IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
BitterSweetSymphony wrote:A jaki miałaś ostatni wynik FSH? Udało Ci się przez IVF? Które podejście?
-
niezapominajka2017 wrote:Mar2ska niedlugo wielka chwila
Na kiedy masz termin porodu?Coś mnie ostatnio opętało i sprzątam /piorę wszystko co mi wpadnie w ręce
chyba instynkt robi swoje. Termin mam wpisany na 15.12. A wg połówkowych wychodził na 11.12. No nic zobaczymy. Z jednej strony bym chciała grudniowego bobasa ale najważniejsze to zdrowy bobas
A jak Ty się masz ?? Jaki plan działania ?
klamka, Niezapominajka5, karolcia35 lubią tę wiadomość
-
Beta zaplanowana na środę.
Co prawda lekarz radził 10dpt, ale w 8dpt tez juz powinna wyjść. W piątek w razie W będzie powtórka.
Dziękuję za kciuki!klamka, karolcia35, tolerancyjna lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
mar2śka wrote:Lekko siedzę jak na przysłowiowych szpilach
Coś mnie ostatnio opętało i sprzątam /piorę wszystko co mi wpadnie w ręce
chyba instynkt robi swoje. Termin mam wpisany na 15.12. A wg połówkowych wychodził na 11.12. No nic zobaczymy. Z jednej strony bym chciała grudniowego bobasa ale najważniejsze to zdrowy bobas
A jak Ty się masz ?? Jaki plan działania ?
Mar2ska to rezweruje Twoj brzuszek! Ja 15.12 zaczynam stymulacje, tak sie zgralysmy terminamiTylko, ze nie bede miala prawdopodobnie swiezego transferu i crio najprawdopodobniej na marzec dopiero wypadnie.
Tak to to przyslowiowe wicie gniazda chybaJejku jak ten czas zlecial. Pewnie zaczyna Ci byc juz ciezko co?
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Ja chyba głupia jestem ale cały czas się jednak z KD nie pogodziłam. Ciągle mam jakąś nadzieję, że uda mi się z własnych komórek, choć rozum podpowiada co innego.
Bea nie jesteś głupia, Twoje odczucia są naturalne, każdy musi do takiej decyzji dorosnąć i nie mam tutaj na myśli niedojrzałości, tylko raczej chodzi mi o wewnętrzne przekonanie, że doszło się już do momentu, kiedy trzeba wybrać inny kierunek. U jednych z różnych powodów następuje to szybciej, u innych później. Wypisuję tu truizmy, ale tak jest. Ja traktuję KD jako plan B, a AZ jako plan C, co daje mi pewien komfort psychiczny, ze nie wszystkie drzwi zostały przede mną zamknięte. Potrafię sobie jednak wyobrazić też i to, o czym pisały dziewczyny, że kiedy wchodzi się już na ten etap (KD, AZ), to traktuje się te zarodki jako własne.Bea77_2, Niezapominajka5, klamka, tolerancyjna lubią tę wiadomość
SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
2017 - 2 x IMSI - PGS-NGS - transfer blastki - cb
Prolaktyna wreszcie prawidłowa
Histeroskopia zabiegowa
2018 - IMSI - 25.10. - transfer blastki
2019 - 09.03. - transfer 12A (3d) cb
NK 6%, ANA ujemne, KIR: Bx, PAI-1 - 4G/4G homozygota -
Jagoda7 wrote:Bea nie jesteś głupia, Twoje odczucia są naturalne, każdy musi do takiej decyzji dorosnąć i nie mam tutaj na myśli niedojrzałości, tylko raczej chodzi mi o wewnętrzne przekonanie, że doszło się już do momentu, kiedy trzeba wybrać inny kierunek. U jednych z różnych powodów następuje to szybciej, u innych później. Wypisuję tu truizmy, ale tak jest. Ja traktuję KD jako plan B, a AZ jako plan C, co daje mi pewien komfort psychiczny, ze nie wszystkie drzwi zostały przede mną zamknięte. Potrafię sobie jednak wyobrazić też i to, o czym pisały dziewczyny, że kiedy wchodzi się już na ten etap (KD, AZ), to traktuje się te zarodki jako własne.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Dziewczyny, nie pisałam o tym wcześniej, ale dziś jest mój 6dpt dwóch blastek. Byłoby mi milo gdybyście trzymały kciuki:)Bea77_2 wrote:Ja chyba głupia jestem ale cały czas się jednak z KD nie pogodziłam. Ciągle mam jakąś nadzieję, że uda mi się z własnych komórek, choć rozum podpowiada co innego.
W łeb sobie chyba strzele z tymi moimi humoramiNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
Joanna1212 wrote:....czy wrócić do tych zdzierców
Usmialam sie.
Ale wszystko, co czujesz i myslisz jest naturalne. Kazda nas tak ma. U mnie jest tak, ze ciezko mi kiedy nie mam planu. Jak juz wszystko uklada sie w sciezki i zapala sie jakies swiatelko na koncu...uspokajam sie.
Takze wracaj do zdziercow. Chyba, ze Ci sa do niczego to idz do innych. Zdzieraja wszedzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 13:03
Mika10 lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
No wszyscy mi odradzają i mówią że to nie ma sensu tam wracać ….a ja jestem w kropce29lat Słabe komórki
Amh 2.9
morfologia 0%
2*Iui
Transfer 18.01 -
nick nieaktualny
-
Niezapominanjka5 bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!!
Czuję, że będzie ciążą
Bea wyniki dobre. Teraz to dopiero masz zagwostkę.
Ja czekam na swoją kolejną wizytę u "zdzierców"Mam nadzieję, że lekarz mi coś zaproponuję, poradzi co tu dalej robić.
Mną zaczęły miotać wątpliwości co do KD. Szczerze to już mam wszystkiego serdecznie dość. Chciałabym w końcu zrobić coś co nie jest związanego ze staraniami, ale ta natrętna myśl ciągle jest z tyłu głowy ech.Bea77_2, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
Bea,wyniki masz super. Moze u Ciebie sie stac tak jak u mnie i u wielu dziewczyn, tak niespodziewanie. Nie trac nadzieji!!!
Bea77_2, klamka, Mika10 lubią tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
Niezapominajka5, trzymam mocno kciuki za pozytywna bete!!!
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
Bea77_2 wrote:Zrobiłam AMH i FSH. AMH 1.82 a FSH 6.1...I jak ja mam zdecydować się na dawstwo z tymi wynikami ??
Nie wiadomo co robić.
Ja bym robila na swoich z takimi wynikami.
A jestes pewna, ze u malza nic nie bruzdzi? Wiem, ze robiliscie badania. Posiewy i wymazy tez?
No i zostaje immunologia.
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Wydaje się że też genetyka może być.
Czyli cos, na co nie masz wplywu...chyba, ze z Liptonem
Serio to sa swietne wyniki. Od ostatniej Twojej ciazy naturalnej minal rok? To jest tyle co nic. Staraj sie regularnie. Trzymaj tarczyce w ryzach. Kto wie.
Ja w ostatnim romu non stop bylam na jakims wspomaganiu. Albo anty przed procedura, albo estrofem do crio i tak w kolko. Nie bylo czasu na naturalne starania. Mozna powiedziec rok w doope..
BitterSweetSymphony wrote:.
Ja czekam na swoją kolejną wizytę u "zdzierców"Mam nadzieję, że lekarz mi coś zaproponuję, poradzi co tu dalej robić.
29lat Słabe komórki
Amh 2.9
morfologia 0%
2*Iui
Transfer 18.01 -
Bea77_2 wrote:Zrobiłam AMH i FSH. AMH 1.82 a FSH 6.1...I jak ja mam zdecydować się na dawstwo z tymi wynikami ??
Nie wiadomo co robić.
A może spróbować i dla odmiany zapłodnic część komórek nasieniem dawcy?
Braliście taka opcję pod uwagę?
Może faktycznie coś jest z nasieniem..Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Nie wiadomo co robić.
Bea, ja z takimi wynikami podeszłabym jednak do ostatniej procedury na swoich komórkach. Wydaje mi się, że Twoje poprzednie procedury i aktualne wyniki nie dają Ci spokoju, aby podjąć decyzję o KD. Po pierwsze, dlatego, że nie wiadomo, co byłoby gdybyś nie robiła PGS/NGS i podała te blastocysty. Po drugie, po ostatniej stymulacji masz przekonanie, że była "skopana".
Jeżeli wyjdzie, to super, czego Wam szczerze życzę. Jeżeli nie, to być może zapewni Ci to spokój psychiczny, że zrobiłaś wszystko, co mogłaś, bo odnoszę wrażenie, że właśnie tego Tobie brakuje - poczucia, że wykorzystałaś już wszystkie możliwości. Zrobiłaś wprawdzie baaardzo wiele, ale też wyrzucasz sobie błędy, wiem to, bo czytałam Twoje wpisy.
Wybrałabym jednak inną klinikę niż warszawska - ja na przykład waham się pomiędzy Mrugaczem z Białegostoku, a Paligą. Tak, wiem dojazdy, ale trudno.
Przemyśl to jeszcze.brenya77 lubi tę wiadomość
SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
2017 - 2 x IMSI - PGS-NGS - transfer blastki - cb
Prolaktyna wreszcie prawidłowa
Histeroskopia zabiegowa
2018 - IMSI - 25.10. - transfer blastki
2019 - 09.03. - transfer 12A (3d) cb
NK 6%, ANA ujemne, KIR: Bx, PAI-1 - 4G/4G homozygota