INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Dani wrote:Atka czemu wasza gin z kliniki mowila ze IUI w waszym przypadku nie ma sensu?
Moim zdaniem jak najbardziej jest!
A prolaktyne zbijasz jakos?
A jeśli chodzi o prolaktynę, to wcześniej był bromergon. Teraz mój endo kazał odstawić, bo podobno jak sie ustabilizuje tarczyce, to i prolaktyna się reguluje. Niebawem będę robić kontrolnie badania, to zobaczymy- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 4 x IUI – ciąża biochemiczna
- styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
- grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek
- luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
- 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
- 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
- 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
- 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
- 30.09.2021r. - crio blastki
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
Hej, fajne statystyki robicie... tak sobie pomyślałam, że może bym się dołączyła...
my robimy IUI na pękniętych pęcherzykach, czyli jutro albo pojutrze - to będzie nasza pierwsza próba... u nas problem głównie męski, chociaż ja nie maiłam robionej drożności... teraz po operacji M. plemniki się poprawiły więc próbujemy IUI...MARTIII lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka wrote:Hej, fajne statystyki robicie... tak sobie pomyślałam, że może bym się dołączyła...
my robimy IUI na pękniętych pęcherzykach, czyli jutro albo pojutrze - to będzie nasza pierwsza próba... u nas problem głównie męski, chociaż ja nie maiłam robionej drożności... teraz po operacji M. plemniki się poprawiły więc próbujemy IUI... -
Hej dziewczyny
Oj nieładne statystyki styczniowe... spodziewałam się lepszych wieści...
U nas rzyganka wieczorne i mdłości przez całe dnie.. a poza tym raczej nic. Czasami piersi bolą. Kolejna wizyta za 2 tygodnie...
Dziewczyny takie może głupie pytanie ale zawsze mnie to interesowało... po co się stymulujecie? (Oczywiście nie dotyczy ono dziewczyn które mają problemy z owulacja a tych ktore chyba?? chcą mieć więcej pęcherzyków)? Czytam i tak myślę że z tego same problemy są a szanse moim zdaniem wcale nie większe - a wręcz przeciwnie - same polipy z tego się tworzą a same komórki są gorszej jakości. I chyba jak jeden pęknie to blokuje pękanie pozostałych (choć nie zawsze).. więc dla mnie to dziwna praktyka ale może mnie oswiecicie i może źle myślę? ?
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Lekarz chce zwiększyć szanse, po zastrzyku np. mi pękają wszystkie wystymulowane pęcherzyki. Dlatego jest stymulacja+ zastrzyk na pęknięcie.
Dodam, że mam swoje owulacje. Ale by zwiększyć szanse. Niestety nie sprawdziła sie sama stymulacja( zapewne powodem jest psychika lub slabe nasienie).Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 10:15
M&M -
Bartusiowa fajnie ze u Was wszystko ok:)
Mi lekarz zaleca stymulacje . kiedyś pytałam to wg niego potem sa lepsze pecherzyki. A u mnie jeden pęka pozostałe nie..i potem masz torbiel. Ten cykl mam ostatni z iui. Niestymulowany. Po pierwsze dlatego ze nie wiadomo czy Niepekniety pęcherzyk sie wchłonąl. Po drugie dr kaze niestymulowac przed ewebnt ivf.
A ja sie zastanawiam co w przypadku ivf. Powiedzmy jest 10 pęcherzykow. I one mają wszystkie peknac czy pobiera sie całe niepekniete komorki?? Bo jak u niektórych kobiet jeden pęknięty blokuje inne to jak to wygląda wiecie może?
-
Lunka z tego co wiem to pobiera sie komorki ze wszystkich pecherzykow.
Bartusiowa Mama - mi lekarz powiedzial ze stymulacja jest po to ze wiecej pecherzykow, wieksza szansa.
Ty mialas IUI na niestymulowanych cyklach?Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Martoszka wrote:Jak Ci pobiorą np. te 10 komórek to zapładniają chyba tylko 6 ( nie jestem pewna) i potem tylko masz już transfery, po jednym zarodków ( jak dotrwają do mrożenia).
-
Lunk_a wrote:Tak. Dr mi mowil ze 6 najlepszych kom jaj wybiera embriolog. Zapladnia. A można podawac po 2 zarodki. Ograniczenie do 6 kom obowiązuje w rzadowce i komercyjnym. Tu nie ma różnicy tryb programu.
M&M -
Ja byłam stymulowana dwa razy Clo, raz do IUI nieudanej - jeden pęcherzyk i potem drugi raz, ale IUI nie doszła do skutku, bo po zmianie przepisów nie wyrobiliśmy z badaniami na czas. Miałam dwa pęcherzyki. Zaszłam w ciąże naturalnie. Krytykowałam lekarkę, że mnie truje niepotrzebnie, dziś jestem jej wdzięcznaMARTIII lubi tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
KasiaLisica to ty zaszlas w ciaze w cyklu stymulowanym ale bez IUI?Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
KasicaLisica wrote:Ja byłam stymulowana dwa razy Clo, raz do IUI nieudanej - jeden pęcherzyk i potem drugi raz, ale IUI nie doszła do skutku, bo po zmianie przepisów nie wyrobiliśmy z badaniami na czas. Miałam dwa pęcherzyki. Zaszłam w ciąże naturalnie. Krytykowałam lekarkę, że mnie truje niepotrzebnie, dziś jestem jej wdzięcznaM&M