Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • She Wolf Autorytet
    Postów: 4169 5570

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, chodzilo mi o to ze po drugiej probie bym juz wiecej nie probowala :) Taki skrot myslowy.
    A moge spytac czy kwalifikujecie sie na program rzadowy z dawca?

    Ania_84, Joanna85 lubią tę wiadomość

    b3Xi.png
    Encorton, Clexane, Acard, Cyclogest

    25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] <3 <3

    41 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • zuzanna Autorytet
    Postów: 736 351

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Zuzanna, byl tylko jeden dominujacy pecherzyk. Dzien przed IUI mial 20mm. A Ty ile wysiedzialas?
    Wogole na Clo lepiej zareagowalam, bo byly 3 pecherzyki i gdyby lekarka zaczekala dzien dwa z IUI to peklyby conajmniej 2 :/ No ale teraz juz po ptakach :)
    No i nawet endo mialam wtedy lepsze - 12mm, a teraz 10mm.

    Ania_84 sama wiesz, ze mogloby byc jeszcze za wczesnie :/
    Tak mysle ze gdybym byla w Twojej sytuacji, to tez bym nie robila wiecej IUI tylko probowala IVF, bo wiadomo, ze wtwdy jest o wiele wieksza szansa na ciaze, niz w IUI.

    Ja miałam w czwartek 3 pęcherzyki 18, 17 i 15 mmm, endo 9 a IUI w poniedziałek . Ale nie miałam usg przed wiec nie wiem iel peklo i czy wogole . Cos mam przeczucie ze się nie udało no ale nie wiem.

    ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31303

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Ania, chodzilo mi o to ze po drugiej probie bym juz wiecej nie probowala :) Taki skrot myslowy.
    A moge spytac czy kwalifikujecie sie na program rzadowy z dawca?
    Nie z dawca nigdzie sie nie kwalifikujemy ani do iui na nfz ani in vitro szansa było przedluzenie bo wtedy kwalifikowaliby wg nowej ustawy a tam zakładają dawstwo inne niz partnerskie niestety od poczatku bezpkemnikowcy maja pod gire i za wszystko placa
    Zeby dostac sie do programu musielibysmy idowodnic ze mamy plemniki a zabieg kosztuje 9300 gdzie u mojego meza szansa znalezienia jest rowna 0%

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ChudaRuda Autorytet
    Postów: 710 573

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, możecie mi pomóc w interpretacji wyników? Wizyte mam dopiero 22 więc chciałabym wiedziec juz coś mnie więcej. Badania robione dzisiaj 4 dc:
    TSH 2,31 (0,27-4,20)
    LH 3,87 ( 2,4-12,6)
    FSH 8,51 (3,5-12,5)
    Estradiol 105,9 (98-571)
    Prolaktyna 224,9 (102-496)

    Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

    klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • She Wolf Autorytet
    Postów: 4169 5570

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna, a bedziesz szla na USG zeby zobaczyc czy pekly?
    Od czwartku do soboty mogly ladnie urosnac, ale z mojego doswiadczenia zaobserwowalam, ze moga wcale nie urosnac :(
    Nie martw sie na zapas, staraj sie myslec pozytywnie, choc sama wiem jakie to trudne :/

    Ania, pytalam bo tak wlasnie myslalam. Dlatego sie dziwie, ze musicie miec 2 IUI zeby moc podejsc do IVF. Myslalam, ze jak sie podchodzi komercyjnie to sie idzie do kliniki, placi i wymaga :/
    Ja mysle o IVF w Polsce jakby mi sie w UK nie powiodlo i mam nadzieje, ze nie bede im musiala niczego udowadniac, zeby moc podejsc :)

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    b3Xi.png
    Encorton, Clexane, Acard, Cyclogest

    25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] <3 <3

    41 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • zuzanna Autorytet
    Postów: 736 351

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Zuzanna, a bedziesz szla na USG zeby zobaczyc czy pekly?
    Od czwartku do soboty mogly ladnie urosnac, ale z mojego doswiadczenia zaobserwowalam, ze moga wcale nie urosnac :(
    Nie martw sie na zapas, staraj sie myslec pozytywnie, choc sama wiem jakie to trudne :/

    Ania, pytalam bo tak wlasnie myslalam. Dlatego sie dziwie, ze musicie miec 2 IUI zeby moc podejsc do IVF. Myslalam, ze jak sie podchodzi komercyjnie to sie idzie do kliniki, placi i wymaga :/
    Ja mysle o IVF w Polsce jakby mi sie w UK nie powiodlo i mam nadzieje, ze nie bede im musiala niczego udowadniac, zeby moc podejsc :)

    No wlasnie nie wiem. Mam zadzwonić po 14 dniu z wynikiem bety. Nic lekarz nie mowil ze musze sprawdzać na usg. Skoro w 8 dc już były takiej wielkości to chyba trochę jeszcze podrosły przez 4 dni.

    ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja!

    2015
    KWIECIEŃ 3 IUI/1 udane=33%
    MAJ 20 IUI/5 udane=25%
    CZERWIEC 15 IUI/4 udane=26%
    LIPIEC 22 IUI/3 udane=13%
    SIERPIEŃ 12 IUI/2 udane=16%
    WRZESIEŃ 10 IUI/1 udana=10%
    PAŹDZIERNIK 6 IUI/2 udane=33%
    LISTOPAD 17 IUI/4 udane=24%

    GRUDZIEŃ 2015
    1. 02.12.2015 - Ka.Ma./1 :(
    2. 03.12.2015 - Betty Boop/2 :) <3
    3. 03.12.2015 - zuza1212/2 :(
    4. 06.12.2015 - Ania M/3 :(
    5. 07.12.2015 – Joanna85/4 :(
    6. 08.12.2015 - Beatrajs/1 :(
    7. 08.12.2015 - Bas1990/3 :(
    8. 09.12.2015 - kleis/2
    9. 11.12.2015 – Karo85/1 :(
    10. 22.12.2015 - Cosma/2 :(
    11. 23.12.2015 - bartusiowa-mama/4 :) <3
    12. 23.12.2015 - Olencja/2 :(
    13. 23.12.2015 - Rutelka/2 :(
    14. 31.12.2015 - Ania_84/1

    STYCZEŃ 2016
    1. 07.01.2016 - Joanna85/5
    2. 07.01.2016 - India/3
    3. 08.01.2016 - Katarinka/1
    4. 09.01.2016 - Bas1990/4 :(
    5. 11.01.2016 - zuzanna/1
    6. 12.01.2016 - She_Wolf/2
    7. 13.01.2016 - mkl


    Kciuki za wszystkie oczekujące na wyniki IUI :D

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31303

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Zuzanna, a bedziesz szla na USG zeby zobaczyc czy pekly?
    Od czwartku do soboty mogly ladnie urosnac, ale z mojego doswiadczenia zaobserwowalam, ze moga wcale nie urosnac :(
    Nie martw sie na zapas, staraj sie myslec pozytywnie, choc sama wiem jakie to trudne :/

    Ania, pytalam bo tak wlasnie myslalam. Dlatego sie dziwie, ze musicie miec 2 IUI zeby moc podejsc do IVF. Myslalam, ze jak sie podchodzi komercyjnie to sie idzie do kliniki, placi i wymaga :/
    Ja mysle o IVF w Polsce jakby mi sie w UK nie powiodlo i mam nadzieje, ze nie bede im musiala niczego udowadniac, zeby moc podejsc :)

    Kiedyś tak było przychodziłas i mówiłas ze chcecsz IVF ale teraz niestety musza byc dwie proby IUI

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    hej kochane dzis zrobiłam sikańca i negatywny jutro ide na bete zeby potwierdzic i chyba odstawie wted duphaston , niby dr kazał brac przez 15 dni i test 18 stycznia ale chyba jak jutro wyjzie z krwi negaty to ni ema juz sensu :)

    To czekamy na wyniki bety... sikaniec może oszukiwać, szczególnie w tak wczesnej fazie (14dpo). Trzymam kciuki, żeby beta była dodatnia. :)

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31303

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    To czekamy na wyniki bety... sikaniec może oszukiwać, szczególnie w tak wczesnej fazie (14dpo). Trzymam kciuki, żeby beta była dodatnia. :)
    dzieki ale ja sie nie czuje w ciazy ..po porstu to czuje .. ;)
    jedyne co mnie boli to co jakis czas brzuch jak na @ i krzyż nawet piersi jak co cykl mam ciekie bolace to nic .. teraz dopieor jakies tam wrazliwe ale tez nie zawsze tak co jakis czas

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Joanna85 Autorytet
    Postów: 505 435

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarinka wrote:
    Joanna u kogo się leczysz w Lublinie?
    W ovum u dr Mroczkowskiego.

    Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • Joanna85 Autorytet
    Postów: 505 435

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Ania, chodzilo mi o to ze po drugiej probie bym juz wiecej nie probowala :) Taki skrot myslowy.
    A moge spytac czy kwalifikujecie sie na program rzadowy z dawca?
    She na rzadowe pieniadze nie ma juz co liczyc- program trwa do czerwca tego roku jak ja pytalam w pazdzierniku to juz nigdzie nie mieli miejsc bo skonczyly sie limity. :-/

    Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam to co mówi Joanna85. Dziś dzwoniłam do klinki Novum. Nie ma już miejsc na rządowe IVF. Pani powiedziała, że mało prawdopodobne, aby gdziekolwiek w PL były wolne miejsca.

    Niestety.
    Powiedziała mi, że u nich IVF razem z lekami i wizytami wyniesie ok 10 000 zł.

  • Joanna85 Autorytet
    Postów: 505 435

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, czekamy na bete, jestem z Toba myslami :-)

    Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • india Autorytet
    Postów: 2226 2595

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kciuki ogromne. Dzisiejszy test nic Noe musiał znaczyć.

    Joanna my następne w kolejce

    ug378ribe4qdpu6z.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet
    Postów: 1563 439

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Cześć dziewczyny, możecie mi pomóc w interpretacji wyników? Wizyte mam dopiero 22 więc chciałabym wiedziec juz coś mnie więcej. Badania robione dzisiaj 4 dc:
    TSH 2,31 (0,27-4,20)
    LH 3,87 ( 2,4-12,6)
    FSH 8,51 (3,5-12,5)
    Estradiol 105,9 (98-571)
    Prolaktyna 224,9 (102-496)
    TSH dla starających powinno być poniżej 2, więc troszkę za wysoko.
    Prolaktyna sporo za wysoka ale ta norma też jakaś dziwna. Ja miałam chyba wynik 21. Z prolaktyną to podobno różnie bywa, bo może się zmieniać. A nawet jesli to rzeczywiście dużo za dużo to podobno szybko się zbija lekami.

  • Katarinka Koleżanka
    Postów: 41 21

    Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna85 wrote:
    W ovum u dr Mroczkowskiego.
    Odezwij się do mnie jeśli możesz bo chciałabym popytać o kilka rzeczy. Nie masz udostępnionego wykresu i nie mogę wysłać wiadomości

    IUI nr 1 08.01.16
  • She Wolf Autorytet
    Postów: 4169 5570

    Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna85 wrote:
    She na rzadowe pieniadze nie ma juz co liczyc- program trwa do czerwca tego roku jak ja pytalam w pazdzierniku to juz nigdzie nie mieli miejsc bo skonczyly sie limity. :-/

    Kochana, wiem, czytalam o tym :(
    Tak tylko pytalam czy do rzadowego programu mogly przystapic pary ktore potrzebuja dawcy.


    Ania, a to ze trzeba byc po dwoch IUI zeby podejsc do IVF komercyjnie to troche przegiecie, nie sadzisz? Co z dziewczynami ktore maja niedrozne jajowody? Dla nich to strata kasy :/
    Kciuki za bete :)

    Chuda ruda, dodam od siebie ze ta prolaktyna jest ladna. Masz po prostu inne normy :)
    Jak bedziesz mala mozliwosc to do tego TSH zrob dodtkowo ft3, ft4 i moze tez antyTPO i antyTG. Samo tsh malo mowi o stanie tarczycy.
    Ja mialam THS, ft3 i 4 w normie, ale wysokie przeciwciala co wskazuje na Hashimoto, wiec warto je zrobic.

    b3Xi.png
    Encorton, Clexane, Acard, Cyclogest

    25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] <3 <3

    41 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4264 3136

    Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf jak masz niedrożne jajowody i takie rzeczy, które wykluczają kompletnie powodzenie IUI to nie robić IUI, a od razu IVF.
    Gadałam z moimi dziewczynami z innego wątku na ten temat wczoraj.

    28 lat, 2 Aniołki, długa walka i jest ❤️hyq6qz4.png
  • She Wolf Autorytet
    Postów: 4169 5570

    Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, ja tak tylko gdybam teoretycznie.
    Jajowody mam drozne i w UK w mojej klinice mam 4 darmowe podejscia do IUI i jedno IVF, wiec z wszystkich tych opcji zamierzam skorzystac :)

    b3Xi.png
    Encorton, Clexane, Acard, Cyclogest

    25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] <3 <3

    41 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego