INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
pyatii wrote:Hej dziewczyny. Zastanawiam się nad inseminacją, powiedzcie mi jakie badanie trzeba zrobić przed? Mamy już cały pakiet hormonalny z invicty i nasienie normalne badanie, oraz CASA-komputerowe.
w zależności w jakiej klinice będziesz robić, badania zleci Ci lekarz do którego się udasz w celu inseminacji, pokażesz mu co już masz i on zleci resztę -
dziewczyny wy normalnie uprawiacie sex po iui ? czy jakos delikatniej czy cos, bo 2 tyg bez seksu to juz przesada. Chociaz ciekawi mi czemu do in vitro zalecaja unikac kontaktow sexualnych a do inseminacji mam wpisane ze nie jest zabronione..
jak wy sie na to zapatrujecieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 22:13
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:dziewczyny wy normalnie uprawiacie sex po iui ? czy jakos delikatniej czy cos, bo 2 tyg bez seksu to juz przesada. Chociaz ciekawi mi czemu do in vitro zalecaja unikac kontaktow sexualnych a do inseminacji mam wpisane ze nie jest zabronione..
jak wy sie na to zapatrujecie
pewnie ze mozna sie seksic, ivf jest o tyle specyficzne ze nienaturalne i szanse na nieprzyjecie zarodka sa mega duze wiec trzeba minimalizowac ryzyko
iui jest jak normalny seks, wiec co ma byc to bedziepysia, Dani lubią tę wiadomość
-
Dani dziekuje kochana ja za Ciebie równiez trzymam kciuki!
W 1 iui miałam stymulacje clo 2x1 tabl-1 pech. Iui na peknietym pech. Bez szans na powodzenie.
2 iui-clo 2x1 plus fostimon w 9dc- 1 pecherzyk-ciąża-poronienie wczesne
3 iui-blad bo nast cykl po poronieniu. Fostimon 2 4 6 8 dc. Pecherzyki rosły, potem 2 dni nie rosły, w efekcie dziwne pech w 15dc. Pozna iui.
I teraz-4 iui-ale ja liczę ze 1 bo zaczęłam jakby wszystko od nowa-puregon 50j codziennie-3 pęcherzyki bardzo nierówne. 16mm 21mm 27mm. Dziwny cykl.
5Iui czyli jakby 2-bez stymulacji -1 pech. Ladne wyniki e2 i lh. Bez ciazy.
I teraz-6 iui i jakby 3-Fostimon i trochę clo - ile będzie pecherzykow okaze się w ptWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 22:46
-
Lunka - aaah, nie wiedzialam ze zaciazylas i poronilas... Tak mi przykro (
No porownujac to teraz potencjalnie masz chyba najlepsze "warunki" - 3 pecherzyki nie za duze, dwa powinny dojrzec.
Ja mam swoje pierwsze IUI teraz i bralam Gonal F 75 jednostek od 4 dc do dzisiaj (lacznie z dzisiaj).
Razem robimy w piatek i to bedzie nasz szczesliwy cykl!Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dziewczyny a muszę wam powiedzieć, że ja już jestem jakaś taka wypalona tymi starania i, że aż mi trudno na tą betę jechać.Dziś 13 d po IUI a ja nawet testu nie zrobiłam. Jeszcze nie dawno zaczelabyn testowanie od 10dpo, a teraz jakoś zobojetnialam
-
Dani wrote:Lunka - aaah, nie wiedzialam ze zaciazylas i poronilas... Tak mi przykro (
No porownujac to teraz potencjalnie masz chyba najlepsze "warunki" - 3 pecherzyki nie za duze, dwa powinny dojrzec.
Ja mam swoje pierwsze IUI teraz i bralam Gonal F 75 jednostek od 4 dc do dzisiaj (lacznie z dzisiaj).
Razem robimy w piatek i to bedzie nasz szczesliwy cykl! -
india wrote:Dziewczyny a muszę wam powiedzieć, że ja już jestem jakaś taka wypalona tymi starania i, że aż mi trudno na tą betę jechać.Dziś 13 d po IUI a ja nawet testu nie zrobiłam. Jeszcze nie dawno zaczelabyn testowanie od 10dpo, a teraz jakoś zobojetnialam
-
nick nieaktualnyCześć!
Wracam do was na LUTY Wstępnie 2 IUI okolo 1 lutego, bo 30.01 idę na podgląd i myślę,że bedzie dobrze
India, wiem co czujesz. Ja zobojętniałam do tego stopnia, że nawet nie chce mi się dziś wziąć stymulacji i robię to na przymus. Dr powiedział, że muszę mieć 3IUI żeby podejść komercyjnie do IVF (choć to nie jest prawda i będę z nim walczyć). Siedzę dziś w pracy i od rana rozmyślam, czy wziąć czy nie i jebnąć to wszystko w cholerę. -
nick nieaktualnyA ja chciałam donieść ze na wczorajszym usg w 6dc wyszło ze mam 2 pecherzyki lekko ponad 14mm. Liczyłam na więcej
W piatek kolejne podgladanko i wtedy podejme decyzje kiedy pregnyl. Ale tez chce sobie zbadać / w zaleznosci od wielkosci pecherzyków w piatek/ estradiol w piatek wieczorem. I wtedy tez podejme decyzje. Endo na razie 6mm ale lekarz mnie pocieszył ze teraz powinno jeszcze ładnie rosnąć.
No i pogadalismy jeszcze trohe o invikcie i lekarz nie miał o nic dobrego zdania...generalnie nastawienie tylko na in vitro a reszta to zbyt małe płotki. -
Mama Ali jak na 6 dc to calkiem niezly wynik mi sie wydaje, nie? Tzn liczylas na wiecej pecherzykow? Endo napewno jeszcze urosnie.
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
nick nieaktualnyDani, liczyłam na 3 . Ale fajnie ze na razie sa równe, bo moze beda dalej równo rosły i nie bedzie przynajmniej watpliwosci kiedy zastrzyk podać
Choć istnieje tez mozliwosc ze jeden np przestanie rosnac, po clo własnie tak miałam. Endo sie nie przejmuje, z reguły mam dobre odkad odstawiłam CLO.
No jak na 6dc to niezły wynik. Zastanawia mnie tylko czy dzien cyklu= szanse na powodzenie, czy nie ma zadnej koleracji? Tzn czy wczesna owulacja nie jest mniej skuteczna