X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

inofolic

Oceń ten wątek:
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was stosowała łącznie luteinę i inofolic (lub inofem)?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze mozna, ja mam tak zlecone od następnego cyklu tzn. Inofolic i duphaston.

• daktylek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak masz brać duphaston? przyjmowanie masz dostosowac do owulacji czy "w ciemno" od 16 dc? ja luteinę dostałam na unormowanie długich cykli i mam brać właśnie od 16 dc i sama nie wiem czy dostosować się do tego czy jednak obserwowac kiedy bedzie owulacja....

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On jest bez recepty?

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    On jest bez recepty?
    inofolic jest bez reepty, u mnie ok 38zl za 20 saszetek

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie dzieki Ewa84;)zakupie sobie w poniedzialek

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston mam brać od 16 do 25 dc, owulacje miałam teraz 14 dc dzieki inofolicowi

• Aleńka Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, scarllet, to super wieści! Dałaś mi nadzieję, naprawdę! W takim razie, zacznę stosować na pewno. W poniedziałek przejdę się do apteki. Inofem kupię, bo tańszy, a do tego jest dostępny w większych opakowaniach - po 60 saszetek, więc wychodzi jeszcze ekonomiczniej. O stosowaniu jednoczesnym Duphastonu i tego rodzaju preparatów też słyszałam, ponoć można, jak najbardziej.

FasUla, jeśli zaś chodzi o tą różnicę, to w zasadzie masz rację i poniekąd dobrze mówisz, bo wdrożyłam się w temat i poczytałam ;). Substancja czynna jest ta sama w tych preparatach, czyli inozytol i kwas foliowy, w identycznej dawce. Jedyną różnicą jest to, że w Inofemie jest jeszcze maltodekstryna, która pełni tam rolę nośnika kwasu foliowego, co daje nam gwarancję, że jest równo odmierzony w każdej porcji (saszetce).

Inofem też jest bez recepty, 60 saszetek po około 62 złote, więc spora oszczędność.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 dc, pozytywny test owulacyjny, wyrazny sluz rozciagliwy, ktorego nie widzialam od dawna. Inofolic jest wart swojej ceny. Niech jeszcze da ostateczny efekt....

• Aleńka Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2015, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, to naprawdę świetnie. Cieszę się, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że jednak te preparaty skutkują. W takim razie biegnę jutro (a w zasadzie już dzisiaj) do apteki po Inofem ;). Aaaa, bo chyba mi to gdzieś umknęło - scarllet, Ty bierzesz coś oprócz tego? Czy tylko suplement właśnie?

• daktylek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też od siebie dodam, że po inofemie (w zasadzie po trzech dniach od jego ponownego brania - bo brałam również w grudniu ale zrobiłam sobie przerwę, gdyż mocno kręciło mi się w głowie po nim) wyraźnie wyczuwam nabrzmiały prawy jajnik i jajowód (przy dotyku brzucha wyczuwalny jakby gruby sznur). mam nadzieję, że to oznaka pracy mojego jajnika ;)potwierdzam to co pisze Scarllet - ja w grudniu też zauwazyłam pozytywny wpływ inofemu na sluz - było go wyraźnie więcej i był rozciagliwy.

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym zacząć stosować inofolic ale czy jest sens jak się bierze leki?? Tzn ja biorę clostilbegyt, estrofem i luteinę.
    Czy któraś z was też brała razem z lekami podobnymi?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze mozna z lekami, mnie lekarz mówił, ze w Ameryce polecajaj to brać nawet 3 miesiące przed rozpoczęciem starań. Mnie skrócił ładnie cykl, ale ciazy jak nie było tak nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dobrze jest zacząć brać od początku cyklu czy to nie ma różnicy.. Ja jestem dziś w 20dc i tak się zastanawiam czy poczekać do testowania i ewentualnie zacząć brać w nowym cyklu :)

• fablous Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo zaciekawił mnie temat tego suplementu. Mój lekarz nie wspomniał nigdy o czymś takim. Myślicie, że mogę go brać na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem?

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fablous ja też chcę na własną rękę zacząć także sama jestem ciekawa:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleńka wrote:
    Wow, to naprawdę świetnie. Cieszę się, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że jednak te preparaty skutkują. W takim razie biegnę jutro (a w zasadzie już dzisiaj) do apteki po Inofem ;). Aaaa, bo chyba mi to gdzieś umknęło - scarllet, Ty bierzesz coś oprócz tego? Czy tylko suplement właśnie?

Teraz nie biore nic. Bralam clostilbegyt, duphaston, bromergon.
    Nic nie przynosilo efektow, stwierdzilam ze musze odpoczac od lekarzy i lekow i dowiedzialam sie o inofolicu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    A dobrze jest zacząć brać od początku cyklu czy to nie ma różnicy.. Ja jestem dziś w 20dc i tak się zastanawiam czy poczekać do testowania i ewentualnie zacząć brać w nowym cyklu :)
    Ja zaczelam brac ok 10 dc. Nie ma znaczenia, kiedy zaczniesz, ale jak dla mnie im wczesmiej, tym lepiej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fablous wrote:
    Bardzo zaciekawił mnie temat tego suplementu. Mój lekarz nie wspomniał nigdy o czymś takim. Myślicie, że mogę go brać na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem?

To suplement diety, nie wchodzi w interakcje z lekami. Ja zapytalam lekarza juz w trakcie brania, co o nm mysli. Powiedxial, ze na pewno nie zaszkodzi, nawet jezeli biore 2 saszetki dziennie. Nie laczylabmgo chyba tylko z metformina, bo maja podobne dzialanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Ja zaczelam brac ok 10 dc. Nie ma znaczenia, kiedy zaczniesz, ale jak dla mnie im wczesmiej, tym lepiej :-)
    Super wiadomość w takim razie idę sobie rozpuścić bo ostatnio sobie zakupiłam. Nie wiedziałam jeszcze czy mogę brać ale kupiłam hehe :)
    A powiedz mi czemu niektórzy biorą jedną saszetkę a inni dwie?? :) jak lepiej brać?? :)

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ