami dopadają czarne myśli w tej całej drodze przez męki, ale nie upatrywałabym znaku od przeznaczenia w przesunięciu terminu zabiegu. Sama z góry założyłam, że okres świąteczny to nie jest dobry czas na takie sprawy, po pierwsze, trzeba dać odpocząć trochę psychice, a po drugie lekarze też wtedy niekoniecznie są dyspozycyjni.
Tak z innej strony, robiłaś może badania immunologiczne? (bo ja właśnie nad tym się zastanawiam). Laparoskopii jakoś się boję, ale może do niej dorosnę.SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
Histeroskopia zabiegowa
NK 6%, ANA ujemne, KIR: Bx, PAI-1 - 4G/4G homozygota -
nick nieaktualny
-
Niezapominajka5 oczywiście trzymamy
to już niedługo testujesz?
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Bea77_2 wrote:Nie robiłam immunologii, ale jeśli mam endometriozę to jest to choroba autoimmunologiczna. Nie mam za bardzo czasu na dalszą diagnostykę...
Bea, nie wiadomo, czy masz endometriozę, przecież lekarz nic nie widział na USG i sam Ci mówił, że bolesne miesiączki niekoniecznie ją oznaczają. Rozumiem, że chcesz to sprawdzić, ale przy KD wiek nie ma już aż takiego znaczenia.SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
Histeroskopia zabiegowa
NK 6%, ANA ujemne, KIR: Bx, PAI-1 - 4G/4G homozygota