INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
lena7 wrote:Ja marzed kazda iui mialam badany wlasnie estradiol i lh..po tym widac wlasnie, ze pecherzyk jest ok(dojrzaly) i mozna przeprowadzac zabieg .
A to trzeba tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 12:15
-
Laura wrote:Lenuś a jak często badałaś progesteron w cyklu?
Proszę opisz mi dokładnie w jakich dniach cyklu i ile razy?
W cyklu, w którym nie brałam luteiny ani duphastonu miałam badany progesteron w 7dpo (9ng/ml), 9dpo (6,61 ng/ml) i 11dpo(4,12 ng/ml). Lekarz dopiero na podstawie tych trzech wyników był w stanie stwierdzić, że potrzebuję suplementacji.
Teraz leczę się u innego lekarza i biorę duphaston od ok. 2 dnia po owulacji przez 10 dni (jedna tabletka rano, jedna wieczorem).
Mam małe zastrzeżenia odnośnie dawek, zamierzam zapytać lekarza podczas niedzielnej wizyty, czy aby nie powinnam brać tego duphastonu więcej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jestem, jestem wczoraj wróciłam z konferencji w Poznaniu, u mnie 14 dc, w tym cyklu odpoczywam i trochę się resetuję. Muszę zrobić badania krwi ale na razie nie mam natchnienia. W przyszłym tygdoniu postaram się zmobilizować i ogarnąć to, tak żeby w czerwcu podejść do IUI.eeedith
-
nick nieaktualnyanula23 wrote:Dziewczyny zaczelam Gonal. Tylko ze lekarz powiedzial mi ze to druga proba i ostatnia bo potem in vitro jedynie.
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/od-inseminacji-do-in-vitro,3108,2.html?sd=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanulka, ja dzisiaj usłyszałam od swojego klienta w pracy, ze życie trzeba brac z dystansem, bo gdyby człowiek wszystko chciał mieć to by zwariował, musisz sobie przemyśleć wszystko, wiem ze in vitro to nie jest wyśniony scenariusz poczęcia potomka, ale jakbyś się zdecydowała, to my się tam zamierzamy wspierać, nikomu nie jest łatwo, taki nam los przypadł...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 17:50
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanula23 wrote:Mixa ja mam dopiero 24 lata. Niecale 2 lata po slubie. Nie daje rady juz. Nie umiem sie cieszyc, boje sie cieszyc. Jak miec dystans do siebie jak wszystko sie wali.
-
anula23 wrote:Dziewczyny zaczelam Gonal. Tylko ze lekarz powiedzial mi ze to druga proba i ostatnia bo potem in vitro jedynie.
Ja mam 75 i 9 dni. W poprzednim cyklu po 50 miałam i tez 9 dni tylko jedno jajeczko wychodowałam. Mam nadzieję że w tym cyklu uda się więcej.