inofolic
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie wczoraj wieczorem chyba prawy jajnik ciagnal, a to byl dopiero 6 dc. Obym nie przedobrzyla z tymi dopalaczami, bo maz dopiero na weekend przyjezdza Ale mysle ze to by byla przesada, owulke chyba nigdy nie mialam wczesniej niz 14 dc, a standard to 17 dc
-
Witam się i ja w Wami kobitki:)
jestem w trakcie czytania całego wątku no i dziś zamówiłam ten cudowny inofolic zamówiłam w internetowej aptece GEMINI za 31 zł za opakowanie bo jak pytałam w aptece stacjonarnej to nawet nie słyszeli o czymś takim:)
po krótce o mnie to mam stwierdzone PCOS od stycznia staramy sie no ale dzidzi nie ma wiec trzeba dopomóc:) cykle mam mega nieregularne ostatnie 3 to 42, 56 i uwaga 72 dniowe jednym słowem MASAKRA:/
obecny jest na 99 % bezowulacyjny choć dziwne bo odczuwałam dość dobrze owulacje ale temp tego nie wykazała:/
orientujecie się czy można go łączyć z clo?
bo od nowego cyklu mam brać.
Pozdrawiam serdecznie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 14:52
to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
asiek191 wrote:Witam się i ja w Wami kobitki:)
jestem w trakcie czytania całego wątku no i dziś zamówiłam ten cudowny inofolic zamówiłam w internetowej aptece GEMINI za 31 zł za opakowanie bo jak pytałam w aptece stacjonarnej to nawet nie słyszeli o czymś takim:)
po krótce o mnie to mam stwierdzone PCOS od stycznia staramy sie no ale dzidzi nie ma wiec trzeba dopomóc:) cykle mam mega nieregularne ostatnie 3 to 42, 56 i uwaga 72 dniowe jednym słowem MASAKRA:/
obecny jest na 99 % bezowulacyjny choć dziwne bo odczuwałam dość dobrze owulacje ale temp tego nie wykazała:/
orientujecie się czy można go łączyć z clo?
bo od nowego cyklu mam brać.
Pozdrawiam serdecznie:)
Po objawach jakie daje u Ciebie PCO to mogę Ci powiedzieć, że u mnie to wyglądało dokładnie tak samo i po trzech cyklach z infoliciem jest zupełnie inaczej. Mam w miarę regularne cykle, z objawów wychodzi że owulacyjne (z miesiąca na miesiąc objawy owulacji się nasilają więc biorę to za dobry znak) ale nie byłam na monitoringu żeby to potwierdzić. Także serdecznie Ci polecam bo warto spróbować ale na pewno trzeba mieć na uwadze, że są dziewczyny na które nie podziała i rezygnowały z suplementacji.
Co do łączenia z clo to myślę, że nie ma przeciwwskazań. Inofolic to "tylko" suplement diety i nie ma bezpośredniego wpływu na pracę jajników więc myślę, że nie będzie przesadą łączeni go z clo. -
Anula1988 wrote:Dziewczyny nie wiem na ile to pomoc inofolicu a ile zbiegu okoliczności, ale zaszłam w ciążę po miesiącu jego stosowania.
serdecznie gratuluje!!! widze ze też brałaś clo:) także może i do mnie uśmiechnie się szczęście, ale nienapalam się będzie co ma być
adk 1989
kurcze no właśnie jak to mówią zawsze warto spróbować zobacze jak po tych 2 opakowaniach na mnie zadziała:) ja właśnie od nowego cyklu mam zacząć brać clo i w drugim cyklu mam mieć monitoring także się okaże:)to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
kwiatuszek789 wrote:Są dziewczyny które łaczyły inof. z clo
dziękuje za info:)
czyli zaczynamy nowy cykl z oleoparolem na śluz, clo i inofoliciem:)
jakoś pozytywnie nastawiona jestem na ten nowy cykl niech tylko szybko przyjdzie @
to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny ja rowniez lacze inofolic i clo juz 2 cykl - lekarz sam zalecil. Inofolic nawet kazal mi pic dopoki w ciaze nie zajde... ale czy mi cykle wyregulowal, to ciezko stwierdzic, bo 3 cykl juz bede brala duphaston i po nim okres zawsze sie pojawia... mam nadzieje, ze w koncu ktorys cykl okaze sie tym szczesliwym, czego i wam zycze
kwiatuszek789, Qrczak lubią tę wiadomość
-
ok, tylko, że nie bardzo łapię się w jednostkach bo z tego co rozumiem 200 Mikrogram [µg] to 0,2 mg, tak? więc jak zamierzam brać podwójną dawkę inozytolu (=2 saszetki Inofolicu) to wychodzi 2x2 g =4g, czyli 0,4 mg kwasu foliowego = 1 tabletka foliku.
Jakoś to dziwnie wychodzi, bo każda z nas staraczek bierze 1 tab kwasu foliowego, a dziewczyny wczesniej pisały, że dawka kwasu powinna być podwójna. Stad moje pytania i rozbieżności.Jeśli do tej pory brałam 1 tab, jak wprowadzam inozytol mam soibie dodać tą jeszcze jedną czy zostać tylko przy jednej?
Już prościej tego pytania zadać nie potrafię :Pa te cholerne jednostki zaczynają mnie frustrować. -
ja słyszałam ze efekty inofolicu są po 3 miesiącach, wiadomo ze są wyjatki od reguły:)
a ja dziś wstałam w lekkim szoku bo od 3 dni rosła mi temp no i dziś wyznaczyło owulke w 36 dc:/ co z tego jak mąż był w delegacji więc nici z tego:/to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA