Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4282 3143

    Wysłany: 8 lutego 2016, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Ponoc tak. W rzadowym tez. Decyzja dr. Jego wola.
    W rządówce możesz dostać 2 dopiero przy 3 procedurze+ dodatkowe wymagania np. wiek >= 35 lat.

    28 lat, 2 Aniołki, długa walka i jest ❤️hyq6qz4.png
  • KasicaLisica Autorytet
    Postów: 628 532

    Wysłany: 8 lutego 2016, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    Tak, bo my szykowani byliśmy do IUI. Dostałam Clo od 2 do 6 dnia cyklu po 1 tabletce, chociaż problem leżał po męskiej stronie. Też nie rozumiałam po co mam jeść te tabletki. Jak pojechałam na podgląd to usłyszałam od lekarza, że po zmianie przepisów nie wyrobimy z resztą badań na czas i odpuszczamy. Kazał nam się starać naturalnie. Wkurzyliśmy się, bo niepotrzennie jadłam te tabletki, a dwa jechałam do kliniki, a przecież mogli zadzwonić i przekazać nam to telefonicznie. Byliśmy cholernie źli, mąż powiedział, że zrobi mi sam dziecko i się udało. Chyba nas zdeterminowali. Tak jak pisałam wcześniej, lekarz nie kazał mi prowadzić obserwacji cyklu, ale robiłam to i po 3-4 cyklach wiedziałam, co i jak i trafiliśmy centralnie w owulację. Pęcherzyki były dwa, bo miałam robione usg podczas tej nieszczęsnej wizyty.

    Dani lubi tę wiadomość

    14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

    Drugie bobo w drodze :)

    7v8rskjo33075qwi.png
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4282 3143

    Wysłany: 8 lutego 2016, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pewnie dziś poradzi by poczekać cykl jeszcze. A jak dłużej będę miała czekać to odpuszczam już ten temat.
    Chciałam spróbować 3 iui i zakończyć temat "dziecko", a teraz wszystko staje na drodze do tej pierwszej już.

    28 lat, 2 Aniołki, długa walka i jest ❤️hyq6qz4.png
  • Lunk_a Autorytet
    Postów: 4713 1365

    Wysłany: 8 lutego 2016, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dokładnie jakie wymagania w rzadowce wiem natomiast ze czasem wola lekarza i jakis wpis powoduje ze masz 2 zarodki. Bez tych wymagan spełnionych. Tylko sa wpisane.

    iv09i09katk65tr1.png
  • KasicaLisica Autorytet
    Postów: 628 532

    Wysłany: 8 lutego 2016, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, dostalam ovitrell na pęknięcie.

    14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

    Drugie bobo w drodze :)

    7v8rskjo33075qwi.png
  • olencja Autorytet
    Postów: 3943 1344

    Wysłany: 8 lutego 2016, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie robia stymulacje bo 2 lata staran plus 3 nieudane IUI- trzeba bylo wymyslec cos inszego
    jak nie wyjdzie to robie pauze i wracam po napro (o ile nie zajde) i robie za rok-dwa ivf

  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4282 3143

    Wysłany: 8 lutego 2016, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez 2 lata starań już i mimo poprzedniej stymulacji clo u swojego gina,w klinice tez chcą zrobić stymulacje przy iui. Moze dziś się chociaż dowiem jakie leki dla mnie wymyśliła.

    28 lat, 2 Aniołki, długa walka i jest ❤️hyq6qz4.png
  • olencja Autorytet
    Postów: 3943 1344

    Wysłany: 8 lutego 2016, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zjadlam 2 zielone lametty i nic nie czuje w jajkach:( chlip chlip

  • Reni Autorytet
    Postów: 18653 91996

    Wysłany: 8 lutego 2016, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    W rządówce możesz dostać 2 dopiero przy 3 procedurze+ dodatkowe wymagania np. wiek >= 35 lat.

    przy +35 2 można od razu
    i zapłodnione są wszystkie pobrane dojrzałe komórki
    poniżej 35 tylko 6
    to tak w skrócie :-)

    2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! animal-graphics-bees-470202.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet
    Postów: 18653 91996

    Wysłany: 8 lutego 2016, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja możesz poczuć dopiero jak je będziesz znosić ;-)

    2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! animal-graphics-bees-470202.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • olencja Autorytet
    Postów: 3943 1344

    Wysłany: 8 lutego 2016, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Olencja możesz poczuć dopiero jak je będziesz znosić ;-)
    mowisz ze za 9 miesiecy odbije sobie ten piekny bol ;) okiej:D
    no poki co moglyby sie dziady zaczac budzic!!! ja tu seksy wdrazam

    Reni, Dani lubią tę wiadomość

  • Ajka Autorytet
    Postów: 4289 1716

    Wysłany: 8 lutego 2016, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    jesli robicie prywatnie IUi to bez droznosci nie ma sensu wydawanie kasy

    Bez drożności robimy jedną próbę... ogólnie staramy sie od marca 2015... w sierpniu M. zrobił badania i wyszła tragedia, pod koniec października była operacja... 2 tygodnie temu powtórzyliśmy badania i wyszło w normie... więc jedna próba bez drożności...

    w następnym cyklu HSG i zobaczymy...

    Wydaje mi się że raz można zaryzykowac....

    Nasza królewna już jest na świecie
    A51mp2.png
  • olencja Autorytet
    Postów: 3943 1344

    Wysłany: 8 lutego 2016, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiesz, zadne to ryzyko, jedynie stracona kasa,ale oby nie:)))

  • Ajka Autorytet
    Postów: 4289 1716

    Wysłany: 8 lutego 2016, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    no wiesz, zadne to ryzyko, jedynie stracona kasa,ale oby nie:)))

    moze byc stracona kasa nawet jesli drożne... ale na 100% wiem ze nie mam edometriozy i tendencji do zrostów... miałam rok temu laparo bez sprawdzania drozności bo sie wtedy nie stralismy jeszcze i jajowody wygladaja prawidłowo... lekarka stwierdziła ze mozna raz spróbować, no ale w sumie to moja decyzja...

    No coz jak się okaze ze niedrozne to bede zalowac... :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:20

    Nasza królewna już jest na świecie
    A51mp2.png
  • mkl Autorytet
    Postów: 1554 868

    Wysłany: 8 lutego 2016, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzisiaj mój 13 dzień cyklu, w zeszłym miesiącu miałam w tym dniu inseminację na pękniętym pęcherzyku, dzisiaj byłam w klinice i tak:

    poziom LH 19.65 mIU/ml norma w fazie owulacyjnej 14-95,6 ( w zeszłym cyklu w tym dniu miałam 109)

    poziom estradiolu 145,782 pg/ml norma 47-313

    Cykl całkowicie naturalny bez żadnych leków ani w pierwszej fazie ani w drugiej.

    Pęcherzyk dominujący 16mm, lekarz nie był pewny czy jestem po owulacji czy przed więc kazał zrobić progesteron, zrobiłam, progesteron malutki więc jestem przed owulacją. Endo mówił że bardzo dobre.

    Mówił że miał przypadki gdzie LH rosło wolno, przeprowadzał inseminację przy LH 30-50 gdzie był dominujący pęcherzyk i niektóre kończyły się ciążą. Więc z tym LH to różnie bywa. Są cykle gdzie rośnie powoli. Jutro znów jadę i zobaczymy jak rośnie i inseminacja jutro lub pojutrze. tez nie do końca wiem przy jakim rozmiarze pęcherzyk u mnie pęka, lekarz stwierdził że przy drobnych osobach pęcherzyki nie są aż tak wielkie. Pytałam o te badanie HBA plemników, i powiedział że mam nie robić więc nie wiem.

    Także wszystko zależy od LH jakie będzie jutro i pojutrze no i od wielkości pęcherzyka.

    Ja nie wiem jak ludzie mogą pracować na etacie przy takich niespodziankach, ja mam działalność mój mąż też i możemy sobie pozwolić na takie nagłe wyjazdy, teraz jestem u rodziców 60km od Gdyni, no ale jakbym miała brać wolne to nie wiem jakby to wygladąło jak sama nie wiem kiedy mam mieć tą inseminację.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 17:59

    Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

  • mkl Autorytet
    Postów: 1554 868

    Wysłany: 8 lutego 2016, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    proponuje zrobić nowy temat Inseminacja 2016/2017 gdzie na pierwszej stronie będzie można edytować listę, co Wy na to dziewczyny?? Czy ktoś byłby wstanie się tego podjąć??

    Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

  • olencja Autorytet
    Postów: 3943 1344

    Wysłany: 8 lutego 2016, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten temat zamykamy? moge zalozyc nowy

  • mkl Autorytet
    Postów: 1554 868

    Wysłany: 8 lutego 2016, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogłybyśmy zamknąć, chodzi o to by lista była na pierwszej stronie, nowe osoby mogłyby mniej więcej zobaczyć jaka jest skuteczność i przy której IUI się udaję, Olencja byłabyś w stanie listę aktualizować?? Poczekamy co myślą o tym pozostałe dziewczyny:)

    Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

  • bartusiowa-mama Autorytet
    Postów: 445 224

    Wysłany: 8 lutego 2016, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani - tak, ja mialam wszystkie cztery IUI bez stymulacji cyklu, 2 pierwsze z zastrzykiem na pęknięcie i dwa ostatnie całkowicie naturalnie. 3 IUI się udały, niestety pierwsza biochemiczna, druga na peknietym pecherzyku i to była jedyna nieudana, trzecia zakończona w około 8 tc no i teraz kolejna. Niby 9 tc ale... wizyta dopiero za 2 tygodnie w 10t5d (11tc) wiec się dowiem jak się ma kruszyna. Póki co męczą mnie mdłości - czasami z torsjami - ponoć to dobry objaw. Oby :)

    Co do przenosin to ja się nie udzielam, tu czy w nowym temacie i tak Was znajdę :)

    oar89n7355899ln7.png

    27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • Dani Autorytet
    Postów: 1665 3080

    Wysłany: 8 lutego 2016, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusiowa -mama, mdlosci to napewno dobry objaw! :)

    Ajka moim zdaniem probujcie teraz z IUI.

    KasiaLisica - extra ze w ten sposob Wam sie udalo :) Stymulacja ale bez IUI.

    Ja mysle ze mozna zalozyc nowy watek ale szkoda ten zamykac bo tu duzo ciekawych info dla innych dziewczyn do poczytania. No nie wiem.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 19:50

    6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️


    ticker_pgn.php?v=0,0,2021-6-18,0,u
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego