INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
klaudia12369 wrote:E no nie stresuje sie Chyba juz bedzie serduszko Daj znac jak bedziesz po wizycie
Jak zwykle strach miał wielkie oczy jest, jeden cudowny pęcherzyk ciążowy ponad 2 cm, serduszka w prawdzie
nie usłyszeliśmy, ale jest pierwsze zdjęcie zrobione następna wizyta za 3 tygodnie. A ja się będę z wami żegnać i co jakiś czas zaglądać tu jakie wy postępy robicie bardzo wam życzę spełnienia TEGO marzeniaklaudia12369 lubi tę wiadomość
-
Bas1990 wrote:Kochane czy którąs z Was bolal brzuch 8 dni po inseminacji jak.na okres czy to tylko oznacza to najgorsze czy jest jakaś nadzieja
spokojnie, ból miesiączkowy to równiez objaw ciazowy. Pamietam przy poprzedniej IUI własnie w czasie kiedy powinnam dostac okres strasznie bolał mnie brzuch. Bylam przekonana ze to @ i co chwila do kibelka latalam ale tam nawet plamienia nie było. Testy sikane wychodzily mi negatywne ale jak @ nie dostalam a brzuch nadal pobolewal to polecialam na bete i wyszłoMARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
monimoni16 wrote:Jak zwykle strach miał wielkie oczy jest, jeden cudowny pęcherzyk ciążowy ponad 2 cm, serduszka w prawdzie
nie usłyszeliśmy, ale jest pierwsze zdjęcie zrobione następna wizyta za 3 tygodnie. A ja się będę z wami żegnać i co jakiś czas zaglądać tu jakie wy postępy robicie bardzo wam życzę spełnienia TEGO marzenia
-
Rzadko odzywam sie na forum ale pisałam co nieco o mojej iui. Nie ma mnie na liście bo nie wpisywalam sie na nia. Okres wypada na czw a u mnie wczoraj wieczorem i dziś plamienia.progesteron na pewno ok-luteina. Nigdy nigdy przenigdy nie miałam plemienia przed okresem. Nie zwiastuje to ciazy ale nie wiem co zwiastuje...może sie dzis rozkręci.
-
nick nieaktualny
-
Lunk_a u mnie nagatywny test ciazowy w 11dp iui, odstawialam luteine i myslalam ze na drugi dzien juz mi temp. spadnie a ona wzrosla, wiec juz sama nie wiem. mam przeczucia ze dostane jutro @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 19:35
09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna
-
o dziwo mnie nie boli w ogole brzuch, napisalam na moim wykresie w ostatniej notatce dzisiejszego dnia co mi dolega gdzie tak ciagle biegam nie bede sie rozwijac tutaj w tej sprawie hehe:D Myslalam ze jak odstawie luteine to jesli nie jestem w ciazy dostane na dniach @, pierwszy raz biore luteine nie orientuje sie jak to dziala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 19:43
09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna
-
kleis wrote:Witaj Joanna
Ja też jestem zadowolona z ovum i myślę, że to tylko kwestia czasu kiedy zobaczę II kreski. Jakie są u Ciebie wskazania do inseminacji? ja testuję dopiero w połowie przyszłego tygodnia, ale Tobie życzę wspaniałego prezentu już w sobotę. PowodzeniaStarania od II 2014
5x IUI (w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJoanna85 wrote:Kleis,u nas starania od poczatku 2014, powodow niepowodzen brak- u mnie ok, u meza tez. Jak w tym cyklu sie nie uda to w planie mam juz laparo zeby sprawdzic czy jest cos czego nie widac a jest powodem niepowodzen.
-
nick nieaktualny
-
Kendra Balwanera wrote:Generalnie inseminacja jest zalecana przy kiepskich parametrach nasienia, ale myslalam ze wzgledem liczby i ruchliwosci. A jak u nas jest taka morfologia to....?
To zalezy jaka klinika robi inseminacje, w pierwszej klinice w ktorej bylismy przy slabym nasieniu ( mala objetosc nasienia i obnizona ilosc plemnikow) od razu nam zaproponowali insemicje - wlasciwie to powiedzieli ze nie warto nic innego robic, zmienilismy lekarza poprawilismy parametry nasienia - jedyne co jest nie tak to objetosc nasienia przy dolnej granicy normy. Podejrzewam ze gdybysmy wtedy sie zdecydowali na inseminacje i tak nic by z tego nie wyszlo, jedynie klinika by zarobila:/ na szczecie w innej klinice nas poprowadzili i decydujemy sie tam na inseminacje ale juz parametry nasienia oprocz objesci ejakulatu mamy prawidlowe!
jutro ide podgladnac pecherzyki, czy są w ogole to sie okaze kiedy orientacyjnie iui!!!Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
nick nieaktualny
-
Ja mislam iui na nie peknietym, bylam stymulowany i byl jeden dominujacy pecherzyk. Z tego co czytalam i slyszalam to lepiej na nie peknietymendometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤