X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, odpoczywaj.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknej choinki, wesołej minki.
    W święta wielu gości,a na wigilijnym talerzu karpia bez ości.
    Spokoju ducha i radości co nie miara,
    pamiętaj że najważniejsze to nadzieja, miłość i wiara.
    Niechaj szczęście Cię nie opuszcza w ten magiczny czas,
    Niechaj spełni się to co na dnie serca masz.

Wesołych Świąt dla Was wszystkich i dla każdej z osobna :-)

Bea77_2, Mika10, AmVormittag, Ciasteczko777, Jagoda7, Dana721, Niezapominajka5, kayama, Maja25 lubią tę wiadomość

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "W Wigilię Bożego Narodzenia
    Gwiazda Pokoju drogę wskaże
    porzućmy troski i zmartwienia
    otwórzmy pudła słodkich marzeń..."

Kochane Dziewczyny, spokoju i pokoju w sercach, spełnienia marzeń, zwłaszcza tego jedynego marzenia, zdrowia, dużo miłości i wsparcia od najbliższych!!!!

Skittles, Alrauna1987, Ciasteczko777, Jagoda7, Dana721, Bea77_2, Mika10, Niezapominajka5, klamka, kayama, Maja25, sylvuś lubią tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech magia Świąt Bożego Narodzenia
    Wypełnia ciepłem wszystkie mroźne dni,
    A blask gwiazd przypomina,
    Że czasem wystarczy tylko
    wypowiedzieć życzenie…
    Spełnienia wszystkich świątecznych życzeń!❤️

Jagoda7, Dana721, Alrauna1987, Bea77_2, Mika10, klamka, kayama, Maja25 lubią tę wiadomość

• Jagoda7 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wam cudownych, rodzinnych Świąt, a w Nowym Roku spełnienia wszystkich marzeń, w szczególności tego najważniejszego.

Ciasteczko777, Dana721, Alrauna1987, Bea77_2, AmVormittag, Mika10, Niezapominajka5, klamka, kayama, Maja25 lubią tę wiadomość

SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
    2017 - 2 x IMSI - PGS-NGS - transfer blastki - cb :(
    Prolaktyna wreszcie prawidłowa
    Histeroskopia zabiegowa
    2018 - IMSI - 25.10. - transfer blastki :(
    2019 - 09.03. - transfer 12A (3d) cb :(
    NK 6%, ANA ujemne, KIR: Bx, PAI-1 - 4G/4G homozygota
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, życzę Wam dużo szczęścia i miłości <3
    A przede wszystkim, aby każda z Was, równo za rok, miała u boku maluszka lub była już w zaawansowanej zdrowej ciąży. Aby spełniły się wszystkie Wasze marzenia <3

Bea77_2, Alrauna1987, Dana721, Mika10, klamka, kayama, Jagoda7, Maja25 lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Ja anka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane chyba dopadła mnie "świąteczna depresja"...to już piąty rok przeżywamy Świeta tylko we dwójkę. Nie radzę sobie z tym. I mówienie sobie, że kolejne Świeta będą radosne nie pomaga. Czy jest tutaj ktoś się starał pięć lat i miał kryzys emocjonalny? Co robić? Żyć mi się nie chce:(

33 lata, amh 0,6; 2 inseminacje, 3 IV, 5 transferow, za każdym Razem Beta nie drgnela.

Szczepienia limfocytami.

11.2020 Kriobank. Zgłosiliśmy się po ostatni zarodek). Dr zaproponowala lekka stymulacje letrozolem. Trzy blastocysty. Jedna podana (szósty transfer) - 14.12.2020. - jest ❤️.
    Cykl przed udanym transferem prograf. Później encortolon, accofil, atosiban, intralipid, fraxiparine, acard.

17.06 w 32tc na świat przyszła Zosia
  • Dana721 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja anka wrote:
    Kochane chyba dopadła mnie "świąteczna depresja"...to już piąty rok przeżywamy Świeta tylko we dwójkę. Nie radzę sobie z tym. I mówienie sobie, że kolejne Świeta będą radosne nie pomaga. Czy jest tutaj ktoś się starał pięć lat i miał kryzys emocjonalny? Co robić? Żyć mi się nie chce:(
    Ja anka,znam to uczucie i ten bol,tez sie tak czulam przez prawie 10 lat,wszyscy do okola z dziecmi tylko ja zawsze sama z mezem. Nie chcialo mi sie nigdzie isc bo wiedzialam ze po przyjsciu do domu bede jeszcze bardziej zalamana,czasem mialam az taki wstret do mojego meza,sama nie wiem dlaczego. Na dzieci to nie chcialam sie patrzec a jak szly w moja strone to uciekalam zeby tylko nie pchaly mi sie na kolana,mialam zal i zlosc do wszystkich ale nikomu nigdy nie powiedzialam co mnie meczy i dlaczego taka bylam. Wiem ze jest bardzo ciezko jak tak dlugo sie czlowiek stara i nic nie wychodzi. Widze ze jestes jeszcze mloda,ja bylam o wiele starsza i moje szanse byly bardzo male a jednak mi sie udalo. Badz silna,napewno przyjdzie czas na Ciebie i wreszcie doczekasz sie malenstwa. Zycze Ci calym sercem zeby jak najszybciej spelnilo sie Twoje marzenie!!!❤

Bea77_2, Mika10, Skittles, Maja25, sylwia80, sylvuś lubią tę wiadomość

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • Ja anka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana dziękuję, dzisiaj już lepiej. Chyba te życzenia mnie dobily wczoraj. Oby historia każdej z nas miała taki szczęśliwy finał jak Twoja.

Bea77_2, Mika10, Skittles, Maja25, Dana721 lubią tę wiadomość

33 lata, amh 0,6; 2 inseminacje, 3 IV, 5 transferow, za każdym Razem Beta nie drgnela.

Szczepienia limfocytami.

11.2020 Kriobank. Zgłosiliśmy się po ostatni zarodek). Dr zaproponowala lekka stymulacje letrozolem. Trzy blastocysty. Jedna podana (szósty transfer) - 14.12.2020. - jest ❤️.
    Cykl przed udanym transferem prograf. Później encortolon, accofil, atosiban, intralipid, fraxiparine, acard.

• amica Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt mogę Drogie! Wydaje mi się że na tym wątku jakiś czas temu był poruszany temat Dhea Eljot na poprawę jakości komórek. Dzisiaj znalazłam decyzję GIFu nt. wycofania tego leku z obrotu. Zostawiam linka dla zainteresowanych:

https://www.gif.gov.pl/pl/decyzje-i-komunikaty/decyzje/decyzje/1380,Decyzja-Nr-59WS2018.html

Wycofana jest seria 03052017, data ważności 05.2019.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 12:40

Alrauna1987, Jagoda7, Maja25, Dana721 lubią tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • kayama Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sorry że znowu zła wiadomość, znów miałam krwawienie, dziś wieczorem :((((( Spokojnie sobie siedziałam przy stole, naprawdę polegiwalam, nie przemeczalam się.. Nie wiem jak ma się mój zarodek i co na to poradzić i jaka jest przyczyna :(( Na wizytę idę w piątek, środa i czwartek cały dzień leżę w łóżku. Trzymajcie kciuki za moje maleństwo, oby było silne i to przetrwało..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Dana721 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama ❤ bedzie dobrze,trzymaj sie.

2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny, sorry że znowu zła wiadomość, znów miałam krwawienie, dziś wieczorem :((((( Spokojnie sobie siedziałam przy stole, naprawdę polegiwalam, nie przemeczalam się.. Nie wiem jak ma się mój zarodek i co na to poradzić i jaka jest przyczyna :(( Na wizytę idę w piątek, środa i czwartek cały dzień leżę w łóżku. Trzymajcie kciuki za moje maleństwo, oby było silne i to przetrwało..

Kayama kochana ja w Wigilie miałam plamienie. Na początku troszke krwi a później już tylko brązowe. Czasami tak sie zdarza w ciąży. Może jakiś krwiaczek się opróżnia...trzymam mocno &&& za dobre wieści ;-)

kayama lubi tę wiadomość

age.png

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Kayama kochana ja w Wigilie miałam plamienie. Na początku troszke krwi a później już tylko brązowe. Czasami tak sie zdarza w ciąży. Może jakiś krwiaczek się opróżnia...trzymam mocno &&& za dobre wieści ;-)

Oj to u ciebie pewnie też nerwy. Ja owszem miałam krwiaczek i myślałam że się oproznil 3 dni temu, przy tym 1 krwawieniu. A co teraz znów to nie wiem. U mnie to taka żywa jasna krew na 3 grubsze wkładki. Potem się zastopowalo i na razie spokój. No nic, czekam do piątku. Nad ranem miałam mdłości to beta chyba jest wysoka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 08:59

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Oj to u ciebie pewnie też nerwy. Ja owszem miałam krwiaczek i myślałam że się oproznil 3 dni temu, przy tym 1 krwawieniu. A co teraz znów to nie wiem. U mnie to taka żywa jasna krew na 3 grubsze wkładki. Potem się zastopowalo i na razie spokój. No nic, czekam do piątku. Nad ranem miałam mdłości to beta chyba jest wysoka.

U mnie mdłości skończyły się wraz z 8tc. Teraz mam zgage, zaparcia i wzdęcia. Piękny wachlarz dolegliwości ciążowych ;-)
    To było moje 3cie plamienie i znowu jak w pysk strzelił licząc od ostatniego w 28dc...może taka moja "uroda". Zobaczymy, 02.01 mam usg prenatalne...zejde na zawał w gabinecie :-P już widze jak mi ciśnienie wywali :-P

Mi to wygląda na krwiaczka. Ponoć potrafią się wchłaniać nawet do 6 tyg. Leż i wstawaj tylko na siusiu. To wszystko co możesz teraz zrobić. Jeszcze chwila i zobaczysz swoją dzidziez pięknie bijącym <3 na usg ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 09:08

kayama lubi tę wiadomość

age.png

Louis L'Amour
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    U mnie mdłości skończyły się wraz z 8tc. Teraz mam zgage, zaparcia i wzdęcia. Piękny wachlarz dolegliwości ciążowych ;-)
    To było moje 3cie plamienie i znowu jak w pysk strzelił licząc od ostatniego w 28dc...może taka moja "uroda". Zobaczymy, 02.01 mam usg prenatalne...zejde na zawał w gabinecie :-P już widze jak mi ciśnienie wywali :-P

Mi to wygląda na krwiaczka. Ponoć potrafią się wchłaniać nawet do 6 tyg. Leż i wstawaj tylko na siusiu. To wszystko co możesz teraz zrobić. Jeszcze chwila i zobaczysz swoją dzidziez pięknie bijącym <3 na usg ;-)

Dziękuję, oby się dobrze skończyło. Tak się martwię.. No ja też mam wzdęcia, tylko zgagi jeszcze nie :) Pewnie dostanę dalej zwolnienie, teraz mam na tydzień. A ten 28 to nie termin @?Czytalam że można w tych dniach plamic. Ja to mam jeszcze taki objaw że chce mi się jeść budzi mnie głód nawet nad ranem, a cały dzień nie mam za bardzo apetytu. Dziwny stan :) jeść się chce i nie ma się ochoty.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziękuję, oby się dobrze skończyło. Tak się martwię.. No ja też mam wzdęcia, tylko zgagi jeszcze nie :) Pewnie dostanę dalej zwolnienie, teraz mam na tydzień. A ten 28 to nie termin @?Czytalam że można w tych dniach plamic. Ja to mam jeszcze taki objaw że chce mi się jeść budzi mnie głód nawet nad ranem, a cały dzień nie mam za bardzo apetytu. Dziwny stan :) jeść się chce i nie ma się ochoty.

Dokładnie , tak jakby wypadała @.
    Ja po jedzeniu miałam większe mdłości niż przed. Żołądek domagał się czegoś a jak już dostał to się buntował :-P
    Odpoczywaj i daj znać czy wszystko się ustabilizowało :-)

kayama lubi tę wiadomość

age.png

Louis L'Amour
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
  • Ja anka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny Vitrolife robi nowe badanie kliniczne z in vitro. Popatrzcie na ich stronie. Tylko nie piszą jaki lek będą testować i co ma celu podanie tego leku...i kurcze to Vitrolife to w Szczecinie

Szczepienia limfocytami.

• Mika10 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://vitrolive.pl/badania-kliniczne/czy-planuje-pani-poddac-sie-zabiegowi-in-vitro/?fbclid=IwAR2k47rYN7AH3IRddiXwpNGBNcTj0e6u8T1-w0Y9RY-Itcga9FmiB1vyYVk

Powyżej jest link do skopiowania i wklejenia w przeglądarkę z warunkami kwalifikacji. Przede wszystkim wiek do 37 lat i podobno nie można być po więcej niż 1 procedurze.

• Dana721 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea,bedziesz miala transfer?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 15:52

2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ